FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by zulk on Fri 19 Jan 2007, 10:39 pm



Sarjanamuda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian
KM16
8 semester
Memenuhi Syarat Am Universiti
serta
Keperluan Khas Program




Memiliki Diploma Sains atau Sains Kesihatan dari Institusi Pendidikan yang diiktiraf oleh Universiti dan Kerajaan Malaysia atau Kolej Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan mendapat sekurang-kurangnya PNGK 3.00;
dan


Calon dikehendaki mengemukakan transkrip akademik dari Semester satu (1) hingga Semester akhir;
atau




Mendapat sekurang-kurangnya Gred B- (NGMP 2.67)/Gred E (STPM sebelum tahun 2002) pada peringkat STPM dalam mata pelajaran berikut:



Biology

Physics

Mathematics T/Further Mathematics T

atau


Biology

Chemistry

Mathematics T/Further Mathematics T
dan


Mendapat sekurang-kurangnya 4B pada peringkat SPM dalam mata pelajaran Fizik.

atau




Lulus semua mata pelajaran pengkhususan di peringkat Matrikulasi KPM/Asasi Sains UM;

dan




Mendapat sekurang-kurangnya Gred B- (NGMP 2.67) pada peringkat Matrikulasi KPM/Asasi Sains UM dalam mata pelajaran berikut:

Biologi

Fizik

Matematik
atau


Biologi

Kimia

Matematik
dan


[b]


Mendapat sekurang-kurangnya 4B pada peringkat SPM dalam mata pelajaran Fizik.



**** sesapa yg berminat dan berkelayakan tu bleh la try apply, semoga berjaya

[/b]

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : detektif kuman
Gender: Male
Jumlah Post: 701
Umur: 105
Tarikh Register: 29/09/2006
Reputation: 11
Points: 3154

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by hj hanif on Wed 24 Jan 2007, 11:30 am

good info. tapi nak ambik borang kat ner ek? klu ada online lagi baguih kan...

hj hanif
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : pembantu perubatan
Gender: Male
Jumlah Post: 1
Umur: 49
Tarikh Register: 29/09/2006
Reputation: 0
Points: 2948

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by sazana on Wed 24 Jan 2007, 12:21 pm

kat online upu lah ji

sazana
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : AMO
Gender: Male
Jumlah Post: 44
Umur: 39
Tarikh Register: 03/11/2006
Reputation: 0
Points: 2939

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by amana01 on Tue 30 Jan 2007, 11:22 pm

Assalamualaikum
Saya intrested nak lanjutkan ijazah ni tapi rasanya terpaksalah ambil Muet dulu.Dengar cerita tough juga exam ni, kat mana nak dpt teacher kat Alor Star.

amana01
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Pembantu Perubatan
Gender: Male
Jumlah Post: 2
Umur: 38
Tarikh Register: 30/01/2007
Reputation: 0
Points: 2825

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by zulk on Mon 05 Feb 2007, 9:25 am

cari jer pusat tuisyen... rasanya byk pusat tuisyen yg bwt MUET ni..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : detektif kuman
Gender: Male
Jumlah Post: 701
Umur: 105
Tarikh Register: 29/09/2006
Reputation: 11
Points: 3154

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by HM on Sat 29 Sep 2007, 2:15 am

amana01 wrote:Assalamualaikum
Saya intrested nak lanjutkan ijazah ni tapi rasanya terpaksalah ambil Muet dulu.Dengar cerita tough juga exam ni, kat mana nak dpt teacher kat Alor Star.

Apply dulu , nanti dah dapat baru usahakan MUET tu. Jangan tunggu grasp pada kadar yang paling cepat supay kita tidak menyesal...

HM
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Occ Therapist
Gender: Male
Jumlah Post: 3
Umur: 47
Tarikh Register: 12/03/2007
Reputation: 0
Points: 2784

Character sheet
Mutiara Kata saya: Making Doing Possible

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by delirium_ajib on Wed 14 May 2008, 12:25 pm

btol kah major ni x diiktiraf oleh JPA?

delirium_ajib
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : penolong pegawei perubatan
Gender: Male
Jumlah Post: 48
Umur: 34
Tarikh Register: 15/11/2007
Reputation: 0
Points: 2537

Character sheet
Mutiara Kata saya: jangan toleh belakang kalau sudah terlanjur , yang penting bersedia untuk hari esok dan belajar dari pengalaman

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by fildauz@ boyz on Mon 30 Jun 2008, 3:05 pm

tggu abiz separa P'ubotan... hehehe

fildauz@ boyz
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : medical assistant trainer 08
Gender: Male
Jumlah Post: 1
Umur: 25
Tarikh Register: 26/06/2008
Reputation: 0
Points: 2312

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by dhiyamirza on Mon 30 Jun 2008, 3:20 pm

amana01 wrote:Assalamualaikum
Saya intrested nak lanjutkan ijazah ni tapi rasanya terpaksalah ambil Muet dulu.Dengar cerita tough juga exam ni, kat mana nak dpt teacher kat Alor Star.


muet tu senang je la...dia tak de pun gagal..cuma ikut band je..so syarat dia mengambil muet je. bukan dia kata kene dapat band berape2 pun. kalau band tak ok dia akan suruh masuk prepatory class..tu aje..tak payah nak risau

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri:
Jawatan : Tutor
Gender: Female
Jumlah Post: 525
Umur: 32
Tarikh Register: 12/12/2007
Reputation: 12
Points: 2687

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum