FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

duit hantaran

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

duit hantaran

Post by osien on Wed 18 Jun 2008, 8:43 am

duit hantaran patut dikelurkan oleh siapa.isteri atau Suami.

osien
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : selidik perangai manusia
Gender : Female
Jumlah Post : 82
Umur : 34
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 0
Points : 3253

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by noni on Wed 18 Jun 2008, 8:51 am

hey osien.Kau ni india ke melayu?????? Laughing

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3700

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by noni on Wed 18 Jun 2008, 8:52 am

apa kata kau rujuk pada laura,sbb dia non muslim kan?Sape bg hantaran lelaki atau perempuan.Masa dia kawin dulu mcm mana?Hehehe...

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3700

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by suring on Wed 18 Jun 2008, 12:36 pm

umpama alu dan lesung kalau tiada salah satu tak bleh guna...jadi aku aku dan sependapat dengan noni agar hantaran itu di kongsi bersama pasal dua- duanya saling perlu... hahahaha......

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4185

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by izah84 on Wed 18 Jun 2008, 4:40 pm

tak salah klu berkongsi..sbb nak hidup bersama pun pasangan tu jugak..tp masa sy nak khwn hr tu,duit hantaran dgn mas kahwin suami yg keluarkan..belanja yg lain2 kami kongsi bersama..skrg ni klu nak kahwin,klu takde m20000 mmg payah...

----Forum Paramedik Malaysia-----




do the best,be the best, bcoz ur the best..

izah84
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 172
Umur : 32
Tarikh Register : 19/01/2007
Reputation : 3
Points : 3636

Character sheet
Mutiara Kata saya: ikhlas utk segalanya..

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by noni on Thu 19 Jun 2008, 6:03 am

betul tu....jgn lah sampai nak beli bunga telur dan souvenir pun nak tunggu duit hantaran.............alamatnya dari ctu dah nampak yg bakal bini tu ada 'pisau cukur' tajam dalam rumah nnti...Bahaya oooo...Laki umur muda lagi tp kepala dah botak kena 'cukur'...Hikhikhik....... tongue


Satu lg,jgn lah sampai bertahun2 pendam kegatalan nak rasa kawin tu semata2 nak tunggu bakal laki tu kumpul duit hantaran lebih 10k yg kuarga pihak pompuan tu mintak....Berpada2 lah klu nak minta duit hantaran tu...Jgn sampai mbebankan.Kan ke tu bakal suami anda jg...Pikirkan lah. lol!

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3700

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by osien on Thu 19 Jun 2008, 8:11 am

eh noni ni byk btl katenye.nak tanyelah awk sape yang kuar duit hantaran.suami ke awak.eh terlebih sudah awak dah kawin ke?????????????????????????????????

osien
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : selidik perangai manusia
Gender : Female
Jumlah Post : 82
Umur : 34
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 0
Points : 3253

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by Rays on Thu 19 Jun 2008, 9:11 am

@osien wrote:eh noni ni byk btl katenye.nak tanyelah awk sape yang kuar duit hantaran.suami ke awak.eh terlebih sudah awak dah kawin ke?????????????????????????????????
makcik noni tu anak dah 3 la osien...
ngah kumpul duit untuk hantaran anak dia tu.. Razz

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3334

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by dhiyamirza on Thu 19 Jun 2008, 9:53 am

aku dapat duit hantaran, aku simpan untuk masa depan... aku siap boleh guna untuk sambung study lagi.. siap masih ade lagi sampais ekarang..sayang aku nak gunakan. aku buat kenduri pun ala2 kadar je. tak payah lah nk sampai ber souvenier bagai..nanti paper beg yang cantik tu plak frust je aku nampak dalam tong sampah...hantaran lelaki la bagi. pastu pempuan tukang simpan dan belanja jimat2..

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3463

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by noni on Fri 20 Jun 2008, 4:09 am

osien wrote: eh noni ni byk btl katenye.nak tanyelah awk sape yang kuar duit hantaran.suami ke awak.eh terlebih sudah awak dah kawin ke?????????????????????????????????


Duit hantaran aku mesti lah suami yg sediakan sepenuhnya tp setakat cadar pengantin dgn bunga telur dgn souvenier tu aku belilah sikit2.Tambah lak ada sepupu sepapat yg sponsor sikit2 bunga telur,kek dsb....kira ok lah.Kawin gak aku ari tu...hikhikhik.....Amboi....'MM' je mulut kau yek,osien???? Penyek

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3700

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by laura on Sat 21 Jun 2008, 4:56 am

noni tny laura?ape kena mengena dgn laura?laura x khwn lg la....
lgpun non muslim zaman skrg dah bkn pempuan bg kat laki tp laki byr kat pempuan la noni....
trend pempuan bg duit kat laki dah lama expired.....
noni ni bwh tempurung lg la yek nampaknye ek......
gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan

laura
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : ANYTHING EVERYTHING......
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 34
Tarikh Register : 13/03/2008
Reputation : 0
Points : 3176

Character sheet
Mutiara Kata saya: life is short so make it sweets......

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by waja on Sat 21 Jun 2008, 4:59 am

macam biasa perkongsian bijak...haha

waja
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : penolong pegawai perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 64
Umur : 35
Tarikh Register : 06/10/2007
Reputation : 0
Points : 3350

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by noni on Sun 22 Jun 2008, 4:22 am

@laura wrote:noni tny laura?ape kena mengena dgn laura?laura x khwn lg la....
lgpun non muslim zaman skrg dah bkn pempuan bg kat laki tp laki byr kat pempuan la noni....
trend pempuan bg duit kat laki dah lama expired.....
noni ni bwh tempurung lg la yek nampaknye ek......
gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan



Bukan bawah tempurung la laura.......Noni berckp sbb bdasarkan pngalaman.Kt tpt noni masih ada non muslim yg buat bgitu cthnya jiran noni atau..................laura salah satu PICAU CUKUR CAP BUAYA yg dmaksudkan.Hikhikhik...............Sorry,TELEBIH SUDA... lol!

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3700

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by izah84 on Sun 22 Jun 2008, 5:00 am

huhuhu.....sharing is caring..tapi jgn smpai org lelaki lepas tgn sudahlah ye..msg2 kena bijak berbelanja,kena bijak berfikir...nnt yg nak hidup bersama awak berdua jgak.susah senang awak berdua jugak yg tanggung...bkn ada org lain..

kalau majlis grand tapi baru kahwin tak smpai sebulan dah bercerai,tak ke membazir namanya tu..majlis nikah yg wajib.walimatul urus kita buat ikut kadar kemampuan kita..

bersederhana dalam apa sahaja perkara..itu lebih berkat.rumahtangga pun aman bahagia...

----Forum Paramedik Malaysia-----




do the best,be the best, bcoz ur the best..

izah84
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 172
Umur : 32
Tarikh Register : 19/01/2007
Reputation : 3
Points : 3636

Character sheet
Mutiara Kata saya: ikhlas utk segalanya..

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by anrigor on Sun 22 Jun 2008, 6:15 am

hmm....best ke kahwin ni erkk???!!!! Cool

anrigor
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : peacemaker
Gender : Male
Jumlah Post : 25
Umur : 99
Tarikh Register : 14/11/2006
Reputation : 0
Points : 3679

Character sheet
Mutiara Kata saya: @

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by Rays on Sun 22 Jun 2008, 7:06 am

@anrigor wrote:hmm....best ke kahwin ni erkk???!!!! Cool
tu la best gak..tah la..bila la nak merasa...
Wink

Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 35
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3334

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by laura on Mon 23 Jun 2008, 2:56 am

noni...... noni nie......

laura
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : ANYTHING EVERYTHING......
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 34
Tarikh Register : 13/03/2008
Reputation : 0
Points : 3176

Character sheet
Mutiara Kata saya: life is short so make it sweets......

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by izah84 on Mon 23 Jun 2008, 5:35 am

kahwinlah perkara paling best tp......kenalah tabah dan kuat semangat utk tempuh apa shj dugaan yg datang dan bakal datang..jgn fikir ttg perkara yg best je...

pas kahwin ni kita bebas nak buat apa shj dgn pasangan.nak dating tiap2 hari ke,gi holiday ke,gi jalan2 sama2 ke takde sape nak marah..

suami kena igt..tjwb berat..kena bimbing isteri,anak2..tak cukup ilmu,gi belajar..

moral of the story: kalau sape2 yg dah ada kemampuan,cepat2 lah kahwin.cari pasangan yg serasi.jgn cuma nak cari muka cantik..yg penting cari cantik hati budi,ada pengetahuan agama... Very Happy

----Forum Paramedik Malaysia-----




do the best,be the best, bcoz ur the best..

izah84
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 172
Umur : 32
Tarikh Register : 19/01/2007
Reputation : 3
Points : 3636

Character sheet
Mutiara Kata saya: ikhlas utk segalanya..

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by noni on Mon 23 Jun 2008, 8:50 am

@laura wrote:noni...... noni nie......


Nape,padan muka kau.Tak terkata apa pun! Laughing

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3700

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by anrigor on Wed 25 Jun 2008, 5:37 pm

hhmm...mcm best jek kahwin ni erkk.....!!!??? kalau cenggitu....saper nk kawin dgn aku....?????!!! mari sini..sementara stok masih ader..!!! huk..huk... Cool

anrigor
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : peacemaker
Gender : Male
Jumlah Post : 25
Umur : 99
Tarikh Register : 14/11/2006
Reputation : 0
Points : 3679

Character sheet
Mutiara Kata saya: @

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by laura on Thu 26 Jun 2008, 8:51 am

bkn x terkate noni tp kekdg mendiamkan diri lbh baik drpd berlwn........ taknak dengar taknak dengar taknak dengar
tp noni kena ingat,mendiamkan diri bkn bererti kalah tau......... hehehehe cheers cheers cheers cheers

laura
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : ANYTHING EVERYTHING......
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 34
Tarikh Register : 13/03/2008
Reputation : 0
Points : 3176

Character sheet
Mutiara Kata saya: life is short so make it sweets......

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by osien on Thu 03 Jul 2008, 7:15 am

noni ngan laura ni selalu berperang ayat x baik tau.jgn lah mcm 22222222222

osien
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : selidik perangai manusia
Gender : Female
Jumlah Post : 82
Umur : 34
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 0
Points : 3253

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by laura on Thu 03 Jul 2008, 8:24 am

MANE ADE GADUH OSIEN...NONI MELASER...LAURA MENEPIS AJER.......

laura
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : ANYTHING EVERYTHING......
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 34
Tarikh Register : 13/03/2008
Reputation : 0
Points : 3176

Character sheet
Mutiara Kata saya: life is short so make it sweets......

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by suring on Thu 03 Jul 2008, 9:24 am

duit hantaran perlu di keluarkan oleh siapa yang duduk diatas selepas kawen.......

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4185

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by noni on Tue 08 Jul 2008, 12:53 pm

@suring wrote:duit hantaran perlu di keluarkan oleh siapa yang duduk diatas selepas kawen.......



SURING.................AKU PAHAM SGT MAKSUD MU...................... :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005: :P005:

noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 36
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3700

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: duit hantaran

Post by Sponsored content Today at 12:47 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum