FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Peraturan Kepada Ahli Forum

Peraturan ini ditetapkan untuk menjaga isu sensitiviti setiap ahli yg berdaftar.Ahli yang berdaftar secara automatik akan tertakluk kepada terma dan syarat yang ditetapkan oleh Kumpulan Pengurusan Forum


Tatasusila Berforum

 • Setiap ahli Forum adalah tertakluk kepada peraturan dan syarat yang ditetapkan. Amaran dan teguran moderator mestilah dihormati. Penggunaan bahasa kasar dan lucah adalah amat ditegah. Tindakan seperti ban atau dibuang terus dari forum akan dikenakan.
 • Provokasi di antara ahli juga ditegah.


NickName

 • Anda boleh memilih memana nick yang bersesuaian dgn etika sbg Rakyat Malaysia.
 • Setiap ahli dibenarkan mendaftar dengan 1 nick sahaja dan tidak dibenarkan menukar nick atau menggunakan banyak nick setelah mendaftar sebahagai ahli Forum.
 • Pihak admin berhak membatalkan mana-mana nick pengguna yanag tidak menepati syarat tanpa sebarang notis.


Kuasa Webmaster/Administrator

 • Webmaster dan Administrator mempunyai kuasa veto terhadap mana-mana topik, thread atau post dan boleh membatalkan mana2 bahagian yang dirasakan perlu tanpa memaklum atau memberikan notis kepada sesiapa yang membuka thread atau user yang postkan sesuatu di forum ini.


Super Moderator & Moderator

 • Super Moderator & Moderator merupakan Staff Pemudah cara forum / Ahli Jawatankuasa forum yang bertanggungjawab memantau perkembangan forum di mana-mana bahagian yang dipertanggungjawabkan kepadanya.
 • Super Moderator dan Moderator juga berhak dengan budi bicaranya untuk 'mendelate' mana2 thread atau post yang dirasakan perlu bagi melancarkan perjalanan forum.
 • Super Moderator juga dianggap sebagai rujukan dan juga jurucakap bagi pihak webmaster dan administrator terhadap sesuatu perkara.Peraturan≤ Forum Paramedik
 1. Ahli forum hendaklah sentiasa mematuhi Perlembagaan dan undang≤ negara Malaysia.
 2. Ahli forum ditegah sama sekali bersikap perkauman dan diskriminasi.
 3. Penggunaan bahasa≤ lucah dan bahan≤ lucah adalah di larang sama sekali.
 4. Dilarang sama sekali membincangkan perkara≤ yang berunsurkan politik.
 5. Provokasi di antara ahli juga ditegah.
 6. Sentiasa menghormati ahli≤ lain yang berforum.
 7. Mesti menghormati amaran dan teguran Kumpulan Pengurusan Forum @ Kumpulan Moderator.
 8. Moderator berhak memadamkan sesuatu thread atau post yang didapati kurang menyenangkan tanpa sebarang notis atau pemberitahuan kepada mana2 pihak terlebih dahulu.
 9. Moderator juga berhak memadamkan mana-mana thread lama yang didapati tidak aktif atau tidak relevan lagi untuk dibincangkan di forum ini.
 • Tertakluk kepada perubahan dan budi bicara Kumpulan Moderator.