FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

patut x juruxray ada elaun kritikal???

Page 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

View previous topic View next topic Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by hamster on Sat 11 Jul 2009, 12:56 am

skrg aku dgr dr staff mortuary yang pegi kursus kat KL hari tu dia org nak mintak lagi elaun biological hazard exposure (lebih kurang mcm tu la bunyinya) utk dari pakar foransik sampai la ke PPK.

kita mintak la radiation hazard exposure pulak..
Very Happy
avatar
hamster
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : Sniper
Gender : Male
Jumlah Post : 17
Umur : 37
Tarikh Register : 27/06/2009
Reputation : 0
Points : 2942

Character sheet
Mutiara Kata saya: THE MAN RUNNING IN FRONT OF THE CAR WILL GET TIRED ---- A MAN RUNNING BEHIND THE CAR WILL GET EXHAUSTED

View user profile http://shahxr.blogspot.com

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by rieyna168 on Sat 11 Jul 2009, 10:19 am

@hamster wrote:skrg aku dgr dr staff mortuary yang pegi kursus kat KL hari tu dia org nak mintak lagi elaun biological hazard exposure (lebih kurang mcm tu la bunyinya) utk dari pakar foransik sampai la ke PPK.

kita mintak la radiation hazard exposure pulak..
Very Happy

kalau elaun ni, maybe semua anggota kkm leh dpt kot sbb ni lah elaun terdedah kepada bahaya...kalau elaun kritikal tu,xpayah pikirlah.. benda tu tiada kaitan langsung dgn terdedah kepada bahaya.

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 35
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8382

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by akoizer on Sun 12 Jul 2009, 2:44 pm

@rieyna168 wrote:
@hamster wrote:skrg aku dgr dr staff mortuary yang pegi kursus kat KL hari tu dia org nak mintak lagi elaun biological hazard exposure (lebih kurang mcm tu la bunyinya) utk dari pakar foransik sampai la ke PPK.

kita mintak la radiation hazard exposure pulak..
Very Happy

kalau elaun ni, maybe semua anggota kkm leh dpt kot sbb ni lah elaun terdedah kepada bahaya...kalau elaun kritikal tu,xpayah pikirlah.. benda tu tiada kaitan langsung dgn terdedah kepada bahaya.


betul jg la rieyna.......kritikal dgn bahaya... bounce .....ya betul la............ lol!
avatar
akoizer
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : PARAMBULATOR.
Gender : Male
Jumlah Post : 1086
Umur : 37
Tarikh Register : 14/05/2009
Reputation : 6
Points : 4124

Character sheet
Mutiara Kata saya: PERKHIDMATAN PENYAYANG, KERJA BERPASUKAN & PROFESIONALISME.

View user profile http://s.liddy@yahoo.com

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by izmas on Tue 14 Jul 2009, 10:34 am

hmmmm...nak elaun kritikal leh..tapi jgn la mintak sama ngan jururwat..
saya setuju

izmas
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 37
Umur : 28
Tarikh Register : 14/07/2009
Reputation : -2
Points : 2941

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by masros on Wed 12 Aug 2009, 1:53 am

@rieyna168 wrote:Rina ingin berkongsi sedikit maklumat mengenai elaun kritikal yang selalu disalh anggap oleh sebahagian besar anggota KKM.
Actually, Elaun kritikal = kritikalnya sesuatu jawatan tu..Dalam KKM, cuma SN dan PPP jer yang diiktirafkan utk diberi elaun kritikal.

Pemberian kritikal elaun utk SN sebenarnya bknlah sebab hanya SN jer yg expose ngan pt, rina dpt sumber dr unit latihan di putrajya,
sbb SN diberi elaun kritikal adalah sbb utk tahan SN dr resign gi pvt / pergi luar negara..pernah terjadi dlm 1 tahun dulu, dak2 SN byk yg
resign nak gi arab n pvt, masa tu kritikal sgt..SN pun xcukup..so salah satu inisiatif yg dilakukan, kerajaan bagi elaun kritikal utk jawatan
SN.dgn cara ini, byk yg stay.. sbb tu gak skrg ni, dak PPP pun dpt elaun kritikal, kalau ikutkn,skrg ni, PPP pun byk yg resign gi
offshore. kat tmpt keja rina ni,yg fresh graduate pun ada.sbb tu, PPP pun diluluskn utk elaun kritikal.

Kalaulah pemberian elaun kritikal tu disebabkab expose ngan pt mahupun bahaya, rina rasa..semua ahli kkm akan dpt elaun tu sbb semua expose..
Nanti lama-lama tukang masak pun nak claim elaun kritikal..sebab tempat masak bahaya kena minyak panas..api Laughing
avatar
masros
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP @ AMO U29
Gender : Male
Jumlah Post : 53
Umur : 46
Tarikh Register : 03/10/2006
Reputation : 3
Points : 3979

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya tak ada kata yang bermutiara

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by zee on Thu 13 Aug 2009, 6:19 am

oww....
gitu ker?

zee
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : juru x-ray
Gender : Female
Jumlah Post : 4
Umur : 31
Tarikh Register : 28/04/2009
Reputation : 0
Points : 2986

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by zen on Thu 13 Aug 2009, 12:26 pm

@zee wrote:oww....
gitu ker?
Razz pd pemahaman sy..yang sbenarnya sy sndiri pon masih x paham2 smpai skrg...

pemberian elaun kritikal bleh jadi sebab... bom
1.jawatan itu sndiri yg memang x dak orang nk kje/nk isi... affraid
atau..
2.jawatan nie memang masyallah bahaya sunggoh...trdedah sana sini... What a Face

hmmmm...ntah laa...aku nie pon tune x betoi gak... Twisted Evil sistm yg kita guna pkai nie x tau brdasarkn apa... Laughing
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 223
Umur : 36
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by rieyna168 on Thu 13 Aug 2009, 12:53 pm

Kritikal elaun = kritikal sesuatu jawatan sbb byk dikalangan mereka berpindah ke swasta dan sebagainya menyebabkn kekurangan staff utk sesuatu jawatan.

Rina bg cth berita kat berita harian 12.ogos lepas,
http://paramedik.bbfr.net/berita-warga-paramedik-keratan-akhbar-f20/jururawat-kerajaan-tuntut-persekitaran-kerja-lebih-baik-t6101.htm

Dalam berita tu, kita dpt lihat camne setiausaha cuepacs bgtau.."Mereka kini menuntut penyelesaian segera sebelum kerajaan
'kehilangan' mereka kepada sektor swasta"

Katanya, kongres itu memberi keutamaan kepada jururawat kerana "mereka dianggap sebagai penjawat perkhidmatan kritikal" dan adalah bahagian penting bagi sistem perkhidmatan jagaan kesihatan awam di negara ini.

Sbb byk yg resign gi swasta satu masa dululah,timbul elaun kritikal ni, sbb pihak kerajaan xnak kehilangan mereka ke sektor swasta..Kena terima hakikat bahawa jawatan yg diberi elaun kritikal ni mmg mendapat permintaan yg tinggi bukan sahaja pihak swasta, malah pihak luar negara gak..

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 35
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8382

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by zen on Thu 13 Aug 2009, 12:59 pm

@rieyna168 wrote:Kritikal elaun = kritikal sesuatu jawatan sbb byk dikalangan mereka berpindah ke swasta dan sebagainya menyebabkn kekurangan staff utk sesuatu jawatan.

Rina bg cth berita kat berita harian 12.ogos lepas,
http://paramedik.bbfr.net/berita-warga-paramedik-keratan-akhbar-f20/jururawat-kerajaan-tuntut-persekitaran-kerja-lebih-baik-t6101.htm

Dalam berita tu, kita dpt lihat camne setiausaha cuepacs bgtau.."Mereka kini menuntut penyelesaian segera sebelum kerajaan
'kehilangan' mereka kepada sektor swasta"

Katanya, kongres itu memberi keutamaan kepada jururawat kerana "mereka dianggap sebagai penjawat perkhidmatan kritikal" dan adalah bahagian penting bagi sistem perkhidmatan jagaan kesihatan awam di negara ini.

Sbb byk yg resign gi swasta satu masa dululah,timbul elaun kritikal ni, sbb pihak kerajaan xnak kehilangan mereka ke sektor swasta..Kena terima hakikat bahawa jawatan yg diberi elaun kritikal ni mmg mendapat permintaan yg tinggi bukan sahaja pihak swasta, malah pihak luar negara gak..
Laughing emm..ok...thanx utk info yg cukop brkesan utk sedarkan sgelintir golongan jrurawat yg poyo psal bab elaun kritikal nie Bebel ...sgelintir ajer tau... Razz sy sayang jururawat... Hormat

p/s:maap trsasul...ada emotional sket... Penyek
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 223
Umur : 36
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by rieyna168 on Thu 13 Aug 2009, 1:13 pm

hikhik bro zen, siap emo lagi..ehehheehe..
dah nasib mereka, terima je lah. Dak PPP pun skrg ni ada elaun kritikal gak kan bro. Tahniah.. tepuk

***..Dak2 pembantu cam kitaorg, tetap berkhidmat sebaik mungkin selagi diperlukan. cheers

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 35
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8382

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by zen on Thu 13 Aug 2009, 1:22 pm

@rieyna168 wrote:hikhik bro zen, siap emo lagi..ehehheehe..
dah nasib mereka, terima je lah. Dak PPP pun skrg ni ada elaun kritikal gak kan bro. Tahniah.. tepuk

***..Dak2 pembantu cam kitaorg, tetap berkhidmat sebaik mungkin selagi diperlukan. cheers
Razz itu la pasal cik riena... Suspect sbb ada sglintir mereka mgatakn jwatan mreka sgat2 lah gah dan 100% layak dberi kritikal elaun...dn mgetepikn jwatan2 lain yg rasanya x kurang hebat kritikalny brbanding mereka...

Razz sy kata sgelintir..bukan semua... Razz

p/s:patut la susah bebenor PPP nk dapt kritikal elaun...sy pon brharap jwatan pramedik lain pon akn menerima elaun ini.. Laughing
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 223
Umur : 36
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by pianz_xray on Sun 30 Aug 2009, 5:44 pm

camtu mari lah kiter beramai-ramai ke abu dhabi Laughing
avatar
pianz_xray
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : JXR
Gender : Male
Jumlah Post : 48
Umur : 34
Tarikh Register : 21/01/2008
Reputation : 0
Points : 3446

Character sheet
Mutiara Kata saya: ................

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by SatuSen on Sat 06 Feb 2010, 4:45 pm

Apa kata Nabil Lu Fikirla Sendiri.....

SatuSen
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Male
Jumlah Post : 84
Umur : 117
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 0
Points : 3411

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by bangkai on Sun 21 Feb 2010, 5:27 pm

mestilah PATUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bangkai
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : pengangkatanggur
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 38
Tarikh Register : 06/11/2008
Reputation : 0
Points : 3155

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by zhulion on Thu 13 May 2010, 8:00 pm

mengikut info terkini..jxr dah dapat elaun kritikal..tapi ada somebody yg "tolong" rejectkan..
mcm ni la nasib...

zhulion
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 2
Umur : 43
Tarikh Register : 13/05/2010
Reputation : 0
Points : 2604

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Kimimaro on Sat 04 Sep 2010, 5:18 am

@rieyna168 wrote:Rina ingin berkongsi sedikit maklumat mengenai elaun kritikal yang selalu disalh anggap oleh sebahagian besar anggota KKM.
Actually, Elaun kritikal = kritikalnya sesuatu jawatan tu..Dalam KKM, cuma SN dan PPP jer yang diiktirafkan utk diberi elaun kritikal.

Pemberian kritikal elaun utk SN sebenarnya bknlah sebab hanya SN jer yg expose ngan pt, rina dpt sumber dr unit latihan di putrajya,
sbb SN diberi elaun kritikal adalah sbb utk tahan SN dr resign gi pvt / pergi luar negara..pernah terjadi dlm 1 tahun dulu, dak2 SN byk yg
resign nak gi arab n pvt, masa tu kritikal sgt..SN pun xcukup..so salah satu inisiatif yg dilakukan, kerajaan bagi elaun kritikal utk jawatan
SN.dgn cara ini, byk yg stay.. sbb tu gak skrg ni, dak PPP pun dpt elaun kritikal, kalau ikutkn,skrg ni, PPP pun byk yg resign gi
offshore. kat tmpt keja rina ni,yg fresh graduate pun ada.sbb tu, PPP pun diluluskn utk elaun kritikal.

Kalaulah pemberian elaun kritikal tu disebabkab expose ngan pt mahupun bahaya, rina rasa..semua ahli kkm akan dpt elaun tu sbb semua expose..

Haha..ni kita tukar skit..
Sebab kita semakin kekurangan "Jantan" terutamanya dlm bidang SN dgn Guru..
Mungkin boleh dipertimbangkan utk elaun kritikal lebihan utk org lelaki.. Razz
avatar
Kimimaro
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Barber part time
Gender : Male
Jumlah Post : 4
Umur : 30
Tarikh Register : 24/01/2010
Reputation : 0
Points : 2713

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by imzal82 on Sun 02 Jan 2011, 1:19 pm

bukan juruxray jer yg ptt dapat ppk,kerani,clearner pn ptt dapat..dah la ppk xdapat cuti tugas khas perubatan (cuti radiasi) 14 ari tu..hehehe..sori What a Face

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 34
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 3837

View user profile

Back to top Go down

Re: patut x juruxray ada elaun kritikal???

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum