FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Kenapa pompuan takut gemuk?????

Page 27 of 30 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29, 30  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by sweeties on Fri 25 Sep 2009, 2:19 pm

ader ken batik....simpn tuk Liss...lau2 dtg umh..nk pakai ken batik...huhuhu...
avatar
sweeties
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : mIsI
Gender : Female
Jumlah Post : 1049
Umur : 35
Tarikh Register : 15/11/2008
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: YaNg TeRiNdAh HaNyAlAh SeMeNtArA

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by kelisa on Fri 25 Sep 2009, 3:24 pm

sweeties wrote:ader ken batik....simpn tuk Liss...lau2 dtg umh..nk pakai ken batik...huhuhu...
Hmmm..xmoh la..nant kene skodeng..!!!!
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7881

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by sweeties on Fri 25 Sep 2009, 3:49 pm

dah tu...pakai pampers la..nk??
avatar
sweeties
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : mIsI
Gender : Female
Jumlah Post : 1049
Umur : 35
Tarikh Register : 15/11/2008
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: YaNg TeRiNdAh HaNyAlAh SeMeNtArA

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by kelisa on Fri 25 Sep 2009, 4:44 pm

sweeties wrote:dah tu...pakai pampers la..nk??
He3...k gak..nk pu bo xyah p tandas...
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7881

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by devil on Fri 25 Sep 2009, 6:25 pm

kelisa wrote:
sweeties wrote:dah tu...pakai pampers la..nk??
He3...k gak..nk pu bo xyah p tandas...

ai syg!! xkn smpai mcm 2 lak!!
avatar
devil
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : rempit
Gender : Male
Jumlah Post : 666
Umur : 35
Tarikh Register : 22/08/2009
Reputation : 0
Points : 3640

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by m_azmir90 on Sat 26 Sep 2009, 1:27 pm

devil wrote:
kelisa wrote:
sweeties wrote:dah tu...pakai pampers la..nk??
He3...k gak..nk pu bo xyah p tandas...

ai syg!! xkn smpai mcm 2 lak!!

Dia pon nak jd budak2 jugak.. Hehe
avatar
m_azmir90
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pharmacist Assistant
Gender : Male
Jumlah Post : 641
Umur : 27
Tarikh Register : 04/06/2009
Reputation : 3
Points : 3790

Character sheet
Mutiara Kata saya: We does't know about our future but we can predict and change it.

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by kelisa on Sat 26 Sep 2009, 1:43 pm

m_azmir90 wrote:
devil wrote:
kelisa wrote:
sweeties wrote:dah tu...pakai pampers la..nk??
He3...k gak..nk pu bo xyah p tandas...

ai syg!! xkn smpai mcm 2 lak!!

Dia pon nak jd budak2 jugak.. Hehe
Hmm...jd budak2 best pe xyah risau gemok.....
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7881

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by m_azmir90 on Sat 26 Sep 2009, 4:47 pm

kelisa wrote:
m_azmir90 wrote:
devil wrote:
kelisa wrote:
sweeties wrote:dah tu...pakai pampers la..nk??
He3...k gak..nk pu bo xyah p tandas...

ai syg!! xkn smpai mcm 2 lak!!

Dia pon nak jd budak2 jugak.. Hehe
Hmm...jd budak2 best pe xyah risau gemok.....

Hurm, mane de cam2.. Bdk2 skunk da pandai jage pnmpilan diri...
avatar
m_azmir90
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pharmacist Assistant
Gender : Male
Jumlah Post : 641
Umur : 27
Tarikh Register : 04/06/2009
Reputation : 3
Points : 3790

Character sheet
Mutiara Kata saya: We does't know about our future but we can predict and change it.

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Sun 27 Sep 2009, 11:06 am

bla pempuan gemuk suami dia lari kot..
yelh msa slim saper x cayang coz cun...
suami mungkin cri lain klau dia hnya sayang pada rupa paras n bukan pd hati ladies 2.

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by astrocoder on Sun 27 Sep 2009, 11:28 am

sbb org pempuan makan sedikit. kalau diaorg makan banyak, tu tak takut gemuk Very Happy haha!
avatar
astrocoder
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Photographer
Gender : Male
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 08/01/2008
Reputation : 0
Points : 3736

View user profile http://coffeeground.vox.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Sun 27 Sep 2009, 11:48 am

astrocoder wrote:sbb org pempuan makan sedikit. kalau diaorg makan banyak, tu tak takut gemuk Very Happy haha!
hehehehehehe

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by kamalia on Sun 27 Sep 2009, 12:49 pm

gemuk x cantik tapi comel tau........

apapun jgn obese da la ek...x elok untuk kesihatan.....

be healthy lifestyle.........
avatar
kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 850
Umur : 32
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 4183

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by astrocoder on Sun 27 Sep 2009, 8:13 pm

kadang2 comel cantik jugak Smile ada sesetengah org fikir camtu. cthnya saya sendiri Very Happy hehe
avatar
astrocoder
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Photographer
Gender : Male
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 08/01/2008
Reputation : 0
Points : 3736

View user profile http://coffeeground.vox.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Mon 28 Sep 2009, 3:24 am

kamalia wrote:gemuk x cantik tapi comel tau........

apapun jgn obese da la ek...x elok untuk kesihatan.....

be healthy lifestyle.........

btol3 ckp sis kamalia nie....

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by sweeties on Mon 28 Sep 2009, 3:28 am

bdk2 skunk pandai jg penampilan dri dah...
cb tgk bdk2 sekolah skrg...mak aih...
mengalahkan kita yg dah keje ni...
avatar
sweeties
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : mIsI
Gender : Female
Jumlah Post : 1049
Umur : 35
Tarikh Register : 15/11/2008
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: YaNg TeRiNdAh HaNyAlAh SeMeNtArA

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Mon 28 Sep 2009, 3:31 am

sweeties wrote:bdk2 skunk pandai jg penampilan dri dah...
cb tgk bdk2 sekolah skrg...mak aih...
mengalahkan kita yg dah keje ni...

mmg pndai penampilan diaorg tapi...
yg sexy n seksa pown ada..
dapat lah laki2 cuci mata...

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by m_azmir90 on Mon 28 Sep 2009, 4:59 pm

sweeties wrote:bdk2 skunk pandai jg penampilan dri dah...
cb tgk bdk2 sekolah skrg...mak aih...
mengalahkan kita yg dah keje ni...

Tu la..
Kadang2 tu sy igtkan umo sebya.. ble tya, baru je tgktn 2.. Hahaha...
avatar
m_azmir90
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pharmacist Assistant
Gender : Male
Jumlah Post : 641
Umur : 27
Tarikh Register : 04/06/2009
Reputation : 3
Points : 3790

Character sheet
Mutiara Kata saya: We does't know about our future but we can predict and change it.

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Tue 29 Sep 2009, 3:19 am

m_azmir90 wrote:
sweeties wrote:bdk2 skunk pandai jg penampilan dri dah...
cb tgk bdk2 sekolah skrg...mak aih...
mengalahkan kita yg dah keje ni...

Tu la..
Kadang2 tu sy igtkan umo sebya.. ble tya, baru je tgktn 2.. Hahaha...

hahahak...
muda2 lah bgs, lmbat lah sikit tua bini ko 6ti mri..
Razz Razz

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by astrocoder on Tue 29 Sep 2009, 6:13 am

apa yg menyebabkan org pempuan takut gemuk mungkin sbb org lain yg membina tanggapan bahawa, gemuk itu hodoh, pemalas etc. jd mereka nak mengelak dilabel sebagai demikian. padahal org pempuan mudah utk jd gemuk secara naturalnya. jd mereka mungkin makan dgn perasaan takut utk gemuk. hidup dlm ketakutan. maka wujudlah eating disorder, anorexia nervosa, bulimia etc. sbb dlm minda mereka terikat dgn pandangan masyarakat setempat, gemuk tu hodoh. bg sesetengah kawasan didunia ni yg memandang org pempuan gemuk sbg cantik dan comel, mereka tak kisah sgt dan tak perlu memaksa diri berlapar utk kurus. mereka memenuhi keperluan harian mereka dan mereka jd gemuk. tak boleh salahkan, krn org pempuan mudah gemuk sbb hormon mereka menggalakkan penyimpanan lemak mereka bawah kulit yg menjadikan kulit mereka gebu dn lembut. org pempuan klu makan pil hormon utk family planning pun mudah jd gemuk. dah mmg tindakan badan org pempuan begitu secara natural, bukan di buat2 dgn menahan lapar.

org pempuan tak perlu takut utk gemuk sbb mungkin gemuk itu mmg rupa asal seorang perempuan yg makan, minum secara biasa (tanpa dipengaruhi dgn perasaan takut gemuk). bg saya, gemuk itu cantik, comel dn menampakkn sifat keibuan dlm org perempuan

pandangan masyarakat kita bukan ttg gemuk itu hodoh aja, tp jgk ttg kulit gelap, ttg tua, etc. semua ni dah sebati dalam masyarakat kita. kat sekolah, mungkin ada budak2 kena buli dn diejek sbb mereka gemuk atau berkulit gelap. nampak mcm simple, tp ini menunjukkan sifat tidak sensitif dn tidak hormat yg wujud dlm masyarakat.

cheers, astrocoder.


Last edited by astrocoder on Tue 29 Sep 2009, 6:41 am; edited 1 time in total
avatar
astrocoder
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Photographer
Gender : Male
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 08/01/2008
Reputation : 0
Points : 3736

View user profile http://coffeeground.vox.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Tue 29 Sep 2009, 6:38 am

astrocoder wrote:apa yg menyebabkan org pempuan takut gemuk mungkin sbb org lain yg membina tanggapan bahawa, gemuk itu hodoh, pemalas etc. jd mereka nak mengelak dilabel sebagai demikian. padahal org pempuan mudah utk jd gemuk secara naturalnya. jd mereka mungkin makan dgn perasaan takut utk gemuk. hidup dlm ketakutan. maka wujudlah eating disorder, anorexia nervosa, bulimia etc. sbb dlm minda mereka terikat dgn pandangan masyarakat setempat, gemuk tu hodoh. bg sesetengah kawasan didunia ni yg memandang org pempuan gemuk sbg cantik dan comel, mereka tak kisah sgt dan tak perlu memaksa diri berlapar utk kurus. mereka memenuhi keperluan harian mereka dan mereka jd gemuk. tak boleh salahkan, krn org pempuan mudah gemuk sbb hormon mereka menggalakkan penyimpanan lemak mereka bawah kulit yg menjadikan kulit mereka gebu dn lembut. org pempuan klu makan pil hormon utk family planning pun mudah jd gemuk. dah mmg tindakan badan org pempuan begitu secara natural, bukan di buat2 dgn menahan lapar.

org pempuan tak perlu takut utk gemuk sbb mungkin gemuk itu mmg rupa asal seorang perempuan yg makan, minum secara biasa (tanpa dipengaruhi dgn perasaan takut gemuk). bg saya, gemuk itu cantik, comel dn menampakkn sifat keibuan dlm org perempuan




pandangan masyarakat kita bukan ttg gemuk itu hodoh aja, tp jgk ttg kulit gelap, ttg tua, etc. semua ni dah sebati dalam masyarakat kita. kat sekolah, mungkin ada budak2 kena buli dn diejek sbb mereka gemuk atau berkulit gelap. nampak mcm simple, tp ini menunjukkan sifat tidak sensitif dn tidak hormat yg wujud dlm masyarakat.

cheers, astrocoder.

bravo!!!!!!
Hormat Hormat Hormat

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by astrocoder on Tue 29 Sep 2009, 6:45 am

hehe Very Happy tq!
avatar
astrocoder
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Photographer
Gender : Male
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 08/01/2008
Reputation : 0
Points : 3736

View user profile http://coffeeground.vox.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Tue 29 Sep 2009, 7:31 am

astrocoder wrote:hehe Very Happy tq!
welcome...

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by astrocoder on Tue 29 Sep 2009, 9:11 am

astrocoder wrote:apa yg menyebabkan org pempuan takut gemuk mungkin sbb org lain yg membina tanggapan bahawa, gemuk itu hodoh, pemalas etc. jd mereka nak mengelak dilabel sebagai demikian. padahal org pempuan mudah utk jd gemuk secara naturalnya. jd mereka mungkin makan dgn perasaan takut utk gemuk. hidup dlm ketakutan. maka wujudlah eating disorder, anorexia nervosa, bulimia etc. sbb dlm minda mereka terikat dgn pandangan masyarakat setempat, gemuk tu hodoh. bg sesetengah kawasan didunia ni yg memandang org pempuan gemuk sbg cantik dan comel, mereka tak kisah sgt dan tak perlu memaksa diri berlapar utk kurus. mereka memenuhi keperluan harian mereka dan mereka jd gemuk. tak boleh salahkan, krn org pempuan mudah gemuk sbb hormon mereka menggalakkan penyimpanan lemak mereka bawah kulit yg menjadikan kulit mereka gebu dn lembut. org pempuan klu makan pil hormon utk family planning pun mudah jd gemuk. dah mmg tindakan badan org pempuan begitu secara natural, bukan di buat2 dgn menahan lapar.

org pempuan tak perlu takut utk gemuk sbb mungkin gemuk itu mmg rupa asal seorang perempuan yg makan, minum secara biasa (tanpa dipengaruhi dgn perasaan takut gemuk). bg saya, gemuk itu cantik, comel dn menampakkn sifat keibuan dlm org perempuan

pandangan masyarakat kita bukan ttg gemuk itu hodoh aja, tp jgk ttg kulit gelap, ttg pendek, ttg tua, etc. semua ni dah sebati dalam masyarakat kita. kat sekolah, mungkin ada budak2 kena buli dn diejek sbb mereka gemuk atau berkulit gelap. org yg pendek pun diejek. ada jgk org yg tak mahu bg tarikh lahir sbb mrk takut org ingat mereka tua. nampak mcm simple, tp ini menunjukkan sifat tidak sensitif dn tidak hormat yg wujud dlm masyarakat.

mulai dari sekarang, jgnlah kita warisi perasaan ni dan turunkn pada anak cucu kita sbb jelas ia sifat yg tak adil dn teruk. mewujudkan perasaan takut pada org pempuan ttg kegemukan adalah tak bertanggung jwb.

cheers,
astrocoder

tp betul ke apa yg saya tulis ni? saya org lelaki. pandangan saya dari point of view saya sahaja. tp hanya org pempuan sendiri boleh jawab..
avatar
astrocoder
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Photographer
Gender : Male
Jumlah Post : 226
Umur : 32
Tarikh Register : 08/01/2008
Reputation : 0
Points : 3736

View user profile http://coffeeground.vox.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by fiz on Tue 29 Sep 2009, 9:12 am

i2 mmg btol bro....
ladies sila beri pandangan!!!!!!!!!!

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 5002

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by m_azmir90 on Tue 29 Sep 2009, 12:37 pm

1st of all, sy bkn ladies.. Heheh

Ape yg sy tau, dlm sejarah eropah... Org laki eropah pada zaman dahulu memikirkan org perempuan yg gemuk itu lawa kerana mereka yg gemuk selalunye kaya pada mase tu. Yg kurus selalunya org miskin. Jika anda melihat lukisan mona lisa, perempuan dalam lukisan tu agak tembam dari wanita biase...

Itu pendpt n sejarah la...
avatar
m_azmir90
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pharmacist Assistant
Gender : Male
Jumlah Post : 641
Umur : 27
Tarikh Register : 04/06/2009
Reputation : 3
Points : 3790

Character sheet
Mutiara Kata saya: We does't know about our future but we can predict and change it.

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenapa pompuan takut gemuk?????

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 27 of 30 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29, 30  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum