FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

View previous topic View next topic Go down

ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by zuhari on Mon 22 Feb 2016, 6:44 am

Betul ke CELCOM First Gold ade 10 GB data??? nk faham kan betul-betul sebelom aku langgan plan CELCOM atau pon plan yg lain..

zuhari
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Suri rumah tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 6
Umur : 30
Tarikh Register : 01/06/2014
Reputation : 0
Points : 1220

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by fizi on Mon 22 Feb 2016, 12:16 pm

zuhari wrote:Betul ke CELCOM First Gold ade 10 GB data??? nk faham kan betul-betul sebelom aku langgan plan CELCOM atau pon plan yg lain..

Bg sy pakej celcom first gold skrg terbaik dr segi postpaid... RM 80 dapat 10GB data and unlimted call kat semua rangkaian..

fizi
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : ibu
Gender : Female
Jumlah Post : 10
Umur : 32
Tarikh Register : 30/05/2014
Reputation : 0
Points : 1222

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by louiskee on Tue 23 Feb 2016, 6:10 am

10GB? terlalu banyak la.. camne nk abis ni?
aku kurang pkai data.. biasanya connect wifi. wifi lbih laju haha

louiskee
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 13
Umur : 23
Tarikh Register : 16/08/2012
Reputation : 0
Points : 1881

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by chuge on Tue 23 Feb 2016, 7:07 am

unlimited calls&sms? amboi! dah lama aku tunggu plan camtu
aku kena sentiasa call client aku, jd bil telefon sebulan kena byr hampir 200 rgt
mampos betul! aku nk plan ni, bila blh g subscribe?

chuge
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 23
Tarikh Register : 20/08/2012
Reputation : 0
Points : 1874

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by fizi on Wed 24 Feb 2016, 7:46 am

chuge wrote:unlimited calls&sms? amboi! dah lama aku tunggu plan camtu
aku kena sentiasa call client aku, jd bil telefon sebulan kena byr hampir 200 rgt
mampos betul! aku nk plan ni, bila blh g subscribe?


sebelom hujung bulan 3 ni promosi plan CELCOM First Gold ni abes rasenya... seminggu lepas aku baru je join PLAN ni, PLAN ni murah beb dr plan lain.. sebab sebelom aku join aku dah  tanya pendapat org sane sini Razz RM 80 je sebulan...

fizi
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : ibu
Gender : Female
Jumlah Post : 10
Umur : 32
Tarikh Register : 30/05/2014
Reputation : 0
Points : 1222

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by fizi on Wed 24 Feb 2016, 7:49 am

louiskee wrote:10GB? terlalu banyak la.. camne nk abis ni?
aku kurang pkai data.. biasanya connect wifi. wifi lbih laju haha

ni lah manusia zaman skrng, bg lebih complain bg kurang pon complain.. hahaha.. klau kau selalu lepak wifi, plan ni ade bg extra 5gb so total akan jadi 15 GB.. org kate biar lebih jgn terkurang Smile

fizi
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : ibu
Gender : Female
Jumlah Post : 10
Umur : 32
Tarikh Register : 30/05/2014
Reputation : 0
Points : 1222

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by erin on Thu 25 Feb 2016, 7:17 am

syoknya korang data smpai 10GB?????
meh cite ckit... nk taw gak scara detail...  Shocked Shocked Shocked
avatar
erin
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Peragawati
Gender : Female
Jumlah Post : 91
Umur : 32
Tarikh Register : 05/04/2008
Reputation : 3
Points : 3525

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by fizi on Thu 25 Feb 2016, 7:41 am

erin wrote:syoknya korang data smpai 10GB?????
meh cite ckit... nk taw gak scara detail...  Shocked Shocked Shocked

Very Happy:D Very Happy cecite cecite.. HAHAH, ni PLAN CELCOM terbaru dari segi Postpaid... call&SMS kat semua talian tanpa cas prabayar, dan kau akan dapt 10 GB data dgn harga RM 80 sebulan.. Lagi satu klau ade wifi, kau akan dapt 5 GB utk WiFI user, contoh lepak kedai mamak, mamaknya wifi slow, kau pakai je data kau.. kau kan dpt lagi 5 GB dr promosi Plan CELCOM ni.. haaaa.. nk info lebih lanjut sila layari mane-2 link celcom ea, terime kasih. HAHAHAAHAA

fizi
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : ibu
Gender : Female
Jumlah Post : 10
Umur : 32
Tarikh Register : 30/05/2014
Reputation : 0
Points : 1222

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by zuhari on Thu 25 Feb 2016, 7:47 am

ahahaha.. fizi bnyak membantu dr segi explain ttg Plan CELCOM nie, TIME KASIH... ade plan lain ke yg ok dr plan CELCOM nie? contoh lebih dr rangkaian ke? ade mana² telco yg ok dr CELCOM? kongsi pendapat Razz

zuhari
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Suri rumah tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 6
Umur : 30
Tarikh Register : 01/06/2014
Reputation : 0
Points : 1220

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by fizi on Fri 26 Feb 2016, 7:32 am

zuhari wrote:ahahaha.. fizi bnyak membantu dr segi explain ttg Plan CELCOM nie, TIME KASIH... ade plan lain ke yg ok dr plan CELCOM nie? contoh lebih dr rangkaian ke? ade mana² telco yg ok dr CELCOM? kongsi pendapat Razz


HAHAHA, xde lah aku just share ape yg aku tahu je, klau kau nk tahu plan mne yg ok dr pelan baru CELCOM ni, baik aku bgthu kau awal² ttg CELCOM pelan baru ni, takde telco dpt lwn pelan dia yg terbaru nie, memang aku rase plan yg dia buat ni berbaloi sgt.. dan bila kau join pelan baru celcom ni, data yg kau tak habes gune boleh di gunakan di bulan hadapan. kau agak- agak mane yg ok dan menarik , so kau nilai dr situ.. hahaha..

fizi
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : ibu
Gender : Female
Jumlah Post : 10
Umur : 32
Tarikh Register : 30/05/2014
Reputation : 0
Points : 1222

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by louiskee on Fri 26 Feb 2016, 7:41 am

boleh taan lah pelan ni, akak aku baru pakai kat rumah semalam, laju dia mcm wifi lebih kurang same plak.. tp dia more pada call jugak lah, sbb free kat sume rangkaian yg tuh wifi kalah, sbb xde nombor.. hahahaa..

louiskee
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 13
Umur : 23
Tarikh Register : 16/08/2012
Reputation : 0
Points : 1881

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by chuge on Fri 26 Feb 2016, 7:46 am

fizi wrote:
chuge wrote:unlimited calls&sms? amboi! dah lama aku tunggu plan camtu
aku kena sentiasa call client aku, jd bil telefon sebulan kena byr hampir 200 rgt
mampos betul! aku nk plan ni, bila blh g subscribe?


sebelom hujung bulan 3 ni promosi plan CELCOM First Gold ni abes rasenya... seminggu lepas aku baru je join PLAN ni, PLAN ni murah beb dr plan lain.. sebab sebelom aku join aku dah  tanya pendapat org sane sini Razz RM 80 je sebulan...

patut lah pelan baru celcom ni nmpak berbaloi, so terhad lah ni.. ermm..tq atas info yg menarik, kne tuka plan lah ni klau aku nk lebih jimat... hahaha, boley lah spend duit lebih ngn org tersyg.. hahahhaa..

chuge
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 23
Tarikh Register : 20/08/2012
Reputation : 0
Points : 1874

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by zuhari on Fri 26 Feb 2016, 7:53 am

wow dia tak burn ekh data kite, memang kat situ kite tak rugi lah, alahai, rase mcm nk pakai skrng lah plak, bila bace org kate rangkaian takde maslah, maslah yg aku ade skrng ni, line slow, bab talian tuh tak kesah sgt, tp bagus lah klau dah bagi unlimited, untung kat aku jugak.. aku try dulu masok pelan ni, klau rase mcm ok, aku suggest kat family aku yg lain.. hahaha.. harap sempat dapat duit sblom hujung bulan 3, tunggu duit tepi dr bisnes online ni, sbb tuh perlukan data yg cepat bila buat bisnes.. Razz klau x dpt duit kne pinjam kat sape2 lah.. kang tak pasal-2 terlepas peluang Very Happy

zuhari
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Suri rumah tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 6
Umur : 30
Tarikh Register : 01/06/2014
Reputation : 0
Points : 1220

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by hoisim on Mon 29 Feb 2016, 6:01 am

sape yg dah register CELCOM tuh mesti dah dapt code redeem kat KFC en, belanje lah.. CELCOM bg RM20 baucer kan? teringin nk mkn KFC hehehee..

hoisim
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 27
Tarikh Register : 06/11/2012
Reputation : 0
Points : 1785

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by hoisim on Mon 29 Feb 2016, 6:03 am

sape yg dah register CELCOM tuh mesti dah dapt code redeem kat KFC en, belanje lah.. CELCOM bg RM20 baucer kan? teringin nk mkn KFC hehehee..

hoisim
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 27
Tarikh Register : 06/11/2012
Reputation : 0
Points : 1785

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by louiskee on Mon 29 Feb 2016, 6:07 am

hoisim wrote:sape yg dah register CELCOM tuh mesti dah dapt code redeem kat KFC en, belanje lah.. CELCOM bg RM20 baucer kan? teringin nk mkn KFC hehehee..

HAHAHA, kau ni nk try org je keje.. ahhahaha, bagus lah register pon dpt baucer KFC plan lain aku register takde plak gift mkn-2 nie. ahhahaa..

louiskee
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 13
Umur : 23
Tarikh Register : 16/08/2012
Reputation : 0
Points : 1881

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by dediaty on Mon 29 Feb 2016, 6:15 am

louiskee wrote:
hoisim wrote:sape yg dah register CELCOM tuh mesti dah dapt code redeem kat KFC en, belanje lah.. CELCOM bg RM20 baucer kan? teringin nk mkn KFC hehehee..

HAHAHA, kau ni nk try org je keje.. ahhahaha, bagus lah register pon dpt baucer KFC plan lain aku register takde plak gift mkn-2 nie. ahhahaa..
Dah abes dah baucer tuh aku bawak adik-2 aku makn smlm, gaji baru masok so lapa plak time tuh, aku pon ajak adik-2 aku pergi mkn KFC sebb aku teringat yg aku dpt redeem code dr CELCOM Razz

dediaty
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : manager
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 29
Tarikh Register : 15/05/2013
Reputation : 0
Points : 1601

View user profile

Back to top Go down

Re: ape PLAN yg DATA lebih dari 7GB???

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum