FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???551

berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Page 1 of 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Post by eja_163 on Mon 20 Aug 2007, 8:20 am

brape kos sebenar pemakaian braces?? i need the specific rate for the cost mengikut jenis2 nye..... hospital kerajaan or swasta... sape yg tau plez give some information.. ye... plez hit back.. Very Happy

eja_163
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Pelajar
Gender: Female
Jumlah Post: 1
Umur: 28
Tarikh Register: 20/08/2007
Reputation: 0
Points: 2629

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Post by falci on Tue 21 Aug 2007, 9:42 am

pasal braces, saya dah tanya kat kaunter dental kami, dia ckp kena arrange dgn pakar..

oleh kerana braces ni bukan utk medical, cuma utk tujua kosmetik, mcm kaki palsu, even medical staff pun kena bayar jugak

jadi i dah tanya kaunter dental, dorang cakap, RM1500.

baik u tanya private dental clinic, maybe harga dia berbeza..

----Forum Paramedik Malaysia-----




Illegitimi non carborundum

falci
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri:
Jawatan : Skodeng Kuman
Gender: Female
Jumlah Post: 830
Tarikh Register: 17/06/2007
Reputation: 35
Points: 3869

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Post by royani on Mon 15 Oct 2007, 12:39 pm

saya buat crowning pun dah 400 1 gigi.kalau braces 32 btg gigi,darab la 400....abis la savings ngko...ha!ha!ha!yg sebenarnya x th pun.

royani
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : nurse
Gender: Female
Jumlah Post: 105
Umur: 35
Tarikh Register: 09/09/2007
Reputation: 0
Points: 2604

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn pandang belakang....

View user profile

Back to top Go down

saya amat memerlukan bantuan

Post by dreamz on Thu 10 Jan 2008, 5:31 pm

saya ada masalah gigi jarang yg teruk...saya hendak mengetahui apa yang saya harus lakukan???saya berpendapat ingin mengunakan pendakap gigi..tapi sumber2nya saya tidak mengetahui.saya ada bertanya di klinik gigi kerajaan mereka memberitahu hanya umur 18thn je layak membuatnya..saya rungsing.saya perlukan bantuan..kalau boleh dapat pendakap gigi dari klinik kerajaan lagi bagus dah saya juga ingin mengetahui berapa kos memasang pendakap gigi..dimanakah saya boleh mendapat bantuan disekitar perak terutamanya di daerah larut matang dan selama..email saya khai_Raider@yahoo.com


Last edited by on Thu 10 Jan 2008, 5:35 pm; edited 1 time in total

dreamz
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : bekerja sendiri
Gender: Male
Jumlah Post: 3
Umur: 29
Tarikh Register: 10/01/2008
Reputation: 0
Points: 2486

View user profile

Back to top Go down

Re: berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Post by dreamz on Thu 10 Jan 2008, 5:34 pm

sal2 serabut

dreamz
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : bekerja sendiri
Gender: Male
Jumlah Post: 3
Umur: 29
Tarikh Register: 10/01/2008
Reputation: 0
Points: 2486

View user profile

Back to top Go down

perlukan bantuan

Post by dreamz on Thu 10 Jan 2008, 5:37 pm

sal2
dreamz wrote:saya ada masalah gigi jarang yg teruk...saya hendak mengetahui apa yang saya harus lakukan???saya berpendapat ingin mengunakan pendakap gigi..tapi sumber2nya saya tidak mengetahui.saya ada bertanya di klinik gigi kerajaan mereka memberitahu hanya umur 18thn je layak membuatnya..saya rungsing.saya perlukan bantuan..kalau boleh dapat pendakap gigi dari klinik kerajaan lagi bagus dah saya juga ingin mengetahui berapa kos memasang pendakap gigi..dimanakah saya boleh mendapat bantuan disekitar perak terutamanya di daerah larut matang dan selama..email saya khai_Raider@yahoo.com

serabut

dreamz
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : bekerja sendiri
Gender: Male
Jumlah Post: 3
Umur: 29
Tarikh Register: 10/01/2008
Reputation: 0
Points: 2486

View user profile

Back to top Go down

Re: berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Post by fifa on Sat 16 Feb 2008, 9:26 am

Untuk makluman tuan2 dan puan2,rawatan ortodontik di mana2 klinik kerajaan hanya diberikan kepada pesakit di bawah umur 18 sahaja, mengikut prosedur2 yg telah ditetapkan....hanya pesakit yg betul2 mempunyai masalah kesesakan gigi 'crowding',gigi jarang 'median diastema', jongang 'overjet bite',cross bite,scissors bite',etc.sekiranya ada diantara sanak saudara,adik2 anda yang mempunyai masalah sedemikian sila membuat check up di klinik2 krjn yg berhampiran sebelum umur meningkat, kerana proses untuk menunggu sekarang agak lama kerana permintaan untuk rawatan tersebut sangat2 tinggi setakat ini.proses pertama, check up untuk memastikan kebersihan mulut yg memuaskan,tiada karies,tiada masalah gingivitis, seterusnya boleh di refer kepada dental officer...

fifa
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : JP
Gender: Female
Jumlah Post: 3
Umur: 36
Tarikh Register: 08/02/2008
Reputation: 0
Points: 2457

View user profile

Back to top Go down

Re: berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Post by fifa on Sat 16 Feb 2008, 10:43 am

Berkenaan harga di klinik krjn setakat ini serendah rm500 ke atas bergantung kepada bentuk rawatan.Manakala di klinik swasta hampir rm4000 ke atas....

fifa
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : JP
Gender: Female
Jumlah Post: 3
Umur: 36
Tarikh Register: 08/02/2008
Reputation: 0
Points: 2457

View user profile

Back to top Go down

Re: berapa Kos Rawatan Pendakap Gigi...(braces)???

Post by fasha_wanna on Sun 02 Mar 2008, 7:03 pm

nk tny skit... fifa ni kak nurul hafifah dr abd smd ke??

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender: Female
Jumlah Post: 2824
Umur: 28
Tarikh Register: 06/01/2008
Reputation: 36
Points: 5526

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Page 1 of 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum