FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

berita dari lembaga PP

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Tue 10 Nov 2009, 5:44 pm

sebab tu....ruang dan peluang bagi PPP yang berkemampuan dan berkebolehan patut diberi....

- dari dulu lagi berbangga.....tp entah sampai bila lagi nak rasa kebanggaan yg tiada penghujungnya....huhuhu.

- nak kuat kan PPP martabatkan PPP bersiswazah....sokong dan beri mereka peluang....InsyaAllah akan menampakkan perbezaan dan perubahan......
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 42
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 3983

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by Bon on Wed 11 Nov 2009, 6:40 am

@SAPPOK wrote:sebab tu....ruang dan peluang bagi PPP yang berkemampuan dan berkebolehan patut diberi....

- dari dulu lagi berbangga.....tp entah sampai bila lagi nak rasa kebanggaan yg tiada penghujungnya....huhuhu.

- nak kuat kan PPP martabatkan PPP bersiswazah....sokong dan beri mereka peluang....InsyaAllah akan menampakkan perbezaan dan perubahan......
mcm org2 kecewa sapook ni...he3...
avatar
Bon
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : ramal penyakit...!
Gender : Male
Jumlah Post : 578
Umur : 32
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 1
Points : 4117

Character sheet
Mutiara Kata saya: aRamai T...mamaTai T...

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Wed 11 Nov 2009, 7:14 am

hehehehe kah..kah......kah........sendiri mau ingat bro....
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 42
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 3983

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by mohaj on Wed 11 Nov 2009, 4:29 pm

@Bon wrote:
@SAPPOK wrote:sebab tu....ruang dan peluang bagi PPP yang berkemampuan dan berkebolehan patut diberi....

- dari dulu lagi berbangga.....tp entah sampai bila lagi nak rasa kebanggaan yg tiada penghujungnya....huhuhu.

- nak kuat kan PPP martabatkan PPP bersiswazah....sokong dan beri mereka peluang....InsyaAllah akan menampakkan perbezaan dan perubahan......
mcm org2 kecewa sapook ni...he3...

huishh...setahu aku bro sappok tak mungkin ada perasaan kecewa...may be just to let go all dissatisfactions due to unprofessional management at federal level...dok gitu eh bro...(sound cam politik lak, but i think absolutely there is an agenda of politic la...heheheee..)

http://m-mohaj.blogspot.com
avatar
mohaj
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : tengah cari kerja
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 43
Tarikh Register : 13/08/2008
Reputation : 9
Points : 3348

View user profile http://m-mohaj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Wed 11 Nov 2009, 4:56 pm

tak der lah......bro. sekadar sembang2 kosong...heh heh heee . Mengingati Allah dan berdoa kepadanya...dan bersyukur dengan apa yang ada....
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 42
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 3983

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by mohaj on Wed 11 Nov 2009, 5:27 pm

@SAPPOK wrote:tak der lah......bro. sekadar sembang2 kosong...heh heh heee . Mengingati Allah dan berdoa kepadanya...dan bersyukur dengan apa yang ada....

Alhamdullilah...amen...
avatar
mohaj
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : tengah cari kerja
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 43
Tarikh Register : 13/08/2008
Reputation : 9
Points : 3348

View user profile http://m-mohaj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by anakpintar on Thu 12 Nov 2009, 6:16 am

ap nak tengok reaksi dari orang2 kuat lembaga sendiri...harap diorang gunakan platform forum paramedik ni untuk bersama-sama berkongsi idea, maklumat serta cadangan untuk memartabatkan PPP seluruhnya. Kalau ada pantau FP tapi takda beri reaksi berkaitan isu2 yang ditimbulkan pun takda maknanya. Secara peribadi ap rasa FP kita ni pun diaorang tak kisah ataupun tiada kepentingan langsung untuk mereka. Yang ap nampak banyak maklumat yang diperolehi samada dikongsi bersama oleh geng2 aktif FP kita sahaja ataupun hanya melalui dari sahabat2 melalui sms. Harap sangat ada cahaya perubahan...insyaallah....

----Forum Paramedik Malaysia-----




Blog AP...
http://anakpintarric.blogstarz.my

Biz AP ( Jom AP ajar cara buat duit...)
www.anakpintar.net
avatar
anakpintar
MOD LAMA
MOD LAMA

Negeri :
Jawatan : Diehard Bikers.....
Gender : Male
Jumlah Post : 414
Umur : 40
Tarikh Register : 06/09/2007
Reputation : 2
Points : 3867

Character sheet
Mutiara Kata saya: Best In Me!

View user profile http://www.anakpintar.net

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by HH on Thu 12 Nov 2009, 7:06 am

@anakpintar wrote:ap nak tengok reaksi dari orang2 kuat lembaga sendiri...harap diorang gunakan platform forum paramedik ni untuk bersama-sama berkongsi idea, maklumat serta cadangan untuk memartabatkan PPP seluruhnya. Kalau ada pantau FP tapi takda beri reaksi berkaitan isu2 yang ditimbulkan pun takda maknanya. Secara peribadi ap rasa FP kita ni pun diaorang tak kisah ataupun tiada kepentingan langsung untuk mereka. Yang ap nampak banyak maklumat yang diperolehi samada dikongsi bersama oleh geng2 aktif FP kita sahaja ataupun hanya melalui dari sahabat2 melalui sms. Harap sangat ada cahaya perubahan...insyaallah....

amin..semoga ada ketelusan dalam pertimbangan..
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 40
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4342

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by apit_68 on Thu 12 Nov 2009, 6:32 pm

Dah lama dah tunggu.... kut2 ada promotion. Tapi apa pun tarak. Kat SPA dah masuk dua kali isi borang. Sampai expired. Masih tak dak apa jgk. Tahniah MISI, depa dah interview bulan sudah, lantikan bulan ni kut atau awal bulan depan. Kita...... sabor jelah yuppppppppppppp.

apit_68
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 49
Tarikh Register : 01/06/2007
Reputation : 0
Points : 3685

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Sat 14 Nov 2009, 12:22 pm

avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by SAPPOK on Sat 14 Nov 2009, 6:46 pm


ingat....di dunia ni sementara.....
Jawatan.....pun samalah sementara....berbuatlah perkara yg membantu insan lain(bawah) adalah sebaik2 perbuatan......jika menghalang...hanya Allah sahaja yg akan membalasnya...Amin...
Amin.............
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 42
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 3983

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by mohaj on Sat 14 Nov 2009, 7:55 pm

@SAPPOK wrote:
ingat....di dunia ni sementara.....
Jawatan.....pun samalah sementara....berbuatlah perkara yg membantu insan lain(bawah) adalah sebaik2 perbuatan......jika menghalang...hanya Allah sahaja yg akan membalasnya...Amin...
Amin.............

bro...sabar itu separuh daripada iman...berusahalah semampu kita dan selebihnya bertawakallah kepada yang Esa...berbanyak beristifar semoga disenangkan urusan didunia yang fana ini dan berbanyaklah lagi pencarian untuk hidup yang abadi...sesungguhnya kamu dicipata untuk berbakti kepadaKu...sekecil zarah pun perbuatan kamu samada untuk kebaikan ataupun kejahatan tidak akan terlepas dari dicatit oleh penjaganya dan akan diperhintungkan dikemudian hari...ingatlah bahawa hari kiamat itu pasti hadir...
heheee.....

(semoga ini juga menjadi ingatan kepada ku yang pacal ini...ya Allah)

http://m-mohaj.blogspot.com
avatar
mohaj
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : tengah cari kerja
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 43
Tarikh Register : 13/08/2008
Reputation : 9
Points : 3348

View user profile http://m-mohaj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Sun 15 Nov 2009, 6:57 am

yea btl2
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by binggo on Sun 15 Nov 2009, 2:54 pm

maybe rezeki ada kat tempat lain...
avatar
binggo
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Lecturer, Division A.M.O KIST
Gender : Male
Jumlah Post : 60
Umur : 41
Tarikh Register : 17/03/2007
Reputation : 0
Points : 3803

Character sheet
Mutiara Kata saya: dalam dunia banyak cabaran....selagi hidup kita akan terus menghadapi cabaran...tempuhi lah cabaran itu dengan tabah dan sentiasa berdoa kepadaNya

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Mon 16 Nov 2009, 9:00 am

tol2 hujan emas kat negeri org...hujan batu kat negeri sendiri...lbh baik hujan batu kat negeri sendr sbb leh bkk kuari batu hehehehehehe
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by norsuk_bio on Sat 21 Nov 2009, 7:41 pm

Cuma nak kepastian...kenapa masih ramai PPP lulusan kolej swasta yang
memohon jawatan PPP melalui SPA tidak dipanggil temuduga...ada masalah
ker...katanya sekarang ni KKM mengalami kekurangan PPP...
avatar
norsuk_bio
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 45
Tarikh Register : 19/11/2006
Reputation : 6
Points : 3952

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jalankan tugas dengan jujur dan amanah

View user profile http://klt.moh.gov.my/mdsukri @ www.my1stop.com.my/mdsukri

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Thu 26 Nov 2009, 9:47 am

biaselah kne tggu turn heheheheheheheh ibarat menanti buah durian gugur lah jwbnye pe2 pun kne sabar............
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by alcipan on Sun 29 Nov 2009, 8:34 am

Salam..saudara2 PPP semua dan Salam Satu Malaysia

Saya ingin mendapatkan pendapat dari semua fomer mengenai Cadangan Program Top Up Degree dari UKM untuk Program Sains Perubatan Kecemasan selama dua tahun(2)
Untuk makluman proses pembelajaran hampir sama dengan MASHA cuma perbezaan nya dia akhir semester peperiksaan diadakan dan prakitikal klinikal hanya berjalan di tempat anda berkerja.
Sekiranya anda ada cadangan sila email kan cadangan anda dan persetujuan anda untuk program tersebut.
Sekiranya berminat sila email kan maklumat anda seperti dibawah :
Nama:
Jawatan:
Gred Jawatan:
Pengalaman Kerja:
Alamat Tempat Bertugas:
Jabatan Bertugas:

Dengan terkumpul maklumat ini saya akan memajukannya kepada Dekan Fakulti Perubatan UKM untuk menjalankan program tersebut. Pada dasarnya pihak kedekanan suda bersetuju cuma untuk mendapatkan maklumat dari stakeholder dari KKM. PPP UKM telah bersetuju dengan cadangan tersebut.

Email maklumat anda kepada saya;
al_cipan@yahoo.com

alcipan
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan Kanan
Gender : Male
Jumlah Post : 17
Umur : 41
Tarikh Register : 13/10/2006
Reputation : 0
Points : 3983

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by jeyman77 on Sun 29 Nov 2009, 12:13 pm

Bro alcipan,cos ni pjj ker?brp kos pembelajaran?
avatar
jeyman77
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : kasi tidur orang,cucuk belakang orang...hidu volatile agent
Gender : Male
Jumlah Post : 29
Umur : 39
Tarikh Register : 04/11/2008
Reputation : 0
Points : 3192

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jangan Tunggu Hari Esok Untuk Membuat Kebaikan.....

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Mon 30 Nov 2009, 3:51 pm

ish2 mane2 de jer iklan 2 ek ish2
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by alcipan on Tue 01 Dec 2009, 5:53 am

bayaran akan dimaklumkan kemudian.
mohon berikan komen atau cadangan kepada saya berserta data anda supaya boleh saya buat kajian untuk di serahkan kepada Dekan
TQ

alcipan
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan Kanan
Gender : Male
Jumlah Post : 17
Umur : 41
Tarikh Register : 13/10/2006
Reputation : 0
Points : 3983

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by norsuk_bio on Wed 14 Apr 2010, 5:12 am

Maklumat dari AMO Blogspot

Berita baik kepada semua PPP.

Fakulti Perubatan UKM
dengan kerjasama Lembaga PP, Persatuan dan Kesatuan sedang merangka
satu ijazah khas untuk PPP. Beberapa siri mesyuarat dan perbincangan
telah diadakan. Terkini, satu bengkel telah diadakan pada 10 - 11 Aprl
lalu di Wisma PP di Kajang bagi membincangkan secara terperinci dari
aspek nama kursus, kurikulum serta mod pembelajaran.


Beberapa nama telah dicadangkan untuk kursus tersebut termasuklah Ijazah Sarjana Muda Paramadik kecemasan (Kepujian).


Mod pembelajaran ialah secara PJJ selama 2 tahun sahaja (Topping-up).
Jika tuan mempunyai idea nama lain yang sesuai, bolehlah beri pendapat diruangan ini.

Jika
mendapat kelulusan, program ini dijangka akan mula dijalankan pada
tahun 2011. Sama2 kita berdoa agar program ini berjaya dilaksanakan
kerana ia merupakan satu program yang benar2 dibuat khas untuk PPP bagi
memenuhi kehendak dan keperluan semasa.


Syabas kepada
semua yang telah berusaha bersungguh menyumbang idea bagi memastikan
program tersebut akan menjadi kenyataan terutamanya lembaga, persatuan
da kesatuan PP dan BPL.



Tonggak utama projek ini ialah Prof. Madya Dr. Hj. Ismail Saiboon, Ketua Jabatan Perubatan Kecemasan, Fakulti Perubatan, PPUKM.
avatar
norsuk_bio
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 45
Tarikh Register : 19/11/2006
Reputation : 6
Points : 3952

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jalankan tugas dengan jujur dan amanah

View user profile http://klt.moh.gov.my/mdsukri @ www.my1stop.com.my/mdsukri

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by zulk on Sun 18 Apr 2010, 6:33 am

rsenye.. ijazah sarjana muda sains perubatan (perawatan klinikal)..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 108
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4095

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by asrol on Sun 18 Apr 2010, 3:44 pm

ikt jer la nme pepun sbb diploma MA kite xtkr2 namenya kalo den xslp lah kn2 dlu kecoh jgk dgr2 nk tkr nama diploma 2 last2 senyap jer...kalo eden slh info bgtaulah ek
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by azrunia on Fri 06 Aug 2010, 2:33 pm

avatar
azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender : Male
Jumlah Post : 1023
Umur : 1938
Tarikh Register : 23/12/2009
Reputation : 15
Points : 4088

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

Re: berita dari lembaga PP

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum