FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Go down

Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by aremtm on Sat 21 Jul 2007, 4:15 am

Saya nak tau siapa di antara forumer paramedik yang menjadi jurulatih;

1. BTLS
2. CPR
3. AED
4. Paramedic atau EMT
5. dan lain-lain

Kalau sudi kenalkanlah diri, bukan apa cuma dapat kita berbincang sesama sendiri. Smile
avatar
aremtm
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 45
Tarikh Register : 12/07/2007
Reputation : 0
Points : 4152

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by zulk on Sat 21 Jul 2007, 12:13 pm

aku instructor utk neonatal resuscitation & paediatric advance life support.. ada projek bagus ker..????

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 109
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4606

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by aremtm on Sat 21 Jul 2007, 9:12 pm

klu kita kenal sesama sendiri, klu ada projek kita boleh network atau bertukar slides. saya nak rekrut paramedic instructor..Cool
avatar
aremtm
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 45
Tarikh Register : 12/07/2007
Reputation : 0
Points : 4152

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by msaa on Sun 22 Jul 2007, 12:11 am

kawe dulu LP for PB....kalo ade projek yg bleh dibantu ...sila khobarkan kpd kawe...
ACLS/ALS 2000, 2005

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07
avatar
msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender : Male
Jumlah Post : 584
Umur : 107
Tarikh Register : 05/10/2006
Reputation : 0
Points : 4421

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile https://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 https://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by aremtm on Sun 22 Jul 2007, 5:36 am

@msaa wrote:kawe dulu LP for PB....kalo ade projek yg bleh dibantu ...sila khobarkan kpd kawe...
ACLS/ALS 2000, 2005

Bagus...bagus.... klu tak keberatan boleh email saya di imran@iemt.org Smile
avatar
aremtm
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 45
Tarikh Register : 12/07/2007
Reputation : 0
Points : 4152

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by aremtm on Sun 22 Jul 2007, 5:38 am

Ada sesiapa tau ambulans protocol utk paramedik di Malaysia?
avatar
aremtm
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 45
Tarikh Register : 12/07/2007
Reputation : 0
Points : 4152

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by zulk on Sun 22 Jul 2007, 3:03 pm

nti aku tengok kt opis..ari tu ada nampak..tp yg lama pnye ler.. nk kna cari dulu.. apa2 hal nti kawe e mail ko demo..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 109
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4606

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by aremtm on Sun 22 Jul 2007, 4:44 pm

TQ bnyk2 Very Happy
avatar
aremtm
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 45
Tarikh Register : 12/07/2007
Reputation : 0
Points : 4152

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by zulk on Tue 24 Jul 2007, 7:19 pm

nampaknya x rmi yg nk join post ni.. cepat2.. mai kita share pengalaman..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 109
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4606

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by aremtm on Wed 25 Jul 2007, 2:11 am

ok.kita share pengalaman dulu.

saya instructor dlm bcls, acls, aed, occupational first aid dn paramedik assessor.

tp bukan disini d singapura, US dn Australia

Pengumuman skrg diseluruh dunia dah tukar module bcls bukan lagi 15:2 tp 30:2. utk first aider mereka di ajar tanpa checking pulse mulakan cpr bila tiada pernafasan sehingga medical pro ambil alih.

tp di US ada sedikit caranya berbeza dgn Singapura, bgmana pula dgn malaysia.

saya ada juga terbaca malaysia ada segelintir ahli bomba yg terlatih paramedik di US dn saya ingin tau bgmana ambulance protokol dimlysia. saya ada protokol South Africa, Singapura dna Australia. ini hanya perbincangan biasa saje krn saya di Congo ikut protokol South Africa.

ada sesiapa yg bleh beri pendapat.
avatar
aremtm
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 45
Tarikh Register : 12/07/2007
Reputation : 0
Points : 4152

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by zulk on Sun 29 Jul 2007, 5:09 pm

aku x jumpa la protokol ambulan utk malaysia.. x per..nti aki try cari lagi... ontario ambulan protocol ada ler..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 109
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4606

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by zulk on Sun 29 Jul 2007, 5:12 pm

utk BLS kat malaysia..
adult= 30:2
paediatric=30:2
infant= 30:2 (1 man), 15:2 (2 man)
klu chocking.. treat cam biasa, cuma klu turn unconcious kna trus bwt cpr..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 109
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4606

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by MLT on Tue 15 Apr 2008, 10:35 am

nak tau gak
avatar
MLT
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 48
Umur : 40
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 1
Points : 4043

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by zulk on Tue 15 Apr 2008, 12:57 pm

apa yg ko nk tau..??

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 109
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4606

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by aremtm on Wed 30 Apr 2008, 1:59 pm

Pengumuman buat semua member..... kami akan mengadakan kursus EMT Advance untuk para MA dn Jururawat. Kursus ini diadakan di sebuah Universiti tempatan. Mereka yang dah tamat kursus ini boleh mengikuti kursus EMT Instructor. Dengan kursus ini peserta boleh juga melanjutkan pelajaran ke peringkat Diploma atau Ijazah dalam paramedical science yang pertama di Malaysia. Smile
avatar
aremtm
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 45
Tarikh Register : 12/07/2007
Reputation : 0
Points : 4152

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by Ainyanun on Tue 20 May 2008, 6:34 pm

Boleh saya tau kat mane nak buat kursus ni aremtm? Nampak berminat plak nak ikuti. Saya juga facilitator dan instructor untuk BLS, FRLS dan MTLS. Tapi sejak tahun 2006 kurang aktif sikit coz further study. Dah abis nanti leh start balik.
avatar
Ainyanun
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : cIKgu
Gender : Female
Jumlah Post : 47
Umur : 41
Tarikh Register : 04/05/2008
Reputation : 0
Points : 3877

Character sheet
Mutiara Kata saya: It takes a lot of courage to show your dreams to someone else.

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Jurulatih di dalam forum ini sila perkenalkan diri?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum