FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

BERMADU..

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BERMADU..

Post by falci on Thu 05 Jun 2008, 12:14 pm

@Wan wrote:rela la kot..
dengan syarat

1. madu tu dengar dan hormat isteri pertama.
2. x yah keje, jadi suri umah je.. bila wan dan suami balik keje..umah dah bersih.. baju dah siap iron, makann dah siap masak.
3. kalu wan sakit demam, dia tlg jaga wan, kalu wan penat tolong urut.
4. gi shoping teman wan.
5. kalu husband outstation at least de member kat umah.
6. pastu dia yg beranak.. jadik wan xyah le beranak.. heehehe.
tapi anak tu kena kira anak wan gak.

mesti xde perempuan gitu kan...so xde la ciri2 madu idaman wan tu..maka xde harapan la suami wan nak kawin ramai.. sorang je cukup..hehe

wan sanggup ke tengok madu tu manja2 dengan husband depan2 kita sendiri, dahla dia masak semua, kemas umah. kalo aku, maunya terbakar..tapi apa boleh buat..dah dia buat semua keje umah, kita cuma balik umah makan masakan dia, pakai baju yg dia dah siap iron.

sabar tu boleh la, tapi takut silap2 boleh membuatkan indeks kesabaran menjunam te tahap paling minima. huhuhu

~chewaah..emosional lak aku bila membayangkan keadaan demikian~

----Forum Paramedik Malaysia-----




Illegitimi non carborundum

falci
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Skodeng Kuman
Gender : Female
Jumlah Post : 766
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 35
Points : 4626

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by suring on Thu 05 Jun 2008, 12:17 pm

hahahaha wan..wan...falci...falci jom kita bermadu nak?

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4183

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by aieyda on Thu 05 Jun 2008, 3:47 pm

@suring wrote:hahahaha wan..wan...falci...falci jom kita bermadu nak?


suka abg long ek nak bermadu..

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5208

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Wan on Fri 06 Jun 2008, 3:18 am

madu tu kena duk umah sebelah la fal. xpun duk umah selang 4 buah.
kalu duk sekali mesti ari2 wan gaduh ngan dia.
wan kata kalau la..

walau pahit camne pun kena hadapi, wan bygkan jika wan di situasi yg genting bila perlu wat keputusan jika ditakdirkan satu ari nanti suami kata de calon isteri..... wan akan siapkan perjanjian yg ada syrat2 kat atas tmbahan dengan syarat2 yang akan difikirkan kalu betul2 berlaku.

dalam dunia ni fal..mana de wanita nak berkhidmat dengan wanita lain..terutama madu sendiri. kalau jumpa yg berhati mulia, jujur dan ikhlas, mungkin... tapi mesti susah nak jumpa. so..baik fikir byk kali sebelum memadukan isteri anda demi kepentingan nafsu anda.

tapi bila suatu hari suami katakan de calon... mesti x sampai ati nak tolak sebab selama ni pun beliau baik pada wan..mesti la kata ok..tapi dengan syarat... so..biar dia pikir sendiri la.. sanggup ke tidak.

setakat ni wan tahu dia camne, ok dengan syarat ni mungkin x leh dipraktikkan untuk sesetengah lelaki yg mengamalkan kalu cinta terus buta segala2nya. main redah je.

Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 38
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 2967

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Rays on Fri 06 Jun 2008, 3:35 am

huh terharu aku dengan ketabahan seorang isteri..
macam wan..
ish ish Sad ...

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3332

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by gurlses on Fri 06 Jun 2008, 4:13 am

xsanggup rasanya..knp kalau bab kahwin smua kata ikut SUNNAH NABI, tp dlm khidupn xingat yg mana sunnah nabi, adap makan, tdo bpakaian..dll

gurlses
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pharmacist asst
Gender : Female
Jumlah Post : 63
Umur : 36
Tarikh Register : 22/07/2007
Reputation : 0
Points : 3419

Character sheet
Mutiara Kata saya: Senyumlah Seikhlas Hati..Kerana Senyum itu Penawar Segala Kedukaan..

View user profile http://paramedik.bbfr.net

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by jue on Fri 06 Jun 2008, 9:18 am

mintak dijauhkan ................ Evil or Very Mad

----Forum Paramedik Malaysia-----




kegagalan selalunya disebabkan oleh gerun dan ketakutan

jue
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : kaki tangan krjaan
Gender : Female
Jumlah Post : 525
Umur : 37
Tarikh Register : 01/11/2007
Reputation : 11
Points : 3028

Character sheet
Mutiara Kata saya: hiasi peribadi molekkan pekerti

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Wan on Fri 06 Jun 2008, 10:08 am

jauh...jauh...fuh...fuh... (tolong tiup)

Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 38
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 2967

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Rays on Fri 06 Jun 2008, 10:12 am

kalau dah rezeki..
kita tak leh nak buat apa kan...
tepuk

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3332

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by gurlses on Fri 06 Jun 2008, 11:15 am

kalau berkemampuan dan adil...tp susah zaman skarng

gurlses
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pharmacist asst
Gender : Female
Jumlah Post : 63
Umur : 36
Tarikh Register : 22/07/2007
Reputation : 0
Points : 3419

Character sheet
Mutiara Kata saya: Senyumlah Seikhlas Hati..Kerana Senyum itu Penawar Segala Kedukaan..

View user profile http://paramedik.bbfr.net

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by jue on Fri 06 Jun 2008, 11:30 am

@Rays wrote:kalau dah rezeki..
kita tak leh nak buat apa kan...
tepuk

selagi boleh dielak ............elakkanlah

jue
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : kaki tangan krjaan
Gender : Female
Jumlah Post : 525
Umur : 37
Tarikh Register : 01/11/2007
Reputation : 11
Points : 3028

Character sheet
Mutiara Kata saya: hiasi peribadi molekkan pekerti

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by afen on Mon 09 Jun 2008, 8:38 am

@Wan wrote:madu tu kena duk umah sebelah la fal. xpun duk umah selang 4 buah.
kalu duk sekali mesti ari2 wan gaduh ngan dia.
wan kata kalau la..

walau pahit camne pun kena hadapi, wan bygkan jika wan di situasi yg genting bila perlu wat keputusan jika ditakdirkan satu ari nanti suami kata de calon isteri..... wan akan siapkan perjanjian yg ada syrat2 kat atas tmbahan dengan syarat2 yang akan difikirkan kalu betul2 berlaku.

dalam dunia ni fal..mana de wanita nak berkhidmat dengan wanita lain..terutama madu sendiri. kalau jumpa yg berhati mulia, jujur dan ikhlas, mungkin... tapi mesti susah nak jumpa. so..baik fikir byk kali sebelum memadukan isteri anda demi kepentingan nafsu anda.

tapi bila suatu hari suami katakan de calon... mesti x sampai ati nak tolak sebab selama ni pun beliau baik pada wan..mesti la kata ok..tapi dengan syarat... so..biar dia pikir sendiri la.. sanggup ke tidak.


bagus wan..calon isteri mithali

setakat ni wan tahu dia camne, ok dengan syarat ni mungkin x leh dipraktikkan untuk sesetengah lelaki yg mengamalkan kalu cinta terus buta segala2nya. main redah je.

afen
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : ppkp
Gender : Male
Jumlah Post : 290
Umur : 46
Tarikh Register : 15/01/2007
Reputation : 0
Points : 3665

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah... DENDAM

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by afen on Mon 09 Jun 2008, 8:43 am

@Rays wrote:kalau dah rezeki..
kita tak leh nak buat apa kan...
tepuk


betul Rays..kalau dah ditakdirkan oleh Tuhan
Terima aje dan bersabar menghadapi duagan

Bagi saya , nak cari tambahan ..x nak
tapi kalau tuhan sudah tetapkan
nak buat macamana?

sebab sy tanya member yg berpoligami
mereka asalnya tiada ingin tambah satu lg
entah mcm takdir tuhan untuk menguji nya
maka berpoligami..tp bahagia saya tgk

Tuhan itu maha adil
dia tidak menyusah hambanya
yang dia uji adalah hamba yg tabah aje.

afen
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : ppkp
Gender : Male
Jumlah Post : 290
Umur : 46
Tarikh Register : 15/01/2007
Reputation : 0
Points : 3665

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah... DENDAM

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Rays on Wed 11 Jun 2008, 5:13 am

betul2..mesti ramai yang sanggup terima ujian ni kan(lelaki la)..
terima ja lah...

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3332

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by dhiyamirza on Wed 11 Jun 2008, 7:23 am

lelaki mula2 je seruju dengan syarat. lama2 satu per satu syarat tu dilanggarnye..bercakap lembut gigi dari lidah. berjanji bak menanam tebu di pinggir bibir. tapi rebung berduri di hati.

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by aieyda on Wed 11 Jun 2008, 7:35 am

@dhiyamirza wrote:lelaki mula2 je seruju dengan syarat. lama2 satu per satu syarat tu dilanggarnye..bercakap lembut gigi dari lidah. berjanji bak menanam tebu di pinggir bibir. tapi rebung berduri di hati.

mendalam maksud tu.. Very Happy

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5208

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by kiNg Radio on Wed 11 Jun 2008, 10:45 am

seronok kah bermadu ini?.
kalau ada yang berpengalaman..
boleh lah ceritakan.

kiNg Radio
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Part time bawak teksi
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 116
Tarikh Register : 24/04/2008
Reputation : 0
Points : 3151

Character sheet
Mutiara Kata saya: tiada mutiara kata

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Wan on Wed 11 Jun 2008, 11:14 am

@dhiyamirza wrote:lelaki mula2 je seruju dengan syarat. lama2 satu per satu syarat tu dilanggarnye..bercakap lembut gigi dari lidah. berjanji bak menanam tebu di pinggir bibir. tapi rebung berduri di hati.

uihh..jangan setuju mulut je dhiya, main pakai lawyer la..hehehe... kalu nak kawin lagi, tukar nama umah, nama keta dan semua harta sepencarian atas nama kita la.

kalau mulut memang la de tebu, dia nak tanam tebu ke, tanam rebung ke, gigi dan gusi ke.. yg penting de perjanjian la... kalu langgar, xpe la.. bukan kita rugi pe pun. kita de kerja, boleh je survive, dia langgar perjanjian, dia yg tak sayang kita dulu..dia la kena keluar sehelai sepinggang..

Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 38
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 2967

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by afen on Wed 11 Jun 2008, 11:34 am

@Wan wrote:
@dhiyamirza wrote:lelaki mula2 je seruju dengan syarat. lama2 satu per satu syarat tu dilanggarnye..bercakap lembut gigi dari lidah. berjanji bak menanam tebu di pinggir bibir. tapi rebung berduri di hati.

uihh..jangan setuju mulut je dhiya, main pakai lawyer la..hehehe... kalu nak kawin lagi, tukar nama umah, nama keta dan semua harta sepencarian atas nama kita la.

kalau mulut memang la de tebu, dia nak tanam tebu ke, tanam rebung ke, gigi dan gusi ke.. yg penting de perjanjian la... kalu langgar, xpe la.. bukan kita rugi pe pun. kita de kerja, boleh je survive, dia langgar perjanjian, dia yg tak sayang kita dulu..dia la kena keluar sehelai sepinggang..



bahaya ajaran awak ni wan..
para suami boleh bankrap

afen
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : ppkp
Gender : Male
Jumlah Post : 290
Umur : 46
Tarikh Register : 15/01/2007
Reputation : 0
Points : 3665

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah... DENDAM

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by dhiyamirza on Wed 11 Jun 2008, 3:27 pm

ish..ni ni bukan ajaran la afen..ini namanye doktrin.. Very Happy lelaki ni kalau nak bermadu pandai janji macam2. kalau suruh sign ape pun sanggup dia sign. pas dah langgar perjanjian buat muka seposen je mintak simpati kat bini2 dia. tapi kalau dia jenis yang adil tu tak ape lah jugak. kalau yang jenis macam lalang?? tu pasal la madu2 tak boelh baik. sikap suami yang macam lalang ni la. cube kalau nak bercerekau je jengilkan bijik mata.mesti la bini2 takut. ini tidak. di sini kata sayang. di sana kata cinta. kat sini kata ok. lat sana kata orait. cukup masa semua KO.
pempuan bukan tentang poligami tapi tentang pe"el lelaki yang nak bini lebih satu

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Wan on Thu 12 Jun 2008, 4:13 am

@dhiyamirza wrote:
pempuan bukan tentang poligami tapi tentang pe"el lelaki yang nak bini lebih satu

tang ni paling best...sokong dhiya cheers
nak tambah lagi doktrin ni hehe... umah dan harta sepencarian tu kira cam cagaran la... takkan nak berputih mata je dah abiskan masa ngan dia kan selama ini.. tup2 sia siakan kita lak..ingat anak katak ke? hehehe

Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 38
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 2967

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by afen on Thu 12 Jun 2008, 9:19 am

tapi kalau orang ni sanggup berkorban, sikit pahalanya besar tau,
orang sanggup bermadu ni dia telah menempah satu payung emas didalm syurga.
Bermadu juga sebenarnya mengajar erti kesabaran

afen
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : ppkp
Gender : Male
Jumlah Post : 290
Umur : 46
Tarikh Register : 15/01/2007
Reputation : 0
Points : 3665

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah... DENDAM

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Rays on Thu 12 Jun 2008, 12:23 pm

betul ke afen?..
sapa nak rays bagi payung emas...
xnak rugi ahh...

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3332

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by afen on Thu 12 Jun 2008, 12:34 pm

entah la.. hok ko kena tanya .... AZS, cik pah , shark, tira..dll

afen
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : ppkp
Gender : Male
Jumlah Post : 290
Umur : 46
Tarikh Register : 15/01/2007
Reputation : 0
Points : 3665

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah... DENDAM

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by suring on Thu 12 Jun 2008, 1:25 pm

aku pernah juga dengan madu nih memang manis sungguh tapi....nak mendapatkannyer memang susah amat...sakit satu badan dibuatnya tapi bila dah dapat uihs seronok rasanya....tapi dia ada kaedah-kaedahnyer...mula -mula kenal pasti dimana madu tu berada dan tahap kemudahan untuk mendapatkannya..pastu.amik waktu malam kena layur ngan asap dari jamung pastu bila lebah dah lari baru potong bawa turun sarangnya

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4183

View user profile

Back to top Go down

Re: BERMADU..

Post by Sponsored content Today at 11:33 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum