FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Juru X-ray vs Radiographer

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by neskobeng on Sat 20 Sep 2008, 1:57 am

RADIOGRAPHER rasa mcm best.....
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3415

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by AZS on Sat 20 Sep 2008, 8:34 pm

siapakah yg kurang cerdik itu??kesiann...hehehehe

----Forum Paramedik Malaysia-----




Look !nto My Eyes And Read My M!nd....F!nd YourSelf And Be YourSelf ( I'll searching For You)
avatar
AZS
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 1193
Umur : 34
Tarikh Register : 17/10/2006
Reputation : 0
Points : 4442

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by dorsumsallae on Tue 23 Sep 2008, 8:44 am

yg kurang cerdik 2 owg yg xpenah nak terima perubahan dalam diri dia la...huhuhu
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3304

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by BlackBoner on Tue 23 Sep 2008, 8:18 pm

ye la..apa2 nama pun kita pakai ttp gak org tgk kita ni buat keje x-ray..hmm..susah da nak ubah presepsi org ni..kena pomot berpuluh2 tahun ni.. Very Happy
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3347

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by dorsumsallae on Wed 24 Sep 2008, 8:35 am

ahakz..xpo la nm lm pon lm la...janji ada kije yg bez...hehehehe
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3304

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by Deuce on Wed 24 Sep 2008, 9:27 am

Attenden kesihatan pon dah tuka nama.
Sebab apa tukar?
Baek takyah tukar kalau takder sebab.
Susah nak fahamkan org sebab apa nama tu penting.
Sigghh... Penyek
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3977

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by Deuce on Wed 24 Sep 2008, 9:29 am

radiographercham wrote:aku ada satu situasi nak kongsi ngan korang sumer pasal nama ni.....

sesetengah perjawatan dalam kkm cuma tau keje juru x-ray cuma buat x-ray sahaja walaupun bidang kita ni ada bermacam-macam cabang....tambahan pulak dia boleh cakap beban kerja kita ni x banyak kalau stakat buat x-ray jer.... so kalau dengan pertukaran nama tu boleh bagi tau sesape dalam perjawatan tu yang kurang cerdik dan peka, aku rasa aku setuju ngan pertukaran nama ni......

juruteknologi pengimejan perubatan.....

Bagus!!
Ko memang ada vision.
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3977

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by Deuce on Wed 24 Sep 2008, 9:38 am

AZS wrote:tukar nama ke tak sama saja kerja..kalau ada rotation semua jxr ok gak keja..ni org yg sama jugak..tambah2 masuk ot..kalu time aku ja mesti kes dari bulan sampai timbul matahari baru nak abis...rasa cam nak bom saja mesin II tu....

Ada ker SUPER MODERATOR bagi komen mcm ni?
Hampeh!
Baca keseluruhan paragraph la.
Bukan buta2 tukar nama jer.
Frust,macam statement budak blom baligh.
Kalau mcm ni la ko berkira setiap kerja yg ko buat,memang baik pon takyah tuka nama.
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3977

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by Nei_feng on Thu 25 Sep 2008, 10:53 pm

calm down bro. go slowww . Very Happy tapi betul la tuh! aku baca pun macam nak piss off jer.



P/s; mamat negro tu garang lah. datang bulan ker
avatar
Nei_feng
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Penjawat Awam(KKM)
Gender : Male
Jumlah Post : 317
Umur : 38
Tarikh Register : 06/03/2008
Reputation : 0
Points : 3502

Character sheet
Mutiara Kata saya: Porum mcm SH!t

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by chik on Sat 27 Sep 2008, 2:46 am

NAK TUKAR NAMA KE TAK TU BLKG CITER..
APA YG PENTING KITER KENE ANGKAT BALIK MARUAH AS RADIOGRAPHER..
KADANG2 TU KITER MCM TAK WUJUD...

AKU TENGOK ADA SESETENGAH RADIOGRAPHER JUZ WAT KEJE SAMBIL LEWA JE..
MANE ILMU YG KITER BLAJAR 3TAHUN...
PRAKTIK2KN ILMU TU..
STUDENT LAK SKRG BYK YG @#$% SOMBONG.. SEMUA NAK TUNGGU SUAP KAT MULUT..

PIKIR2KN LAH..
avatar
chik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : radiograher kot
Gender : Male
Jumlah Post : 34
Umur : 36
Tarikh Register : 09/09/2008
Reputation : 0
Points : 3340

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by akuradiografer on Fri 10 Oct 2008, 10:37 pm

aku radiografer Very Happy

akuradiografer
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : radiografer la..
Gender : Male
Jumlah Post : 11
Umur : 36
Tarikh Register : 10/10/2008
Reputation : 0
Points : 3294

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by adinkoX on Sun 19 Apr 2009, 2:28 pm

Sokonggg...sgt2 Mr chooo..
Dah tiba masanya nama kita ditukar. Yg diagnostik jd Medical Imaging Technologist/Technician n yg terapi lak jd radiation therapist (kat luar negara pn kebykkan tak dipanggil radiographer dah). Tapi ada mslh klu diagnostik n terapi nak join dlm satu persatuan sb nama tak sama.

adinkoX
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : kuli
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 85
Tarikh Register : 07/04/2009
Reputation : 0
Points : 3121

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by Kimimaro on Thu 17 Jun 2010, 5:27 pm

Deuce wrote:
radiographercham wrote:aku ada satu situasi nak kongsi ngan korang sumer pasal nama ni.....

sesetengah perjawatan dalam kkm cuma tau keje juru x-ray cuma buat x-ray sahaja walaupun bidang kita ni ada bermacam-macam cabang....tambahan pulak dia boleh cakap beban kerja kita ni x banyak kalau stakat buat x-ray jer.... so kalau dengan pertukaran nama tu boleh bagi tau sesape dalam perjawatan tu yang kurang cerdik dan peka, aku rasa aku setuju ngan pertukaran nama ni......

juruteknologi pengimejan perubatan.....

Bagus!!
Ko memang ada vision.


Mungkin perlu ditukar nama juru x-ray nie... waktu saya nak amik kos ni kos ni pun ingatkan buat x-ray biasa je..
x sangka pula ada banyak cabang tugasan lagi.. Tapi, apa-apa pun semuanya "Best" . nmpak lebih profesional... , mungkin juga kalau b'laku p'tukaran nama, membuktikan P'satuan ni makin kuat ...
avatar
Kimimaro
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Barber part time
Gender : Male
Jumlah Post : 4
Umur : 30
Tarikh Register : 24/01/2010
Reputation : 0
Points : 2827

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by hoho on Thu 17 Jun 2010, 10:19 pm

mengarut je tuka2 nama ni.

hoho
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : petani
Gender : Male
Jumlah Post : 15
Umur : 47
Tarikh Register : 10/05/2009
Reputation : 0
Points : 3103

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by imzal82 on Sun 02 Jan 2011, 6:16 pm

sama jer la juruxray ngan radiografer tuhh..kalo letak nama lain berubah ker gaji..dpt ke elaun kritikal...xdapatkan...last doktor ckp "jruxray bg saya ap caudal & hustler view"...hahahaa

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 34
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 3951

View user profile

Back to top Go down

Re: Juru X-ray vs Radiographer

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum