FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

DEGREE IN MLT DI UITM

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

DEGREE IN MLT DI UITM

Post by MLT_hidayah on Wed 04 Jun 2008, 7:06 pm

sal2

nak tanya laa kn?
kalu sambung belaja dlm degree MLT di uitm..apa prospek keje dia ek?
diharap membantu...
sbb ingat nk sambung belaja laaa
terima kasih...

MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 32
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3028

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Thu 05 Jun 2008, 8:02 pm

W'salam.. Degree MLT yg ditawarkn oleh UITM masih belum ramai graduan yg dikeluarkan sbb diserap semula sebagai Pensyarah dan mereka ditawarkan utk sambung Master. Kerjaya pada masa akan dtg amat luas, sbb degree yg ditawarkn spesifik utk makmal. So, kerjaya samada sbgai Pensyarah kat kolej swasta yg berlambak skrg ni pun ada, dan kalau Goverment tu, Pegawai Sains la buat masa ni.. Cuma akan dtg, atau setahun dua ni, harapan untuk U42 bagi jawatan MLT, harap menjadi kenyataan la.. ok.. thanx..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by falci on Fri 06 Jun 2008, 8:59 am

yang full time, ada la, kat UPM, UKM dan UITM. tapi stakat ni yang PJJ blm ada lagi

----Forum Paramedik Malaysia-----




Illegitimi non carborundum

falci
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Skodeng Kuman
Gender : Female
Jumlah Post : 766
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 35
Points : 4522

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Fri 06 Jun 2008, 12:30 pm

yang fulltime, UPM, UKM, dan UM, tp Biomedic laa ok..
UITM plak Ijazah Teknologi Makmal Perubatan.. UNISEL plak Ijazah Sains Makmal Perubatan (ada fulltime & PJJ, tp mahal RM40 ribu..).. UITM dalam perancangan nak buat PJJ, tp blum ada berita tahun ni..
USM the cheapest one with PJJ but Ijazah Sarjanamuda Sains Biologi la..
Hanya UKM Biomedic yg ada PJJ khas utk MLT with the shortest time for you to have Degree.. Thanx..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by falci on Fri 06 Jun 2008, 12:53 pm

UKM biomedic PJJ ada 5 semester. cost 25K. ada brochure tak? dah cuba cari tapi tak jumpa2.

----Forum Paramedik Malaysia-----




Illegitimi non carborundum

falci
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Skodeng Kuman
Gender : Female
Jumlah Post : 766
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 35
Points : 4522

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Fri 06 Jun 2008, 12:58 pm

ada.. nak ke?.. Just 2 and half years only.. Quite good for youngsters MLT..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by falci on Sat 07 Jun 2008, 6:43 am

2 and a half years: with the cost of 25K, quite worth it.

i've been searching for the brochure in the website but can't find it.NAdi , if you have the brochure, plase paste the link here. Thanks. Cool

----Forum Paramedik Malaysia-----




Illegitimi non carborundum

falci
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Skodeng Kuman
Gender : Female
Jumlah Post : 766
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 35
Points : 4522

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Sat 07 Jun 2008, 9:17 am

falci MLT ke?.. ada 5 program Fakulti Sains Kesihatan Bersekutu UKM..

1. Sarjanamuda Sains Bioperubatan Dengan Kepujian
2. Sarjanamuda Fisioterapi Dengan Kepujian
3. Sarjanamuda Terapi Carakerja Dengan Kepujian
4. Sarjanamuda Kesihatan Persekitaran
5. Sarjanamuda Pengimejan Diagnostik & Radioterapi..

semua diatas Program Eksekutif iaitu PJJ dimana syarat khas mempunyai Diploma bidang sama la.. ok..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Sat 07 Jun 2008, 9:19 am

terlupa plak.. laman web www.ukm.my/kembangan.. Program ni diuruskan oleh Pusat Kembangan Pendidikan.. Pengajaran oleh Fakulti Sains Kesihatan Bersekutu (FSKB)..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by pacimot on Fri 13 Jun 2008, 9:24 am

Harap2 JPA dapat terima Ijazah biologi dari USM untuk isi jawatan profesional MLT nie..sebab boleh dikatakan paling ramai student MLT amik ijazah Biologi di USM....

pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 33
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3274

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Fri 13 Jun 2008, 9:33 am

memang diorang terima.. sebab MLT yang ada ijazah kesihatan persekitaran pun boleh jadi Pegawai Sains.. cuma skrg, dapatkan Ijazah dulu.. pastikan tu.. sbb tu sbgai backup anda.. x rugi pun..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by hana on Fri 13 Jun 2008, 3:17 pm

bila UITM nak wat PJJ lam degree MLT..
leh la intai² nak sambung..

hana
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 22
Umur : 42
Tarikh Register : 01/03/2008
Reputation : 0
Points : 3101

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~suka diajar, tp bukan kurang ajar

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Ayamor on Sat 14 Jun 2008, 11:10 am

@hana wrote:bila UITM nak wat PJJ lam degree MLT..
leh la intai² nak sambung..

yes...tol tuh ... kalau ada uitm pjj mentara ni la leh mengintai2 kan hana ....

Ayamor
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : MLT U29
Gender : Female
Jumlah Post : 6
Umur : 36
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 0
Points : 3096

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by pacimot on Sat 14 Jun 2008, 1:53 pm

kalau ada PJJ aku pun nak masuk UiTM gak...

pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 33
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3274

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by tay_rie on Wed 09 Jul 2008, 4:25 pm

korang tahu tak bila ada pengambilan untuk ijazah mlt tu ... rasa rasa nya nak apply pula kat uitm ni... bounce

tay_rie
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : kaji darah
Gender : Male
Jumlah Post : 207
Umur : 37
Tarikh Register : 05/09/2007
Reputation : 0
Points : 3301

Character sheet
Mutiara Kata saya: Peace No War !!! :D

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Thu 10 Jul 2008, 2:01 pm

tahun ni takde lagi.. dari tahun lepas tanya, bulan 2 aritu pun tanya lagi, masih belum ada.. xray, fisio dan Kesihatan Persekitaran ada dah.. cuma MLT je belum.. mgkin tahun depan plak dia kata.. sbb MLT yg dah ada Diploma terutamanya dari IMR dapat terus smbung ke tahun 3.. so, 2 tahun je dapat Ijazah, tapi full time la.. kalau dia offer PJJ, mesti ramai kan berminat, berebut lak.. sbb JTMP U41 dalam ujung tahun ni atau awal tahun depan, akan ada pengambilan dah..tapi ok la, biar ramai MLT ada Ijazah, utk kesinambungan MLT.. ni untuk stop dominasi Peg Sains la.. malam sok, kami ada pjumpaan dgn En Soffian Selayang, bincang isu semasa jap.. nnti kami bgtau berita terkini ok..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by tay_rie on Thu 10 Jul 2008, 8:49 pm

bounce bounce Kalau 2 tahun nak complete degree dah kira ok lah 2 dan bila dah ada degree nak sambung master pun takde masalah la kan. Dengar2 PJJ UKM BIOMEDIC Eksekutif tak layak untuk sambung master betulke?? affraid

tay_rie
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : kaji darah
Gender : Male
Jumlah Post : 207
Umur : 37
Tarikh Register : 05/09/2007
Reputation : 0
Points : 3301

Character sheet
Mutiara Kata saya: Peace No War !!! :D

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Sun 13 Jul 2008, 6:09 am

Sapa kata tak layak?.. tell me.. boleh, nak sambung Phd pun boleh.. nak atau taknak je.. kat UITM tu, PJJ kemungkinan besar akan ada tahun depan, dari sumber yg terdekat dengan MLT la.. so, bersedia lah rebut peluang.. cuma MUET tu jgn lupa lak, daftar awal sebab kemungkinan biasanya UITM nak ada MUET dah sebelum masuk.. mcm, PJJ USM, UKM tu, MUET leh amik sebelum tempoh bergraduat la.. ok.. be prepare and aware..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by pacimot on Sun 13 Jul 2008, 12:28 pm

wokeh..aku nak amik degree nak jadi PENGARAH PATOLOGI MALAYSIA..mua ha ha...kena pasang angan2..baru best...macam kata nur ana..beranilah bermimpi...

pacimot
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : MLT u29
Gender : Male
Jumlah Post : 352
Umur : 33
Tarikh Register : 12/09/2007
Reputation : 0
Points : 3274

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jepun pandang ke barat untuk kemajuan..

View user profile http://www.pacimot.net

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by tay_rie on Sun 13 Jul 2008, 2:53 pm

PJJ UKM tu bolesambung master kee.. Dengar2 tak layak sebab tempoh pembelajaran nya tidak melayakkan para pelajar sambung master yela kan hanya beberapa tahun je... Hmm takpelah kalau korang dah dengar ada pengambilan untuk UITM 2 jangan lupa hebohkan kepada semua MLTs yeee. bounce bounce

tay_rie
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : kaji darah
Gender : Male
Jumlah Post : 207
Umur : 37
Tarikh Register : 05/09/2007
Reputation : 0
Points : 3301

Character sheet
Mutiara Kata saya: Peace No War !!! :D

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by MLT_hidayah on Sun 20 Jul 2008, 7:03 pm

@pacimot wrote:wokeh..aku nak amik degree nak jadi PENGARAH PATOLOGI MALAYSIA..mua ha ha...kena pasang angan2..baru best...macam kata nur ana..beranilah bermimpi...

tepuk tepuk tepuk tepuk

MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 32
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3028

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Mon 21 Jul 2008, 8:39 am

setakat ni, dari sumber terdekat akan ada tahun depan PJJ UITM tu.. tggu..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by tay_rie on Mon 21 Jul 2008, 2:08 pm

bounce bounce Ada juga part time kee Laughing Laughing ??? Ini yang best nie ada semangat nak sambung belajar bounce bounce bounce

tay_rie
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : kaji darah
Gender : Male
Jumlah Post : 207
Umur : 37
Tarikh Register : 05/09/2007
Reputation : 0
Points : 3301

Character sheet
Mutiara Kata saya: Peace No War !!! :D

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by MLT_hidayah on Mon 21 Jul 2008, 5:49 pm

interesting... Laughing

MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 32
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3028

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Nadi on Tue 22 Jul 2008, 11:43 am

cuma, kepada sesapa yang berminat, siap sedia dengan MUET dulu, sebab besar kemungkinan, UITM nak ada MUET sebelum masuk.. ok..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3162

View user profile

Back to top Go down

Re: DEGREE IN MLT DI UITM

Post by Sponsored content Today at 12:51 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum