FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Sun 16 Dec 2007, 7:43 pm

Salam to all forumers,,

kui..kui..kui...

Nak post gaklah.....ok...tanyalah ape yang korang nak tau...akan kujawab jika termampu....

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by tomyejam on Fri 01 Jan 2010, 7:14 am

epi new year NIzam







tomyejam
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Jawatan : VaMpiRe (TWILIGHT) a.k.a A.M.0
Gender : Male
Jumlah Post : 2452
Umur : 35
Tarikh Register : 26/10/2009
Reputation : 6
Points : 5356

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Fri 01 Jan 2010, 12:47 pm

nizam penah x ko buat cpr kat orang lepas dia lemas?

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by tomyejam on Fri 01 Jan 2010, 12:58 pm

panggil baywatch ajo lah poTer

tomyejam
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Jawatan : VaMpiRe (TWILIGHT) a.k.a A.M.0
Gender : Male
Jumlah Post : 2452
Umur : 35
Tarikh Register : 26/10/2009
Reputation : 6
Points : 5356

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Fri 01 Jan 2010, 12:59 pm

baywatch 18sx x blehhhh buat.....

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by tomyejam on Fri 01 Jan 2010, 1:03 pm

alaaa wat la edisi mesia yg jenis baywatch pakai baju kurung ngan jubah hahhaa

tomyejam
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Jawatan : VaMpiRe (TWILIGHT) a.k.a A.M.0
Gender : Male
Jumlah Post : 2452
Umur : 35
Tarikh Register : 26/10/2009
Reputation : 6
Points : 5356

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Fri 01 Jan 2010, 1:09 pm

kaolo mcm x da sape yg nak lemas.......

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by tomyejam on Fri 01 Jan 2010, 2:38 pm

kalo mcm xde sape yg nk lemas ko pi la benamkan sapa2 tuh hahaha






tomyejam
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Jawatan : VaMpiRe (TWILIGHT) a.k.a A.M.0
Gender : Male
Jumlah Post : 2452
Umur : 35
Tarikh Register : 26/10/2009
Reputation : 6
Points : 5356

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 5:48 am

Penah....tapi tak pakai mulut lah..pakai Pocket Mask...tapi bukan CPR full protocol lah...baru sampai kat Artificial Resus...dah terkua air dari mulut die...so nak wat cemana....nape???ko nak aku hembus gak ke???mulut KO???

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Mon 04 Jan 2010, 5:56 am

bagus gak ko nie yek....
selain cpr... cara lain ape ?

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 6:02 am

cara aper????cemana ko nak lagi?????nak test skill aku ker bang oi...meh keje ngan aku....heheheee....

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Mon 04 Jan 2010, 6:48 am

HAHHAAH.... bayak skilll ke?

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 7:54 am

I am certified in belows:

a) Strutural Firefighting.
b) Vehicular Firefighting.
c) Flammable Liquid or Gases Firefighting.
d) Hazardious Material Response.
e) Chemical, Biological, Radioactive and Nuclear Release Response (Inclusive of IED and several BDU)
f) Technical Rope Rescue (High to Low, Low to High).
g) Surface Water Rescue
h) Underwater Search and Rescue,
i) Vehicle Extrication Rescue.
j) Urban Search and Rescue.
k) Emergency Medical Technician-B (NREMT).
l) Emergency Medical Technician-I (NREMT).
m) Pre-Hospital Trauma Life Support (IEM).
n) Disaster Management and Mitigation ( CD, Canberra),
o) Diploma in Fire Science (FSA, Nevada).
h) Diploma in Civil Engineering (Mechanical and Electrical)
i) Diploma in Safety, Health and Environment.

*Please choose your field....bet that you only have one of them...

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by kelisa on Mon 04 Jan 2010, 8:03 am

wow.....no komen....

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7610

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 8:05 am

Aku kumpul dari umur 18 sampai skarang....ada yang aku bayar...ada yang aku dapat free....ada yang ditaja......macam2 lah janji aku dapat belajar.....

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Mon 04 Jan 2010, 8:10 am

respect la..........
nak tanya hazmat 2 ko x blajar ke? dan x same ke dgn job ko?

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 12:12 pm

Ader gak....cume tak tulis jer....nak HAZMAT ape level...Awareness ke responder???aku da ada HAZMAT Technician...pun...tapi kat Malaysia ada Responder je....yang Tech tu wat oversea joint venture...lagi satu level je aku nak g....SPECIALIST....tak gi kot.....hehehe...malaslah...

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Mon 04 Jan 2010, 12:15 pm

2 pon dah okey gak.....
banyak gak .....

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 12:32 pm

Balai aku takde turnout HAZMAT.....tapi kursus semua kena g....kalau ada HAZMAT...pastu dtempatkan di Balai yang mana ada keluaran HAZMAT...pegawai tu layak terima elaun HAZMAT...ianya sama gak macam EMRS ngan SCUBA..HAZMAT Awareness lau tak silap lah diajar dalam semua peringkat latihan asas...dalam 4 bulan...ada modul HAZMAT...bagi pegawai lak...ada yang diajar sampai Pengurusan Kejadian HAZMAT....macam aku, lau ada HAZMAT Incident...just panggil HAZMAT Shah Alam je...kami wat First Respond je...tapi Kawalan Operasi masih dalam perintah dan kawalan Pegawai Operasi atau Komander Operasi dan atas penilaian Komander Operasi dengan pendapat pegawai2 kanan HAZMAT..operasi boleh dinaiktaraf kepada peringkat lebih tinggi berdasarkan tahap kemerbahayaan sesuatu kejadian...contohnya...Gas Ammonia bocor kat kilang Ais...satu keluaran Jentera Bomba akan dihantar ke lokasi bagi tindakan awal dan penilaian..pada masa yang sama HAZMAT akan digerakkan ke lokasi gak...dan pada masa yang sama Pen. Penguasa Bomba atau Penguasa Bertugas akan di maklumkan berkaitan kejadian..Pasukan keluaran pertama akan datang dari Balai Terdekat...contohnya...berlaku di Airport KLIA..so Balai Bomba Penyelamat KLIA akan keluar...dan HAZMAT pula datang dari Balai Bomba Penyelamat Shah Alam...kat Sek 16 tu...walaupun keluaran pertama mengeluarkan jentera LFRT atau FRT (Light Fire and Rescue Tender atau Fire and Rescue Tender) ianya juga berkemampuan untuk melakukan kerja-kerja HAZMAT dengan kemampuan minima sebagai contoh, mengenal pasti Bahan terlibat, "Water Misting atau Fogging" di kawasan berdekatan bagi menghalang vapor merebak...atau dilution pada jarak selamat. Apabila ketibaan Pasukan HAZMAT, pasukan ini bertanggungjawab untuk melaksanakan "Technical Response" sebagai contoh..menyelamat mangsa...recovery of spillage...plugging and sealing....Apa bezanya anggota HAZMAT dan Anggota BOmbe biasa ialah kepakaran dan kemampuan peralatan...Di Malaysia, apa yang dihadapi oleh pihak kami bukanlah bersifat kejadian HAZMAT sebenar atau pada peringkat tinggi...cuma peringkat awal dan boleh dikatakan mudah untuk diatasi...HAZMAT ditubuhkan pada awal 90 an stelah jemaah menteri meluluskan cadangan penubuhan awal Pasukan HAZMAT..selepas kejadian kebakaran Kilang Bunga Api Bright Sparkle..Pasukan pertama ditubuhkan adalah di Penang...dan sekarang ni...Kesemua negeri mempunyai satu Keluaran HAZMAT dimana ianya akan digerakkan ke mana2 lokasi..selain itu...keupayaan Balai2 Bomba di naiktaraf dengan penambahan dan persediaan peralatan HAZMAT bagi menangani Insiden HAZMAT...HAZMAT pula dijadikan satu silibus wajib bagi semua anggota BOmba di Malaysia...dan anggota Bomba mula dilatih untuk sekurang2nya peringkat mengenalpasti bahan dan kerja-kerja nyah cemar asas...Paham???

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Mon 04 Jan 2010, 12:47 pm

okey...
aku tanya nie sebab aku pernah berganding bahu dgn hazmat baru2 nie....
aku tegok hazmat teruja plak.....

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 1:01 pm

Ko join HAZMAT maner..lau perak IPOH ler......kan?????tapi HAZMAT ni simple je...KLIA ni memang takde HAZMAT Turnout..tapi kami ada equipment nak wat keje HAZMAT...coz airport AFRS selalu minta bantuan....bile ada Kontena bocor ker aper....shah alam ngan KLIA jauh bang....so aku suh budak2 ni kerjakan je lah...lagipun dalam balai ni ada budak2 yang ada HAZMAT dan penah duk dalam unit HAZMAT...aku tak pernah lah...coz aku Pen. Peng..aku gi padam api pun naik pajero....tak pernah bentang hos,.....tlong2 tu adalah....kerja aku banyak merancang tindakan operasi...kerja-kerja pemadaman ni budak2 yang buat,....kat maner nak padam..tu aku yang tentukan...sama gak kalau HAZMAT datang....suka atau tak...dengar lah cakap aku...sebab tu lau angota bawahan...susah nak respect pegawai2 muda....kecuali kalau ko pernah beat dieorang...cthnya...dieorang takkan respect ko biapun ko penah belaja kat Outer Space tapi dieorang akan respect ko ble ko tunjuk kat dia...yang ko bukan ada knowledge tapi skills gak..maksudnya...ko kena masuk dalam api tu...ko kena ikut angkat mayat....baru dieorang respect ko and pastu....ko punye keje akan jadi lebih senang...baru ko pegang nak buat benda tu...ada je budak yang akan buat utk ko....so far...aku buat macam tu...biarpun aku ble balik coz pajero ngan aku....aku still tidur kat dalam hutan ngan budak2 tu...jaga barang....tu buat ko seorang pegawai yang baik....namun belum tentu ko akan memuaskan semua anggota ko...ko keje jadi AMO...tak de anak buah kecuali PPK je yang aadalah dalam 2 ke 4 orang je...pastu ada MO bagi direction kan....nasib malang kami....Pen. Penguasa Bombe KB 29...kerja tanpa arahan jelas.....melayan karenah anak buah yang dalam 20-30 orang....dan umur yang ada tu dah sama baya bapak kami...dan kerja dibawah tekanan..kepenatan dan bahaya....sebab tu kami sahaj yang paham apa itu kerja-kerja Bombe...dan tak ada orang yang dapat menilai benda tu...kecuali mereka sama2 sarung celoreng merah ni.....jangan anggap kami ni bukan professional...atau apapun...AMO dan Nurses pasang Cervical Collar atas bed...transfer patient atas bed....kami pasang Cervical Collar dalam kete..transfer patient dalam kete....dalam longkang...dalam sampah....dalam api....so memang tak sama....bukan pengetahuan saja...applied skills and a little of creativity....jgn cakap pasal Pre Hospital Care kat Malaysia....ianya tak wujud pun....suka atau tak...itu hakikatnya....our culture, environment and everything is different....learn more...

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by transpoter on Mon 04 Jan 2010, 1:18 pm

ooo e 2 mcm ka....
ko tahu ke aku bukan dok sepital ....
aku dok dalam hutam royal belum 2.....
aku orng beranak dalam pajero pekara biasa je......
beranak atas bot normal....
apa yg ko penah wat selamat kan orng semua aku dah wat.....
ko tahu tasik banding aku penah terjun selamat budak lemas......

tapi ape2 pon aku paham gak keje korang .....
semua 2 wat aku pembelajaran ...
ape2 pon terima kasih daun keladi...

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1060
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3778

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by kelisa on Mon 04 Jan 2010, 1:39 pm

..jgn gadoh2 yer..men molek2..

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7610

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by nizamsha on Mon 04 Jan 2010, 3:16 pm

Ape ke he nye kat sana????orang lemas nak diselamatkan???kalau aku dah sampai...kiranya dah mati je....angkat mayat jer....aku bukan gaduh kelisa...menerangkan pada transporter....royal belum ada internet ek...best duk dalam utan///

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3234

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by kelisa on Mon 04 Jan 2010, 3:35 pm

..hmmm muafakat mbawa bkat...

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7610

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Apakah bermain di fikiran anda tentang nizamsha???

Post by Sponsored content Today at 11:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum