FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

LEBIH BAIK drpd kufur kpd suami...

View previous topic View next topic Go down

LEBIH BAIK drpd kufur kpd suami...

Post by twentytwo on Wed 02 Apr 2008, 5:40 pm

sal2

Perceraian itu LEBIH BAIK dari pada kufur kepada suami.. Pada saya laaaa...

Perceraian itu halal walaupun dibenci Allah SWT.

Kufur kepada suami itu haram & neraka balasannya.. .

Itu yang saya nak cuba ceritakan..

Kita tak bincang bab tanggung jawab suami di sini...

Sabda Rasulullah s.a.w. bermaksud;"Apabila seorang wanita itu masuk kedalam neraka dia akan mengheret bersamanya empat lelaki iaitu:

1.Bapanya;kerana ia bertanggungjawab untuk mendidiknya dari moral dan agama sejak kecil lagi.

2.Abangnya;kerana dia merupakan warisnya yang paling kuat selepas bapanya,bilamana ketiadaan bapa kandungnya.

3.Suaminya;sebagai seorang yang mengambil alih amanah dari walinya apabila dia telah berkahwin.

4.Anak lelaki sulungnya;orang paling kuat dalam waris keluarga selepas ketiadaan suaminya.

WAllahua'lam

twentytwo
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : assisstant
Gender : Male
Jumlah Post : 281
Umur : 38
Tarikh Register : 24/03/2008
Reputation : 0
Points : 3163

View user profile

Back to top Go down

Re: LEBIH BAIK drpd kufur kpd suami...

Post by twentytwo on Wed 02 Apr 2008, 5:42 pm

RENUNG-RENUNGKAN LAH....

twentytwo
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : assisstant
Gender : Male
Jumlah Post : 281
Umur : 38
Tarikh Register : 24/03/2008
Reputation : 0
Points : 3163

View user profile

Back to top Go down

Re: LEBIH BAIK drpd kufur kpd suami...

Post by noni on Thu 29 May 2008, 6:23 am

Aku ada semua diatas kecuali ABANG kandung sbb aku anak sulung....Ya Allah....betapa aku tidak sanggup untuk mengenangkan yg aku turut sama mengheret ketiga-tiga LELAKI yg ku CINTAI dan SAYANG jika masuk ke neraka.... Crying or Very sad Mad YA Allah,ampun ni lah dosa hambamu ini..Amin... Hormat

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3694

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: LEBIH BAIK drpd kufur kpd suami...

Post by Sponsored content Today at 7:33 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum