FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Food Poisoning / Keracunan Makanan - Unit Keselamatan & Kualiti Makanan

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Food Poisoning / Keracunan Makanan - Unit Keselamatan & Kualiti Makanan

Post by butet on Thu 27 Dec 2007, 3:45 pm

[quote="zatie"]Aku selalu juga terlibat dengan PPKP terutamanya bila ada kes keracunan makanan..yang menariknya boleh 'deal' kes macam ni ke kes AGE.....

awak kena faham bukan dia deal macam tu....selalunya kena buat investigation dulu.......kekadang tu pesakit yang mengalami tanda cirit birit hanya 3 orang dan demam sahaja..........lepas analisis baru boleh tahu samaada yang dilaporkan tu keracunan atau sebaliknya...

keracunan makanan mesti melibatkan abdominal pain dan diarhea.........melibatkan jumlah yang ramai.........
avatar
butet
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : pantau penyakit
Gender : Male
Jumlah Post : 11
Umur : 40
Tarikh Register : 20/12/2006
Reputation : 0
Points : 4140

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Food Poisoning / Keracunan Makanan - Unit Keselamatan & Kualiti Makanan

Post by <<BLaCk>> on Mon 07 Jan 2008, 1:51 pm

a'a..satu lagi kalu stakat cirit lepas makan sesuatu makanan..pastu hanya berlaku kat sorang je..so no point kalau kita nak notify sebagai kes food poisoning..sure la AGE..lg pun simtom pun tak menjurus kepada food poisoning..

ala aku dah jumpa bape byk kes mcm ni..dah lali pun..

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 38
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 10412

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum