FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

degree of nursing

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Re: degree of nursing

Post by normalflaura on Wed 16 May 2007, 1:25 pm

OUM ada offer degree NURsing plak utk intake JUlai.Kos nya?tak tahu plak brp..king king king king

normalflaura
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 44
Tarikh Register : 28/09/2006
Reputation : 0
Points : 4444

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by adilla on Thu 17 May 2007, 3:10 pm

@normalflaura wrote:OUM ada offer degree NURsing plak utk intake JUlai.Kos nya?tak tahu plak brp..king king king king

bila graduate nanti mcm mana erk...kerajaan luluskan utk kenaikan gred ke
avatar
adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 35
Tarikh Register : 21/04/2007
Reputation : 18
Points : 4287

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by snizar on Tue 22 May 2007, 2:43 pm

degree of sc. social (Pyschology ) @ UKM
Course : PJJ / Distance Educations

tgh buka hingga september 2007 nie
coz die RM 18 ribu jer @ RM2500 / sem

dlm coz ni leh jadi KAUNSELOR tuuu
avatar
snizar
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 56
Umur : 41
Tarikh Register : 09/04/2007
Reputation : 0
Points : 4266

Character sheet
Mutiara Kata saya: melastik ke bintanG

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by J'Qline on Sun 16 Mar 2008, 11:58 am

Mcm ane nk dptkn borang ar snizar?
avatar
J'Qline
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : mami jarum
Gender : Female
Jumlah Post : 36
Umur : 34
Tarikh Register : 21/02/2008
Reputation : 0
Points : 3922

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by adilla on Fri 11 Apr 2008, 9:33 pm

sesiapa berminat and ada info Nursing deggre Northumbria University buat di Mahsa College...ramai yg ambil,tutor..PJJ 2 tahun... JPA&LAN iktiraf..now dah buka pada PPP pun ... sesiapa yg ada buat servey boleh la share
avatar
adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 35
Tarikh Register : 21/04/2007
Reputation : 18
Points : 4287

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by MLT on Tue 15 Apr 2008, 10:35 am

kena pakat2 ambik degree
avatar
MLT
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 48
Umur : 40
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 1
Points : 4043

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by riyad71 on Wed 16 Apr 2008, 8:13 pm

moh ler kiter...

----Forum Paramedik Malaysia-----




http://www.klinikmaran.blogspot.com
evilmedic3@yahoo.com
avatar
riyad71
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : PPPK
Gender : Male
Jumlah Post : 401
Umur : 47
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 31
Points : 5369

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing special just a humble human being

View user profile http://www.moh.gov.my

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by kelisa on Sun 16 Aug 2009, 7:23 pm

@adilla wrote:sesiapa berminat and ada info Nursing deggre Northumbria University buat di Mahsa College...ramai yg ambil,tutor..PJJ 2 tahun... JPA&LAN iktiraf..now dah buka pada PPP pun ... sesiapa yg ada buat servey boleh la share

Hmmm.....
Oang JKNS (ayah angkat),de gak ofer aku bik kat Mahsa College,tapi sister aku plak kate xd'itiraf....Tul ke...????
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1127
Tarikh Register : 02/08/2009
Reputation : 24
Points : 8308

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile https://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by anakpintar on Mon 17 Aug 2009, 9:09 am

@kelisa wrote:
@adilla wrote:sesiapa berminat and ada info Nursing deggre Northumbria University buat di Mahsa College...ramai yg ambil,tutor..PJJ 2 tahun... JPA&LAN iktiraf..now dah buka pada PPP pun ... sesiapa yg ada buat servey boleh la share

Hmmm.....
Oang JKNS (ayah angkat),de gak ofer aku bik kat Mahsa College,tapi sister aku plak kate xd'itiraf....Tul ke...????

Untuk makluman kelisa..Degree Nursing Practice Development kat MAHSA ni adalah diiktiraf oleh MQA, JPA dan KKM sendiri. Buktinya boleh check kat website JPA (senarai jurusan dan universiti yang diiktiraf ) sendiri sebab even kalau MQA iktiraf tapi tak mendapat pengiktirafan JPA pun tak guna. AP dah check habis2 semua ni sebelum apply dan alhamdullilah takda masalah & cuti pun dapat pelepasan. Apapun pesanan buat Kelisa tanya dulu samada secara lisan ataupun bertulis daripada Board of Nursing dan sapa2 orang atasan lembaga tu untuk dapat penjelasan yang betul sebab jika dapat info dari 'cakap2 orang' atau 'ada orang cerita' memang banyak sangat isi dan penjelasannya. Apapun selamat menyambung pengajian.... Very Happy
avatar
anakpintar
MOD LAMA
MOD LAMA

Negeri :
Jawatan : Diehard Bikers.....
Gender : Male
Jumlah Post : 414
Umur : 41
Tarikh Register : 06/09/2007
Reputation : 2
Points : 4378

Character sheet
Mutiara Kata saya: Best In Me!

View user profile http://www.anakpintar.net

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by kelisa on Mon 17 Aug 2009, 8:01 pm

@anakpintar wrote:
@kelisa wrote:
@adilla wrote:sesiapa berminat and ada info Nursing deggre Northumbria University buat di Mahsa College...ramai yg ambil,tutor..PJJ 2 tahun... JPA&LAN iktiraf..now dah buka pada PPP pun ... sesiapa yg ada buat servey boleh la share

Hmmm.....
Oang JKNS (ayah angkat),de gak ofer aku bik kat Mahsa College,tapi sister aku plak kate xd'itiraf....Tul ke...????

Untuk makluman kelisa..Degree Nursing Practice Development kat MAHSA ni adalah diiktiraf oleh MQA, JPA dan KKM sendiri. Buktinya boleh check kat website JPA (senarai jurusan dan universiti yang diiktiraf ) sendiri sebab even kalau MQA iktiraf tapi tak mendapat pengiktirafan JPA pun tak guna. AP dah check habis2 semua ni sebelum apply dan alhamdullilah takda masalah & cuti pun dapat pelepasan. Apapun pesanan buat Kelisa tanya dulu samada secara lisan ataupun bertulis daripada Board of Nursing dan sapa2 orang atasan lembaga tu untuk dapat penjelasan yang betul sebab jika dapat info dari 'cakap2 orang' atau 'ada orang cerita' memang banyak sangat isi dan penjelasannya. Apapun selamat menyambung pengajian.... Very Happy

Hmmmm....
K,TQ...Ayah agkat den pun kate g2,hm papepon 3,4tahun lagi kut la nie tgh bik post basic..... Laughing
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1127
Tarikh Register : 02/08/2009
Reputation : 24
Points : 8308

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile https://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by Jururawat_Nakal on Tue 18 Aug 2009, 9:47 pm

maknanya MAHSA dah buka program degree utk nurse? mari semua sahut cabaran utk jd mahasiswi
avatar
Jururawat_Nakal
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jururawat Terlatih U29
Gender : Female
Jumlah Post : 70
Umur : 30
Tarikh Register : 25/01/2007
Reputation : 0
Points : 4396

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by zen on Wed 19 Aug 2009, 9:44 am

@Jururawat_Nakal wrote:maknanya MAHSA dah buka program degree utk nurse? mari semua sahut cabaran utk jd mahasiswi
Razz dah lama rasanya... scratch
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 221
Umur : 37
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3966

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by JaE on Tue 03 Nov 2009, 8:31 pm

salamm..
saya dak bwu blaja..
nk tanya sal smbung blaja nie..
pas qualified, bpe tawun ea kna kja? bla time seswai sy smbung stdy..?
pihak mna sy plu inform..?

JaE
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : sWaN
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 30
Tarikh Register : 03/11/2009
Reputation : 0
Points : 3305

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by yadzmien on Sun 08 Nov 2009, 2:36 am

bukan MAhsa jer ada program degree in nursing ...U lain pun ada gak...cth OUM ,UM ,UITM

yadzmien
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : STUDENT
Gender : Female
Jumlah Post : 9
Umur : 38
Tarikh Register : 28/05/2009
Reputation : 0
Points : 3475

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by asrol on Sun 08 Nov 2009, 3:15 pm

tol2 yg wt PJJ pun byk yg ptg confirm dlm jawatan then ada duit
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 32
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3939

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by HH on Wed 30 Dec 2009, 11:00 am

Klik http://www.interactive.jpa.gov.my/webinteraktif/Sijil/frmSijilIPTA.asp?Bidang=U1704&Negara=M01&Institusi=M0102070&strID=32454

untuk pengiktirafan BSc (Hons) Nursing Practice Development Secara kerjasama 0+2 (Top-up Programme) Dengan University of Northumbria
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 41
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4853

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by vicky purdy anak umau on Sat 12 Jun 2010, 11:21 am

saya JM yang baru bekerja selama setahun...saya mempunyai keinginan untuk menyambung pelajaran dalam nursing juga...ada STPM.tapi saya tak tahu macamana nak apply for this course dan di mana patut saya sambung belajar...boleh bantu saya yang betul betul ingin menyambung pelajaran dalam nursing?

vicky purdy anak umau
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : jururawat masyarakat
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 1820
Tarikh Register : 12/06/2010
Reputation : 0
Points : 3085

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by vicky purdy anak umau on Sat 12 Jun 2010, 11:26 am

any university yang menawarkan degree in nursing selain MAHSA college?adakah saya layak mohon walaupun belum sah dalam jawatan?

vicky purdy anak umau
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : jururawat masyarakat
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 1820
Tarikh Register : 12/06/2010
Reputation : 0
Points : 3085

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by HH on Tue 15 Jun 2010, 12:46 am

kalu JM tak leh nak ambik further study nursing..kalu JT boleh...

syarat tu boleh contact IPTS yang berkaitan..saya rasa bukan sah dalam jawatan lah...sah dalam perkhidmatan sepatutnya...2 perkara tu berbeda..tapi yang penting mesti dapat persetujuan ketua Jabatan..memudahkan permohonan cuti kursus sambilan - yang 30 hari setahun tu...cuti tanpa rekod..syarat untuk apply cuti kursus sambilan ni mesti dah disahkan dalam perkhidmatan...kalau tak terpaksa ambik cuti rehat waktu ikut kuliah...

guna kemudahan IT/ICT untuk tujuan tu..boleh emel mereka atau tengok laman web mereka...
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 41
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4853

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by nurul shiha on Thu 29 Nov 2012, 10:51 pm

Usm ada program pjj utk nursing x?

nurul shiha
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : tukang pass barang
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 32
Tarikh Register : 29/11/2012
Reputation : 0
Points : 2183

View user profile

Back to top Go down

Re: degree of nursing

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum