FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

kerja di arab saudi

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by Nazri on Fri 18 Apr 2008, 10:34 am

eza pernah ke arab...sy pun banyak juga nak tanya ni sebenarnya......

@eza wrote:sal2

Napa nak keje kat sana?
Poket kurang? Saya boleh tolong.. tapi bukan ah long haaa..
avatar
Nazri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Trainer and Consultant-Mind, Personal Financial and Business
Gender : Male
Jumlah Post : 577
Umur : 39
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 10
Points : 4813

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile https://www.facebook.com/Nazri Kadir http://www.berfikirgayatrump.com

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by J'Qline on Fri 18 Apr 2008, 12:38 pm

Napa nazri pun nak keja kat c2 jgka? Best ga dgr..ble jd kaya..
@Nazri wrote:eza pernah ke arab...sy pun banyak juga nak tanya ni sebenarnya......

@eza wrote:sal2

Napa nak keje kat sana?
Poket kurang? Saya boleh tolong.. tapi bukan ah long haaa..
avatar
J'Qline
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : mami jarum
Gender : Female
Jumlah Post : 36
Umur : 34
Tarikh Register : 21/02/2008
Reputation : 0
Points : 3893

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by Nazri on Sat 19 Apr 2008, 9:57 am

tak JQ..SY NAK TOLONGH MEMBER SY SN....DIA JARANG KE SINI...JD DIA MINTA SY TOLONG CARIKAN...ISHH..TAKKAN LA SY KESANA PULA...


@J'Qline wrote:Napa nazri pun nak keja kat c2 jgka? Best ga dgr..ble jd kaya..
@Nazri wrote:eza pernah ke arab...sy pun banyak juga nak tanya ni sebenarnya......

@eza wrote:sal2

Napa nak keje kat sana?
Poket kurang? Saya boleh tolong.. tapi bukan ah long haaa..
avatar
Nazri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Trainer and Consultant-Mind, Personal Financial and Business
Gender : Male
Jumlah Post : 577
Umur : 39
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 10
Points : 4813

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile https://www.facebook.com/Nazri Kadir http://www.berfikirgayatrump.com

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by eza on Sat 19 Apr 2008, 4:30 pm

Smile eza x nah g sana...tp eza buat part time biz...utk tmbh rezeki...masalah eza sama je ngan kak yana...tp kena usaha gak kan... dlu pun ader gak cite2 g sana tp matron x bg..dia suruh part time kat m`sia gak...tp alhamdulillah ader kwn baik eza sn gak la...eh..silap ex-sn coz dia dah buat full time dlm biz ne(terminate 24 hours)..so eza teruja la...alhamdulillah bertambah rezeki...

eza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : SN
Gender : Female
Jumlah Post : 5
Umur : 42
Tarikh Register : 23/03/2008
Reputation : 0
Points : 3865

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by Nazri on Sun 20 Apr 2008, 10:12 am

hai eza...wah...rajin eza..baguslah macam tu...eza buat biz apa?share la kat sini..
@eza wrote:Smile eza x nah g sana...tp eza buat part time biz...utk tmbh rezeki...masalah eza sama je ngan kak yana...tp kena usaha gak kan... dlu pun ader gak cite2 g sana tp matron x bg..dia suruh part time kat m`sia gak...tp alhamdulillah ader kwn baik eza sn gak la...eh..silap ex-sn coz dia dah buat full time dlm biz ne(terminate 24 hours)..so eza teruja la...alhamdulillah bertambah rezeki...
avatar
Nazri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Trainer and Consultant-Mind, Personal Financial and Business
Gender : Male
Jumlah Post : 577
Umur : 39
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 10
Points : 4813

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile https://www.facebook.com/Nazri Kadir http://www.berfikirgayatrump.com

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by yana_rozi on Sun 20 Apr 2008, 6:38 pm

Eza,

Akak kenal SN yang resign 24 hours tu. Kecoh tu masa dia resign. Sayang sangat dia tinggalkan profesyen jururawat ni. Tapi akak tau dia dah kaya sekarang.
Pakai Mercedis tu... Sleep
avatar
yana_rozi
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : NuRsE U29
Gender : Female
Jumlah Post : 86
Umur : 44
Tarikh Register : 10/04/2007
Reputation : 0
Points : 4215

Character sheet
Mutiara Kata saya: Life must goes on ....

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by eza on Mon 21 Apr 2008, 9:14 am

Salam semua....
Eza buat biz ni tolong hubby je...
Eza x lah smpi hati nak resign coz eza suka profession ni...kwn eza tu cuma bantu eza je...klu x dpt jumpa..client...so x yah lah eza yg susah2 nak uruskan....lgpun dia buat full timekan.. hubby eza kerja swasta biasa la kak keje ngan cina s`pore dia buat kita mcm kuli....pastu baru2 ni nak cari slh org..gaji pun x byr..tu yg eza nekad...
Insyaallah hubby eza yg smbg biz ni walaupun biz ni atas nama eza.... Very Happy

eza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : SN
Gender : Female
Jumlah Post : 5
Umur : 42
Tarikh Register : 23/03/2008
Reputation : 0
Points : 3865

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by yana_rozi on Tue 22 Apr 2008, 8:53 am

Baguslah tu eza. Kalau tak kita yang bantu suami, sape lagi ek....
Jangan dia tak ingat kat apa yang dah kita korbankan sudah....

I love you I love you I love you I love you I love you
avatar
yana_rozi
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : NuRsE U29
Gender : Female
Jumlah Post : 86
Umur : 44
Tarikh Register : 10/04/2007
Reputation : 0
Points : 4215

Character sheet
Mutiara Kata saya: Life must goes on ....

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by Nazri on Wed 23 Apr 2008, 11:11 am

INSYA ALLAH...AKU AKAN MENJADI SEORANG SUAMI YANG SENTIASA MENGHARGAI ISTERI...


I LOVE U ...HONEY.......
avatar
Nazri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Trainer and Consultant-Mind, Personal Financial and Business
Gender : Male
Jumlah Post : 577
Umur : 39
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 10
Points : 4813

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile https://www.facebook.com/Nazri Kadir http://www.berfikirgayatrump.com

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by eza on Fri 25 Apr 2008, 3:33 pm

Laughing Laughing Hormat Betul tu...he he he...

eza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : SN
Gender : Female
Jumlah Post : 5
Umur : 42
Tarikh Register : 23/03/2008
Reputation : 0
Points : 3865

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by Nazri on Sat 03 May 2008, 10:02 am

INSYA ALLAH........

@eza wrote:Laughing Laughing Hormat Betul tu...he he he...
avatar
Nazri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Trainer and Consultant-Mind, Personal Financial and Business
Gender : Male
Jumlah Post : 577
Umur : 39
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 10
Points : 4813

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile https://www.facebook.com/Nazri Kadir http://www.berfikirgayatrump.com

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by rozila on Sat 03 May 2008, 7:58 pm

kerja di arab saudi ni bunyinya macam best je kalau nak bawa diri untuk merawat hati yang dukalara...!! Sad Sad

tapi bagi saya..PJJ(perkahwinan jarak jauh) dr trg ke kelantan dah 8 tahun..macam terlalu jauh,lebih jauh dari arab saudi. berkecai

terpaksa berkorban,tinggalkan suami dan anak-anak tersayang,keluarga tercinta semata-mata nak cari duit untuk memperbaiki kehidupan supaya lebih sempurna..tapi tanpa orang tersayang disisi macam tak sempurna dan tak lengkap jugak kehidupan ni... cinta cinta

sungguhpun di arab saudi,ada pakej yang kita boleh bawa suami,anak-anak tapi bagi saya tak sama dengan negeri sendiri.sebab tu lah ada pepatah mengatakan "hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri adalah lebih baik negeri sendiri"... walaupun di sana kita tahu bahawa gaji yang ditawarkan cukup lumayan, sekali pulang ke malaysia dah boleh bina banglow 2 tingkat..tapi kita belum tahu macam mana situasi disana..sebaliknya di negeri sendiri,kita dah tahu macam mana suasana,keadaan negara kita dan disini jugak kita ada saudara yang ramai,boleh bantu jika ada sebarang kesulitan. bunga bunga

itu pendapat saya je..hehe..

----Forum Paramedik Malaysia-----




Teman...dikala kedukaan, umpama pasir ditepian pantai,tapi teman....dikala kegembiraan, umpama mencari mutiara di antara pasir-pasir itu....
avatar
rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 167
Umur : 40
Tarikh Register : 15/06/2007
Reputation : 0
Points : 4146

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by nizamsha on Wed 08 Oct 2008, 10:30 pm

ko merepek lagi kat sini.....MODERATOR>>>>>>>>>>>>>> Mad
avatar
nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 34
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3918

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by mohaj on Mon 10 Nov 2008, 9:54 pm

selain drp misi, paramedik lain tak laku ker kat sana...nak tumpang keje kat sana ar...



http://m-mohaj.blogspot.com
http://mylivinaclub.blogspot.com
avatar
mohaj
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : tengah cari kerja
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 44
Tarikh Register : 13/08/2008
Reputation : 9
Points : 3830

View user profile http://m-mohaj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by mohaj on Sat 22 Nov 2008, 10:45 am

new info...sent your resume to resume@aprecruitment.com.my



http://m-mohaj.blogspot.com
http://mbauitmphg.blogspot.com
avatar
mohaj
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : tengah cari kerja
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 44
Tarikh Register : 13/08/2008
Reputation : 9
Points : 3830

View user profile http://m-mohaj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by seri on Mon 01 Dec 2008, 4:15 am

k..
avatar
seri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : STATE REGISTRED NURSE
Gender : Female
Jumlah Post : 151
Umur : 34
Tarikh Register : 05/12/2006
Reputation : 0
Points : 4324

Character sheet
Mutiara Kata saya: mencari permata yang hilang...

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by babe on Fri 05 Dec 2008, 9:12 pm

sapa2 yg ade pengalaman keje kt arab saudi citer la sket.

babe
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : sn
Gender : Female
Jumlah Post : 5
Umur : 40
Tarikh Register : 05/12/2008
Reputation : 0
Points : 3608

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by syidahef on Thu 25 Dec 2008, 7:16 pm

kalau nak keje kat negara org : ibarat kata org tua2 masuk kandang kambing mengembek .... masuk kandang lembu......... maka prepare je diri.. kuat semangat..k. boleh bukan tak boleh..

syidahef
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : jururawat terlatih
Gender : Female
Jumlah Post : 72
Umur : 42
Tarikh Register : 27/05/2008
Reputation : 0
Points : 3819

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by seri on Fri 30 Jan 2009, 1:40 am

seri ngah tunggu bond habis jer ni..kaki tetap gigil..nak g jugak satu hari nanti..

----Forum Paramedik Malaysia-----




ya tuhan ku..aku berserah padamu ya Allah..
avatar
seri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : STATE REGISTRED NURSE
Gender : Female
Jumlah Post : 151
Umur : 34
Tarikh Register : 05/12/2006
Reputation : 0
Points : 4324

Character sheet
Mutiara Kata saya: mencari permata yang hilang...

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by matrik on Wed 04 Feb 2009, 5:27 pm

Assalamualaikum...

Dah lama matrik tak memunculkan diri kerana ke'busy'ian. Kawan matrik ada pi kat sana ..Ada sorang tu dia punya alasan sangat bagus. Ikut suami kerja kat Qatar selama 3 tahun. Tapi matrik rasa suami dia yang ikut dia kerja kat sana coz..baru-baru ni dia ada balik. Katanya suaminya dapat cuti selama 2 atau 3 bulan. Diapun cam berhasrat nak resign dah. Padahal dia tu junior matrik. Kerja tak sampai 5 tahunpun lagi. Masa tu matron melayu. Cuti senang dapat. Dia tak ikut Pekeliling cuti yang mana seseorang tu kena genap kerja 1 tahun baru dapat cuti sebulan. Begitulah yang seterusnya.

Yang sorang lagi lak. Nak ambik cuti tanpa gaji 2 tahun. Tapi kerana matron baru..cuti tidak diluluskan. Hanya dapat 1 tahun saja. Katanya nak berehat kat rumah. Masa nama sister baru up..nama member ni naik sekali. Tapi dia tak datang coz takde kat Malaysia. Alih-alih suami yang lapor diri. Oleh kerana dia sendiri tidak melaporkan diri dalam tempoh 28 hari lantikan...maka pangkat 'sister' itu terbatal dengan sendirinya. Maka..dia kembali nanti sebagai jawatannya masih lagi sn.

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 42
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 4329

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by syidahef on Thu 16 Apr 2009, 1:42 pm

Pergila.. kalau berminat.. syok tau... kerja berbilang bangsa kira international la.... tapi kena kuatkan semangat n motivasikan diri..masuk kandang kambjng mengembek.. masuk ladang unta ikut rentak dia la... selamat berjaya.

syidahef
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : jururawat terlatih
Gender : Female
Jumlah Post : 72
Umur : 42
Tarikh Register : 27/05/2008
Reputation : 0
Points : 3819

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by kamalia on Tue 21 Apr 2009, 8:10 pm

lau saya xde la pgalaman.....p lia rajin kutip crita dgn senior staff nurse yg da keje kat sana.....

lia posting kat KPJ....private hospital...dlm tahun tu doang ada offer staff yg nak keje kat arab...rmai staff yg apply...itu pun bg pluang kat senior staff especially yg keje kat critical care n emergency...

ada akak tu,da keje kat sana.....gaji mang lumayan...keje setahun pun da cukup...umah,pgangkutan,makan, suma di sediakan....nak balik malaysia,doang bg 2 kali setahun..means,pas tempoh 6 bulan bole balik kampung utk holiday..p x sure brapa hari....

p kat sana biasalah...miss comunication akan berlaku...baik dgn patient o doctor...basic bahasa arab tu kna la tau....

kes2 kat sana mang parah2....tu yg gaji mahal...
avatar
kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 850
Umur : 33
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 4581

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by zurafiza on Fri 24 Apr 2009, 11:36 pm

salam...
zura skrg ada kat saudi.baru 4 bln smp sini.zura keje kat hospital king abdul aziz airbase,dhahran...
keje kat sini mmg penat tp seronok.smuanya bergantung kepada tempat yg korg ditempatkan.mcm zura,zura bekerja kat bilik bedah.so tak stress sgt.tp yg best bla ujung bulan..pegang cash money dlm sr11000...lbh kurang rm10,500..klu keje kat wad kurang skit la..dlm sr9k

zura apply under STARMAG agency..senang n mudah sgt nak dpt.kebetulan msa zura mintak tu tak pyh nak interview.so lpas apply,tak smp sebulan trus dpt jwpn....memang excited sgt msa tu..

transport pegi blk keje disediakan,tmpt tggl free...so duit mkn je la sndri.cuti 36 hari setahun.contact per year.contract base as single,so tak blh bwk family la..area tmpt tgl dkt dgn town..time keje utk office hour dr pkul 7pg smp 4ptg.klu wad,diorg guna shift 12jam.7pg-7mlm..7mlm-7pg..

untuk perawatan plak free..apasaja yg ditawarkan kat hospital tu kita boleh guna..

zurafiza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : missy operating room
Gender : Female
Jumlah Post : 14
Umur : 37
Tarikh Register : 24/04/2009
Reputation : 0
Points : 3487

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by JGB242 on Fri 01 May 2009, 3:01 am

cambest jek keje kt arab ni, male nurse diorg nk pakai ke ek Question
Klu x reti bhs arab blh ke?
avatar
JGB242
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Jururawat Jantan
Gender : Male
Jumlah Post : 40
Umur : 33
Tarikh Register : 01/05/2009
Reputation : 0
Points : 3517

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by zurafiza on Fri 01 May 2009, 5:05 am

@JGB242 wrote:cambest jek keje kt arab ni, male nurse diorg nk pakai ke ek Question
Klu x reti bhs arab blh ke?



salam....
kat sini ada male nurse tp bkn dari malaysia tp filipina...mgkn payah nak dpt supply dr malaysia..kebanyakan male nurse dihantar ke unit kecemasan..sbb demand tinggi kat sana..mcm 29hb4 baru ni,raja abdullah dr jordan dtg area sini..diorg hanya nak male nurse temani n standby utk diorg...(kat situ pun dah nampak kepentingan male nurse) Very Happy
bahasa arab?...zura pun sepatah pun tak tau masa mula2 dtg...bab bahasa tak jd masalah...janji kita blh faham n ckp english wlu tak semahir mana...kat sini ada translator yg tlg anda.samada kwn2 senior yg dah lama keje sni atau translator yg diupah khas dijabatan tersebut.
so tak der masalah la... Smile

zurafiza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : missy operating room
Gender : Female
Jumlah Post : 14
Umur : 37
Tarikh Register : 24/04/2009
Reputation : 0
Points : 3487

View user profile

Back to top Go down

Re: kerja di arab saudi

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum