FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by hedzma on Sun 28 Sep 2008, 6:03 pm

fuh.. terror ler kak hana nih.. kak hana ada nota utk khusus punya. buat masa skang ni saya berproblem utk cari bhn2 khusus. masa saya habis study dulu, sume bg kat junior.. masa tu tak terfikir pun..

avatar
hedzma
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Biz Women
Gender : Female
Jumlah Post : 122
Umur : 36
Tarikh Register : 24/09/2008
Reputation : 3
Points : 3788

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by hana on Mon 29 Sep 2008, 10:43 pm

hedzma..
idok la terer..kan dah ckp td..'nasib' agaknya. ekekekk
nota khusus? sungguh akak tadak nota!!!
yg ada..lam kapla otak neh..tu pon ingat≤ lupa masa rotation inter lab. hehehe. ada lab yg x pernah masuk..nasib la jawab main agak≤ jek
yg ada cuma..keselamatan makmal jek aaa. hehehe
tuh basic yg perlu tau ketika berada kat makmal. tuh jek. ada la bukunyaa..tp camno nak bg ekk??
avatar
hana
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 22
Umur : 44
Tarikh Register : 01/03/2008
Reputation : 0
Points : 3918

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~suka diajar, tp bukan kurang ajar

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by hedzma on Mon 29 Sep 2008, 11:58 pm

hehehe saya sebenarnya nak smbg study lagi.. tp, bila dah kuar keje, nak plak terikat ngan kerajaan.. saya jd x tahu hala yg sepatutnya saya tuju utk smbg study.. saya rasa peluang tu dah tipis sgt.. kira saya ni dah termasuk jalan matilah kiranya.. hehhe ermmm so, saya nak target PTK jer lah.. itupun kalau ada peluang utk naik keatas.. saya harap kak hana bleh la bg tunjuk ajar kat saya... saya baru nak amik PTK 1 je kak.. hehehe Smile benda benda apa yg patut saya tau kak? aceptic? farmako?

avatar
hedzma
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Biz Women
Gender : Female
Jumlah Post : 122
Umur : 36
Tarikh Register : 24/09/2008
Reputation : 3
Points : 3788

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by dhiyamirza on Tue 30 Sep 2008, 10:43 am

@hedzma wrote:
hehehe saya sebenarnya nak smbg study lagi.. tp, bila dah kuar keje, nak plak terikat ngan kerajaan.. saya jd x tahu hala yg sepatutnya saya tuju utk smbg study.. saya rasa peluang tu dah tipis sgt.. kira saya ni dah termasuk jalan matilah kiranya.. hehhe ermmm so, saya nak target PTK jer lah.. itupun kalau ada peluang utk naik keatas.. saya harap kak hana bleh la bg tunjuk ajar kat saya... saya baru nak amik PTK 1 je kak.. hehehe Smile benda benda apa yg patut saya tau kak? aceptic? farmako?


kalau untuk ppf yang dhiya tau, khusus punya bagi PTK 1, syllibus dia, pasal pengurusan stor, simple farmakologi, simple tdm, tpn dan cdr. contoh dia akan tanya agen2 manakah yang jenis cytotoxic drug. then tanya pasal SE ubat untuk sesuatu kumpulan. contoh macam ACE inhibitor ape common SE. then dia tanya pasal kesilapan Rx la..lagi...tak ingat dah la..senior tu cakap pe hari tu..kalau yang umum memang dia tanya pasal GO dan PKPA atau PIN ke..macam tu lah..biasa dia suka bagi soalan senario..
avatar
dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 36
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by hedzma on Tue 30 Sep 2008, 11:13 am

ermm... dhiya penah amik PTK ke? dulu dhiya dr kolej mana? mana tau kiter kenal ker..

avatar
hedzma
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Biz Women
Gender : Female
Jumlah Post : 122
Umur : 36
Tarikh Register : 24/09/2008
Reputation : 3
Points : 3788

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by zulk on Wed 01 Oct 2008, 12:37 pm

@hedzma wrote:
hehehe saya sebenarnya nak smbg study lagi.. tp, bila dah kuar keje, nak plak terikat ngan kerajaan.. saya jd x tahu hala yg sepatutnya saya tuju utk smbg study.. saya rasa peluang tu dah tipis sgt.. kira saya ni dah termasuk jalan matilah kiranya.. hehhe ermmm so, saya nak target PTK jer lah.. itupun kalau ada peluang utk naik keatas.. saya harap kak hana bleh la bg tunjuk ajar kat saya... saya baru nak amik PTK 1 je kak.. hehehe Smile benda benda apa yg patut saya tau kak? aceptic? farmako?

blum mati g.. peluang utk belajar sentiasa terbuka.. byk ipta/s yg menawarkn peluang belajar kpd kump sokongn....apply jer..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 109
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4606

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by hedzma on Wed 01 Oct 2008, 6:10 pm

ermm.. btul en. zulkf.. tapi semua yg saya survey.. semua course yg bukan bidang yg saya kerja skang.. maksud saya farmasi.. saya syg kerjaya saya.. bila saya amik course yg lain cthnya.. ijazah sains sosial.. saya kene tukar pulak kerjaya saya.. btul tak?

avatar
hedzma
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Biz Women
Gender : Female
Jumlah Post : 122
Umur : 36
Tarikh Register : 24/09/2008
Reputation : 3
Points : 3788

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by dhiyamirza on Fri 03 Oct 2008, 9:09 am

@hedzma wrote:
ermm... dhiya penah amik PTK ke? dulu dhiya dr kolej mana? mana tau kiter kenal ker..


dhiya pun baru nak ambil ptk hujung tahun ni..tak tahulah ntah macam mana nanti.. Very Happy
dhiya outsourcing student.
avatar
dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 36
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by angellus_aniq on Wed 08 Oct 2008, 5:59 pm

moga2 result PTK smer mantap2.... Smile
avatar
angellus_aniq
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : jalan-jalan cari pasal
Gender : Male
Jumlah Post : 1069
Umur : 35
Tarikh Register : 12/03/2008
Reputation : 3
Points : 3763

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by halimi on Wed 29 Oct 2008, 6:38 pm

ceritalah sikit soalan 2 ptk tu.
avatar
halimi
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MN
Gender : Male
Jumlah Post : 358
Umur : 34
Tarikh Register : 14/03/2008
Reputation : 0
Points : 3762

Character sheet
Mutiara Kata saya: kiamat sudah hampir tiba...!!

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by hedzma on Wed 29 Oct 2008, 7:35 pm

btul tu.. sy pun takde pengalaman lagi dlm exam PTK ni.. bg la tips2 dan tunjuk ajar serba sedikit...

avatar
hedzma
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Biz Women
Gender : Female
Jumlah Post : 122
Umur : 36
Tarikh Register : 24/09/2008
Reputation : 3
Points : 3788

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by ir_wan77 on Sun 09 Nov 2008, 11:03 pm

PTK nie ada kuota! Saya dah 4 kali ambik exam. siap bincang ngan 4 - 5 org kawan! yg 3 lg dapat 4, yg dua lg dpt 3. sedangkan jawapan sama je!! tak ke pelik?

ir_wan77
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Pen. Peg. Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 4
Umur : 41
Tarikh Register : 28/10/2008
Reputation : 0
Points : 3681

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by HH on Mon 10 Nov 2008, 9:39 am

PTK-penilaian tahap ketelusan...

dengar ceritanya mcm tu lah ir_wan77,,,

kesahihannya tak lah pasti....
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 41
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4853

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by anakpintar on Mon 10 Nov 2008, 2:44 pm

Untuk makluman PPP,SN,JM dan LA yang ambik PTK result dah boleh check online bermula hari ini... Huhuhuhu AP dok kantoi Khusus la...dah mcm xmau kasi jer....
avatar
anakpintar
MOD LAMA
MOD LAMA

Negeri :
Jawatan : Diehard Bikers.....
Gender : Male
Jumlah Post : 414
Umur : 41
Tarikh Register : 06/09/2007
Reputation : 2
Points : 4378

Character sheet
Mutiara Kata saya: Best In Me!

View user profile http://www.anakpintar.net

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by HH on Mon 10 Nov 2008, 5:00 pm

TQ anak pintar - syukur dapat 4/4.....

ni kali ke empat teman ambil......

rezekinya....alhamdulillah...
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 41
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4853

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by angellus_aniq on Thu 13 Nov 2008, 5:36 pm

bagi sape yg xberjaya...cube lagi tahun depan.....huhuhu
avatar
angellus_aniq
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : jalan-jalan cari pasal
Gender : Male
Jumlah Post : 1069
Umur : 35
Tarikh Register : 12/03/2008
Reputation : 3
Points : 3763

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by irwansyah07 on Tue 18 Nov 2008, 8:39 am

saya setuju btul dgn cadangan cuepac baru2 ni utk menghapuskan ptk ke suatu penilaian yg lebih bagus dan efektif dalam meningkatkan tahap seorg k/tgn kerajaan. tidak dinafikan, walaupun kita mendapat skor 4 utk ke2 ujian umum dan kursus tp masih lagi dlm pemilihan utyk ajakan gaji. jadi utk apa kita menghadapi ujian yg belum lagi pasti akan sesuatu yg kita dapat.
mari kita pulau beramai-ramai PTK thn hadapan....
mari....mari
avatar
irwansyah07
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Occ. therapist
Gender : Male
Jumlah Post : 119
Umur : 36
Tarikh Register : 18/04/2008
Reputation : 0
Points : 3868

Character sheet
Mutiara Kata saya: 007

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by hana on Wed 10 Dec 2008, 11:12 pm

ermm..aku pon duk menunggu quota..
kalo terus dapatkan best?? Evil or Very Mad
avatar
hana
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 22
Umur : 44
Tarikh Register : 01/03/2008
Reputation : 0
Points : 3918

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~suka diajar, tp bukan kurang ajar

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by BlackBoner on Thu 01 Jan 2009, 9:43 pm

uiii..teruk la klu pakai kuota2 ni..bilanya nak dapat..pa lagi kami punya peperiksaan khusus da tukar subjektif..10 soalan..banyak lagi soalan kecik..punya tak sempat2 nak jawap..melepas la nampaknya..huhuhuhu
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 38
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3746

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by awan_biru85 on Tue 06 Jan 2009, 2:34 am

macam-macam kkm buat utk menjamin profesional paramedik.... Very Happy
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3953

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by neskobeng on Thu 08 Jan 2009, 11:35 pm

@BlackBoner wrote:uiii..teruk la klu pakai kuota2 ni..bilanya nak dapat..pa lagi kami punya peperiksaan khusus da tukar subjektif..10 soalan..banyak lagi soalan kecik..punya tak sempat2 nak jawap..melepas la nampaknya..huhuhuhu
ha...... nangis nangis
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 38
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3814

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by suring on Fri 15 Jan 2010, 6:49 pm

emm...pening gak....ni tengah buat soklan PTK untuk gred 41

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1749
Umur : 42
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4893

View user profile

Back to top Go down

Re: PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum