FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Thu 04 Oct 2007, 3:19 am

Dengan rendah hatinya matrik membuka soklan2 kepada sesaper yang ingin
mengenali matrik, nak jadi adik nagkat ke, kakak angkat ke atau bakal
menantu ke? Boleh saja...Layannnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by Lord Vlad on Thu 04 Oct 2007, 3:32 am

- apakah nama sebenar matrik?
- anak ke berapa dari berapa adik beradik?
- ada adik cun tak? kalau ada boleh la rekemen kat vladimir...hehehe
- dah berapa lama bertugas sebagai jururawat?
- pengalaman kerja dalam bidang kejururawatan?


***** soalan seterusnya akan menyusul kemudian...

----Forum Paramedik Malaysia-----





Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2445
Umur : 37
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5023

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Thu 04 Oct 2007, 3:55 am

Waalaikumussalam...

terima kasihler sebab sudi bertanya.

Kena bagitau ke..nama sebenar apa? Takyah la kot. Nanti kalau nak tahu boleh jumpa terus. Kalau nak panggil nama..Kak Nor jea..

anak kelapan dari 10 orang adik beradik. ramai kan? Tapi sekarang ni..kat kampung..tinggal mak sorang jer. yang lain-lain memasing dah kerja sendiri.

Adik pompuan ada lagi sorang. Still single. Mestilah cun cam akaknya. (Perasan skit) Masih ambik kursus KPLI kat Maktab Kota Bharu. Hujung tahun ni abih la..Tapi dia tak minat pada orang medic. Adik matrik ni warak orangnya. Pakai tudung labuh. Garang. Nak dekat kena bersilat nagn dia dulu. Pas..baru boleh kawan. Heeeee...heee..Lupa nak bagitau adik lelaki juga ada lagi sorang. Bongsu. Kerja askar kat MINDEF.

Bertugas sebagai jururawat sama ngan pengalaman sebagai jururawat. Baru masuk 7 tahun.

Okey..any question? dah puas hati ke belum ngan jawapan Matrik ni.

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by nor eliza on Thu 04 Oct 2007, 4:22 am

adik laki yg bongsu tu bape umo nye????

1st posting kena unit ape??

nor eliza
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : misi
Gender : Female
Jumlah Post : 232
Umur : 33
Tarikh Register : 07/02/2007
Reputation : 0
Points : 3496

Character sheet
Mutiara Kata saya: senyumlah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by <<BLaCk>> on Thu 04 Oct 2007, 4:32 am

ooooo..nak teckel adik matrik la tu...

hmm dlm sepanjang bekerja sebagai paramedik, apa cabaran @ pengalaman yg paling tak dapat dilupakan @ paling serik nak hadapi?

----Forum Paramedik Malaysia-----





<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 36
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 9912

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by Lord Vlad on Thu 04 Oct 2007, 11:30 am

- brape orang anak matrik skarang?
- matrik asal orang mana?

----Forum Paramedik Malaysia-----





Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2445
Umur : 37
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5023

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by anakpintar on Fri 05 Oct 2007, 7:14 am

pesal pakai nama matrix...naik keta matrix ek...
ka minat citer matrix..

anakpintar
MOD LAMA
MOD LAMA

Negeri :
Jawatan : Diehard Bikers.....
Gender : Male
Jumlah Post : 421
Umur : 39
Tarikh Register : 06/09/2007
Reputation : 2
Points : 3667

Character sheet
Mutiara Kata saya: Best In Me!

View user profile http://www.anakpintar.net

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by Lord Vlad on Mon 08 Oct 2007, 10:25 am

- matrik asal dari negeri mana?


***** nanti kim salam kat adik matrik yang cun tu ek... cakap abang hotline nak berkenalan...hehehe... boleh ek kak matrik.....

----Forum Paramedik Malaysia-----





Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2445
Umur : 37
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5023

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Tue 09 Oct 2007, 2:41 am

Hmm...Eliza...borang untuk jadi adik ipar matrik still kosong lagi. Bolehlah isi. Umur dia sekarang kalau tak silap 23 tahun.

Tempat Matrik posting buat pertama kalinya ialah di NICU Hospital Mentakab. Matrik kerja kat situ selama 6 bulan sebelum transfer ke HKL.

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Tue 09 Oct 2007, 2:52 am

Tima kasih Black! Huwaaa...bila tanya bab peristiwa yang paling perit memang ada peristiwa yang tak dapat dilupakan sampai sekarang.

satu kes yang berlaku di Hospital Mentakab. Pada masa tu, Matrik baru sebulan kerja. Biasalaaa, budak baru...kalau ada nak hantar kes kemana-mana, kita budak barulah yang kena menghantar patient tersebut. So that day, Matrik kena hantar patient tu ke Hospital Tengku Ampuan Afzan. Dengan separuh hati, Matrik terpaksa pergi sebab Matrik ni sebenarnya mabuk bila naik ambulans yang laju cam jet tu.

Patient tu..sebelum pergi ke HTAA tu, dah buat discaj siap-siap. So..mati-mati ingatkan lepas prosedur tu..patient boleh balik rumah. senior tak pesanpun kat Matrik kalau patient tak admit sana, baby tu boleh bawa balik semula ke Hospital Mentakab. So..lepas prosedur, mak dia kata doktor bagitau yang baby tak ada masalah. Boleh balik.

So..Matrik nipun..baliklah ngan driber ke Hospital Mentakab manakala patient and her family balik kerumah dia selepas family dia datang ambik. Bila sampai kat Spital Mentakab, doktor pakar tanya " MANA PATIENT!!!!!!" Bagai nak tercabut jantung Matrik mendengar pertanyaan tersebut. Yalah..patient dah balik. Ingatkan discaj yang dibuat sebelum ni..patient boleh balik rumah...

Apalagi...kelam kabutlah sister wad menelefon parent patient untuk datang balik ke Hospital. Manakala matrik ni teruk kena bambu kat Dr pakar iaitu Dr Selva yang terkenal dengan kebengisannya di Hospital Mentakab sekitar tahun 2001 tu. sampai sekarang, Matrik takleh lupa peristiwa tu...huuuuuuuu!!!!!

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by atira on Tue 09 Oct 2007, 4:16 am

matrik dah kawin ka

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by nor eliza on Tue 09 Oct 2007, 4:34 am

matrik dah p kursus pos basik ke???

nor eliza
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : misi
Gender : Female
Jumlah Post : 232
Umur : 33
Tarikh Register : 07/02/2007
Reputation : 0
Points : 3496

Character sheet
Mutiara Kata saya: senyumlah

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by eriy on Tue 09 Oct 2007, 5:10 am

di manakah Matrik??

eriy
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Gender : Female
Jumlah Post : 1075
Umur : 38
Tarikh Register : 05/10/2006
Reputation : 2
Points : 3659

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile http://eriy-apapaje.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by atira on Tue 09 Oct 2007, 5:18 am

dah bercuti kot

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Fri 12 Oct 2007, 7:03 am

Opp...sorry. Dua tiga hari lepas Matrik ambik cuti emergency coz pengasuh balik kampung sampai 17 Okt. Hari nipun masih lagi bercuti tapi baru ada masa nak jengah komputer.

Untuk pengetahuan semua..Matrik dah berkahwin dan mempunyai 2 orang cahayamata. Yang sulung namanya Nur Dania Akhtar 4 tahun dan yang kedua Adam Akhtar 2 tahun setengah.

Walaupun Matrik dah bekerja nak masuk 7 tahun lebih dah, tapi Matrik tak berminat nak sambung Pos Basik. Matron asyik suruh...tapi sampai lani..Matrik rasa cam malas jer. Ari tu ada mintak untuk sambung degree tapi..tak panggil pun. Tengoklah..kalau setakat nak tambahkan pengetahuan tu..bukak komputer..search Google ke Mozarella ke..dapatlah apa bahan yang kita nak. Bagi Matrik kalau sambung Pos Basik pun..bila balik tapi tak duduk di tempat kos yang kita belajar tu..lama kelamaan ilmu akan luput dari ingatan. Masa terbuang ngan sia-sia selama 6 bulan begitu saja.

Matrik saja guna nama Matrik. Matrik tak pakai kereta Matrik. Matrik pakai kancil jer..tapi suami yang pakai Matrik.

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Fri 12 Oct 2007, 7:04 am

Vladimir-Hotline


Matrik asal dari Besut Terengganu. Tapi Kahwin ngan orang Kedah. Ada sesaper orang Besut kat forum ni ke?

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by adilla on Fri 12 Oct 2007, 9:45 am

raya dpt cuti tak kak??
berapa lama sister kasi??

adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 33
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 18
Points : 3576

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by msaa on Fri 12 Oct 2007, 3:06 pm

Matrik skang ni i/c nuklear med department ke! ...ade gi attachment mane2 ke?

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07

msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender : Male
Jumlah Post : 584
Umur : 105
Tarikh Register : 05/10/2006
Reputation : 0
Points : 3710

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile http://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 http://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Thu 18 Oct 2007, 3:55 am

To DD,

Matrik memang dapat cuti. Kami kat Jabatan nuklear ni takde sister. Akulah bossss...he..he...Kitaorang ambik cuti sampai seminggu. Tapi Matrik tak balik kampung sebab husband takleh cuti. Kena memangku kerja. So syarat memangku ni..takleh cuti 28 hari mulai dari tarikh memangku. Maybe..raya Haji ler kami balik kampung. Raya 1,2,3 tu memang kami cuti. Tapi tak berbaloi balik kejap. Biasanya kami balik kena pusing Terengganu lepas tu Kedah atau pusing Kedah dulu baru terengganu lak.

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Thu 18 Oct 2007, 3:59 am

Betul tu msaa. Matrik incharge sini. Setakat ni Matrik baru attachment kat Penang 2 minggu. Lagipun Jabatan ni baru Bukak sepenuhnya bulan April tahun ni. Dah pergi kursus Radiation Protection kat Agensi Nuklear Malaysia selama seminggu dan kat Penang seminggu. InsyaAllah next month ke Sarawak lak selama 2 atau 3 hari untuk kursus kat sana lak.

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by msaa on Thu 18 Oct 2007, 10:01 pm

u should survey fund from asian researd and devlop fund untuk bidang ni jika u punya specialist jadi member senang mau dapat sponsor gi attach kat india atau australia...penang dah establish dorang semua dah gi 2-3bulan!!

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07

msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender : Male
Jumlah Post : 584
Umur : 105
Tarikh Register : 05/10/2006
Reputation : 0
Points : 3710

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile http://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 http://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Fri 19 Oct 2007, 7:09 am

Emmm...betul tu msaa. Kena ada sponsor. Jabatan Nuklear Penang adalah senior kami. Tempat kami merujuk. Memang patut diorang dapat pergi sampai Singapore atau Australia. Padanlah dengan usia JNP yang lebih matang daripada kami. kami ni budak kecik, baru nak bertatih. So..kena mula dari bawahlah apa-apa benda yang kita buat.

Merangkak dulu, berjalan kemudian and then barulah berlari. Kalau nak terus berlari ..silap-silap haribulan, jatuh tersungkurlah kami.

Walau apapun, staaf JPN Penang memang matrik hormati dan juga sayangi..Wacaaaaa..... Razz

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by Lord Vlad on Tue 04 Dec 2007, 2:10 pm

lama tak nampak puan Matrik

----Forum Paramedik Malaysia-----





Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2445
Umur : 37
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5023

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by matrik on Sun 06 Apr 2008, 6:24 am

Emmm..betoi. Baru balik dari bulan ni...sorry gurau jer. Biasalah..busylah kebelakangan ni..

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 40
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 3647

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by atira on Sun 06 Apr 2008, 7:24 am

skrg thun 2008..matrik xrase nk tambh baby ker,,hehe

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Ada ke orang nak tanya pasal Moderator Matrik?

Post by Sponsored content Today at 6:51 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum