FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Page 12 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

View previous topic View next topic Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by pseudomallei on Wed 27 Jan 2010, 9:43 am

kite orang MLT Sarawak memang dah lame ambil venous blood walaupun tak diajar di kolej.Bleed donor pun kite orang.so....smua skill kite ade.Skill yang datang semulajadilah katakan...Kite seharus berbangga dengan kelebihan yang ade tau barulah boleh dikatakan MLT yang berkualiti betul tak???

pseudomallei
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 3
Umur : 45
Tarikh Register : 27/01/2010
Reputation : 0
Points : 2765

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by lavender81 on Sat 15 May 2010, 4:34 am

kalo kat sini, ambik darah tu mmg dah tugas MLT pun, nak tak nak kena buat gak.. tapi ok gak, ada pglmn ... cuma hati2 je.. sbb kalo kita cuai kita yg kena...........

lavender81
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 36
Tarikh Register : 15/05/2010
Reputation : 0
Points : 2655

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by Huzaimi on Wed 19 May 2010, 7:29 pm

as student , masih memerhati pendapat semua....
masih terdapat banyak pro n contra di sini. Very Happy
avatar
Huzaimi
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Tabib Jalanan - Huzaimi.com
Gender : Male
Jumlah Post : 97
Umur : 59
Tarikh Register : 05/01/2009
Reputation : 4
Points : 3263

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://Huzaimi.com

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by Rosmiah on Fri 11 May 2012, 6:19 pm

Cool pengambilan darah pesakit di jpl/ppd/klinik kesihatan oleh mlt...sejauh manakah kita dilindungi.??kita semua maklum pengambilan darah pesakit oleh mlt bukan tugas hakiki..hanya klausa "melakukan tugas2 yg diarahkan oleh pegawai atasan dari semasa ke semasa" yg perlu di patuhi...tetapi apakah kebajikan kita terjamin jika berlaku insiden 'needle prick injury' sehingga kita dijangkiti pyakit berbahaya? boleh ka kita menuntut sebarang imbuhan hanya dengan arahan yg kadangkala dilakukan secara lisan? jika ada surat pun apakah kita dilindungi sepenuhnya jika berlaku insiden yg melibatkn jangkitan penyakit berbahaya?? ~saya suka sgt dan bangga jd mlt tetapi kecewa dgn union/atasan mlt yg tak nampak atau buat2 x nampak....byk kepincangan dlm pengurusan mlt xpcialy kat sabah...huuuu...

Rosmiah
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 31
Tarikh Register : 11/05/2012
Reputation : 0
Points : 1931

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by mz_julia on Fri 29 Jun 2012, 3:16 pm

saya akan fight habis2 bile dia org suh mek darah....
mcm xda kerja lain....

mz_julia
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : med.lab.technologist
Gender : Female
Jumlah Post : 4
Umur : 30
Tarikh Register : 29/06/2012
Reputation : 0
Points : 1888

View user profile

Back to top Go down

Re: MLT KENA AMBIK DARAH KER? VENOUS BLOOD?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 12 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum