FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Page 2 of 11 Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by kakyah on Tue 01 Jul 2008, 8:34 am

@andak64 wrote:
@haikaz_s wrote:
@kakyah wrote:idup KRJB....KRJB TERBAIK KALI PERTAMA.....lalalalalla


ok..ok....jangan nyanyi....dah tau lagu dia cam ner....
eeeeeeeeiiiiiiiiiiiiii...............



Ko silap Haikaz_s, kalau dlm Bahasa Arab, la la la la tu maksudnya TAK DE, TAK DE, TAK DE, TAK DE. Makna kakyah tarik balik le ayat sebelum lalalala tu.

Jgn marah ye gurau je.................

So aku rasa lah yg terbaik ialah tpt aku dulu kat GHKL. Habis masa tu tak tempat lain. So itu lah penawar dan itu juga racunnya. Dah skrg kabonya dah tak ada kat situ lagi. Pegi tempat lain. So itu dah crita lain. SO NO OBJECTION!!!!!!!!!

Aku menang aku menang aku menang tapi akhirnya aku.........................................................keje sendiri juga. Sendiri jadi bos, sendiri jadi kuli, sendiri mahu fikir. Kesian aku.


andak lalalalla bkn maksud tidak...tp itu nak hiburkan ati sendiri....seronok tgk korang sume berbicara...alah x kisah ler dari mana korang blaja tp masing2 punya ati and perangai...sama ada nak betul2 jd juru x-ray atau sekadar nak kerja juru x-ray...masing2 punya cara penerimaan masa belajar...x sume pandai terus ada sesetengah kena amik masa...sama ada nak amik serius nasa blaja or nak main2...sume bergantung sikap seseorg...kita manusia ader macam2 perangai yg TUHAN diciptakan...sekian terima kasih....
Jgn pikir ko bos,ko kuli...pikir ko senang ati keje kat sana...x ader apa yg merugikan kalau ko jd macam tu...ko pandai gak wat segala2 nyer...

kakyah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 36
Umur : 36
Tarikh Register : 27/06/2008
Reputation : 0
Points : 3344

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by kakyah on Thu 03 Jul 2008, 6:17 am

betul tu andak kalau keje sendiri seronok...x der sapa kacau kita...sume hasil keje mmg best...alamak puji diri sendiri plak... queen ...jgn mare sume... Very Happy

kakyah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 36
Umur : 36
Tarikh Register : 27/06/2008
Reputation : 0
Points : 3344

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by Deuce on Thu 03 Jul 2008, 7:04 pm

4. Galakkan+banyakkan penghasilan artikel/research dari student jxr maupon JXR itu sendiri (research based evidence).

5. Produce periodic journal for kolej or presentation at any scientific meeting.
- sediakan sedikit sumbangan (tunai/cenderahati) as a moral support/motivate the student/staffs.

ok sambung lagi kalau ada...
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 3922

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by che ti on Sun 06 Jul 2008, 9:04 am

hmmmmm keje2 mengklasifikasikan pelatih2 kolej nih mmg dah lama berlaku. if u all nak tau ms zaman i student, if student dari KRJB je mesti diklasifikasiklan x bagus. walhal lom tgk lg keje diorg sbb ape dr pengalam terima student sebelumnya. hari pertama posting dah diberi santapan telinga yg x best psl attitude yg x diingini. tp bila student dari KRJB yg berkualiti ada gak versi lain yg kua. yg i plg x lupa ms i posting HKL diorg ckp "waa... taun nih Hj Idris hantar student yg bgs2 utk cover line eh!!!" so nak ckp camne.

pd i dari mana pun u belajar u must have good attitude samada attitude diri atau keje. baru org x pandang rendah pd kita. semua tu kita leh developed dr zaman student sbb masa akan membantu menjadikan kita lebih baik.

so pada student masa di jabatan kumpul experience sebaik2nye jgn takut or mls nak involve dlm satu2 keje. tunjuk minat tp jgn la terover plak nanti menyampah jxr lain jadinye. apa yg bagus jdkan teladan yg x bgs tu jdkan pengajaran agar bila u jd jxr x ulang kesilapan yg sama. bg jxr lak bila kita mengajar student dlm masa yg sama kita pon mengajar dirin kita jgk. ye la bila dah lama keje kekadang main cincai je asalkan dpt apa yg diperlukan. ajar la perkara yg betul kpd adik2 yg br nak mengutip pengalaman tu. x rugi dapat pahala lg ada. eek..... cam makcik2 lak i hehehehe.......... What a Face
avatar
che ti
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 81
Umur : 42
Tarikh Register : 18/03/2008
Reputation : 0
Points : 3440

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Mon 07 Jul 2008, 5:21 pm

6. Letakkan tutor yg betul2 faham dan berpengalaman kat kolej2 ni..jan ltk hantam kromok je..mentang2 le jawatan kosong ntah sapa2 dorg ltk utk ajar bebudak ni..kdg2 tu tutor dorg ni bkn ada latar belkg pasal x-ray ni pun..klu guru pun da ??? apalg anak muridnya....hmmmm Very Happy
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3292

View user profile

Back to top Go down

huhuhu

Post by dorsumsallae on Fri 11 Jul 2008, 11:00 am

ya betul 100 markah untuk anda Very Happy
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3249

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by dorsumsallae on Fri 11 Jul 2008, 11:14 am

xtau pe nak komen pasal aku ni pun baru je jd jxr ni nak kutuk lbh2 kang kna bambu plaksss Very Happy
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3249

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Fri 11 Jul 2008, 4:23 pm

hehehe..ko komen le apa2 yg patut.. Very Happy
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3292

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by che ti on Fri 11 Jul 2008, 7:52 pm

ya sy 2nd batch KRJB. hmmm.... x pasti la hj idris skrg sbb dah lama x jumpa dia.
hmmm.... mengimbas kembali experience ii, sy pon ada experience lbh krg cam en. andak. kat jb kitorg x penah g ot(ms 2 la, skrg dah ada roster ot) so kiranya bila g ot kat HKL 1st time ler. ms tu mmg x de jxr tah mana x sampai2(kes uro). smpi surgeon tunggu luar changing room. expalian msh student & x penah handle ii(psg plug pon x reti hehehe). nasib baik diorg ok semua klu x entah ler. then ada le jxr dtg 2 pon dah nak abis. yg bestnye dia bleh pass over kes kat kita student la plak cover tengahari (jumaat la kan), sabo je ler. dah le sesorg tp x pe it's a challenge btl x. bila kena kat general ot pon lbh kurang citenye. jxr bleh tinggal g ijn (siap call dr ijn tanya ok x wat kes) haru2. tp ok la ot/ii dah jd biasa jek bila start keje.
sokong 100% cadangan deuce tp wat ms nih x de cadangan lain lg yg leh difikirkan. flower
avatar
che ti
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 81
Umur : 42
Tarikh Register : 18/03/2008
Reputation : 0
Points : 3440

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Tue 15 Jul 2008, 6:19 pm

kesian student..ingat lagi aku masa jd stud dulu..klu posting kat muar ada satu jxr ni gila skit..mana taknya dia suru wat kes dlm masa kurang 5 minit..da la masa tu baru nak pratikal..apalagi kelam kabut la..klu lbh 5 minit trus dia shoot je..tak kisah la kitorg tgh position ke apa..sapa suru lambat katanya..hmmm..kejam sungguh..brapakali aku kena shoot free ngan patient..klu ingat2 mcm nak tembak jeh.. :tembak:>:
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3292

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by dorsumsallae on Mon 21 Jul 2008, 10:03 am

@AZS wrote:KSKB - pasif..tak suruh tak buat..
KRJB - sibuk dgn asignment..
PPUM - aktif..tapi student pmpuan PPUM blagak mengalahkan pakar..suka "mengajar" MO/HO yg tak berapa nak terer sgt..
xnak komen yang atas nih cm nak tmbh 1 lg sekolah xray yang wujud kat cni skolah 2 nm dier master skills aku pun xtau mn asal usul sekolah ni dier nyer stdnt mmg hancus la..... nak wat hand pun x reti padahal dah sem 6...
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3249

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by dorsumsallae on Mon 21 Jul 2008, 10:14 am

@andak64 wrote:1. Bekukan pengeluaran lesen kolej utk JxR. Dah byk dah. Cukup2 le tu.

2. Tubuhkan suatu badan pengawas yg bebas, bukan di bawah KKM tapi atas KKM. Antara tugas2nya merangka curriculum (terkehel lidah aku dibuatnya) yg standard.

3. Mewajibkan pendedahan senario pekerjaan JxR secara attachment, sekurang2nya 6 bulan secara berterusan (maknanya 1 semester).

by Deuce on Fri 04 Jul 2008, 12:04 am

4. Galakkan+banyakkan penghasilan artikel/research dari student jxr maupon JXR itu sendiri (research based evidence).

5. Produce periodic journal for kolej or presentation at any scientific meeting.
- sediakan sedikit sumbangan (tunai/cenderahati) as a moral support/motivate the student/staffs.

by BlackBoner on Mon 07 Jul 2008, 10:21 pm

6. Letakkan tutor yg betul2 faham dan berpengalaman kat kolej2 ni..jan ltk hantam kromok je..mentang2 le jawatan kosong ntah sapa2 dorg ltk utk ajar bebudak ni..kdg2 tu tutor dorg ni bkn ada latar belkg pasal x-ray ni pun..klu guru pun da ??? apalg anak muridnya....hmmmm Very Happy


Mana yg lain2 ???? Dah tak ada idea lagi ke ???? Setakat ini saja ke idea ko rang ada ???? Tak mungkin !! Setahu aku, JxR byk idea.

Who's next?
7. kurangkan assngment tp bykan praktikal..idea ni bleh pki la kot pasal ms aku stdnt dolu asssingment dia mmg giler byk la rs nak pitam jer nengok assmnt yang bertimbun 2....smpikan ms praktikal pun aku curi cket psl nak siapkan assmnt tkt x smpt anta. lg 1 mtk KKM hapuskan suma kolej radiografi swasta..yang tinggal kolej kerjan jer.. barulah kt bleh nak mgajar bebudak 2 nnt ms diaorang praktikal sbb x rmai sgt..


Last edited by andak64 on Mon 21 Jul 2008, 7:27 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Letak no.)
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3249

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Mon 21 Jul 2008, 6:03 pm

huii..dasat ide ko ni..tp nak komen skit..klu kolej swasta kena tutup, hosp2 swasta akan amik org yg tak bertauliah wat keje x-ray kat tmt dorg..ni akan menambah burukkan imej radio-technologist kat malaysia ni..tp itu pdpt aku saja..hehe.. Very Happy
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3292

View user profile

Back to top Go down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by dorsumsallae on Tue 22 Jul 2008, 5:35 am

@andak64 wrote:
@BlackBoner wrote:huii..dasat ide ko ni..tp nak komen skit..klu kolej swasta kena tutup, hosp2 swasta akan amik org yg tak bertauliah wat keje x-ray kat tmt dorg..ni akan menambah burukkan imej radio-technologist kat malaysia ni..tp itu pdpt aku saja..hehe.. Very Happy


Pasal tutup kolej swasta tu, aku setuju. Biar yg tinggal KRJB, KRSB, UiTM, PPUM dan UKM. Kalau tak berhentikan pengeluaran lesen kolej swasta baru. Pengambilan pula dihadkan. Lama2 tutup juga kan!!!

Kamu ingat bila bilangan JxR dah melimpah2, depa tak ambil yg tak qualified tu ke???? Poorah......Depa akan ambil juga. Mana ada law yg tak benarkan depa ambil. Kalau ada pun, tutup sebelah mata je. Skrg ni pun, ada juga pakar x ray buka klinik yg ada x ray, yg buat x ray tu tak qualified jugak. Gambar tak cantik pun, ok juga pe. Aku yg nak report, pandai2 le aku baca gambar tu. Tak caya???? Ko rang siasat mcm edisi siasat lah sendiri.

Kalau pasal nak ajar student tu, ko rang dapat elaun mengajar ke????????? Kat kolej master skill tu, berapa je pengajarnya. Boleh juga ambil student ramai2. No problem. Ye le no problem kat depa tu. Problemnya kat ko rang le. Hahaha (gelak sipengajar). Janji teori dan assignment siap. Keje nanti pandai2 le tanya senior. Wahai student2 ku yg akan keje kelak. Bila keje nanti, jgn lupa terus menuntut ilmu. Mintalah tunjukajar dari senior2 kamu. Jgn jadi b*d*h sombong. Hormat kat senior. Kalau senior tak nak ajarkan, katakan pada mereka BANG/KAK JGN KEDEKUT ILMU NANTI TUHAN MARAH. KALAU AJAR PUN TAK RUGI. PAHALA ILMU YG DIAJAR NI BERKEKALAN WALAU PUN SETELAH MATI. Mesti cair punya senior tu. Yg penting jgn tikam belakang.

So yg penting nye, yg tak qualified kat klinik2 tu sapa yg ajar??????????? Tak JxR yg ajar atau radiologist yg ajar, sapa lagi. Mungkin SN, PPP, MLT, budak Fisio atau GM yg ajar kot????? Ko rang fikir sendiri le. Yg jatuh kan ko rang, ko rang lah juga.

Yg ajar student2 kolej swasta tu.............Minta le sedikit imbuhan dari company depa tu..............Satu kepala satu minggu kira2 RM 500, cukup tak? Kalau pengarah terima je tanpa apa2 imbuhan, rasa2nya patut tak kalau pengarah tu sendiri yg ajar, atau sapa pun yg tahu terima je, tapi bila nak ajar suruh orang lain. Bila ada event mcm konvo tu, yg dijemput yg tak mengajar tu. Padan muka ko rang. Hahaha(gelak depa tu).

Pokok pangkalnya, tepuk dada tanya nafsu. Nak ajar ke tak.
xnak la mintak imbuhan kat diaorag 2...dari mtk imbuhan bek mtk gaji diaorang sebagai pengajar x gi2 pirat pirat bkn pe kita ajar ikhlas xnak kedekut ilmu nnt xkemana ilmu 2 gpun kalo diaorang bagi imbuhan pe salahnyer..... Twisted Evil Twisted Evil
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3249

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Tue 22 Jul 2008, 7:51 am

aku tak tau klu kolej lain tp kolej masterskill bayar kerajaan dkt sejuta lebih sebab itu kerajaan membolehkan pelatih mereka buat praktikal kat hospital awam..hmm..mau tak mau kena ajar..pa lagi klu kena pelatih yg nak belajar..tak pe..ilmu dikongsikan pada org yg sepatutny.. Very Happy
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3292

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by dorsumsallae on Tue 22 Jul 2008, 10:32 am

cheers cheers IDOP BLACKBONER cheers cheers Very Happy Very Happy
avatar
dorsumsallae
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : keja lah..tauk ko keja kah...x tauk dah..
Gender : Male
Jumlah Post : 1208
Umur : 107
Tarikh Register : 11/07/2008
Reputation : 0
Points : 3249

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing..

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Wed 23 Jul 2008, 8:06 am

eh2 ko ni la dorsum..mcm aku nak jadi menteri ja ko wat mcm tu.. Embarassed hehe
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3292

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by Rimau on Wed 23 Jul 2008, 8:10 am

auummmmmm......
avatar
Rimau
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : radiografer U..
Gender : Male
Jumlah Post : 56
Umur : 36
Tarikh Register : 27/05/2008
Reputation : 3
Points : 3415

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by BlackBoner on Wed 23 Jul 2008, 8:12 am

haaaa..ada rimau??? affraid
avatar
BlackBoner
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 708
Umur : 36
Tarikh Register : 09/06/2008
Reputation : 0
Points : 3292

View user profile

Back to top Go down

Re: student radiographer.. kolej mana lebih bagus..

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 11 Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum