FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by neskobeng on Fri 19 Dec 2008, 12:59 pm

ko buat le nori.... nati aku beli.
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3387

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by terompah_biru on Fri 19 Dec 2008, 3:05 pm

sima.. igt tak novel sambungan bila sena kembali berbunga yg kita cari tak jmpa2 tuh. cma ader jmpa tak?
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 24/11/2008
Reputation : 10
Points : 3157

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Lord Vlad on Mon 22 Dec 2008, 5:09 am



Sudahkan anda semua mendapatkan novel ni? bagus untuk pembacaan anda semua khususnya kepada lelaki2 yang mahu menjadi 'jantan'

Category:Books
Genre: Romance
Author:Matt Romeo
Madu Impian by Matt Romeo
terbitan Creative Enterprise Sdn. Bhd


"Aku boleh jatuh cinta pada sesiapa, pada bila-bila masa..."

Cerita ini disulam dengan penuh komedi dengan mengudang tawa serta
senyum sinis (mungkin bagi perempuan saja yg membaca kisah ini). Matt
bukan seorang yang jahat, dia cuma nakal dan mudah jatuh cinta namun
setiap wanita yg dicintainya akan dijaga sebaik mungkin. Tak sangka ada
juga kejutan yang mampu disulamkan dalam kisah ini.

Sinopsis belakang buku:

"You tak takut?"
"Nak takut apa? Takkan you nak apa-apa kan I."
"Kalau I apa-apakan you?"
"I jerit..."
Huh..
gurau jenis inilah yang paling aku menyampah. Ajak aku tidur, lepas tu
nak jerit-jerit. Kalau hendak dikira statusnya, samalah dengan mengajak
orang naik kereta, lepas tu matikan enjin.
"Kalau you jerit, I pekup mulut you..."
"Really? Well... kalau macam tu, I biarkan ajalah you buat apa yg you nak..."

RM15.90
295 muka surat


Last edited by Lord Vlad on Mon 22 Dec 2008, 5:11 am; edited 2 times in total

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5307

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Lord Vlad on Mon 22 Dec 2008, 5:10 am




Joget Cinta Pertama
by Matt Romeo
Terbitan Creative Enterprise Sdn bhd
Tahun 1994


"Relakah
emak melihat anak emak ini menderita? Sanggupkah emak melihat anak emak
ini berbinikan perempuan yang bernama jantan? Sampai hatikah emak
membiarkan anak emak memeluk kaki katil pada malam pengantinnya?"


Masa
korek2 kotak kemas rumah kat kampung terserempak dgn buku lama ni. Ntah
la sapa punya. Matt kembali dalam kisah Joget Cinta Pertama ini dan
memang dari sekolah lagi tahap miang dia aduih.. bukan main. Matt ni
dalam hati lain, cakap yg terkeluar lain. Control gitu. Disebabkan rasa
sayang yg meluap2 buat haslinda dia mengirimkan warkah cinta kpd gadis
cantik itu. Tak sangka pulak haslinda tu nak sambut salam cinta Si Matt
hingga jadi couple glamer kat skolah.. first time aku baca pepatah
ditelan mati katak diluah mati pucuk. aduih.. memang gelak jer biler
layan citer nih.


Bukan saja haslinda yg syokkan Matt ada
jugak la hati2 lain yg terpikat termasuklah sorang gadis bersama Azizan
tapi matt terang-terangan reject sbb tak lawa. Percintaan dgn Haslinda
telah menjadikan seorg yg lebih rajin belajar sbb Haslinda rajin
bertanya tentang pelajaran kpdnya.


Walau bgmanapun ada
pertelingkahan keluarga berkaitan dgn tanah Tokwan Matt dengan bapa
Haslinda.. Berjayakah Matt berbinikan Haslinda?


sure fine whatever
Rinn



Sinopsis belakang buku:

"MUlanya dia buat hal juga"
"Hal macam mana?"
"Dia terus buka seluar... huh, buruk betul. Nampak macam katak tak pakai baju!"
"Ah, tak senonoh."
Haslinda mencubit lenganku dan sekaligus memaksa aku mengaduh kecil.
"Cakaplah betul-betul Matt... dia buat apa?"
"Okey." Aku meneguk liur.


RM10.90
180 mukasurat

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5307

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by rozila on Tue 23 Dec 2008, 3:13 pm

huhuhu.....vlad!!vlad!!!.... berkecai berkecai berkecai

----Forum Paramedik Malaysia-----




Teman...dikala kedukaan, umpama pasir ditepian pantai,tapi teman....dikala kegembiraan, umpama mencari mutiara di antara pasir-pasir itu....
avatar
rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 167
Umur : 39
Tarikh Register : 15/06/2007
Reputation : 0
Points : 3748

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Fieza on Tue 23 Dec 2008, 3:25 pm

hik..hik. nape ni kak zila? vlad buat apa?
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 33
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5480

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by rozila on Fri 26 Dec 2008, 9:55 am

fieza wrote:
hik..hik. nape ni kak zila? vlad buat apa?

ntahla fieza tak reti nak explain...kadang-kadang gelihati jugak dengan vlad ni... :<

----Forum Paramedik Malaysia-----




Teman...dikala kedukaan, umpama pasir ditepian pantai,tapi teman....dikala kegembiraan, umpama mencari mutiara di antara pasir-pasir itu....
avatar
rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 167
Umur : 39
Tarikh Register : 15/06/2007
Reputation : 0
Points : 3748

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by epiaya on Sat 27 Dec 2008, 12:08 pm

bila sena kembali berbunga.. amiruszati noor rahim
avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 39
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 3916

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Fieza on Tue 30 Dec 2008, 2:39 pm

rozila wrote:
fieza wrote:
hik..hik. nape ni kak zila? vlad buat apa?

ntahla fieza tak reti nak explain...kadang-kadang gelihati jugak dengan vlad ni... :<

kak zila nak tau, penulis kegemarn fiza tak buat novel lagi.. kalau dia buat novel dah tntu fiza jd org prtama.. penulis tu vlad la.. hik..hik.. mmg gelihati dg dia kan? gelak sakan kdg2 gelak smpai kuar air mata bila bca artikel dia.
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 33
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5480

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by rozila on Tue 30 Dec 2008, 3:53 pm

Fieza Wrote:
kak zila nak tau, penulis kegemarn fiza tak buat novel lagi.. kalau dia buat novel dah tntu fiza jd org prtama.. penulis tu vlad la.. hik..hik.. mmg gelihati dg dia kan? gelak sakan kdg2 gelak smpai kuar air mata bila bca artikel dia.
hahhhh!!!!...vlad??????!!!!!!... Laughing Laughing

----Forum Paramedik Malaysia-----




Teman...dikala kedukaan, umpama pasir ditepian pantai,tapi teman....dikala kegembiraan, umpama mencari mutiara di antara pasir-pasir itu....
avatar
rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 167
Umur : 39
Tarikh Register : 15/06/2007
Reputation : 0
Points : 3748

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Lord Vlad on Wed 31 Dec 2008, 7:18 am

hehehehe.... ngumpat kamek ekkkkk.......



***** sering disenangi ramai wanita jelita....

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5307

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Fieza on Thu 08 Jan 2009, 2:03 pm

perasannn... tongue
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 33
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5480

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by fifie on Wed 28 Jan 2009, 8:07 am

Lord Vlad wrote:


Sudahkan anda semua mendapatkan novel ni? bagus untuk pembacaan anda semua khususnya kepada lelaki2 yang mahu menjadi 'jantan'

Category:Books
Genre: Romance
Author:Matt Romeo
Madu Impian by Matt Romeo
terbitan Creative Enterprise Sdn. Bhd


"Aku boleh jatuh cinta pada sesiapa, pada bila-bila masa..."

Cerita ini disulam dengan penuh komedi dengan mengudang tawa serta
senyum sinis (mungkin bagi perempuan saja yg membaca kisah ini). Matt
bukan seorang yang jahat, dia cuma nakal dan mudah jatuh cinta namun
setiap wanita yg dicintainya akan dijaga sebaik mungkin. Tak sangka ada
juga kejutan yang mampu disulamkan dalam kisah ini.

Sinopsis belakang buku:

"You tak takut?"
"Nak takut apa? Takkan you nak apa-apa kan I."
"Kalau I apa-apakan you?"
"I jerit..."
Huh..
gurau jenis inilah yang paling aku menyampah. Ajak aku tidur, lepas tu
nak jerit-jerit. Kalau hendak dikira statusnya, samalah dengan mengajak
orang naik kereta, lepas tu matikan enjin.
"Kalau you jerit, I pekup mulut you..."
"Really? Well... kalau macam tu, I biarkan ajalah you buat apa yg you nak..."

RM15.90
295 muka surat

dah beli& baca novel ni. terjumpa masa belek2 novel kt klcc.. penulis gila2 mcm tulisan vlad. he3x.
tapi best la, sakit perut gelak.. penulis dia guna nama pena sebagai Matt Romeo
avatar
fifie
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat terlatih
Gender : Female
Jumlah Post : 109
Umur : 32
Tarikh Register : 19/10/2006
Reputation : 8
Points : 4090

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by puterishakila_86 on Sat 14 Mar 2009, 3:54 pm

korang baca cerita ni...MULANYA SATU CINTA....best tau...cerita seorang duda anak satu ngan ariani....meh sini aku cerita sikit...

ezli ni duda anak satu..ezli ni kawin masa umur lebih kurang 22 tahun..kira kahwin tanpa restu mak ayah la...lepas dapat anak isteri minta cerai sebab tak tahan hidup miskin...tinggallah ezli jaga anak dia umur 2 bulan tungan kawan dia nama fuad...lepas dah tujuh tahun berlalu satu hari tu keta ezli kena langgap ngan satu perempuan nama iryani...mengamuk sakan gak la si ezli tu...nak dijadikan cerita iryani bekerja di rumah ezli untuk jadi pengasuh anak dia yang umur 7 tahun sebab mak si ezli ni nak balik dok kampung..dah tak larat nak dok bandar katanya...actually mak si ezli dah kenankan si iryani tu nak dijadikan menantu dia...mula mula bila dapar tahu iryani yang langgar keta dia tu kerje jadi pengasuh anak dia apa lagi ngamuk sekajap la..tapi sebab iryani ni baik..lama lama jatuh cinta gak la ngan dia..dalam masa yang sama ada lak konflik si bekas isteri ezli ni nak rampas anak tu balik..siap culik lagi...iryani lak kahwin paksa ngan bekas abang iparnya membuatkan ezli hilang arah hidup...so..nak tahu kesusahan cerita ni...beli la novel no...tak rugi..saya pun dah ada satu.......
avatar
puterishakila_86
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : jurux ray
Gender : Female
Jumlah Post : 4
Umur : 31
Tarikh Register : 14/03/2009
Reputation : 0
Points : 3116

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Lord Vlad on Mon 23 Mar 2009, 10:39 am

shakila indahnya namamu.... hehehehe

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5307

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by puterishakila_86 on Sat 04 Apr 2009, 3:29 pm

seindah orangnya.....
avatar
puterishakila_86
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : jurux ray
Gender : Female
Jumlah Post : 4
Umur : 31
Tarikh Register : 14/03/2009
Reputation : 0
Points : 3116

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by byduri on Fri 17 Apr 2009, 10:28 am

suke novel dari penulis AHADIAT AKASHAH
cerita dia best2!!
avatar
byduri
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Misi
Gender : Female
Jumlah Post : 59
Umur : 35
Tarikh Register : 21/02/2009
Reputation : 0
Points : 3216

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Lord Vlad on Fri 15 May 2009, 9:37 am

boleh i pinjam novel u tak byduri????? hehehe......

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5307

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Palladium on Wed 22 Oct 2014, 5:59 am



avatar
Palladium
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Negeri :
Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 307
Umur : 39
Tarikh Register : 02/08/2008
Reputation : 6
Points : 3690

View user profile

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Fieza on Mon 06 Apr 2015, 6:19 am

tu bkn novel la en. palladium.... tu cite kartun bdk2
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 33
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5480

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Novel dan Penulis Novel kegemaran anda??

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum