FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Page 2 of 12 Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by cippon on Fri 07 Mar 2008, 1:16 pm

yes, wa memang mlt tau
sebab tu wa berani cakap
wa penah dok itu klinik sama juga itu hospital
jadi wa tau, memang kene angkat sama itu dalah o,
tapi wa punya akal kata, lagi bagus kalau itu dalah kita sendiri angkat, cuba lu orang pikir, lu suloh olang lain angkat itu dalah, bila tara betul la marah sama dia, sedangkan itu olang tara tau makmal punya masalah, jadi kita yg mlt tau kan bagus kalau kita sendiri angkat, jadi kita boleh hasilkan result yang berkualiti tinggi

botol tak.ko jgn ingat ko tolak kerja atau work load ko akan senang, sebenarnya akan menyusakan masa depan kita. krn. semua keje kita dah tolak kat org lain, silap silap mlt jumut tiada keje, sebab semua komplen tak nak buat, kata tu bukan keje dia,

cippon
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : kaki dan tangan hospital
Gender : Male
Jumlah Post : 100
Umur : 37
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 0
Points : 4010

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by pacimot on Fri 07 Mar 2008, 4:38 pm

memang dalam skop keje MLT tak dak pun ambik darah nie....
saya sendiri pernah keje klinik dan dipandang serong kalau tak amik darah....setelah beebrapa bulan nak dapat ransfer,saya pun mula ambik darah sebab bukan kerana "buat keje orang"..tapi kerana nak pengalaman...sebagai ganjaran...kengkawan yang nak test darah atau sedara mara saya yang nak test darah..saya yang akan ambil tanpa "lysed".....
kesimpulannya...bila dah keje di tempat besar (hospital)...tak payah nak bersusah nak cari nurse di blood bank atau nak ke unit mengambil darah......MLT cari MLT je....
itu kehendak saya untuk memajukan diri....yang lain..terpulang kepada hak individu...
avatar
pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 34
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3691

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by jue on Fri 07 Mar 2008, 4:55 pm

MMMMMMMMMMM bagus kita kene sentiasa berfikiran terbuka kalu dpt sesuatu yang baru anggaplah ia sebagai cabaran ...nak maju kita kena hadapi banyak cabaran dan dugaan......
avatar
jue
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : kaki tangan krjaan
Gender : Female
Jumlah Post : 525
Umur : 38
Tarikh Register : 01/11/2007
Reputation : 11
Points : 3341

Character sheet
Mutiara Kata saya: hiasi peribadi molekkan pekerti

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by MLT_hidayah on Fri 07 Mar 2008, 5:57 pm

terima kasih atas pandangan sumer...wpun skrg sy mmg mahirlaa skit berbanding ada setengah sn (jgn ambik ati) kalu ada patient gemuk or urat yg susah nk crik, mesti diorg tolak pd sy, rs banggalaa skit ...hehe... Laughing yelaa bru belaja ambik darah x sampai 2 thun, org mcm bg sepenuh kepercayaan kt kiter..
avatar
MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 33
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3445

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by pacimot on Sat 08 Mar 2008, 9:09 am

betul tu....kalau nak kemajuan..kene ada usaha sikit...pengalaman saya,masa keje K.K dulu...kadang2 M.A atau S/N,kalau ada petient yang BERISI,deorang akan mintak tlg saya gak amik...saya amik darah ikut keperluan..kalau tengok M.A dan S.N ramai sangat patient..baru saya amik...
bukan sume orang boleh amik darah nie...
avatar
pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 34
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3691

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by MLT_hidayah on Sat 08 Mar 2008, 2:36 pm

betul ckp pacimot..kalu dh belaja pun still xder skill tu, x guna jgak. alhamdulillah sy ada skill ambik darah tu walaupun x sampai 2 tahun belaja. Smile
avatar
MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 33
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3445

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by pacimot on Sat 08 Mar 2008, 8:18 pm

MLT HIDAYAH..gambar u ke tu...??macam dalam kapal angkasa je...
avatar
pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 34
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3691

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by MLT_hidayah on Sat 08 Mar 2008, 11:12 pm

a'a, kapal angkasa atas jalan
hahaahah
Laughing
avatar
MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 33
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3445

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by epoi MLT on Sun 09 Mar 2008, 12:51 pm

mana2 yg boleh amik darah tu saya ucapkan tahniah....walau bagaimanapun,jangan pulak lepas ni mengadu kata terbeban dengan keja yg banyak..kita tak nak dengar dialog " saya yg nak kena buat test,saya yg nak kena amik darah,semua saya nak kena buat" ,sudahlah...mana2 tempat yg kita rasa MA or SN OR JM dia memang banyak keja,tak salah klau kita hulurkan bantuan...ialah konsep BEKERJASAMA...cuma klau diaorang sengaja nak campak beban keja "amik darah" ni pada kita,itu terpulang pada korang le untuk menerima atau tidak...

just my 2 cents...peace Cool
avatar
epoi MLT
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 44
Umur : 34
Tarikh Register : 09/03/2007
Reputation : 0
Points : 3867

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by pedang on Sun 09 Mar 2008, 5:41 pm

Sokong epoi MLT...kalu kawe, jgn harap..keje kawe pun x menang tangan....dan kaki...heh..heh..

pedang
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 171
Umur : 41
Tarikh Register : 05/08/2007
Reputation : 3
Points : 3735

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by ASYNC on Thu 17 Apr 2008, 12:17 am

mmg tak patut...kekadang AMO kena buat keje nurse,keje PPK jarang-jarang..cuma bwk ambulan belum buat lg. Penyek
avatar
ASYNC
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : pomen
Gender : Male
Jumlah Post : 44
Umur : 42
Tarikh Register : 25/03/2008
Reputation : 0
Points : 3489

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by pacimot on Thu 17 Apr 2008, 9:29 am

ha....masa aku keje kat KK dulu...masa tu (M.A)..siap bawak ambulan lagi....kalau kat sepital lak..PPK siap marah2 kat (AMO)..."ni cite membe AMO aku la"....bila suruh buat tu buat nie PPK siap marah lagi....ASYIK KITE JE KENE BUAT..YANG DEORANG TU (AMO) gaji banyak...pandai mengarah je...
PPK ni pun satu..dah termaktub keje die macam tu...apa la nak dimarah marah..maa INTEBIU dulu..semua boleh buat..silap2 nak cat katil patient pun boleh..bila dah keje..marah dengan orang gaji besau..kalau kita dah suruh tu buat la..bukan suruh pi "JAHIT" patient pun.
avatar
pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 34
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3691

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by mnizam_rubani81 on Sat 26 Apr 2008, 4:53 pm

menarik perbincangan ni...klu saya la kene amik darah...hmm...mau terkucil...mau xnye...pengalaman mase kt kolej ni masa blaja phebotomy ni lec. hema suruh amik venous blood member...sume kecut perut...last2 diwajibkan setiap kump. kena ada volunteer sume muke sdey je...pastu yg lagi haru bile time dh cucuk jarum picagari kt tmpat yg dh steril n setel amik darah member tu...abis bengkak kebiruan tmpt tusukan tadi...sume dh panik...nasib baik lec. kate salur darah tu cedera sikit je tu...nnt dlm beberapa hari baik le tu...cuak jugak masing2...

Tapi mmg betul gak kate geng2 MLT kite ni yg dh keje...added skill tu blh tlg kite amik sample family utk test klu nmpak cam x cihat je...leh tolong keluarga ngan member2 gak nnt...cume jgn smpai patient yg dtg hosp. 2 jd bhn eksperimen udah le...cian diorg... Smile
avatar
mnizam_rubani81
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Student lagi r...
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 36
Tarikh Register : 25/04/2008
Reputation : 0
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: Gagal sekali, dua kali atau tiga kali...bukan bererti gagal selamanya...yang penting don't ever give up...try n try n try again...till the sucess is ours

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by MLT_hidayah on Sat 26 Apr 2008, 7:05 pm

hehe..bravo2...skrg sumer prob dh settle in-case kalu xder sn yg bertanggungjwb ambik darah nak x nk terpaksa laa...nasib baik laa skrg bila tgk ktorg bz jer...sumer nak tlg...hahah..jadi kelam kabut lak lab dibuatnya.... Laughing
avatar
MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 33
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3445

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by mnizam_rubani81 on Sat 26 Apr 2008, 7:41 pm

alhamdulillah...camtu r namanya berat sama dipikul...ringan sama dijinjing...jgn plak dh berat dh la dibiorkan je pastu tambah bebannya lagi...anyways syabas atas kesatuan dan kebersamaan geng2 paramedik kt tmpt hidayah tu...harap2 masa saya keja nnt xde isu pertindihan skop kerja nih...tapi klu dh xcukup tgn tu memang saya sokong sgt bantuan diberikan...cume saya kene praktis kt tangan dummy amik darah olok2 dia banyak kali smpai pakar baru saya berani tolong...klu x nnt jadi haru-biru...niat baik nak tolong...last2 kite plak yg menyusahkan patient ngan hospital... Smile
avatar
mnizam_rubani81
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Student lagi r...
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 36
Tarikh Register : 25/04/2008
Reputation : 0
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: Gagal sekali, dua kali atau tiga kali...bukan bererti gagal selamanya...yang penting don't ever give up...try n try n try again...till the sucess is ours

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by brianteh on Sat 26 Apr 2008, 8:36 pm

Patut hanya Staf Nurse terlatih or Doktor je yg draw blood sb draw blood bukan termasuk dlm tugas kita n ikut undang2, MLT dianggap tidak terlatih dalam bidang plebotomy dan DILARANG KERAS amik darah pesakit...latiham plebotomy masa blajar dulu hanya apply untuk amik darah haiwan semasa wat research je....


AMOs are also well trained to do this procedure.
avatar
brianteh
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : AMO
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 37
Tarikh Register : 11/05/2007
Reputation : 0
Points : 3811

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by mnizam_rubani81 on Sat 26 Apr 2008, 9:11 pm

yup klu dh termaktub dlm undang2 nk wat camne...kite follow je la...tapi klu isu dibawa ke atas...kite slow talk sesame...pastu cari kate sepakat utk deal masalah ni kan bagus...buat kursus khas phlebotomy utk MLT dan paramedik yg berkaitan supaya boleh buat perkara ni secara legal n at the same time dpt tolong rakan-rakan paramedik yg lain especially bg kk yg selalu kekurangan staf...ini hanya cadangan jer...boleh kita sesama fikir2kan... Smile
avatar
mnizam_rubani81
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Student lagi r...
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 36
Tarikh Register : 25/04/2008
Reputation : 0
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: Gagal sekali, dua kali atau tiga kali...bukan bererti gagal selamanya...yang penting don't ever give up...try n try n try again...till the sucess is ours

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by zaki78 on Sat 26 Apr 2008, 11:01 pm

selalunya mlt yg kekurangan staf, jadi mcm mana nak tolong ambik darah patient. mcm s/n atau ppp diorang kat kk ade student(praktikal) yg tolong tapi mlt mana ade.
avatar
zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender : Male
Jumlah Post : 480
Umur : 39
Tarikh Register : 15/03/2007
Reputation : 2
Points : 3934

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by mnizam_rubani81 on Sat 26 Apr 2008, 11:35 pm

cian gak korg...rase nk gak praktikal kt kk nih...leh tlg bro-sis MLT yg terbeban tu...tapi lec. kteorg kte klu praktikal ni baik kt hospital besau...sbb kt situ byk lab...so byk experience leh dpt...logik gak nasihat diorg tu...sbb sblm start sesuatu keje tu kena kumpul ilmu dan pengalaman bebyk...tapi kan org rase r patut kkm atasi masalah terlebih kapasiti pesakit kt kk ni guna sistem kementerian pendidikan...sekolah2 yg student2 nye sekian2 byk...ada tarafnya tersendiri...so makin naik tarafnya...sekolah pun diperbesarkan mengikut kapasiti pelajarnya...so bg kk yg byk sgt pesakit ni...diperbesarkan utk menampung peningkatan pesakit...so lab2 nya wajar diperbesar dan ditambah...sehingga blh diupgrade jadi hospital...so pengambilan kakitangan pun seharusnya ditambah selaras dgn keperluan semasa...tak gitu... Smile
avatar
mnizam_rubani81
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Student lagi r...
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 36
Tarikh Register : 25/04/2008
Reputation : 0
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: Gagal sekali, dua kali atau tiga kali...bukan bererti gagal selamanya...yang penting don't ever give up...try n try n try again...till the sucess is ours

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by zaki78 on Sun 27 Apr 2008, 9:29 am

sepatutnya kolej kena hantar student kat kk(1-2 bulan) jugak sbb kerja kat kk dgn hosp. berbeza sikit.
avatar
zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender : Male
Jumlah Post : 480
Umur : 39
Tarikh Register : 15/03/2007
Reputation : 2
Points : 3934

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by zaki78 on Sun 27 Apr 2008, 9:31 am

mcm saye dulu, keja kat hkl pastu pdn kemudian masuk kk, pening kepala. mcm2 nak belajar!!!
avatar
zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender : Male
Jumlah Post : 480
Umur : 39
Tarikh Register : 15/03/2007
Reputation : 2
Points : 3934

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by pacimot on Sun 27 Apr 2008, 11:09 am

zaki78 wrote:sepatutnya kolej kena hantar student kat kk(1-2 bulan) jugak sbb kerja kat kk dgn hosp. berbeza sikit.
aku sokong sangat2...memang kene sangat2 student MLT attach kat KK..kalau boleh KK yang ceruk2 nun..baru senang kalau posting nanti..mana la tau kalau2 dapat KK yang sama..
avatar
pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 34
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3691

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by MLT_hidayah on Sun 27 Apr 2008, 12:44 pm

masa praktikal dulu pun.. xpnah lak dihantar ke lab opd.. nak jugak rs keje bahagian klinik..tapi budak U jer yang diberi peluang..
avatar
MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 33
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3445

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by matjohn on Mon 28 Apr 2008, 12:18 am

brianteh wrote:Patut hanya Staf Nurse terlatih or Doktor je yg draw blood sb draw blood bukan termasuk dlm tugas kita n ikut undang2, MLT dianggap tidak terlatih dalam bidang plebotomy dan DILARANG KERAS amik darah pesakit...latiham plebotomy masa blajar dulu hanya apply untuk amik darah haiwan semasa wat research je....


AMOs are also well trained to do this procedure.

betul tu. mlt tk blh ambk darah, kan dh kuar surat dulu. nanti aku cari paste kat sini. report je ke kementerian kalu dipaksa ambk darah lg. kalu aku sori la nk paksa2.
avatar
matjohn
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : mat lab
Gender : Male
Jumlah Post : 255
Umur : 42
Tarikh Register : 11/03/2008
Reputation : 0
Points : 3502

Character sheet
Mutiara Kata saya: tk nk dengar sudah...dh engkau sorg je cerdik..

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by Wan on Mon 28 Apr 2008, 8:38 am

epoi MLT wrote:mana2 yg boleh amik darah tu saya ucapkan tahniah....walau bagaimanapun,jangan pulak lepas ni mengadu kata terbeban dengan keja yg banyak..kita tak nak dengar dialog " saya yg nak kena buat test,saya yg nak kena amik darah,semua saya nak kena buat" ,sudahlah...mana2 tempat yg kita rasa MA or SN OR JM dia memang banyak keja,tak salah klau kita hulurkan bantuan...ialah konsep BEKERJASAMA...cuma klau diaorang sengaja nak campak beban keja "amik darah" ni pada kita,itu terpulang pada korang le untuk menerima atau tidak...

just my 2 cents...peace Cool

wan sokong kata2 epoi ni. cat
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3280

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 12 Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum