FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Page 1 of 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by otromen on Sun 22 Jun 2008, 1:52 am

oleh kerana dah banyak kolej yg menawarkan diploma/degree medical imaging ni, korang rasa kolej mana yang menghasilkan produk yang bermutu. maksud aku x banyak masalah dr segi attitude dan pengetahuan diorang.
kat tempat aku, ade student KSKB Sg Buloh, KRJB, UiTM (dip/degree), MAHSA ngan UKM (degree). paling aku respect students UM ngan KRJB. Most of them are well trained. bg sesapa yg ade terima student kat tempat korang, ade komen. mungkin dpt membantu generasi imaging yg akan datang ni..
avatar
otromen
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 66
Tarikh Register : 21/06/2008
Reputation : 0
Points : 3407

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Sun 22 Jun 2008, 11:03 am

stakat ni stud KRJB yg post kat cni suma mmg well trained..klu KSKB punya dorg power teori tp praktikal kurg, tak brapa konfiden lg...lau bdk swasta..hancus giler samada dr segi teori dan praktikal nya...nasib baik dorg posting cni dkt 8 bulan jd sempat lagila update sblm dorg tu qualified..itu komen ikut pengalaman la yeee...
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3348

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by AZS on Sun 22 Jun 2008, 5:27 pm

KSKB - pasif..tak suruh tak buat..
KRJB - sibuk dgn asignment..
PPUM - aktif..tapi student pmpuan PPUM blagak mengalahkan pakar..suka "mengajar" MO/HO yg tak berapa nak terer sgt..

----Forum Paramedik Malaysia-----




Look !nto My Eyes And Read My M!nd....F!nd YourSelf And Be YourSelf ( I'll searching For You)
avatar
AZS
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 1193
Umur : 34
Tarikh Register : 17/10/2006
Reputation : 0
Points : 4443

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by otromen on Sun 22 Jun 2008, 10:35 pm

AZS wrote:KSKB - pasif..tak suruh tak buat..
KRJB - sibuk dgn asignment..
PPUM - aktif..tapi student pmpuan PPUM blagak mengalahkan pakar..suka "mengajar" MO/HO yg tak berapa nak terer sgt..

yang KSKB tu.. setuju, teori + praktikal hancur........
KRJB + PPUM.. so far kat sini diorg mmg rajin sampai jxr jadik malas
leh bagitau sape student yg memakarkan dirinye tuh.. pasal student PPUM 1st n 2nd year mmg posting kat tempat aku.
avatar
otromen
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 66
Tarikh Register : 21/06/2008
Reputation : 0
Points : 3407

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by AZS on Sun 22 Jun 2008, 11:01 pm

otromen..mu mesti kat klang..hehehe...

----Forum Paramedik Malaysia-----




Look !nto My Eyes And Read My M!nd....F!nd YourSelf And Be YourSelf ( I'll searching For You)
avatar
AZS
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 1193
Umur : 34
Tarikh Register : 17/10/2006
Reputation : 0
Points : 4443

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Tue 24 Jun 2008, 10:52 am

mungkin siibus pembelajaran dorg skrg yg buat dorg mcm tu..dulu masa kitorg byk praktikal..masa teori kena pula c vijay,mdm chin ngan mdm moey yg garang tu mmg kompem2 kena paksa masuk otak..skrg..dorg bykkan teori dan praktikalnya sgt kurang..tu psl yg dorg tak brapa tau nak wat keje tu bila posting...
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3348

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by otromen on Tue 24 Jun 2008, 10:39 pm

andak64 wrote:
otromen wrote:
AZS wrote:KSKB - pasif..tak suruh tak buat..
KRJB - sibuk dgn asignment..
PPUM - aktif..tapi student pmpuan PPUM blagak mengalahkan pakar..suka "mengajar" MO/HO yg tak berapa nak terer sgt..

yang KSKB tu.. setuju, teori + praktikal hancur........
KRJB + PPUM.. so far kat sini diorg mmg rajin sampai jxr jadik malas
leh bagitau sape student yg memakarkan dirinye tuh.. pasal student PPUM 1st n 2nd year mmg posting kat tempat aku.

Sampai ati ko rang cop depa mcm tu. Jgn suka buat kesimpulan secara sempit. Tgk dulu kualiti pengajar mereka. Macamana pun INGAT, yg kamu sangka buruk tu mungkin lebih baik di sisi Allah swt dan yg kamu sangka baik tu mungkin lebih buruk di sisi Allah swt.

Hehe...........aku dah berdakwah pulok doh.

"Hendaklah kamu menyampaikan walau pun satu dari ayat-ayatKU."
aku bkn berprasangka buruk kat diorg. tp berdasarkan pengalaman la. biasanya yg bmasalah tu dtg dr kolej yg sama.
avatar
otromen
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 66
Tarikh Register : 21/06/2008
Reputation : 0
Points : 3407

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Wed 25 Jun 2008, 3:52 am

emmm..mcm da jd patency plak..sebut je dr kolej ni mcm ni la student nya..kesian betul..mungkin pendekatan pendidikan tak betul lagi kot..ntah leeee..
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3348

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by haikaz_s on Sat 28 Jun 2008, 12:28 am

aku rasa student ni.... mana2 pun sama....
time student baik jer.... bila dah kerja.... tak tau nak cakap....
keluar la dari kolej mana sekali pun.... kalu dalam diri tu ada yang tak baik.....kan nampak....
avatar
haikaz_s
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 497
Umur : 36
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 3
Points : 3505

Character sheet
Mutiara Kata saya: tora-tora

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Sat 28 Jun 2008, 12:49 am

andak64 wrote:
BlackBoner wrote:emmm..mcm da jd patency plak..sebut je dr kolej ni mcm ni la student nya..kesian betul..mungkin pendekatan pendidikan tak betul lagi kot..ntah leeee..

So dari UiTM pulak cam mana?

entah plak en andak..bab uitm tak penah lg posting kat cni..utk bdk swasta..masterskill yg penah pg cni..tp..klu masa aku jd stud dulu penah gak praktikal ngan bdk2 uitm ni..berlagak giler dorg masa tu..mentang2 la course dorg degree..kami dip je..tp suru buat x-ray terkedek2..bila kami nak tegur skit trus masam muka dorg..jd mcm tu le kisahnya duluuuu..skrg tak tau la.. Smile
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3348

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by kakyah on Sat 28 Jun 2008, 8:03 am

idup KRJB....KRJB TERBAIK KALI PERTAMA.....lalalalalla

kakyah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 36
Umur : 37
Tarikh Register : 27/06/2008
Reputation : 0
Points : 3400

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Sat 28 Jun 2008, 10:05 am

aku kelahiran KRJB la pak andak..emm..nak kata lecturer dorg power tak jugak la..bab masa aku sem 5 dulu kami ada jemput satu lecturer ni..skrg mungkin dah jd prof kot..kuang3..masa tu dia patut ajar kitorg silibus ct dan mri..dlm 2 hari tu sepatah haram kami tak faham..sbb apa???dia pun tak tau sgt..asyik2 rujuk kat buku..bila kami blk2 tanya dia kata 'kamu ni buat saya confuse la',pastu dia tgk buku lagi..baik kami blajar sendiri..hehe..last2 kami fail exam psl ct dan mri tu..nak wat camner..dia dtg mengajar 2 ari sblm exam..da kami tak phm camna nak jawap...hehehehehe..skrg kot br la lecturer dia ok..bdk2 uitm jgn mara aaaa... Very Happy
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3348

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by haikaz_s on Sat 28 Jun 2008, 9:48 pm

kakyah wrote:idup KRJB....KRJB TERBAIK KALI PERTAMA.....lalalalalla


ok..ok....jangan nyanyi....dah tau lagu dia cam ner....
eeeeeeeeiiiiiiiiiiiiii...............
avatar
haikaz_s
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 497
Umur : 36
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 3
Points : 3505

Character sheet
Mutiara Kata saya: tora-tora

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by Nei_feng on Sun 29 Jun 2008, 3:18 pm

Bukan kolej atau Universiti tempat korang belajar tu penentu kehebatan korang... kalau tak bagus tu tetap tak bagus.. Gagak di mandikan tujuh kali sehari pun takkan putih. La ni JXR baru...... tak tau la nak komen ape.. lu pikir la sendiri.
avatar
Nei_feng
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Penjawat Awam(KKM)
Gender : Male
Jumlah Post : 317
Umur : 38
Tarikh Register : 06/03/2008
Reputation : 0
Points : 3503

Character sheet
Mutiara Kata saya: Porum mcm SH!t

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by otromen on Sun 29 Jun 2008, 10:08 pm

kolej ngan U mmg bkn penentu kehebatan. tp sedikit sebanyak membentuk student. klu dah student bermasalah, bakpe passkan dia. malu profession kite.. mana mana pun orang cerita..
avatar
otromen
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 66
Tarikh Register : 21/06/2008
Reputation : 0
Points : 3407

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by Deuce on Mon 30 Jun 2008, 12:47 am

Geng,
Tak payah la sibuk2 dan susah2 klasifikasikan diorang.
Dari diorang la timbulnya kita.
Suatu masa dulu pon kita mcm diorang jugak.

Main thing: If we manage to hav a chance to meet them and be their temp supervisor,tolongla bimbing dan bentuk diorang tu.
Tunjukkan contoh yg sewajarmya.
Nawaitu: biar profession ni di hormati kerana professionalism nya.

Siapa kamu nak menklasifikasikan diorang sumer?
Dah bagus sgt ker JXR yg kononnya dah qualified ni?
Plg penting, let help each others and continously learn.
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3978

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by otromen on Mon 30 Jun 2008, 1:31 pm

Deuce wrote:Geng,
Tak payah la sibuk2 dan susah2 klasifikasikan diorang.
Dari diorang la timbulnya kita.
Suatu masa dulu pon kita mcm diorang jugak.

Main thing: If we manage to hav a chance to meet them and be their temp supervisor,tolongla bimbing dan bentuk diorang tu.
Tunjukkan contoh yg sewajarmya.
Nawaitu: biar profession ni di hormati kerana professionalism nya.

Siapa kamu nak menklasifikasikan diorang sumer?
Dah bagus sgt ker JXR yg kononnya dah qualified ni?
Plg penting, let help each others and continously learn.
aku x kata aku ni best la kan. tp klu dah tanya sikit pun dah blur, aku rasa ada masalah tu. siap merajuk.. dan aku rasa aku ada hak utk menilai diorang sbb tiapkali diorang kat kat tempat aku, aku kena isi brg penilaian diorg. klu JXR yg kononnya qualified ni xbole, sape lg?
just my 2cent.. no heart feelin'
avatar
otromen
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 66
Tarikh Register : 21/06/2008
Reputation : 0
Points : 3407

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by Nei_feng on Mon 30 Jun 2008, 9:01 pm

jgn jadi "soh chai". orang cina cakaplaa...
avatar
Nei_feng
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Penjawat Awam(KKM)
Gender : Male
Jumlah Post : 317
Umur : 38
Tarikh Register : 06/03/2008
Reputation : 0
Points : 3503

Character sheet
Mutiara Kata saya: Porum mcm SH!t

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Tue 01 Jul 2008, 1:42 am

ye la betul tu..practice confirm makes perfect..pasal tu kat spital kami ni lau stud2 dtg cni kami suka biarkan dorg 'incharge' bilik2 x-ray tu..haa..lau ada silap tu tanggungla sendiri..hehehe..tanggung takat jxr je bab jxr yg incharge bilik masa tu yg kena jwp kat bos..tp dgn buat mcm tu dorg lbh konfiden dan cemerlang..tu yg best lau ada stud..kami bole mengularrrrr..kuang3... Razz
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3348

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum