FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

View previous topic View next topic Go down

bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by afen on Mon 15 Dec 2008, 1:38 pm

sal2 kepada ppkp yang muda muda, ini ada peluang utk anda utk sambung ke peringkat degree.. dimana USM telah buka Bachelor Sains Persekitaran dan Pekerjaaan , tapi dia full time, saya ada baca dlm news papaer minggu lepas rasanya.
avatar
afen
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : ppkp
Gender : Male
Jumlah Post : 290
Umur : 47
Tarikh Register : 16/01/2007
Reputation : 0
Points : 3979

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah... DENDAM

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by hasikin on Sun 13 Sep 2009, 7:19 pm

sy slh seorg pelajar di USM dan merupakan batch pertama untuk bidang nie.
avatar
hasikin
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pelajar
Gender : Female
Jumlah Post : 71
Umur : 28
Tarikh Register : 13/09/2009
Reputation : 0
Points : 3039

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by blur on Sat 17 Oct 2009, 3:51 pm

nak tanya....ijazah ini menggunakan bahasa penghantar apa? bm or bi...mcm mana dgn u lain spt ukm, upm dan uitm?

blur
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Menanam anggur
Gender : Male
Jumlah Post : 69
Umur : 30
Tarikh Register : 13/09/2009
Reputation : 3
Points : 3047

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by hasikin on Thu 22 Oct 2009, 9:06 pm

ktorg gune dua2..
tp bergantung kpd lec..
avatar
hasikin
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pelajar
Gender : Female
Jumlah Post : 71
Umur : 28
Tarikh Register : 13/09/2009
Reputation : 0
Points : 3039

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by mustim on Fri 23 Oct 2009, 5:24 am

sapa yg berminat dtglah sambung degree kt usm....
kos ni dlm bm cuma subjek sampingan ja da yg bi....
dtglh beramai-ramai kt usm ni....
avatar
mustim
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : student
Gender : Female
Jumlah Post : 24
Umur : 27
Tarikh Register : 06/10/2009
Reputation : 0
Points : 2965

Character sheet
Mutiara Kata saya: > No HeArT CoMpArE To ThE HeArT Of FrIeNd

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by ika on Wed 04 Nov 2009, 9:16 pm


hi...juz nk tau...susah tak futher degree?subjek nya killer tak?
avatar
ika
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : FARMASI
Gender : Female
Jumlah Post : 16
Umur : 32
Tarikh Register : 25/10/2009
Reputation : 0
Points : 2935

Character sheet
Mutiara Kata saya: majukan diri walaupun kita selalu gagal

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by mustim on Thu 05 Nov 2009, 12:21 am

emm..xla killer tp perasaan dok kat tali gantung tu normal la...hihihihihi
sbb da subjek yg ssh da yg senang...
lgpun lectturer kt usm ni lbh suka student dia cri sendiri...bak kata lectr kitorang google is important....
nota satu patah perkataan n nipis ja....
tp nk dijawab dlm exam 4 mukasurat...bayangkanlah betapa bnyak input sendirian berhad kena cri....
tp apa2 pun ancamannya kalo dah studi msti boleh punya...
jgn isau la... tembak
avatar
mustim
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : student
Gender : Female
Jumlah Post : 24
Umur : 27
Tarikh Register : 06/10/2009
Reputation : 0
Points : 2965

Character sheet
Mutiara Kata saya: > No HeArT CoMpArE To ThE HeArT Of FrIeNd

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by blur on Thu 05 Nov 2009, 1:34 am

mustim wrote:emm..xla killer tp perasaan dok kat tali gantung tu normal la...hihihihihi
sbb da subjek yg ssh da yg senang...
lgpun lectturer kt usm ni lbh suka student dia cri sendiri...bak kata lectr kitorang google is important....
nota satu patah perkataan n nipis ja....
tp nk dijawab dlm exam 4 mukasurat...bayangkanlah betapa bnyak input sendirian berhad kena cri....
tp apa2 pun ancamannya kalo dah studi msti boleh punya...
jgn isau la... tembak

jgn menembak ketika exam sudah lah

blur
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Menanam anggur
Gender : Male
Jumlah Post : 69
Umur : 30
Tarikh Register : 13/09/2009
Reputation : 3
Points : 3047

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by anip_269 on Fri 06 Nov 2009, 3:35 pm

tembak amalan diperingkat dewa apabila otak dak blurrrrr.....wakakakaka....oleh itu amik langkah selamat dgn bnykkan study....
avatar
anip_269
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : keja kat langkawi island
Gender : Male
Jumlah Post : 42
Umur : 32
Tarikh Register : 06/07/2009
Reputation : 0
Points : 3070

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by hasikin on Fri 06 Nov 2009, 8:57 pm

ye ke?? tp pasal berdadu dn menembak time exam kn mmg pkra biasa..
xyah tgu otak blur pun..huhuu..
tgk soalan trus blank..so..
penyesaiannyer adalah.....
avatar
hasikin
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pelajar
Gender : Female
Jumlah Post : 71
Umur : 28
Tarikh Register : 13/09/2009
Reputation : 0
Points : 3039

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by affendi on Sun 08 Nov 2009, 5:04 am

bape lame jangkamasa pengajian tuk kos ni?
avatar
affendi
STAFF PEMUDAH CARA (JR)
STAFF PEMUDAH CARA (JR)

Negeri :
Jawatan : BISNESSMAN
Gender : Male
Jumlah Post : 67
Umur : 32
Tarikh Register : 05/11/2009
Reputation : 0
Points : 3002

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by hasikin on Sun 08 Nov 2009, 8:30 pm

4 tahun...
avatar
hasikin
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pelajar
Gender : Female
Jumlah Post : 71
Umur : 28
Tarikh Register : 13/09/2009
Reputation : 0
Points : 3039

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by gauloisses_23 on Mon 09 Nov 2009, 2:06 am

wah lame gak 2 hehehe..okeh 6t pas abis dip ni keje dlu br apply tuk kos ni lak.. mmg hajat di ati tuk future study lagi ni...
avatar
gauloisses_23
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : bela beruk
Gender : Male
Jumlah Post : 13
Umur : 31
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 0
Points : 2981

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by anip_269 on Mon 09 Nov 2009, 2:16 am

gauloisses ko bila nak abis blaja tu...sdng praktikal ke...
avatar
anip_269
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : keja kat langkawi island
Gender : Male
Jumlah Post : 42
Umur : 32
Tarikh Register : 06/07/2009
Reputation : 0
Points : 3070

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by ika on Fri 20 Nov 2009, 9:18 pm


kira killer gak la kn smbung degree ni especialy in pjj...tp bnda yg mcabar ni yg seronok,kn???? anyway,goggle ada bnda yg ksemuanya yg kita perlukn dlm sillibus ke?

avatar
ika
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : FARMASI
Gender : Female
Jumlah Post : 16
Umur : 32
Tarikh Register : 25/10/2009
Reputation : 0
Points : 2935

Character sheet
Mutiara Kata saya: majukan diri walaupun kita selalu gagal

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by Donatello86 on Sat 10 Jul 2010, 12:37 pm

Nak ty program ni sama ke dgn program Bacelor Sains Kesihatan dan Persekitaran yg ditawarkan di UiTM...
Lagi satu jika sdh grad, apakah skop kerjaya seseorang lepasan degree selain mjd Pegawai Kesihatan Persekitaran...

Donatello86
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : nil
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 31
Tarikh Register : 18/05/2009
Reputation : 0
Points : 3082

View user profile

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by Lord Vlad on Thu 05 Aug 2010, 12:31 pm

dengan swasta pun boleh pegi....

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5335

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: bachelor sains persekitaran dan pekerjaan di USM

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum