FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

View previous topic View next topic Go down

suspek Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by Mohd.Azlan on Sat 16 Aug 2008, 5:51 pm

sal2 N Selamat mlm..misi-misi semua Sapa2 ada informasi mengenai Digree Nursing PJJ(Hons)diiktiraf oleh KKM & JPA boleh tolong beri maklumat.TQ Hormat Hormat Hormat Hormat Hormat Hormat

Mohd.Azlan
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 410
Umur : 37
Tarikh Register : 29/12/2007
Reputation : 12
Points : 3479

View user profile

Back to top Go down

suspek IJAZAH SARJANA MUDA KEJURURAWATAN (KEPUJIAN)ePJJ

Post by amyzal2001 on Thu 23 Oct 2008, 5:08 pm

SALAM...
SAYA BARU MASUK KE FORUM INI. UNTUK PENGETAHUAN SAUDARA SAYA SEKARANG SEDANG MENGAMBIL IJAZAH SARJANA MUDA KEJURURAWATAN (KEP UJIAN) ePJJ DARI UiTM. PROGRAM INI BARU DIIKTIRAF OLEH KKM DAN JPA.KALAU SAUDARA BERMINAT BOLEH LAYARI LAMAN WEB WWW.INED.UITM.EDU.COM. INTAKE AKAN DIADAKAN PD BULAN JANUARI TAHUN HADAPAN.

amyzal2001
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Jururawat U29
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 39
Tarikh Register : 23/10/2008
Reputation : 0
Points : 2774

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by yana_rozi on Sat 25 Apr 2009, 5:55 am

Hi Azlan,
Akak sekarang ni sedang ambil program nursing degree kat OUM. Course 2 tahun dengan 6 semester. Setiap semester 4 bulan. Online learning sebab ada portal OUM yang kitaorang panggil My LMS. Kat OUM ni... class tutorial 5 kali, assignment setiap subjek, presentation dan ada OSCE juga. Belajar sendiri n boleh buat group study. Kena ambil 3 majoring course... ada U and MQA subjek. Class cuma hujung minggu .... alternate week. Lembaga Jururawat, MQA dan JPA dah iktiraf course ni kat OUM. Dan OUM ni di naungi oleh 11 Universiti Awam utama di Malaysia dan rasanya kalau nak belajar kat sini tak ada masalah, yang penting ada semangat untuk belajar. Good Luck.

yana_rozi
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : NuRsE U29
Gender : Female
Jumlah Post : 86
Umur : 41
Tarikh Register : 10/04/2007
Reputation : 0
Points : 3338

Character sheet
Mutiara Kata saya: Life must goes on ....

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by JGB242 on Mon 06 Jul 2009, 2:02 pm

seronok ke bljr pjj ni? sy grad dr kolej kerajaan, teringin nk smbg dgree gak, tp nk amik yg full time klu blh, nk jgk rs masuk 'u'

JGB242
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Jururawat Jantan
Gender : Male
Jumlah Post : 40
Umur : 31
Tarikh Register : 30/04/2009
Reputation : 0
Points : 2640

View user profile

Back to top Go down

suspek cara daftar ijazah kejururawatan

Post by sariah othman on Wed 08 Jul 2009, 5:53 pm

Salam semua.

nak tanya pada sapa2 yg th pasal info untuk sambung ijazah kejururawatan?
sesiap yg ada info tlg bg tau dgn kadar segera temakasih.. Laughing

sariah othman
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 43
Tarikh Register : 08/07/2009
Reputation : 0
Points : 2517

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by sweetcouple on Thu 09 Jul 2009, 4:52 pm

salam..saya merupakan pelajar nursing bagi program ijazah lepasan diploma yang belajar dalam mode sepenuh masa di UiTM..sariah ingin tahu mengenai ape?? Smile

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 29
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 3889

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by rafiquenurse on Sat 18 Jul 2009, 5:22 pm

wah...respect2..staff nurse yg sambung degree...hebat..

rafiquenurse
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pelajar jururawat
Gender : Male
Jumlah Post : 82
Umur : 30
Tarikh Register : 03/04/2009
Reputation : 3
Points : 2727

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by sweetcouple on Sat 18 Jul 2009, 5:58 pm

@rafiquenurse wrote:wah...respect2..staff nurse yg sambung degree...hebat..

kita serupa je lah rafique...
ape yang penting,same2 bertugas untuk masyarakat.. Surprised

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 29
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 3889

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by rafiquenurse on Sat 18 Jul 2009, 11:50 pm

yup..xkira start dari mana yg penting goal kita tetap same..nak gunakan ilmu yg ada untuk diri,agama dan masyarakat...tp I really respect nurse2 dari diploma ke degree..really competent and motivated.. Hormat

rafiquenurse
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pelajar jururawat
Gender : Male
Jumlah Post : 82
Umur : 30
Tarikh Register : 03/04/2009
Reputation : 3
Points : 2727

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by biey on Sun 19 Jul 2009, 5:18 am

boleh ke PPP ambik course ni?

biey
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : amo
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 32
Tarikh Register : 01/03/2008
Reputation : 0
Points : 3018

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by sweetcouple on Sun 19 Jul 2009, 4:13 pm

@biey wrote:boleh ke PPP ambik course ni?

boleh...memang ade PPP yang amik kejururawatan..lagipun kami lagi welcome PPP yang nak amik degree nursing.. bekas pensyarah saya yang ajar subjek psychiatric ialah bekas PPP.melalui apa yang dia citer pada kami, dia pernah bekerja di HBUK dan Hospital Tampoi as PPP. Then dapat tawaran ijazah nursing..habis je dia amik specialist dalam bidang psychiatric..and continue his master nursing in psychiatric..pastu sekarang dia dah terbitkan buku mental health nursing share with 2 author yang lain..yang membanggakan,dia ialah bekas PPP yang kini menjadi pensyarah nursing di Universiti Oman...

hari tu ada gak email pada dia..dia cakap wish good luck pada sweet..and dia happy bekerja di Oman sebagai pensyarah nursing..i'm proud of him.. cheers

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 29
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 3889

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by martha on Sun 30 Aug 2009, 7:08 pm

Sambung belajar 'nursing degree programme' samada secara 'full time' atau 'pjj' masing-masing ada kebaikan dan kekurangannya.

Jika kita ambil 'full time', kebaikannya adalah yuran murah serta dapat memberikan tumpuan penuh pada pelajaran. keburukannya pula, terpaksalah berjauhan dengan keluarga bagi yang tinggal di pulau borneo serta hanya dapat separuh gaji sahaja. Kesan pada perkhidmatan pula, jika kita ambil cuti separuh gaji(untuk belajar sepenuh masa) selama 2 tahun, maka tempoh perkhidmatan kita juga akan ditolak selama 2 tahun...ini menjejaskan seniority kita.

Jika belajar pjj pula, kebaikannya...masih dapat gaji penuh, tidak berjauhan dengan keluarga, tempoh perkhidmatan tidak ditolak serta layak mendapat cuti tanpa rekod selama 30 hari setiap tahun. Kita boleh memohon cuti tanpa rekod untuk menghadiri tutorial, peperiksaan, dan latihan amali. Keburukan...tentulah penat sebab belajar sambil bekerja...

martha
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 47
Tarikh Register : 30/08/2009
Reputation : 0
Points : 2468

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by kelisa on Mon 31 Aug 2009, 12:50 am

Hmmm....semuanye atas kemahuan....
Nak seribu daya xnak macam2 alasannn....

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1124
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7417

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by sweetcouple on Mon 31 Aug 2009, 10:55 am

Bagi sweet, pada staff nurse luar sana yang berminat nak sambung full time degree in nursing.. sweet amik di UPM. Sebab UPM just ada full time je and lebih best hanya 2 tahun. Cool

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 29
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 3889

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by zulkaedah on Fri 20 Aug 2010, 5:43 pm

klu kite wat pjj ada boleh apply ptptn tak?
berapa cost nye ek?

zulkaedah
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 32
Tarikh Register : 20/08/2010
Reputation : 0
Points : 2110

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by azrunia on Sat 21 Aug 2010, 8:18 am

Cool

azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender : Male
Jumlah Post : 1045
Umur : 1937
Tarikh Register : 23/12/2009
Reputation : 15
Points : 3700

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by zulkaedah on Tue 24 Aug 2010, 8:10 pm

????

zulkaedah
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 32
Tarikh Register : 20/08/2010
Reputation : 0
Points : 2110

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by azrunia on Thu 26 Aug 2010, 9:11 pm

Rolling Eyes

azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender : Male
Jumlah Post : 1045
Umur : 1937
Tarikh Register : 23/12/2009
Reputation : 15
Points : 3700

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by leogirl on Thu 02 Sep 2010, 10:12 am

sori mencelah....
mlt blh tak continue study degree nurse?

leogirl
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : student
Gender : Female
Jumlah Post : 81
Umur : 23
Tarikh Register : 23/05/2010
Reputation : 0
Points : 2290

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile https://www.facebook.com/nurwahedamdlazin http://nur-waheda.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by fizawati on Tue 26 Oct 2010, 4:06 am

Salam semua..saya nak komen sikit. kalau ambil degree full time, memang hilang senioriti selama kita study tu..tapi perkhidmatan masih di ambil kira..tapi bagi yang bermatlamatkan U41, senioriti tu mungkin tak penting sangat sbb perbezaan U29 dan U41. Gaji masih akan naik, tapi secara bersyarat yang bermaksud selama tempoh 2 tahun itu, kita akan terima gaji terakhir sebelum study tu(separuh) tetapi, dalam rekod akan ditulis bersyarat kerana apabila kita telah mula bekerja semula, gaji pokok tu akan terus mengikut gaji yang telah dinaikkan secara bersyarat.. Smile

fizawati
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 8
Umur : 31
Tarikh Register : 26/10/2010
Reputation : 0
Points : 2051

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by nurijam on Sun 16 Dec 2012, 4:05 am

salam..nk tny..blh ke sy smbung degree trus walaupn sy br kerja under kkm br sthn..

ape lagi requirement y dperlukan utk smbung degree

nurijam
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : staff nurse
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 26
Tarikh Register : 16/12/2012
Reputation : 0
Points : 1260

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Ijazah Sarjana Muda Kejururawatan PJJ

Post by Sponsored content Today at 2:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum