FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Soalan PTK untuk Jururawat

Go down

Soalan PTK untuk Jururawat

Post by Fieza on Wed 02 Jul 2008, 9:08 pm

ada sesiapa yg pernah ambil tu nanti cerita kat sini ya..
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1487
Umur : 35
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5907

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile https://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by zaki78 on Wed 02 Jul 2008, 10:30 pm

selalunya semua soalan yg telah keluar tidak akan diulang lagi.
avatar
zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender : Male
Jumlah Post : 480
Umur : 40
Tarikh Register : 15/03/2007
Reputation : 2
Points : 4334

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by zamasy20 on Wed 02 Jul 2008, 10:38 pm

@zaki78 wrote:selalunya semua soalan yg telah keluar tidak akan diulang lagi.

Rasanye...memang soalan2 tu tak diulang tp formatnya sama jer...kdg2 tu nama jer tukar...

ppsssstttt....ada sape2 tau tak ptk t2 utk jururawat...kat mane nak dptkan bahan rujukan...? Wink
avatar
zamasy20
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Misi
Gender : Female
Jumlah Post : 392
Umur : 58
Tarikh Register : 06/10/2006
Reputation : 0
Points : 4405

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUM ITU PENAWAR SEGALA DUKA & AWET MUDA..

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by awan_biru85 on Sat 19 Jul 2008, 8:58 pm

salu dengar senior.....exam PTK ni....hehe...teringat masa zaman-zaman student dulu....
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3953

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by daniomar56 on Thu 24 Jul 2008, 4:50 pm

@zamasy20 wrote:
@zaki78 wrote:selalunya semua soalan yg telah keluar tidak akan diulang lagi.

Rasanye...memang soalan2 tu tak diulang tp formatnya sama jer...kdg2 tu nama jer tukar...

ppsssstttt....ada sape2 tau tak ptk t2 utk jururawat...kat mane nak dptkan bahan rujukan...? Wink


sal2 Very Happy
Hi zamasy,

Kalau nak dapat bahan rujukan untuk PTK anda perlu melawat laman web Kementerian Kesihatan
dan ambil dari sukatan peperiksaan PTK mengikut ketegori jawatan dan peperiksaan PTK yang
hendak diambil. Selain itu perlu juga anda mengambil maklumat dari mereka yg telah mengambil
peperiksaan kerna soalan akan berkisar dengan soalan sebelumnay. Semoga berjaya dapat gred
IV untuk kenaikan pangkat dan kenaikan gaji menegak ke P2 atu P3.
avatar
daniomar56
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Pen. Peg. Kesihatan Persekitaran Kanan (U32)
Gender : Male
Jumlah Post : 32
Umur : 62
Tarikh Register : 29/06/2007
Reputation : 0
Points : 4156

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by awan_biru85 on Fri 25 Jul 2008, 1:13 am

@daniomar56 wrote:
@zamasy20 wrote:
@zaki78 wrote:selalunya semua soalan yg telah keluar tidak akan diulang lagi.

Rasanye...memang soalan2 tu tak diulang tp formatnya sama jer...kdg2 tu nama jer tukar...

ppsssstttt....ada sape2 tau tak ptk t2 utk jururawat...kat mane nak dptkan bahan rujukan...? Wink


sal2 Very Happy
Hi zamasy,

Kalau nak dapat bahan rujukan untuk PTK anda perlu melawat laman web Kementerian Kesihatan
dan ambil dari sukatan peperiksaan PTK mengikut ketegori jawatan dan peperiksaan PTK yang
hendak diambil. Selain itu perlu juga anda mengambil maklumat dari mereka yg telah mengambil
peperiksaan kerna soalan akan berkisar dengan soalan sebelumnay. Semoga berjaya dapat gred
IV untuk kenaikan pangkat dan kenaikan gaji menegak ke P2 atu P3.

ni petua ni...
yang laman web Kementerian Kesihatan ni ke link nyer => http://www.moh.gov.my/MohPortal/index.jsp
tapi tak tau nak click kat mana la..........bayak sangat... Embarassed
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3953

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by Nazri on Wed 30 Jul 2008, 11:04 am

dgr kata susaj juga ptk kan..rakan saya dua kali dah ambil..
avatar
Nazri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Trainer and Consultant-Mind, Personal Financial and Business
Gender : Male
Jumlah Post : 577
Umur : 40
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 10
Points : 4842

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile https://www.facebook.com/Nazri Kadir http://www.berfikirgayatrump.com

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by matrik on Fri 22 Aug 2008, 8:49 am

Matrik dah ambik. Tapi dapat umum 3 dan khusus plak 4. Hampeh...kena ulang lagi sekali. Malasnya!!!! Tapi kena ambik gak..

matrik
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 65
Umur : 42
Tarikh Register : 14/12/2006
Reputation : 0
Points : 4358

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by noor_asmidar on Thu 18 Sep 2008, 9:29 am

as baru isi borang nak amik ptk..seram gak dgr org ckp soalan ssh nie... scratch
avatar
noor_asmidar
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Perawat
Gender : Female
Jumlah Post : 78
Umur : 38
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 0
Points : 3964

Character sheet
Mutiara Kata saya: Keikhlasan itu rahsia Tuhan

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by AhTuck on Wed 08 Oct 2008, 12:42 pm

time aku byk kuar soalan health site,poning gak jawab...
lg 1 trend soalan skang byk kuar tindakan segera,emegency treatment...

bhgn umum soalan standard belajar induksi la,sapa betul2 tak tido time tu...mesti bleh score
avatar
AhTuck
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : ------PerAwaT AwaM
Gender : Male
Jumlah Post : 243
Umur : 36
Tarikh Register : 29/03/2007
Reputation : 11
Points : 4291

Character sheet
Mutiara Kata saya: Senyum Sokmo

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by Ainyanun on Sat 13 Dec 2008, 8:36 am

Hai awan_biru85,

kat bawah nie ade website untuk permasalahan anda.
www.moh.gov.my/opencms/opencms/moh/sukatan1PTK.html

Saya akan menduduki TK 2 pada 17hb nie...Doakan saya ye coz nie kali kedua ambik...cumanya kali nie ambik khusus je coz umum dah dapat IV.

Semoga anda juga berjaya...
avatar
Ainyanun
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : cIKgu
Gender : Female
Jumlah Post : 47
Umur : 41
Tarikh Register : 04/05/2008
Reputation : 0
Points : 3877

Character sheet
Mutiara Kata saya: It takes a lot of courage to show your dreams to someone else.

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by salmasayang on Mon 02 Nov 2009, 11:36 pm

macam tak de perkembangan je ruangan ni..

salmasayang
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 39
Tarikh Register : 02/11/2009
Reputation : 0
Points : 3307

View user profile

Back to top Go down

Re: Soalan PTK untuk Jururawat

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum