FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

berita dari lembaga PP

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by math on Sun 30 Aug 2009, 8:51 pm

Elaun kritikal pun bru dpt pas lama...,
ni na kene tarik plak..,
biar btul....,
Evil or Very Mad
avatar
math
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 220
Umur : 32
Tarikh Register : 13/09/2007
Reputation : 3
Points : 3681

Character sheet
Mutiara Kata saya: Watzaaaaaaaarrrr.....!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by Nevermind on Thu 08 Oct 2009, 11:11 am

@-naive- wrote:cmna ngn elaun kritikal pula??..
dgr cter nk tarik balik pada 2011??..
btoi ka??..

haik? tarik balik? mana sumber datangnya tu? kalo dari JPA atau KPPP sendiri aku boleh terimalah jugak tapi dengan alasan yg munasabah lah... kalo sekadar nak timbulkan topic baik tak payah... kang kita sesama kita jer yang bergaduh....
avatar
Nevermind
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 93
Umur : 36
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 3
Points : 4058

Character sheet
Mutiara Kata saya: My EyeS MiSs yOu, My fEeLinG LOve yOu, My HanD NeeD yOu, My MinD Call yOu, My HeaRt iS jUsT fOR yOu. I wiLL DiE WithOut yOu, BeCauSe I RealLy LOves yOu So DaMn MuCh, My DeaR BaBy!~

View user profile Http://Www.Facebook.Com/MrWildSeven

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by zen on Thu 08 Oct 2009, 11:36 am

@Nevermind wrote:
@-naive- wrote:cmna ngn elaun kritikal pula??..
dgr cter nk tarik balik pada 2011??..
btoi ka??..

haik? tarik balik? mana sumber datangnya tu? kalo dari JPA atau KPPP sendiri aku boleh terimalah jugak tapi dengan alasan yg munasabah lah... kalo sekadar nak timbulkan topic baik tak payah... kang kita sesama kita jer yang bergaduh....
aku macam rasa dpermain mainkan laa kalu camnie ...x tau la pd kwan2 seangkatan brjawatan 3P yg lain...

p/s:rasa mcm trpinggir ajer kalu benar2 berita ini SAHIH...


Last edited by zen on Thu 08 Oct 2009, 12:13 pm; edited 1 time in total
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 223
Umur : 36
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3512

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by biey on Thu 08 Oct 2009, 12:06 pm

Sebarang info yang nak diutarakan diharap dapat diperjelaskan dengan terperinci. Yang membaca pula jangan mudah terpedaya.

biey
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : amo
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 33
Tarikh Register : 01/03/2008
Reputation : 0
Points : 3470

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Sun 25 Oct 2009, 7:24 am

BTL2 SELAGI BLM ADA HITAM PUTIH JGN LAH PERCAYA BULAT2 WAHAI SAHABAT2 FP SEKALIAN....MCM GEMAPK GEMPITA GURUH DI LANGIT TAPI HUJANNYA TIDAK PUN
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3485

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by AMO DINO on Tue 27 Oct 2009, 8:28 pm

pasal elaun kritikal hendak ditarik balik ni aku pun ada dengar dari salah seorang AJK mesyuarat ceupac tapi bukan semua jawatan.rasanya PPP takda dalam list untuk ditarik balik.satu lagi pasal elaun COLA jga nak ditarik balik katanya.Mereka tidak setuju dengan pekara ini dan cuba membawa usul ini ke atas.Tetapi ini semua atas budi bicara kerajaan kalau putih katanya putih lah,kalau itam katanya itam lah.apa bole wat,ekonomi tak ok.Bonus pun takda nah nak ditarik pula Colanya.ini lah nasib kita penjawat awam.Besabar dan berdoalah padaNYA moga dimurahkan rezeki.AMIN
avatar
AMO DINO
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Stokis Hotperfume
Gender : Male
Jumlah Post : 110
Umur : 37
Tarikh Register : 06/09/2009
Reputation : 17
Points : 3079

Character sheet
Mutiara Kata saya: Tingkatkan Martabat Paramedik Malaysia,Bersatulah Wahai Perjuang Bangsa Sama-sama Kita Nyalakan Obor Kejayaan

View user profile http://www.jutawan50.com/?id=asbadino

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Fri 30 Oct 2009, 6:12 am

tol2 lps ni pakat2 wat bisnes lah lak ek kalo org tanya npe jwb jer gaji xckp elaun kena trik hehehehehe...
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3485

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Sun 01 Nov 2009, 6:48 pm

dengar berita degree yg ramai ppp ikut dah tak d recognize KKM....ada ni betolllllll
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4040

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Mon 02 Nov 2009, 5:05 am

nk pasti rajin2 lah call kkm or lembaga or kesatuan or persatuan kerana hanya mereka yg ada jawapan kepada soalan mu e2 hehehehehehe
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3485

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by maslam on Mon 02 Nov 2009, 1:12 pm

degree ape tu???? klau yg ramai-ramai???? MAHSAlah.......!!!!
avatar
maslam
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 48
Umur : 43
Tarikh Register : 06/08/2008
Reputation : -1
Points : 3401

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by rosli kupang on Tue 03 Nov 2009, 9:52 am

tak mngkn kritikal kena tarik,baru aje merasa dah nak kena tarik lak.

rosli kupang
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedic
Gender : Male
Jumlah Post : 2
Umur : 41
Tarikh Register : 13/10/2009
Reputation : 0
Points : 2874

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Tue 03 Nov 2009, 6:28 pm

sbb......dah terlalu banyak PPP U29..yang baru ramai yang naik pngkt seketul2......he..he...
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4040

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by mohaj on Thu 05 Nov 2009, 5:51 pm

@SAPPOK wrote:sbb......dah terlalu banyak PPP U29..yang baru ramai yang naik pngkt seketul2......he..he...

sappok jgn cakap itu mcm lor...sini tempat utk suka2 saja, no serious matter ma...jgn kasi junior takut lor...
avatar
mohaj
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : tengah cari kerja
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 43
Tarikh Register : 13/08/2008
Reputation : 9
Points : 3405

View user profile http://m-mohaj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Fri 06 Nov 2009, 6:32 am

apa nye terlalu byk....sapok ko g kire sorg2 PPP yg ada bertugas dlm sektor awam pas2 ko g tanye bahagian sumber manusia KKM berapa lg kekosongan yg ada terutama kat bahagian kesihatan awam....br ko tau brp ramai PPP yg ada...so tlglah jgn kuarkan kenyataan yg leh menampakkan kedangkalan pkran ko berpk...jth maruah PPP tau
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3485

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by Bon on Fri 06 Nov 2009, 7:10 am

@SAPPOK wrote:sbb......dah terlalu banyak PPP U29..yang baru ramai yang naik pngkt seketul2......he..he...
apa kaitan tu pla?
avatar
Bon
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : ramal penyakit...!
Gender : Male
Jumlah Post : 578
Umur : 32
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 1
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: aRamai T...mamaTai T...

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Fri 06 Nov 2009, 4:14 pm

tol2 kalo xtau jgn lah nk menyibuk
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3485

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by Bon on Mon 09 Nov 2009, 6:25 am

mgkin ada hal lain ni....
avatar
Bon
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : ramal penyakit...!
Gender : Male
Jumlah Post : 578
Umur : 32
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 1
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: aRamai T...mamaTai T...

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Mon 09 Nov 2009, 7:09 am

hehehehe...........lihat lah brp org PPP senior yang masih tak naik...gak tu tandanya.....jarang2 dan kadang2... PPP naik pangkat...wakakak..
aku tau dah....ko apa tau asrol adik2 lagi..... ...asrol2.....
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4040

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by HH on Mon 09 Nov 2009, 4:04 pm

minta maaf cakap..kekadang kita tengok PPP ni ader yang sangat selesa dengan 'comfort zone' mereka..tak nak endah aper yang berlaku kat luar..janji dah ader rumah, dah ader keta, dekat anak isteri..gaji masuk tiap bulan...syukurlah...

ader yang tak pernah nak cuba apply untuk U32 (tidak semua = tapi memang wujud)

kdg2 mereka tak gemar sangat dengan cabaran... memang lumrah kehidupan...

ader yang cakap banyak..tapi habuk takda

ader yang workoholic tapi nak sampai idea yang bernas tak der cara..kena ban..

dalam forum sebegini janganlah marah-marah..kita kongsi idea ...

tapi lepas ni ramai yang akan naik sappok...KUP U32...hehe
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 40
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4399

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Mon 09 Nov 2009, 6:26 pm

@asrol wrote:nk pasti rajin2 lah call kkm or lembaga or kesatuan or persatuan kerana hanya mereka yg ada jawapan kepada soalan mu e2 hehehehehehe

habis kan duit credit jer.....
baik lah tunggu jer dan lihat......
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4040

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Mon 09 Nov 2009, 6:29 pm

@HH wrote:

tapi lepas ni ramai yang akan naik sappok...KUP U32...hehe

ni......memng sure punya sbb PM dah umum.....hehehheheheh klu tak...???
apa pun bg yg naik KUP tahniah sbb U32......
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4040

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Mon 09 Nov 2009, 6:33 pm

@HH wrote:
tapi lepas ni ramai yang akan naik sappok...KUP U32...hehe
betollll ni sure naik sbb PM dah umum....hehehehe
tahniah KUP...
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4040

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by mohaj on Mon 09 Nov 2009, 7:10 pm

@SAPPOK wrote:hehehehe...........lihat lah brp org PPP senior yang masih tak naik...gak tu tandanya.....jarang2 dan kadang2... PPP naik pangkat...wakakak..
aku tau dah....ko apa tau asrol adik2 lagi..... ...asrol2.....

tu la bro, adik2 yg tengah hangat tu perlu diperbetulkan persepsi...aku rasa cam perlu adakan konferen persepsi cam bulan wat la...hehee...

bro, ko sebagai leader utk adik2 tu perlu ada appropriate approach methods to ensure they fight not only for their survivor but to the most important intention is to make our profession will be looked by others as first choice of their career...

good luck bro...

http://m-mohaj.blogspot.com
avatar
mohaj
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : tengah cari kerja
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 43
Tarikh Register : 13/08/2008
Reputation : 9
Points : 3405

View user profile http://m-mohaj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by Bon on Tue 10 Nov 2009, 10:36 am

@HH wrote:minta maaf cakap..kekadang kita tengok PPP ni ader yang sangat selesa dengan 'comfort zone' mereka..tak nak endah aper yang berlaku kat luar..janji dah ader rumah, dah ader keta, dekat anak isteri..gaji masuk tiap bulan...syukurlah...

ader yang tak pernah nak cuba apply untuk U32 (tidak semua = tapi memang wujud)

kdg2 mereka tak gemar sangat dengan cabaran... memang lumrah kehidupan...

ader yang cakap banyak..tapi habuk takda

ader yang workoholic tapi nak sampai idea yang bernas tak der cara..kena ban..

dalam forum sebegini janganlah marah-marah..kita kongsi idea ...

tapi lepas ni ramai yang akan naik sappok...KUP U32...hehe
tanggungjawab siapala yang patut utk mengubah semua masalah ini?
avatar
Bon
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : ramal penyakit...!
Gender : Male
Jumlah Post : 578
Umur : 32
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 1
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: aRamai T...mamaTai T...

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by HH on Tue 10 Nov 2009, 1:10 pm

@Bon wrote:
@HH wrote:minta maaf cakap..kekadang kita tengok PPP ni ader yang sangat selesa dengan 'comfort zone' mereka..tak nak endah aper yang berlaku kat luar..janji dah ader rumah, dah ader keta, dekat anak isteri..gaji masuk tiap bulan...syukurlah...

ader yang tak pernah nak cuba apply untuk U32 (tidak semua = tapi memang wujud)

kdg2 mereka tak gemar sangat dengan cabaran... memang lumrah kehidupan...

ader yang cakap banyak..tapi habuk takda

ader yang workoholic tapi nak sampai idea yang bernas tak der cara..kena ban..

dalam forum sebegini janganlah marah-marah..kita kongsi idea ...

tapi lepas ni ramai yang akan naik sappok...KUP U32...hehe
tanggungjawab siapala yang patut utk mengubah semua masalah ini?

tanggungjawab semua yang bergelar PPP.

jangan makan kawan..

jangan hina sesama PPP...walaupun masih PPP atau dah tukar ke jawatan lain...

yang dah kat atas bantulah yang kat bawah...

yang tahu share lah ilmu tu pada yang tak tahu..bimbinglah kami PPP yang lebij muda dan serba kekurangan

jangan sombong diri...berani berubah..mesti punyai motivasi yang tinggi..

jangan takut untuk bercakap...

anggaplah PPP itu satu profesion yang hanya orang tertentu sahaja yang dapat memilikinya..banggalah jadi PPP..tapi jangan menyombong diri... sebab aper kita PPP ader akta nya tersendiri..

bagi yang dah resign atau tukar jawatan...kekalkan renew APC..walaupun berbayar...tak rugi...sebab sokongan yang diberi menguatkan PPP itu sendiri...
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 40
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4399

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum