FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by nurul90 on Sat 12 Apr 2008, 3:35 pm

assalamualaikum...
sy budak baru kat sini.. Shocked
nak mntak tolong dekat semua kakak2 n abg2 kat sini..... Smile
klu nak ke temuduga spa utk kursus/latihan juruteknologi makmal prubatan,ada ujian khas..
ada yg ada pengalaman tak??
ada ujian khas..tp nak buat persiapan ape ek?? Question
mintak tolong sangat2....
adakah nak kena baca buku biologi shj ??
please..thank you

nurul90
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : pelatih
Gender: Female
Jumlah Post: 32
Umur: 24
Tarikh Register: 12/04/2008
Reputation: 0
Points: 2429

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by zaki78 on Sat 12 Apr 2008, 6:00 pm

mintak maaflah, saye dulu kena interview 5 minit je. tu pun tanya pasal latar belakang family.

zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender: Male
Jumlah Post: 480
Umur: 36
Tarikh Register: 15/03/2007
Reputation: 2
Points: 2880

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by pokcik on Mon 14 Apr 2008, 11:40 am

pasang cerita rock,tgk mcmn skill interview..sama ja smua..

pokcik
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : manager
Gender: Male
Jumlah Post: 121
Umur: 37
Tarikh Register: 18/02/2008
Reputation: 0
Points: 2473

Character sheet
Mutiara Kata saya: strategy and skill is nothing without power

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by jue on Tue 15 Apr 2008, 8:49 am

kebanyakkannya berkisarkan hal peribadi kita yang ditanya...tapi buat jugalah persiapan tentang latarbelakang keja makmal ni kena ambik tau jugak .

----Forum Paramedik Malaysia-----




kegagalan selalunya disebabkan oleh gerun dan ketakutan

jue
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : kaki tangan krjaan
Gender: Female
Jumlah Post: 527
Umur: 35
Tarikh Register: 01/11/2007
Reputation: 11
Points: 2291

Character sheet
Mutiara Kata saya: hiasi peribadi molekkan pekerti

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by shark-cna on Tue 15 Apr 2008, 10:33 am

keje2 kt lab kena amk tau gak. tp ms sy dl, interviewer 2 x tny pn pasal keje yg kte apply. dh la interview by grouping. 6 org 1 group, pas tu lak, dia bg tajuk, dan srh kteorg bincangkan. adoii tergamam gak. tp nasib baik lulus & skng ngh tggu posting MLT.. hehe.. so nurul prepare la yek.

shark-cna
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender: Female
Jumlah Post: 656
Umur: 32
Tarikh Register: 27/03/2008
Reputation: 0
Points: 2428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Takbir ! Allahuakhbar

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by nurul90 on Wed 16 Apr 2008, 12:59 pm

zaki78 wrote:mintak maaflah, saye dulu kena interview 5 minit je. tu pun tanya pasal latar belakang family.

owh..macam tu ya....
yang saya nak pergi tu ada dua bahagian..
1- peperiksaan khas (1 jam)
2-temuduga

yang peperiksaan khas tuh buat nervous..takut pale

nurul90
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : pelatih
Gender: Female
Jumlah Post: 32
Umur: 24
Tarikh Register: 12/04/2008
Reputation: 0
Points: 2429

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by nurul90 on Wed 16 Apr 2008, 1:02 pm



by JUE Yesterday at 1:49 pmkebanyakkannya berkisarkan hal peribadi kita yang ditanya...tapi buat jugalah persiapan tentang latarbelakang keja makmal ni kena ambik tau jugak .







by shark-cna Yesterday at 3:33 pmkeje2 kt lab kena amk tau gak. tp ms sy dl, interviewer 2 x tny pn pasal keje yg kte apply. dh la interview by grouping. 6 org 1 group, pas tu lak, dia bg tajuk, dan srh kteorg bincangkan. adoii tergamam gak. tp nasib baik lulus & skng ngh tggu posting MLT.. hehe.. so nurul prepare la yek.





owhh...ok..terima kasih ek sbab sudi berkongsi pengalaman dgn saya... Very Happy
terima kasih....insyaAllah saya cuba yg terbaek!!! cheers

nurul90
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : pelatih
Gender: Female
Jumlah Post: 32
Umur: 24
Tarikh Register: 12/04/2008
Reputation: 0
Points: 2429

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by zaki78 on Wed 16 Apr 2008, 5:44 pm

masa saye dulu, paramedik belum lagi famous lagi, sbb masa tu belum lagi ekonomi gawat. dan lagi satu masa interview pun tak ramai yg dtg. masa nak lapor diri kat kolej pun yg dtg cuma separuh je. pastu waktu second intake pun separuh yg dtg. masa tu pengajar takut jugak sbb tak ramai yg dtg( mcm org tak minat nak masuk mlt). skang ni paramedik mcm pisang goreng panas( sume nak join paramedik)! dpt elaun byk!!! pastu kerja tengah tunggu je, cuma kena pas exam je.

zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender: Male
Jumlah Post: 480
Umur: 36
Tarikh Register: 15/03/2007
Reputation: 2
Points: 2880

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: persiapan utk temuduga suruhanjaya pkdhimatan awam???

Post by shark-cna on Thu 17 Apr 2008, 5:12 am

nurul90 wrote:
zaki78 wrote:mintak maaflah, saye dulu kena interview 5 minit je. tu pun tanya pasal latar belakang family.

owh..macam tu ya....
yang saya nak pergi tu ada dua bahagian..
1- peperiksaan khas (1 jam)
2-temuduga

yang peperiksaan khas tuh buat nervous..takut pale

nurul, memula kte kna p xam 2 dl. jwb elk2. ada 4 kertas kot. x igt dh. klu LULUS, br dia pggl temuduga. time temuduga 2 nnt, prepare la ek. jgn diam jer. pape pn gud luck ek. lol!

shark-cna
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender: Female
Jumlah Post: 656
Umur: 32
Tarikh Register: 27/03/2008
Reputation: 0
Points: 2428

Character sheet
Mutiara Kata saya: Takbir ! Allahuakhbar

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum