FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by zulk on Fri 19 Jan 2007, 5:39 pm



Sarjanamuda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian
KM16
8 semester
Memenuhi Syarat Am Universiti
serta
Keperluan Khas Program




Memiliki Diploma Sains atau Sains Kesihatan dari Institusi Pendidikan yang diiktiraf oleh Universiti dan Kerajaan Malaysia atau Kolej Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan mendapat sekurang-kurangnya PNGK 3.00;
dan


Calon dikehendaki mengemukakan transkrip akademik dari Semester satu (1) hingga Semester akhir;
atau




Mendapat sekurang-kurangnya Gred B- (NGMP 2.67)/Gred E (STPM sebelum tahun 2002) pada peringkat STPM dalam mata pelajaran berikut:



Biology

Physics

Mathematics T/Further Mathematics T

atau


Biology

Chemistry

Mathematics T/Further Mathematics T
dan


Mendapat sekurang-kurangnya 4B pada peringkat SPM dalam mata pelajaran Fizik.

atau




Lulus semua mata pelajaran pengkhususan di peringkat Matrikulasi KPM/Asasi Sains UM;

dan




Mendapat sekurang-kurangnya Gred B- (NGMP 2.67) pada peringkat Matrikulasi KPM/Asasi Sains UM dalam mata pelajaran berikut:

Biologi

Fizik

Matematik
atau


Biologi

Kimia

Matematik
dan




Mendapat sekurang-kurangnya 4B pada peringkat SPM dalam mata pelajaran Fizik.



**** sesapa yg berminat dan berkelayakan tu bleh la try apply, semoga berjaya


----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 631
Umur : 107
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 3834

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by hj hanif on Wed 24 Jan 2007, 6:30 am

good info. tapi nak ambik borang kat ner ek? klu ada online lagi baguih kan...

hj hanif
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : pembantu perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 1
Umur : 51
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 0
Points : 3650

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by sazana on Wed 24 Jan 2007, 7:21 am

kat online upu lah ji

sazana
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : AMO
Gender : Male
Jumlah Post : 38
Umur : 41
Tarikh Register : 02/11/2006
Reputation : 0
Points : 3641

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by amana01 on Tue 30 Jan 2007, 6:22 pm

Assalamualaikum
Saya intrested nak lanjutkan ijazah ni tapi rasanya terpaksalah ambil Muet dulu.Dengar cerita tough juga exam ni, kat mana nak dpt teacher kat Alor Star.

amana01
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Pembantu Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 2
Umur : 39
Tarikh Register : 30/01/2007
Reputation : 0
Points : 3527

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by zulk on Mon 05 Feb 2007, 4:25 am

cari jer pusat tuisyen... rasanya byk pusat tuisyen yg bwt MUET ni..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 631
Umur : 107
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 3834

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by HM on Fri 28 Sep 2007, 9:15 pm

@amana01 wrote:Assalamualaikum
Saya intrested nak lanjutkan ijazah ni tapi rasanya terpaksalah ambil Muet dulu.Dengar cerita tough juga exam ni, kat mana nak dpt teacher kat Alor Star.

Apply dulu , nanti dah dapat baru usahakan MUET tu. Jangan tunggu grasp pada kadar yang paling cepat supay kita tidak menyesal...

HM
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Occ Therapist
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 49
Tarikh Register : 12/03/2007
Reputation : 0
Points : 3486

Character sheet
Mutiara Kata saya: Making Doing Possible

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by delirium_ajib on Wed 14 May 2008, 7:25 am

btol kah major ni x diiktiraf oleh JPA?

delirium_ajib
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : penolong pegawei perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 36
Tarikh Register : 15/11/2007
Reputation : 0
Points : 3236

Character sheet
Mutiara Kata saya: jangan toleh belakang kalau sudah terlanjur , yang penting bersedia untuk hari esok dan belajar dari pengalaman

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by fildauz@ boyz on Mon 30 Jun 2008, 10:05 am

tggu abiz separa P'ubotan... hehehe

fildauz@ boyz
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : medical assistant trainer 08
Gender : Male
Jumlah Post : 1
Umur : 27
Tarikh Register : 26/06/2008
Reputation : 0
Points : 3014

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by dhiyamirza on Mon 30 Jun 2008, 10:20 am

@amana01 wrote:Assalamualaikum
Saya intrested nak lanjutkan ijazah ni tapi rasanya terpaksalah ambil Muet dulu.Dengar cerita tough juga exam ni, kat mana nak dpt teacher kat Alor Star.


muet tu senang je la...dia tak de pun gagal..cuma ikut band je..so syarat dia mengambil muet je. bukan dia kata kene dapat band berape2 pun. kalau band tak ok dia akan suruh masuk prepatory class..tu aje..tak payah nak risau

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3389

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by keantt on Sat 09 Aug 2008, 8:27 pm

Kalau tak silap saya... tiada intake pada Intake universiti july lepas..
wonder what was happening to the development of the course...

keantt
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Students
Gender : Male
Jumlah Post : 45
Umur : 31
Tarikh Register : 06/10/2007
Reputation : 0
Points : 3296

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by mIcLAre on Thu 06 Nov 2008, 11:13 am

Best JUga DApat SamBunG iJAzaH Tp SeLEpAs BErApa TAhun In serVice?
oR seLepas Sah JAwaTAn?
Dgr2 x Suma AMO bErpElUAng dapAt amBIk IJAzaH iNi.....

mIcLAre
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : PeNolOnG PeGaWAi PerUbatAn
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 31
Tarikh Register : 18/10/2008
Reputation : 0
Points : 2900

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by math on Wed 12 Nov 2008, 1:42 pm

Cuba terangkn dgn lebih lanjut blh x?

math
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 221
Umur : 31
Tarikh Register : 13/09/2007
Reputation : 3
Points : 3350

Character sheet
Mutiara Kata saya: Watzaaaaaaaarrrr.....!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

ijazah sains perubatan kecemasan ukm

Post by rba on Mon 29 Dec 2008, 6:23 pm

pasal ijazah tu dah kuar intake tahun depan bg saluran kedua. tarihk tutup dah lepas.. kalau tak ada muet pun boleh memohon... keutamaan akan diberi kepda mereka yg ada diploma Ma dan post basik apa pun... kos dia 4 tahun. kalau sesipa lulus enter exam terus lompat ketahun 3, so jd dua tahun jer. kos ni masih dibuka d ukm. kalau terlepas peluang ni, thu upu online akan di buka... rebutlah peluang ini.... pesaingan kita mmg tinggi dengan bebudak matrik dan stpm. kalau sesiapa nak maklumat boleh email ngan saya.... rbacardio@gmail.com Very Happy flower

rba
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Pen. Pegawai perubatan( jabatan kardiologi)
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 38
Tarikh Register : 29/12/2008
Reputation : 0
Points : 2828

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by juegarfield on Sat 03 Jan 2009, 1:47 pm

misi bleh amik dak course tu. AKU MEMANG MINAT KECEMASAN NI. BARU PAS AMIK POSTBASIC kecemasan..ukm buat pjj ke? kelas dia kat mana?

juegarfield
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : ape2 jelah
Gender : Female
Jumlah Post : 37
Umur : 40
Tarikh Register : 28/12/2008
Reputation : 0
Points : 2871

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by adilla on Sun 04 Jan 2009, 9:19 am

ada sesiapa tahu,bagaimana proses memohon traskrip latihan kkm ?

adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 33
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 18
Points : 3502

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by kainkapan on Fri 01 May 2009, 10:07 pm

entah

kainkapan
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Negeri :
Jawatan : PenGGaLi KuBuR
Gender : Male
Jumlah Post : 326
Umur : 34
Tarikh Register : 14/05/2007
Reputation : 3
Points : 3879

Character sheet
Mutiara Kata saya: MALU mu ialah mahkota yang tidak perlukan singgahsana tetapi ia berkuasa menjaga diri dan nama, Tiada siapa yang dapat merampasnya melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by irwansyah07 on Tue 05 May 2009, 10:15 am

apply dulu lepas masuk blaja apply biasiswa dari JPA...

irwansyah07
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Occ. therapist
Gender : Male
Jumlah Post : 119
Umur : 33
Tarikh Register : 18/04/2008
Reputation : 0
Points : 3083

Character sheet
Mutiara Kata saya: 007

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by masmi on Fri 09 Oct 2009, 3:49 pm

ana kt ukm skrg..berminat bleh emel..

masmi
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : dresser
Gender : Male
Jumlah Post : 27
Umur : 37
Tarikh Register : 14/10/2008
Reputation : 0
Points : 2956

Character sheet
Mutiara Kata saya: No Pain , No Gain !Waaarghh!!!!!!!!!!Bersukanlah untuk kesihatan..

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by blur on Fri 09 Oct 2009, 5:26 pm

@adilla wrote:ada sesiapa tahu,bagaimana proses memohon traskrip latihan kkm ?

cba tnya dgn kolej lama dlu....dorg blh uruskan

blur
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Menanam anggur
Gender : Male
Jumlah Post : 69
Umur : 29
Tarikh Register : 12/09/2009
Reputation : 3
Points : 2661

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by alcipan on Sun 29 Nov 2009, 9:58 am

Salam..saudara2 PPP semua dan Salam Satu Malaysia

Saya ingin mendapatkan pendapat dari semua fomer mengenai Cadangan Program Top Up Degree dari UKM untuk Program Sains Perubatan Kecemasan selama dua tahun(2)
Untuk makluman proses pembelajaran hampir sama dengan MASHA cuma perbezaan nya dia akhir semester peperiksaan diadakan dan prakitikal klinikal hanya berjalan di tempat anda berkerja.
Sekiranya anda ada cadangan sila email kan cadangan anda dan persetujuan anda untuk program tersebut.
Sekiranya berminat sila email kan maklumat anda seperti dibawah :
Nama:
Jawatan:
Gred Jawatan:
Pengalaman Kerja:
Alamat Tempat Bertugas:
Jabatan Bertugas:

Dengan terkumpul maklumat ini saya akan memajukannya kepada Dekan Fakulti Perubatan UKM untuk menjalankan program tersebut. Pada dasarnya pihak kedekanan suda bersetuju cuma untuk mendapatkan maklumat dari stakeholder dari KKM. PPP UKM telah bersetuju dengan cadangan tersebut.

Email maklumat anda kepada saya;
al_cipan@yahoo.com

alcipan
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan Kanan
Gender : Male
Jumlah Post : 17
Umur : 40
Tarikh Register : 13/10/2006
Reputation : 0
Points : 3709

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by jhfzxy on Fri 15 Jan 2010, 9:09 am

kalau yang baru habis kursus MA, leh x mohon trus?atau nak kene sah jawatn dlu ke...? nak kene ada tempoh service dlu ke?

jhfzxy
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Pelatih PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 22
Umur : 30
Tarikh Register : 22/01/2009
Reputation : 3
Points : 2839

Character sheet
Mutiara Kata saya: believe in what you can achieve, there's no limitation in life!

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by Y2K on Sun 17 Jan 2010, 2:31 pm

rileks broo...klu dpt pluang tu grab jer.

Y2K
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : suami seorang wanita...
Gender : Male
Jumlah Post : 15
Umur : 31
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 9
Points : 2644

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by qalby on Sun 28 Feb 2010, 6:54 pm

macam mana plak kalau pjj degree of biologi ( usm ), saya dapat course ni jan 2010 intake

qalby
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan :
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 33
Tarikh Register : 30/10/2007
Reputation : 0
Points : 3299

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by fateh on Sat 31 Dec 2011, 6:33 pm

ada update terbaru ak tentang degree perubatan kecemasan ni... sape2 yg ade leh la kongsi2kn, syp jek... huhuhu

fateh
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 52
Umur : 28
Tarikh Register : 12/04/2010
Reputation : 0
Points : 2425

View user profile http://www.facebook.com/fateh.rosdi

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by azrunia on Wed 04 Jul 2012, 10:12 am

Smile

azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender : Male
Jumlah Post : 1045
Umur : 1937
Tarikh Register : 23/12/2009
Reputation : 15
Points : 3821

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

Re: Sarjana muda Sains Perubatan Kecemasan dengan Kepujian (UKM)

Post by Sponsored content Today at 8:18 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum