FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

kerja di arab saudi

Page 1 of 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

kerja di arab saudi

Post by akasia on Thu 03 Jan 2008, 9:17 pm

sal2

pada semua,macamne nak apply kerje di arab saudi,
aper syarat & prosedur?
gaji macamne?

akasia
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : nurse
Gender: Female
Jumlah Post: 2
Umur: 35
Tarikh Register: 16/11/2007
Reputation: 0
Points: 2531

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by jeeb on Sat 05 Jan 2008, 2:59 pm

uuuiihh... azam br 2008 ka?
nk tukaq angin kt middle east plak?
kn chua soi lek kasi suma naik gaji....

anyway, good for futureristic to grab apportunity!
nk lanjut.... bole.... nnti kita gebang klau berminat.
kt m'sia pun bleh dpt gaji mcm kt arab pe...

tanya sikit.... larat ka nnti klau angkat 'pak arab'..?

jeeb
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MA
Gender: Male
Jumlah Post: 15
Umur: 36
Tarikh Register: 16/09/2007
Reputation: 0
Points: 2593

Character sheet
Mutiara Kata saya: ....just my 2 cent idea...

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by msaa on Sat 05 Jan 2008, 6:10 pm

akasia wrote:sal2

pada semua,macamne nak apply kerje di arab saudi,
aper syarat & prosedur?
gaji macamne?

Saudari Misi akasia;

Ada dua agen yg yg besar di KL tu...melorita atau fire??...firestar kot!

syarat registered nurses!
prosedur akan diurus oleh ejen...kontack agen taip jer kat google search atau masuk jobstrreet.com agen yg merekrut nurses ke arab ada disitu pilih "healtcare".
Gaji 9500 hinngga 12000SAR sebulan (1SAR = 0.88sen) bergantung kepada hospital(MOH/MODA.,.etc) dan specialty unit.

Mengikut creta yg misi2 ada pengalaman suasana kerja disana ada cool ada stress gila...semuanya ikut CPG dan x boleh mistake langsung...3 kali dapat insident report hantar balik/ silap bagi ubat serta merta good bye!...jadi kena betul2 strong dan ketahanan tinggi!
Kalo rasa dah berpengalaman kenapa bimbang ramai yg berjaya disana!!!!! walaupun baru bebas bonded!!

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07

msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender: Male
Jumlah Post: 595
Umur: 103
Tarikh Register: 05/10/2006
Reputation: 0
Points: 2930

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile http://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 http://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by masros on Sat 05 Jan 2008, 9:01 pm

Kalau nak keje kat sana kena pikir 16 kali....member aku kata keje kat sana macam orang gaji..penat.Gaji memang banyak tapi berapa lama boleh tahan.Kalau x kawen lagi ok la...ni kalau dah kawen tinggal anak suami/isteri.Elok sesapa nak keje kat sana test dulu.Amik cuti tanpa gaji 6 bulan atau setahun.kalau sesuai teruskan..kalau tak masuk balik keje kerajaan atau kalau dah cukup servis 25 tahun amik option pencen awal.Member AMO aku kata keje kat Brunei lagi best..bini dia SN pun keje sana.Gaji SN sampai 10,000 dollar Brunei kalau kat ICU.Kawan aku AMO keje kat klinik Kardiologi gaji pun cecah 10,000 dollar termasuk elaun.

masros
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP @ AMO U29
Gender: Male
Jumlah Post: 59
Umur: 43
Tarikh Register: 03/10/2006
Reputation: 3
Points: 3001

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya tak ada kata yang bermutiara

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by msaa on Fri 11 Jan 2008, 10:41 am

masros wrote:Kalau nak keje kat sana kena pikir 16 kali....member aku kata keje kat sana macam orang gaji..penat.Gaji memang banyak tapi berapa lama boleh tahan.Kalau x kawen lagi ok la...ni kalau dah kawen tinggal anak suami/isteri.Elok sesapa nak keje kat sana test dulu.Amik cuti tanpa gaji 6 bulan atau setahun.kalau sesuai teruskan..kalau tak masuk balik keje kerajaan atau kalau dah cukup servis 25 tahun amik option pencen awal.Member AMO aku kata keje kat Brunei lagi best..bini dia SN pun keje sana.Gaji SN sampai 10,000 dollar Brunei kalau kat ICU.Kawan aku AMO keje kat klinik Kardiologi gaji pun cecah 10,000 dollar termasuk elaun.

10000 dollar brunai sama dgn RM23000....B1.00 = RM2.32...kawe tahu situasi disina pernah locum disana....utk malaysian terlalu tinggi, nurses pernah ditawar 2800-3000 brunei...lumayan juga.. currency rate sekarang ni x pernah berubah dollar BR/Spore kukuh!!!

ARAB AL-MAFRAQ HOSPITAL Abu Dhabi
interview 26 & 27 jan (sat/ sun ) at Putra World Trade Centre KL, All specialities,
Salary upto RM15000, family (child and spouse can go)..
Call firestar agency 0321667798

p/s: kawe hanya memperpanjangkan msg dari saing kawe melalui sms...boleh mencuba nasihat masros amat bermakna untuk difikirkn....kecuali jika mahu kaya cepat!!!

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07

msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender: Male
Jumlah Post: 595
Umur: 103
Tarikh Register: 05/10/2006
Reputation: 0
Points: 2930

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile http://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 http://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by seri on Sun 13 Jan 2008, 11:30 am

sal2
seri memangader niat nak kerja sana..
bler lag nak hidup mewah kan..
tp bond dah bertambah nih..
kena tunggu lagi 5-6 tahun lah..

tp biler dgar akak2 yang dah pergi arab..
actually kerja kat sana x der lah se strss maner p[un..
memang first 3 month tuh jelah..
then..biler kita dah bleh adapt keje kite..
nothing gonna happen..


kaki gigil nih nak apply saner..
selagi belum ader komitment.. Basketball

seri
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Jawatan : STATE REGISTRED NURSE
Gender: Female
Jumlah Post: 151
Umur: 30
Tarikh Register: 05/12/2006
Reputation: 0
Points: 2862

Character sheet
Mutiara Kata saya: mencari permata yang hilang...

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by rozila on Sun 13 Jan 2008, 7:03 pm

wah-wah seri excitednya!

emm...macam msaa post tu ...saya pun ada jugak terima sms dr ayah saudara saya...

MAFRAQ HOSPITAL ABU DHABI
UAE:FAMILY PACKAGE (spouse & children) accomodation,
furniture & emeties/transport,
anual return flight.
40 days paid leave,
generarous tax free.

nak tahu lebih lanjut bolehla hubungi no. phone yang msaa beri tu.. atau layari laman web :

www.firestarworld.com


ha... apa lagi seri jangan lepaskan peluang keemasan tu.. tepuk tepuk

----Forum Paramedik Malaysia-----




Teman...dikala kedukaan, umpama pasir ditepian pantai,tapi teman....dikala kegembiraan, umpama mencari mutiara di antara pasir-pasir itu....

rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : SRN
Gender: Female
Jumlah Post: 167
Umur: 36
Tarikh Register: 15/06/2007
Reputation: 0
Points: 2684

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by nizamsha on Sun 13 Jan 2008, 7:09 pm

Aku pun pernah dapat offer kat sana jadi Fire Marshall....kontrak lima tahun dengan Fire Service kat dieorang....gaji memang boom.....mase time tu aku ada ajak gf aku lah...die tak nak...so aku batalkan je......aku pun tak follow up lagi......tapi kena ingat hujan emas negeri orang, hujan batu negeri sendiri....up to u all lah....

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender: Male
Jumlah Post: 1340
Umur: 30
Tarikh Register: 14/09/2007
Reputation: 1
Points: 2471

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by rozila on Sun 13 Jan 2008, 7:13 pm

ha...ah..

betul tu nizamsha...!

tapi ada setengah orang tafsir terbalik..

hujan emas negeri orang
hujan batu negeri sendiri
lebih baik negeri orang sebab sana hujan emas...!hehe..

----Forum Paramedik Malaysia-----




Teman...dikala kedukaan, umpama pasir ditepian pantai,tapi teman....dikala kegembiraan, umpama mencari mutiara di antara pasir-pasir itu....

rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : SRN
Gender: Female
Jumlah Post: 167
Umur: 36
Tarikh Register: 15/06/2007
Reputation: 0
Points: 2684

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum