FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

patut x juruxray ada elaun kritikal???

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by AZS on Mon 19 Nov 2007, 1:13 pm

iskk...tak patot la..

----Forum Paramedik Malaysia-----




Look !nto My Eyes And Read My M!nd....F!nd YourSelf And Be YourSelf ( I'll searching For You)
avatar
AZS
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 1193
Umur : 34
Tarikh Register : 17/10/2006
Reputation : 0
Points : 4327

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Tue 20 Nov 2007, 8:39 am

budakitam!
ur fren actually silap 'cara' dlm m'utarakan pendapat @ pertanyaaan di MSR tu! sy dh bc cara dia menulis kpd MSR tu! kalau nk usulkan sesuatu, facts n figure mesti betul! BTW at least itu menunjukkan ada juga yg concern dgn profesion kita! klu nk diikutkan, byk lg isu/keputusan yg blh dipertikai spt lantikan JXR U32 br2 ni! for ur information, diorang ni mostly dh 'selesa sesangat' selepas sign skim bersepadu haritu! bg diorang perjuangan dh selesai! so kita yg junior2 ni la yg kena berjuang!
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Tue 20 Nov 2007, 8:44 am

BTW... sesapa yg seriously nk discuss mengenai persatuan / halatuju profesion, blh la open topik br! byk benda atau perubahan yang hendak / boleh dilakukan oleh kita!
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by budak Itam on Tue 20 Nov 2007, 11:28 am

opocot!!! second ni men sergah jek,tekejot den.. wlu cemane skali pong, at least konsider la sket ngan ktorg ni kn.. ini terus ckp 'TIDAK BERSETUJU' kapitol letter lak tuh.. maner tak sedih manjanggggggggggggggggg nangis ... xpelah kalu xdpt jgk. xde la JXR ni sengkek sgt xnk bg elaun tu pn...
avatar
budak Itam
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 137
Umur : 34
Tarikh Register : 03/09/2007
Reputation : 0
Points : 3575

Character sheet
Mutiara Kata saya: I dont wanna miss a thing..

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Deuce on Tue 20 Nov 2007, 5:56 pm

@budak Itam wrote:xpelah kalu xdpt jgk. xde la JXR ni sengkek sgt xnk bg elaun tu pn...

Its NOT the matter of sengkek or not sengkek mate.
Ini soal HAK dan PERJUANGAN.

I do concur with second's statement:

@second wrote:diorang ni mostly dh 'selesa sesangat' selepas sign skim bersepadu haritu! bg diorang perjuangan dh selesai! so kita yg junior2 ni la yg kena berjuang!

Kalau setakat dapat ehsan U41 atas signature org bawahan,baik tak payah!
Dah dpt apa yg dia nak,dont giv a damn bout others.
Why should they bothers rite?
Ayat paberet diaorg:
'Apsal sibuk2 bertempik? dah jd ahli persatuan?
Jgn tanya apa yg persatuan bleh sumbangkan pd kita,tapi tanya apa yg kita bleh sumbangkan pd persatuan'....chett,poodahh!
scratch

Kita BUKAN b*d*h untuk diperlakukan sebegitu.
Ingatlah suatu masa dulu profession kita paling superior diantara paramedik lain.
Sekarang? ask urself...Evil or Very Mad

So to others,come fight for ur right!
Ayuh bangun and go for higher education,
Ayuh dapat kan U41 dgn cara terhormat.
Mari kita sama2 bangun atas nama memartabatkan profession.
BUKTI kan di mana laungan meningkatkan profession adalah bukan satu mitos!


Last edited by on Tue 20 Nov 2007, 7:40 pm; edited 1 time in total
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3862

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Tue 20 Nov 2007, 7:36 pm

sorry sis! bikin nko tokojut! tp realiti nya mmg pahit!! at least sbg jxr (bukan ahli semestinya) kita ptt diberitahu mengenai apa2 progress / perjuangan yg hendak dicapai! mcm mana nk join society klu x ada langkah proaktif nk menaikkan profesion! mgkn ada plan yg proaktif dr diorang tp tak menyeluruh! jd tak heranlah klu AGM akan kekal sbg tempat perjumpaan JXR semata2! masalah yg plg dominan skarang ni society mcm dh 'relax' untuk memperjuangkan nasib jxr kerana 'mereka yang diatas' dh dapat apa yg mereka nak!
ayuh DEUCE n everybody!
nobody to rely on! together we fight for ourself!
its start with a single step!
with 'niat' and 'bismillah', insyaAllah!!!!

-i wanna be somebody-
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Deuce on Tue 20 Nov 2007, 7:47 pm

"..dan ingatlah; memperjuangkan HAK itu dituntut dalam agama, setiap langkah dalam menimba ilmu mendapat pahala dan sekiranya dia mati dalam pencarian ilmu itu balasannya syahid!"

second and da rest of us:
u ar somebody if u dare to 'dream' and go for it.
Dgn lafaz bismillah,ayuh KITA mulakan!
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3862

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Zero Cool on Wed 21 Nov 2007, 8:50 am

wakakaka....aku stuju....walo pung aku bkn JXRay....aku sokong 100 % Deuce n Second....
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 36
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3517

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Rays on Fri 23 Nov 2007, 5:31 am

sebenarnya eluaun kritikal ni dalam istilah kerajaan = elaun untuk penjawatan kritikal..
maksud dia penjawatan tu kurang orang..
s.Nurse dapat sebab diorang ni ramai yang keluar dari kerajaan..
sebab nak elakkan dari diorang ni keluar, jadi kerajaan bagi la diorang elaun kritikal...
Untuk kita sepatutnya kita tak mintak elaun kritikal...
sepatutnya kita kuatkan alasan untuk mintak elaun radiasi..
kalau kita dapat elaun radiasi jadi jawatan lain xleh la nak mintak gak sebab kita je yang kerja ngan radiasi..
taun lepas aku dengar ade gak kita mintak tapi kerajaan bagi 1 kenaikan..
tah la..harap2 dapat la...dah la kita 29 je...
patut naikkan la jxr u30 kan lebih jugak sikit..
hehehe..
avatar
Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 36
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3531

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Fri 23 Nov 2007, 8:22 pm

for me- it can be lots of reason to apply for 'elaun kritikal'! its up to our society to think n strategize the application! tp nmpk gayanyer society dh hilang (atau gila) kuasa! SN mgkn dpt sbb perjawatan kritikal but PPP? they might not apply it because of perjawatan but they still got it anyway!! so, to me klu usaha berterusan pastinya membuahkan hasil! usaha utk menaikkan profession tu.... adalah diselitkan sikit2 but usaha utk kepentingan peribadi tu yg tak sepatutnya diorang utamakan!
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by budak Itam on Mon 26 Nov 2007, 6:29 am

spatutnya bg adil la kt sumer org. ni ade stgh jwtn dberi, ade yg x. sumer keje mmg ade risk. knape x dari dulu lg konsider pkara ni?? org kuat psatuan pn biler di utarakn ttg hal elaun kritikal ni, depa melenting balik kt kiter. btol ape deuce bounce ckp, org kuat psatuan musti akn ckp, aper yg kter dh bg utk psatuan..... pabret ssgt ayat tu scratch .
avatar
budak Itam
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 137
Umur : 34
Tarikh Register : 03/09/2007
Reputation : 0
Points : 3575

Character sheet
Mutiara Kata saya: I dont wanna miss a thing..

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by lee_ooi on Mon 26 Nov 2007, 6:09 pm

Betui kate si Radiographer tu
Jangan keliru critical allowance dan hazard allowance

Kalau yang berkaitan radiasi, kemandulan, kanser dsbnya tu kira hazard allowance ataupun 'elaun radiasi' (baru dengar ni)

Kriteria elaun kritikal ada 3 ke 4 (tak ingat plak dah) dan salah satunya seperti yang si radiographer sebut di atas. Bukan jabatan kite je yang ade diberi, jabatan lain pun ade.

lee_ooi
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 12
Umur : 43
Tarikh Register : 09/09/2007
Reputation : 0
Points : 3576

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Deuce on Wed 28 Nov 2007, 5:34 pm

Ooi lee_ooi,
Bila masa kitaorg keliru?
Ko kalau suka sgt keliru ko nyanyi la lagu keliru nurul&ajai tu.
Hampeh la,ko ngan radiographer sama jerk.
Dua2 tak perlu critical or hazard allowance,kerja kurang gaji nak lebih,chet!
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3862

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by zulisk on Wed 28 Nov 2007, 5:53 pm

salam kengkawan semua.
saya setuju pendapat kengkawan semua tapi mai la kita jadi ahli persatuan pastu kita cuba buat "line up" sendiri kita juangkan apa yang kita nak.

second wrote:

diorang ni mostly dh 'selesa sesangat' selepas sign skim bersepadu haritu! bg diorang perjuangan dh selesai! so kita yg junior2 ni la yg kena berjuang!

maybe betoi kata second tu org kat atas tu dah selesa tapi kita punya lum selesa lagi.

saya amat2 setuju dengan deuce

deuce wrote:
Ayuh bangun and go for higher education,
Ayuh dapat kan U41 dgn cara terhormat.



so baru org dengar apa yang kita cakap. la ni depa tu semua x peduli langsung apa yang kita kata....betoi dak? so mulakan dengan "Bismillah" dan "Nawaitu lillahitaa'la"

zulisk
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : JXRTerapi
Gender : Male
Jumlah Post : 31
Umur : 41
Tarikh Register : 01/10/2007
Reputation : 0
Points : 3554

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Wed 28 Nov 2007, 6:08 pm

TQ! bros!
glad to hav a fren that can share same vision n agenda!
TAKBIR!!!!!
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by sHy on Wed 28 Nov 2007, 6:26 pm

kipidutz..korg sepatutnye kena dpt gak..
korg main radiation kan?
avatar
sHy
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Admin WAPC
Gender : Male
Jumlah Post : 310
Umur : 34
Tarikh Register : 27/11/2007
Reputation : -2
Points : 3519

Character sheet
Mutiara Kata saya: One Long Journey, Start With One Step..!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Wed 28 Nov 2007, 6:39 pm

sepatutnya......... tp apa nk buat!!! kekadang kita ckp ber'gegar2' kt forum ni pun tak smpi kemana! redha + tekad + tabah........ chewahhhhhhhh!
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Zero Cool on Wed 28 Nov 2007, 6:48 pm

aku sokong je....kalo Juruxray dpt BIPK tuh aku dh kire dpt Double...wakakakakaka
_________________________
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 36
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3517

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by zulisk on Wed 28 Nov 2007, 7:03 pm

x payah sedih laa...
kita tingkatkan tahap pengetahuan kita dulu baru kita mintak apa yang kita nak...
jika mcm ni tahap kita, depa yang kat ataih tu x dengaq pun cakap kita

zulisk
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : JXRTerapi
Gender : Male
Jumlah Post : 31
Umur : 41
Tarikh Register : 01/10/2007
Reputation : 0
Points : 3554

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Wed 28 Nov 2007, 7:05 pm

depa cuma nak dengaq benda2 yang menguntungkan depa jak!!!! yang tak de kepentingan peribadi depa suruh buat sendri!
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Deuce on Wed 28 Nov 2007, 7:06 pm

Aku tak tahu kenapa lately aku naik meluat bila dengar perkataan 'JURU X-RAY' ni.
Evil or Very Mad
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3862

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Zero Cool on Wed 28 Nov 2007, 7:09 pm

jangan la cpat putus asa bro...PPP btaun tau nk dptkn BIPK tu...smpai 3 ke 4 generasi pemimpin yg mmperjuangkan prmohonan BIPK baru skarang dapat...prjuangan BIPK ni dh smpai thp sume PPP dh mls nk sebut dn ingat...smpai ade yg dh pencen mereke2 yg prnh mmprjuangkn BIPK ni...tp kesian plak kt mereka2 yg dh pencen yg prnh same2 brjuang dn mnyokong slame ini... dn yg lagi sedih ade yg dh ke RAHMATULLAH....AL-FATIHAH....

_________________________
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 36
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3517

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by second on Wed 28 Nov 2007, 7:13 pm

tak de 'putus asa' dlm kamus kitorang! klu PPP dah bertaun.... nko ingat JXR ni br setahun dua ke??? isu nyer sekarang..... nuuuuun yg diatas nun!!!!!!
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 39
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3733

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Deuce on Wed 28 Nov 2007, 7:15 pm

Aku bukan PUTUS ASA.
Tuhan tak suka hambaNya yg cepat putus asa ni.
Org jawa kata sama species ngan 'cengeng'.
Memang ianya perlu perjuangan untuk dapatkan sesuatu.
Pastu yg tak berjuang tumpang sekaki la!
Baru nak ingat masuk/involve dalam forum ni lepas tau dapat BIPK.
Kalau setakat mcm tu,sama la macam lalat taik,org lain susah2 berak sambil meneran,dia selamba jer hurung taik yg dah keluar ketanah tu....lolx!
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3862

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Zero Cool on Wed 28 Nov 2007, 7:21 pm

whatever...yg pnting gua dh register Union sjak gua masuk qualified...tu je yg mmpu gua buat untuk sokong Union...gua idup lesen gua setiap taun..dn gua support ape2 je product yg Union kuarkan.......contoh trbaru..blazer PPP trbaru...stakat nk mrungut dlm forum psl bngang tk dpt ape pung...dpt lps perasaan je...lps tu bingung sndiri.....
_______________________
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 36
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3517

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum