FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Persatuan JXR Malaysia

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Persatuan JXR Malaysia

Post by voo5733 on Sat 17 Nov 2007, 9:07 am

hi...mcm mn join Persatuan JXR??da sape member Persatuan JXR x???

voo5733
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 19
Umur : 32
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 0
Points : 3092

Character sheet
Mutiara Kata saya: Terbaik Kali Pertama

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by budak Itam on Mon 19 Nov 2007, 6:12 am

Smile hi voo5733.. selamat datang Hormat ke forum paramedik.
(super jr saye kt JB dulu dier ni..)

budak Itam
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 137
Umur : 33
Tarikh Register : 03/09/2007
Reputation : 0
Points : 3160

Character sheet
Mutiara Kata saya: I dont wanna miss a thing..

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by voo5733 on Mon 19 Nov 2007, 9:18 am

hi...budak itam...super snr sy ni....tp mn 1???hehehe jgn marah ye...@ ko bg tips kje kat hosp mn.....mgkn sy ler teka...

voo5733
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 19
Umur : 32
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 0
Points : 3092

Character sheet
Mutiara Kata saya: Terbaik Kali Pertama

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by Rays on Fri 04 Jan 2008, 3:57 am


Lambang kita

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 192
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3119

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by nootfah on Sat 05 Jan 2008, 8:24 pm

radiographer,
hang ahli persatuan ke?

aku nak tanye beberapa perkara:

1: Kursus pos basik khusus utk jxr setakatni yang ade hanye ct scan dan trauma (baru lagi). Macamana dengan MRI, ultrasound dan lain2 bidang yang berkaitan takde ke cadangan nak tambah lagi?

2: Macamana dengan bidang tugas jxr di nuclear med. takde ke usaha nak ambik balik. Takkan la kita nak tengok je org lain buat kerja yang sepatutnya kita kuasai.


cukupla 2 tu, kalau hang pegi agm tolong la bawak isu ni ye...

deuce, second tambah lagi.... sure korang banyak bende lain yang lebih penting nak diketengahkan...

nootfah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : radiographer
Gender : Male
Jumlah Post : 33
Umur : 28
Tarikh Register : 06/12/2007
Reputation : 0
Points : 3073

Character sheet
Mutiara Kata saya: Dan Allah mengetahui apa yang kamu rahsiakan dan apa yang kamu lahirkan. (En Nahl;19)

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by second on Mon 07 Jan 2008, 7:09 pm

nootfah,

1.- kursus pos basik utk JXR dengar2 crite akan ditambah sekurang2 nya 2 lagi! selain dr CT n Trauma dengar khabar MRI n Mammo akan diusahakan! (info-hasil perbincangan dlm mesy. antara ketua2 JXR/radiologist tempoh hari)! bila n bagaimana..... masih lg belum diketahui!

2.- JXR di nuc med.! isu hangat juga ni! tp sebenarnya sy rs terpulang kpd polisi/ketegasan radiologist/dept masing2! sebab ada hosp. yg prosedur nuc med nya dibwh kendalian JXR! spt HSAJB (permanent JXR) + Hosp P.Pinang! HKL w/pun dianaktirikan masih ada lg JXR di nuc med dept. 3-4 taun lepas msh ada permanet... skarang? ntah!

.....klu info ni kurang tepat harap tmbh!!! harap semua kemusykilan akan terjawab semass AGM nnti!

second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 38
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3318

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by budak Itam on Tue 08 Jan 2008, 7:02 am

aiya voo.. saya ni yg kwn baik dgn lea tu.. hehe Smile

budak Itam
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 137
Umur : 33
Tarikh Register : 03/09/2007
Reputation : 0
Points : 3160

Character sheet
Mutiara Kata saya: I dont wanna miss a thing..

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by sonkumar123 on Tue 08 Jan 2008, 4:42 pm

ohhhhh gua dah tau sape mung...... Laughing

sonkumar123
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Penganggur tak tetap
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 36
Tarikh Register : 08/01/2008
Reputation : 0
Points : 3038

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by nootfah on Wed 09 Jan 2008, 5:05 am

@second wrote:

1.- kursus pos basik utk JXR dengar2 crite akan ditambah sekurang2 nya 2 lagi! selain dr CT n Trauma dengar khabar MRI n Mammo akan diusahakan! (info-hasil perbincangan dlm mesy. antara ketua2 JXR/radiologist tempoh hari)! bila n bagaimana..... masih lg belum diketahui!

bila n bagaimana...... sejak aku ade kat ipoh dah dengar khabar tentang pos basik MRI ni, tapi sehingga hari ni masih takde cerita ape masaalahnye??Question

tak payah pos basik pun ramai jxr yang boleh kendalikan MRI ni.... tapi kalau ade lagi bagus, sekurang2nye adelah pengiktirafan atas kemahiran jxr kita dalam bidang tersebut.

kat luar negara(negara maju la) MRI , Ct scan degree radiographer yang kendalikan benda ni kan?

nootfah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : radiographer
Gender : Male
Jumlah Post : 33
Umur : 28
Tarikh Register : 06/12/2007
Reputation : 0
Points : 3073

Character sheet
Mutiara Kata saya: Dan Allah mengetahui apa yang kamu rahsiakan dan apa yang kamu lahirkan. (En Nahl;19)

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by budak Itam on Wed 09 Jan 2008, 11:41 am

sonkumar123 wrote;
ohhhhh gua dah tau sape mung......

sonkumar123 ni saper yerk Wink ??

budak Itam
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 137
Umur : 33
Tarikh Register : 03/09/2007
Reputation : 0
Points : 3160

Character sheet
Mutiara Kata saya: I dont wanna miss a thing..

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by second on Wed 09 Jan 2008, 4:00 pm

@nootfah wrote:
bila n bagaimana...... sejak aku ade kat ipoh dah dengar khabar tentang pos basik MRI ni, tapi sehingga hari ni masih takde cerita ape masaalahnye??Question

tak payah pos basik pun ramai jxr yang boleh kendalikan MRI ni.... tapi kalau ade lagi bagus, sekurang2nye adelah pengiktirafan atas kemahiran jxr kita dalam bidang tersebut.

kat luar negara(negara maju la) MRI , Ct scan degree radiographer yang kendalikan benda ni kan?

-bila n bgmn? itu kena tgu 'keseriusan' bos2 yg d atas la nak gubal kurikulum/subjek utk post basik! dengar citer diorg br blk from oversea g review program post basik d sana!
-psl tu la diorg pening nak buat post basik ni sbb JXR permanent MRI mostly dah mahir dlm MRI ni! cuma kepakaran/kemahiran je tak ada yg nak iktiraf! Smile
-ntah la! degree ke tak degree ke! kat cni tugas kita, tgggjawab kita!
p/s- kat oversea ada ke JXR yg diploma!..... Wink

second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 38
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3318

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by voo5733 on Thu 10 Jan 2008, 11:13 am

@budak Itam wrote:aiya voo.. saya ni yg kwn baik dgn lea tu.. hehe Smile

kwn baik lea???mmmmm...x pst la...

voo5733
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 19
Umur : 32
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 0
Points : 3092

Character sheet
Mutiara Kata saya: Terbaik Kali Pertama

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by MSR on Mon 12 May 2008, 11:56 am

@voo5733 wrote:hi...mcm mn join Persatuan JXR??da sape member Persatuan JXR x???

How to be a Member : MSR ?
Pls go to http://groups.yahoo.com/group/ms_radiographers/files/MSR/

Download the form , fill it up and scan and e mail to ms_radiographer@yahoo.com

or fax it to : FAX : +603 - 2698 4035

Transfer online RM 50 to 873103787087 Standard Chartered Bank Malaysia

e mail / fax the slip to MSR and wait for the response from MSR.

Have you blocked the date for the SM / AGM ?

Hope to see you all there in Melaka.

MSR Secretary
PACKYA NARAYANAN DASSAN
MALAYSIAN SOCIETY OF RADIOGRAPHER

+6012 - 2956354

ms_radiographer@yahoo.com

http://groups.yahoo.com/group/ms_radiographers/

MSR
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : ex JXR U36 / Ketua JXR
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 39
Tarikh Register : 10/05/2008
Reputation : 0
Points : 2951

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by Rays on Wed 14 May 2008, 5:24 am

acc MBB xde ke??...

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 192
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3119

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by rahitse on Wed 14 May 2008, 9:13 am

di hosp. saya sekarang kumpul duit melalu sistem kutu...tiap2 bulan kutip rm50.....tahun depan nak daftar ahli seumur hidup...lebih kurang rm300

rahitse
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : radiografer
Gender : Male
Jumlah Post : 61
Umur : 40
Tarikh Register : 02/01/2008
Reputation : 0
Points : 3052

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkhidmat untuk negara...Radiografi untuk semua..

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by MSR on Wed 14 May 2008, 11:10 am

@Rays wrote:acc MBB xde ke??...
At this moment take de MBB tapi by hujung 2008 akan ada MBB acc...sekarang ada SCB aje

packya @ 4 10 pm

MSR
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : ex JXR U36 / Ketua JXR
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 39
Tarikh Register : 10/05/2008
Reputation : 0
Points : 2951

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by voo5733 on Thu 07 Aug 2008, 1:16 pm

sokong!!!!!betul smua ulasan ko...andak64

voo5733
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 19
Umur : 32
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 0
Points : 3092

Character sheet
Mutiara Kata saya: Terbaik Kali Pertama

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by mzxrite on Sun 10 Aug 2008, 4:39 pm

SOKONG 1000000000000% UNTUK ANDAK

BAGI...... SAMA DIA ANDAK......... BAGI APA ........ BAGI PENDAPATLAH

mzxrite
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : DI UNIT PENGIMEJAN DIAGNOSTIK
Gender : Male
Jumlah Post : 264
Umur : 42
Tarikh Register : 09/07/2008
Reputation : 0
Points : 2849

Character sheet
Mutiara Kata saya: BIAR COMEL KEJO,DARI MOLEK RUPA

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by BlackBoner on Sun 10 Aug 2008, 9:05 pm

betul la pak andak..masa kami baru bukak mri dulu yg siemen antar u36 dan u37 pg kursus handling machine..tp bila mesin dan nak mula operasi kami u29 ni pulak kena suruh buat..dah la yg pengajar siemen tu dtg 2 hari jer mcm nak pecah otak dibuatnya..last2 belasah jer handle..nasib bukan radiasi..klu tak abis la pt..tpks blajar sindri pakai buku baru tau mcm mana nak buat..huhuhuhu..

BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 35
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 2817

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by mzxrite on Wed 13 Aug 2008, 10:50 am

MEMANG BAGIUH IDEA PAK ANDAK...... SOKONG LAH

mzxrite
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : DI UNIT PENGIMEJAN DIAGNOSTIK
Gender : Male
Jumlah Post : 264
Umur : 42
Tarikh Register : 09/07/2008
Reputation : 0
Points : 2849

Character sheet
Mutiara Kata saya: BIAR COMEL KEJO,DARI MOLEK RUPA

View user profile

Back to top Go down

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by BlackBoner on Thu 14 Aug 2008, 4:40 pm

hehehe..ganaz nya nak guna satelit..kena buat siaran langsung la ni pak andak..biar satu dunia tau..hehe

BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 35
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 2817

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: Persatuan JXR Malaysia

Post by Sponsored content Today at 11:31 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum