FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Page 6 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by shark-cna on Mon 14 Apr 2008, 4:57 pm

zulk wrote:kecewa kn klu keta kita involve ng xcident.. aku lps xcdent hari tu rasa cam nk tkr keta jar..

tension bro. tp sbr jer la. kte pn penah kna situasi cm ni.
avatar
shark-cna
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 656
Umur : 35
Tarikh Register : 27/03/2008
Reputation : 0
Points : 3489

Character sheet
Mutiara Kata saya: Takbir ! Allahuakhbar

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by zamICU on Tue 15 Apr 2008, 11:17 pm

Semua org pernah kena accident.... Tp, Alhamdulillah.... Setakat ni, kalau bawa kereta, belum pernah jd apa2 lagi..... Cuma wife aku jer pernah accident bw kete tu baru dua bulan kuar dah kemek depan.... RM 200.00 jugak nak membetulkan bagi cun semula....
avatar
zamICU
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Triple 'P' U29
Gender : Male
Jumlah Post : 252
Umur : 37
Tarikh Register : 29/10/2007
Reputation : 14
Points : 3736

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jangan kita melupakan-Nya, ketika langit cerah bersinar dan jangan kita melupakan-Nya, ketika langit mendung tak bercahaya...

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by Wan on Wed 16 Apr 2008, 8:36 am

yup.. pompuan selalu kata nervous ek... wan lak x pernah langgar org, tapi org langgar adalah.. hehehe.....

tapi kalu pompuan, baik la bawak keta auto..bawak keta manual susah la..boleh tu boleh la.. tapi kena fokus selalu.. wan ngaku kekadang wan pun ilang fokus gak.. tu kena bawak auto.. pikir minyak and brek je.
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3287

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by Rays on Wed 16 Apr 2008, 9:04 am

Aku baru beli yamaha ego...
susah ahh nak g oncall naik keta..
baru balik dah panggil balik..
dah la jalan jem je sini..
tapi terasa cam ego lak aku bila pakai ego ni...
avatar
Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 36
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3652

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by shark-cna on Wed 16 Apr 2008, 10:30 am

Rays wrote:Aku baru beli yamaha ego...
susah ahh nak g oncall naik keta..
baru balik dah panggil balik..
dah la jalan jem je sini..
tapi terasa cam ego lak aku bila pakai ego ni...

wakaka.. rasa nk gelak lak gelak sakan gelak sakan gelak sakan
avatar
shark-cna
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 656
Umur : 35
Tarikh Register : 27/03/2008
Reputation : 0
Points : 3489

Character sheet
Mutiara Kata saya: Takbir ! Allahuakhbar

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by atira on Wed 16 Apr 2008, 2:11 pm

klu xpkai ego pun...ego gak kot tu Razz
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4069

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by Wan on Wed 16 Apr 2008, 2:18 pm

ye la.... hahahahaha

rays yang ego... tepat sekali.
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3287

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by atira on Wed 16 Apr 2008, 3:34 pm

hehee.....ye ar kan wan
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4069

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by noni on Thu 17 Apr 2008, 1:52 pm

bagi aku,aku lebih suka bwk manual sbb auto tak syiok.....Klu yg cc kecik,pakai auto mcm mana nak pick up?Buat masa ni aku suka manual,klu auto boleh terleka.Buat masa ni aku takde mslh pakai manual,lagi senang dan selesa.Lgpun aku tak reti bwk auto..Hehehehe... Laughing
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 4018

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by atira on Thu 17 Apr 2008, 2:16 pm

betui2 tu noni.....tira pun bawak yg manual...klu auto rase x ar laju sgt kan...hehhee
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4069

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by shark-cna on Thu 17 Apr 2008, 3:54 pm

btoi la tira ngn noni. shark-cna pn bwk manual gak. senang nk memotong.. hehe
avatar
shark-cna
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 656
Umur : 35
Tarikh Register : 27/03/2008
Reputation : 0
Points : 3489

Character sheet
Mutiara Kata saya: Takbir ! Allahuakhbar

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by atira on Thu 17 Apr 2008, 4:58 pm

oic....
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4069

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by zamICU on Thu 17 Apr 2008, 6:42 pm

Bole tahan juga wanita zaman sekarang ni, ek..... Suka kelajuan..... Cehwah.... Hati2 sikit memandu tu.... Jangan jadi macam filem KL Drift dah la.... Laughing Laughing Laughing
avatar
zamICU
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Triple 'P' U29
Gender : Male
Jumlah Post : 252
Umur : 37
Tarikh Register : 29/10/2007
Reputation : 14
Points : 3736

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jangan kita melupakan-Nya, ketika langit cerah bersinar dan jangan kita melupakan-Nya, ketika langit mendung tak bercahaya...

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by AZS on Thu 17 Apr 2008, 6:50 pm

hehe..sama la SE haku tak hancur cuma calar kat bumper depan..maklum la masuk parking taktau nak agak..hehehe

----Forum Paramedik Malaysia-----




Look !nto My Eyes And Read My M!nd....F!nd YourSelf And Be YourSelf ( I'll searching For You)
avatar
AZS
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 1193
Umur : 34
Tarikh Register : 17/10/2006
Reputation : 0
Points : 4448

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by haikaz_s on Thu 17 Apr 2008, 7:14 pm

Rays wrote:Aku baru beli yamaha ego...
susah ahh nak g oncall naik keta..
baru balik dah panggil balik..
dah la jalan jem je sini..
tapi terasa cam ego lak aku bila pakai ego ni...


laki aku pun baru angkat ego semalam....dia kata sian kat aku....time dia on-call aku kene jalan kaki....nasib baik dekat ngan tempat keje....so aku gelabah gak nak bawak coz.....dah lama tak rempit ni....... jom rays.....
ego ni ala-ala keta auto gak....kete kene tekan...ego kene pulas......he...he... terlebih pulas....berdesuuuupppppppp la peginya....
avatar
haikaz_s
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 497
Umur : 36
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 3
Points : 3510

Character sheet
Mutiara Kata saya: tora-tora

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by zaki78 on Thu 17 Apr 2008, 7:21 pm

perempuan skang ni lebih brutal( melalui pengalaman) sbb
1. double line diorang potong.
2. kat corner diorang potong
3. bawak melebihi had laju
4. cucuh angin belakang lori
5. keluar simpang tak tengok kiri kanan terus keluar
lebih kurang mcm tulah pengalaman saya.
avatar
zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender : Male
Jumlah Post : 480
Umur : 39
Tarikh Register : 15/03/2007
Reputation : 2
Points : 3941

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by AZS on Fri 18 Apr 2008, 2:34 am

lelaki pun sama gak la...

----Forum Paramedik Malaysia-----




Look !nto My Eyes And Read My M!nd....F!nd YourSelf And Be YourSelf ( I'll searching For You)
avatar
AZS
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 1193
Umur : 34
Tarikh Register : 17/10/2006
Reputation : 0
Points : 4448

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by sAifULwEg2510 on Fri 18 Apr 2008, 3:25 am

zaki78 wrote:perempuan skang ni lebih brutal( melalui pengalaman) sbb
1. double line diorang potong.
2. kat corner diorang potong
3. bawak melebihi had laju
4. cucuh angin belakang lori
5. keluar simpang tak tengok kiri kanan terus keluar
lebih kurang mcm tulah pengalaman saya.


What a Face What a Face What a Face tu bukan brutal tapi tak tau undang2 dan paling sedih tak sayang nyawa Cool Cool Cool
avatar
sAifULwEg2510
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : a.m.o.
Gender : Male
Jumlah Post : 80
Umur : 37
Tarikh Register : 15/02/2008
Reputation : 0
Points : 3569

Character sheet
Mutiara Kata saya: ...fikir dan lakukan perkara yang membahagiakan kamu...

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by sAifULwEg2510 on Fri 18 Apr 2008, 3:32 am

shark-cna wrote:
zulk wrote:kecewa kn klu keta kita involve ng xcident.. aku lps xcdent hari tu rasa cam nk tkr keta jar..

tension bro. tp sbr jer la. kte pn penah kna situasi cm ni.

mau tak, rasa mau hempas2 ja biar diorg jadi cam keta tu jugak...
nak wat cam ner 1st xcdent best fren jgk la yang drive..
2nd n 3trd bini yang buat so senyap jer la...
tp sapa2 yang faham hancur jo ati lihat harta kesayangan kita jadi cam tu
Sad Sad Sad
avatar
sAifULwEg2510
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : a.m.o.
Gender : Male
Jumlah Post : 80
Umur : 37
Tarikh Register : 15/02/2008
Reputation : 0
Points : 3569

Character sheet
Mutiara Kata saya: ...fikir dan lakukan perkara yang membahagiakan kamu...

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by Wan on Fri 18 Apr 2008, 8:00 am

zamICU wrote:Bole tahan juga wanita zaman sekarang ni, ek..... Suka kelajuan..... Cehwah.... Hati2 sikit memandu tu.... Jangan jadi macam filem KL Drift dah la.... Laughing Laughing Laughing


hehehe.... drift..dah sah2 la kat KL ni lam filem je la ala2 drfit...tu pun nak shoot yang drift tu kena tutup jalan.. xpun wat kat litar drift...

kalu biasa memang duk atas highway je...jalan cun cuma kena bayar tol la. speed sampai 160 pun xde sape nak halang... tapi kalu masa peak hour tu jem cam x cukup jalan... bersyukur sangat la x payah main clutch....hehehehe

*wan dah pernah bawak keta manual, wan selesa ngan auto lagi la.... cuma maintanace keta auto ni kena tip top sikit......buat nyer terberenti tetiba tengah jalan..... tu la kerisauan utama. cat *


Last edited by Wan on Fri 18 Apr 2008, 8:05 am; edited 1 time in total (Reason for editing : salah eja.)
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3287

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by noni on Fri 18 Apr 2008, 1:46 pm

saiful.....perempuan bukan tak tau undang2 lah...abih yg kebanyakan lelaki driving sambil guna hp tu tau sgt la undang2 nya?Alah,klu bwk slow mcm kereta lembu pun,tp klu nak eccident jg nak buat mcm mana???? Laughing Mad Klu bukan kita yg laju ni langgar kereta lain,silap2 org lain yg langgar kete kita,kan? Mad Mad Mad
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 4018

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by Wan on Fri 18 Apr 2008, 1:57 pm

hahahaha...langgar keta ke noni? orang langgar kita nasib la... sape suruh langgar... bak la ganti rugi yang sepatutnya...

sama la kalu kita langgar keta org...bersedia la ngan muka kesian dan not ringgit yg sepatutnya......hahahaha..
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3287

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by zamICU on Fri 18 Apr 2008, 5:46 pm

Tp, yang saya perasan sekarang perempuan memang hebat dan cekap..... Itu tak dapat saya nafikan.... Bole dikatakan saya rasa tercabar kalau orang perempuan potong kereta saya.... Hahahaha.... Mana bole....?!!! Tercabar, Tau..... Hahahaha....
avatar
zamICU
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Triple 'P' U29
Gender : Male
Jumlah Post : 252
Umur : 37
Tarikh Register : 29/10/2007
Reputation : 14
Points : 3736

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jangan kita melupakan-Nya, ketika langit cerah bersinar dan jangan kita melupakan-Nya, ketika langit mendung tak bercahaya...

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by AZS on Fri 18 Apr 2008, 6:35 pm

masing2 pengguna jalan raya..tadak pulak mengatakan yg jalanraya tu khusus utk org lelaki saja..mana bleh camni..hehe..cuba tgk kalau accident kebanyakkannya lelaki...dah tu kadang lelaki drive sambil cakap tepon..slow cam sipot betul la so tak salah la kalau pmpuan potong kereta tu..hehe..

----Forum Paramedik Malaysia-----




Look !nto My Eyes And Read My M!nd....F!nd YourSelf And Be YourSelf ( I'll searching For You)
avatar
AZS
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 1193
Umur : 34
Tarikh Register : 17/10/2006
Reputation : 0
Points : 4448

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by Gadisku on Fri 18 Apr 2008, 6:53 pm

fortune putih......
avatar
Gadisku
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : spidergirl
Gender : Female
Jumlah Post : 7
Umur : 33
Tarikh Register : 05/04/2008
Reputation : 0
Points : 3490

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kenderaan anda pakai sekarang?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum