FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

kenangan dan puisi

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by kelisa on Mon 14 Sep 2009, 12:20 pm

@suring wrote:SEBUAH CORETAN UNTUK MIMI (12/9/09..saat terakhir kau dan aku)

aku pun tidak mengerti tentang diriku
ketika mengenalimu
aku hanya cuba ingin tahu
adakah aku bisa memilikimu
adakah dirimu teringin pada ku jejaka usang yang sunyi ini
takkala ku menghubungimu dengan bersahaja
dari nombor yang dapat dari seorang sahabat
ternyata dirimu memandangku dengan sepi
namun pertemuan kita di lost word 2 bulan yang lalu
telah memberikan persepsi baru
kau semakin menyukaiku
lantas mengukirkan kata cintamu
aku seperti tidak percaya
setelah ku terangkan aku hanyalah lelaki yang ditinggalkan
dari saat itu bermula lembaran baru kisah hidup kau dan aku
namun aku hanya berpura-pura menyambut cintamu
semakin aku berpura ternyata aku tak mampu berpura-pura
pada hati ku jua
bahawa aku sebenarnya telah mula menyayangi dirimu
keletahmu dan wajah keanak-anakanmu yang baru 22 tahun itu
memberikan aku terhibur
aku tidak pernah menjanjikan apa2 padamu
cuma jujur aku sedia melepaskan mu
kiranya kau temui teman sebaya dengan mu
untuk melayari bahtera rumahtangga
ternyata kau banyak merancang untuk masa depan kita
aku jadi rimas
setiap saat yang ada kau selalu menghubungi aku
ohh alangkah indah dan bahagia nya perjalanan hidup ini
namun benih yang kusemai yang mula tumbuh tunasnya
tiba-tiba patah di tiup ribut semalam
tak kala kau menyatakan hari ini adalah hari terakhir
untuk kita
aku terkedu seketika
terasa alam ini gelap seketika
dalam tangismu kau pinta selamat tinggal
kerana permintaan mama mu
yang mencarikan jodoh untuk mu
dalam sendu mu kau ucapkan "I LOVE U FOREVER ABANG "
ONLY U IN MYHEART
aduss termangu aku
apa yang sudah terjadi ini..kenapa..
maka dengan langkah yang paling longlai
pada bening subuh itu aku akur
dan akur walaupun sukar untuk aku mempercayainya
yang dirimu bukan lagi kekasihku
akhirnya aku pergi meninggalkanmu
dalam titisan hujan pagi bersama deraian airmatamu
dibawah suraman lampu kuarters persint 8 putrajaya
aku tidak mampu lagi menoleh pada wajah mu
kerna airmataku pasti akan tumpah
bila memandang wajahmu
dan itulah kucupan terakhir dari mu untukku
kini aku telah kembali
menjadi penunggu sepi
sepi pada sebuah kehidupan
sepi tanpa kasih sayang
sepi tanpa pertemuan
sepi seorang lelaki usang
sepi pada sebuah kerinduan
sepi pada kelembutan sebuah kata-kata
sepi.....
ahhhh aku kini hanya berperang dengan perasaan sendiri
setiap detik nafasku terbayang saat kau dan aku
di sepertiga malam di hujung minggu
aku hanya membilang hari
hari yang tak kunjung datang
sampai aku tahu
bahawa aku tidak perlu
lagi memburu cinta
kerana lukanya
sampai ke hujung nafas
dalam sepi rindu seorang perindu

Hmm...cari lagi sampai dpt...

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by Detektif_KOnOn on Mon 14 Sep 2009, 6:46 pm

apa komen bro suring?

Detektif_KOnOn
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pegawai Penyiasat
Gender : Male
Jumlah Post : 1396
Umur : 32
Tarikh Register : 25/08/2009
Reputation : 6
Points : 4160

Character sheet
Mutiara Kata saya: 'Kpd ALLAH SWT, aku bersujud & menghamba'

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by minnie_mouse on Mon 14 Sep 2009, 6:49 pm

bro suring nk jd solo je skrg...bebas katanye...

minnie_mouse
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Negeri :
Jawatan : cardiologist...(amin..)
Gender : Female
Jumlah Post : 956
Umur : 29
Tarikh Register : 21/08/2009
Reputation : 9
Points : 3680

Character sheet
Mutiara Kata saya: "we cannot ALL b great but we can alwyz attach ourSELVES 2 smthg that is GREAT"

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Mon 14 Sep 2009, 6:52 pm

emmm bro ingat mau cuti la dari bercinta leh setaun dua dulu...kalau ada jodoh nanti ada la...x perlu d fikirkan sangat...

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by minnie_mouse on Mon 14 Sep 2009, 6:54 pm

@suring wrote:emmm bro ingat mau cuti la dari bercinta leh setaun dua dulu...kalau ada jodoh nanti ada la...x perlu d fikirkan sangat...


minnie_mouse
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Negeri :
Jawatan : cardiologist...(amin..)
Gender : Female
Jumlah Post : 956
Umur : 29
Tarikh Register : 21/08/2009
Reputation : 9
Points : 3680

Character sheet
Mutiara Kata saya: "we cannot ALL b great but we can alwyz attach ourSELVES 2 smthg that is GREAT"

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Mon 14 Sep 2009, 6:56 pm

masuk yg baru putus ni dah koleksi yg ke 28 da...penat dah..

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by minnie_mouse on Mon 14 Sep 2009, 7:02 pm

saba je la bro......cinta sesama manusia ni mmg xkan kekal abadi...
melainkan cinta sejati hya kerana Allah

minnie_mouse
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Negeri :
Jawatan : cardiologist...(amin..)
Gender : Female
Jumlah Post : 956
Umur : 29
Tarikh Register : 21/08/2009
Reputation : 9
Points : 3680

Character sheet
Mutiara Kata saya: "we cannot ALL b great but we can alwyz attach ourSELVES 2 smthg that is GREAT"

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by Detektif_KOnOn on Mon 14 Sep 2009, 8:41 pm

@suring wrote:emmm bro ingat mau cuti la dari bercinta leh setaun dua dulu...kalau ada jodoh nanti ada la...x perlu d fikirkan sangat...
lm sgt bro..sehari 2 dh la..

Detektif_KOnOn
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pegawai Penyiasat
Gender : Male
Jumlah Post : 1396
Umur : 32
Tarikh Register : 25/08/2009
Reputation : 6
Points : 4160

Character sheet
Mutiara Kata saya: 'Kpd ALLAH SWT, aku bersujud & menghamba'

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by Detektif_KOnOn on Mon 14 Sep 2009, 9:00 pm

bro suring..tumpang berpuisi kenangan kt cni k

ku dedikasikan khas buat...................

semakin jauh kurenungi diri, semakin dekat kekasih dihati
dia mentari aku lah sinarnya,dia lautan aku lah airnya
kalau la ada selain darimu,biarku hancur dan menjadi debu
bila hadir cinta yang satu,tidakku peduli sejuta seteru
menghukum aku dengan dusta,neraca dunia hakimnya
kerana cinta biar aku dianggap gila
terbang dengan sayap ilusi, bertutur dalam bahasa hati

Detektif_KOnOn
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pegawai Penyiasat
Gender : Male
Jumlah Post : 1396
Umur : 32
Tarikh Register : 25/08/2009
Reputation : 6
Points : 4160

Character sheet
Mutiara Kata saya: 'Kpd ALLAH SWT, aku bersujud & menghamba'

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Tue 15 Sep 2009, 12:36 am

hehehehe caya la bro santi..dalam maksud tuh..

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Tue 15 Sep 2009, 12:44 am

masih ingat tak lagi d suatu hari
kita berjalan berpimpin tangan
ku pandangi wajahku
dan kurenungi matamu
maka kita pun sama2 jatuh cinta
dan bunga pun mekarlah
ditaman kasih sayang

diketika itu kita saling merindu
namun kenapa hanya seketika

masih ingat tak lagi d suatu hari
engkau sakiti hatiku lagi
maka aku pun sakitkan hatimu sepuasnya
lalu airmata pun berderailah

dan ketika ini kau bukan lagi milikku
dan aku pun sedarlah
cinta hanya persinggahan
tinggalkan aku dalam kenangan

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Tue 15 Sep 2009, 12:46 am

@suring wrote:masih ingat tak lagi d suatu hari
kita berjalan berpimpin tangan
kau pandangi wajahku
dan kurenungi matamu
maka kita pun sama2 jatuh cinta
dan bunga pun mekarlah
ditaman kasih sayang

diketika itu kita saling merindu
namun kenapa hanya seketika

masih ingat tak lagi d suatu hari
engkau sakiti hatiku lagi
maka aku pun sakitkan hatimu sepuasnya
lalu airmata pun berderailah

dan ketika ini kau bukan lagi milikku
dan aku pun sedarlah
cinta hanya persinggahan
tinggalkan aku dalam kenangan

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by nizamsha on Tue 15 Sep 2009, 11:18 am

gilos la lu suring...yang ke 28...romeo sgt ko tu...

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3231

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Tue 15 Sep 2009, 12:08 pm

no nizam..aku bukan dalam kategori romeo kerana aku tidak pernah memikat mereka smua itu tp kbetulan tuhan bagi mereka perasaan untuk mencintai aku..28 itu adalah yg benar2 bercinta seseriusnya..yang bese2 tu lg ramai...senarai tersebut tak termasuk cinta monyet masa zaman sekolah...senarai itu adalah bermula ketika aku mula menjejakkan kaki ke universiti...hampir smua 28 org itu tidak satu pun yang aku mulakan dulu..smuanya dari mereka...aku terlalu komited bila bercinta dan terlalu komited juga bila putus...dari sudut yang lain orang mungkin memandang aku seperti gigolo gtu sesuai dengan perawakan wajah ku dan kamu sendiri pernah melihat wajah ku yg jelas dalam avatar yg mula2 dulu...

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by minnie_mouse on Tue 15 Sep 2009, 12:13 pm

gigolo???????????????

minnie_mouse
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Negeri :
Jawatan : cardiologist...(amin..)
Gender : Female
Jumlah Post : 956
Umur : 29
Tarikh Register : 21/08/2009
Reputation : 9
Points : 3680

Character sheet
Mutiara Kata saya: "we cannot ALL b great but we can alwyz attach ourSELVES 2 smthg that is GREAT"

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by Detektif_KOnOn on Tue 15 Sep 2009, 12:15 pm

@minnie_mouse wrote:gigolo???????????????

adik beradik google la mini...wakaka

Detektif_KOnOn
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pegawai Penyiasat
Gender : Male
Jumlah Post : 1396
Umur : 32
Tarikh Register : 25/08/2009
Reputation : 6
Points : 4160

Character sheet
Mutiara Kata saya: 'Kpd ALLAH SWT, aku bersujud & menghamba'

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by minnie_mouse on Tue 15 Sep 2009, 4:06 pm

SANTIAGO wrote:
@minnie_mouse wrote:gigolo???????????????

adik beradik google la mini...wakaka

google ke goggle bro??

minnie_mouse
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Negeri :
Jawatan : cardiologist...(amin..)
Gender : Female
Jumlah Post : 956
Umur : 29
Tarikh Register : 21/08/2009
Reputation : 9
Points : 3680

Character sheet
Mutiara Kata saya: "we cannot ALL b great but we can alwyz attach ourSELVES 2 smthg that is GREAT"

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by Detektif_KOnOn on Tue 15 Sep 2009, 4:37 pm

@minnie_mouse wrote:
SANTIAGO wrote:
@minnie_mouse wrote:gigolo???????????????

adik beradik google la mini...wakaka

google ke goggle bro??

google kt website ada..
goggle org bw renang...

Detektif_KOnOn
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pegawai Penyiasat
Gender : Male
Jumlah Post : 1396
Umur : 32
Tarikh Register : 25/08/2009
Reputation : 6
Points : 4160

Character sheet
Mutiara Kata saya: 'Kpd ALLAH SWT, aku bersujud & menghamba'

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by nizamsha on Wed 16 Sep 2009, 7:16 pm

hahahaha...gigolo????gilos adaler...hehehee......dalam idup aku ramai pempuan yang aku kenal...yang betul2 aku jatuh cinta......HANYA satu.....tak tau nape....coz aku ni pun kategori buaya gal..dari zaman student sampai la ni...tapi..ntahlah..hati tak le terima org lain....hanya satu....walau benci...tetap rindu...walau marah...tetap sayang...walau ada yang lain...mengapa dia yang kurindu...cewah....tapi rasanye aku lebih terer kot bab mengayat pempuan...hehehehee....kalau plus minus...dalam forum ni pun ada yang penah jadi GF aku...hehehe...tapi jodoh takde...terpaksa berpisah...ntah.....yang kat lua ramai gak...tapi tetap satu...siap kantol2 lagi...nak wat cemana...tapi dengan explanation aku...lepas gak...sekang ni...aku memang tak le lari jauh2 and nak berusaha tambah yang lain coz...setiap setengah jam..3g...mms....bla2...bla2....paling best..kena friend finder...sejak tu aku dah berenti;ah....penat lah....ko teruskan perjuangan suring....paling tidak, aku mengaku kat forum ni aku memang pendusta wanita...so jauhi aku...dekat dia....hehehee....

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3231

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Wed 16 Sep 2009, 10:29 pm

wah nizamsha ko pun dah wat pengakuan jgk ek bravo2...camni la lelaki maskulin tetap mancho..ko rupa2nya buaya aku ingatkan org pergh..tapi aku bukanlah romeo cuma PENCINTA WANITA or RUMMIE yg masih mencari JULIEnya...tidak ada sorang pun wanita yg menjadi mangsa aku termasuk yg dalam forum ini kerana kami berpisah atas kerelaan masing2 setelah mencapai kata sepakat hingga sekarang pun kami masih kawan rapat dan stay dgn panggilan ayang dan abg cuma x tunjukla secara open..dulu aku akui nizamsha aku memang di anggap gigolo oleh wanita yg minat kat aku...masa aku belajar kat USM dulu aku di bela oleh wanita walaupun aku menolak sekeras-kerasnya tapi aku bukanlah terlibat dengan permainan seks seperti gigolo yang sebenarnya..wanita itu juga senior aku kat USM..rumah dia yg sewakan..buku2 dan nota aku dia yg belikan..pakaian dan makan minum dia yg tanggung..kadang2 asigment pun dia yg buat....dia memang minat giler kat aku walaupun dia tau aku dah ada gf..everday dia akan amik dan antar aku ngan ketenya utk p kuliah...bapanya seorang yg kaya tokey balak kat sabah..umo kami hanya beza 2 taun dan dia seorang chinese..masa aku mula2 keja dulu pun aku sewa umah awek aku yang bayarkan..everyday lepas keje dia datang kemaskan umah ,basuh kain baju aku dan masak untuk aku..itu pun chinese gak seorang akauntan syarikat minyak gergasi d menara maybank KL...tapi aku tak cintakan dowang cuma kasih sayang tu ada la jgk..aku cuba utk melepaskan diri tapi gagal..mereka mula melepaskan aku bila mereka dah berkahwin..aku pun x tau ape citer mereka sekarang dah putus hubungan...itu kisah dulu la...tp aku sebenarnya tak nak citer kat cni maybe aku fikir forumer pompuan kat cni takleh terima pengakuan aku ini..tp aku tak suka hipokrit ...sesape yg pernah bercinta ngan aku akan tau siapa aku...ok la nizamsha perjuangan aku dalam bercinta telah pon tamat minggu lalu dengan sorang lowyer dari sabah dan aku dah tutup kisah cinta aku selepas ini hanya takdir yang menentukan..kau teruskanlah perjuangan ko itu sehingga ko dah rasa benar2 insaf untuk berenti bermain api cinta...kesian awek2 pompuan tu..oo lupa aku nak bgtau yg aku juga pernah ada awek india 5 taun yg lepas namanya rachel beragama kristian..putih tak hitam student UUM sekarang keje manager hotel sempat la juga staun ngan dia..bila p KL dapat la dok hotel free...sorry nizamsha bukan niat aku untuk bertanding hebat ngan ko krn aku cukup tabik spring kat ko krn x gf ko ramai sangat kat FP ni dan ada antara mereka menceritakan yang ko memang seorang lelaki yang baik dan pandai mengayat mereka cair dengan ayat2 cinta ko itu...aku telah mengenali rapat beberapa orang dari mereka syabaaaasss..LELAKI MASKULIN ADALAH LELAKI UNTUK WANITA YANG SUKAKAN CABARAN PERASAAN....

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by nizamsha on Fri 18 Sep 2009, 3:13 pm

atleast...kite dah mengaku....ada lagi yang nak buat pengakuan...banyak wei romeo dalam fp ni.....

nizamsha
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Padam Api ler....
Gender : Male
Jumlah Post : 1296
Umur : 32
Tarikh Register : 14/09/2007
Reputation : 1
Points : 3231

Character sheet
Mutiara Kata saya: My life is on fire.....Put it off For me......Got no Hose to lay....No Nozzle to use....I AM TRAP.... MAYDAY, Fire Fighter Down........

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by hantu_chot on Fri 18 Sep 2009, 3:35 pm

ini aku nak buat pengakuan nie..aku pencinta lelaki..

'aku memang pencinta jejaka
namun ku bukan buaya
yg setia pada seribu lelaki
ku hanya mencintai dia

aku memang pencinta jejaka
yg baik spt dia
ini saat ku akhiri semua
pencarian dalam hidup
cintaku ternyata aku mau hanya dia
'


hantu_chot
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : IT
Gender : Male
Jumlah Post : 524
Umur : 33
Tarikh Register : 28/05/2008
Reputation : 6
Points : 3432

View user profile http://www.friendster.com/akuchotlapun

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by minnie_mouse on Fri 18 Sep 2009, 4:32 pm

@suring wrote:wah nizamsha ko pun dah wat pengakuan jgk ek bravo2...camni la lelaki maskulin tetap mancho..ko rupa2nya buaya aku ingatkan org pergh..tapi aku bukanlah romeo cuma PENCINTA WANITA or RUMMIE yg masih mencari JULIEnya...tidak ada sorang pun wanita yg menjadi mangsa aku termasuk yg dalam forum ini kerana kami berpisah atas kerelaan masing2 setelah mencapai kata sepakat hingga sekarang pun kami masih kawan rapat dan stay dgn panggilan ayang dan abg cuma x tunjukla secara open..dulu aku akui nizamsha aku memang di anggap gigolo oleh wanita yg minat kat aku...masa aku belajar kat USM dulu aku di bela oleh wanita walaupun aku menolak sekeras-kerasnya tapi aku bukanlah terlibat dengan permainan seks seperti gigolo yang sebenarnya..wanita itu juga senior aku kat USM..rumah dia yg sewakan..buku2 dan nota aku dia yg belikan..pakaian dan makan minum dia yg tanggung..kadang2 asigment pun dia yg buat....dia memang minat giler kat aku walaupun dia tau aku dah ada gf..everday dia akan amik dan antar aku ngan ketenya utk p kuliah...bapanya seorang yg kaya tokey balak kat sabah..umo kami hanya beza 2 taun dan dia seorang chinese..masa aku mula2 keja dulu pun aku sewa umah awek aku yang bayarkan..everyday lepas keje dia datang kemaskan umah ,basuh kain baju aku dan masak untuk aku..itu pun chinese gak seorang akauntan syarikat minyak gergasi d menara maybank KL...tapi aku tak cintakan dowang cuma kasih sayang tu ada la jgk..aku cuba utk melepaskan diri tapi gagal..mereka mula melepaskan aku bila mereka dah berkahwin..aku pun x tau ape citer mereka sekarang dah putus hubungan...itu kisah dulu la...tp aku sebenarnya tak nak citer kat cni maybe aku fikir forumer pompuan kat cni takleh terima pengakuan aku ini..tp aku tak suka hipokrit ...sesape yg pernah bercinta ngan aku akan tau siapa aku...ok la nizamsha perjuangan aku dalam bercinta telah pon tamat minggu lalu dengan sorang lowyer dari sabah dan aku dah tutup kisah cinta aku selepas ini hanya takdir yang menentukan..kau teruskanlah perjuangan ko itu sehingga ko dah rasa benar2 insaf untuk berenti bermain api cinta...kesian awek2 pompuan tu..oo lupa aku nak bgtau yg aku juga pernah ada awek india 5 taun yg lepas namanya rachel beragama kristian..putih tak hitam student UUM sekarang keje manager hotel sempat la juga staun ngan dia..bila p KL dapat la dok hotel free...sorry nizamsha bukan niat aku untuk bertanding hebat ngan ko krn aku cukup tabik spring kat ko krn x gf ko ramai sangat kat FP ni dan ada antara mereka menceritakan yang ko memang seorang lelaki yang baik dan pandai mengayat mereka cair dengan ayat2 cinta ko itu...aku telah mengenali rapat beberapa orang dari mereka syabaaaasss..LELAKI MASKULIN ADALAH LELAKI UNTUK WANITA YANG SUKAKAN CABARAN PERASAAN....


perh....hebat tol cite.....um...nizamsha pun tak kurang hebat nye....

minnie_mouse
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Negeri :
Jawatan : cardiologist...(amin..)
Gender : Female
Jumlah Post : 956
Umur : 29
Tarikh Register : 21/08/2009
Reputation : 9
Points : 3680

Character sheet
Mutiara Kata saya: "we cannot ALL b great but we can alwyz attach ourSELVES 2 smthg that is GREAT"

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Fri 18 Sep 2009, 8:00 pm

ala dik minnie tu citer lama-lama abg mu dulu masa di era umo 20 an..masa tu tgh laku giler wakakakaka....skrg ni jual kilo pon owg dah xnak beli daaaaa.....

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by suring on Sat 19 Sep 2009, 12:05 am

CETUSAN DEDIKASI NOSTALGIA DIAMBANG SYAWAL

(ku khususkan untuk wanita FP yang pernah menceriakan hidup ini..AZS, Laura, Mazz, Lili FP, aeiyda, has.... dan S..... )

entah beberapa ku cuba pejamkan mata
di hening sunyi ini
namun tak terdaya jua
kenangan silam mengundang kembali
lantas ku bangkit kembali dari pembaringan ini
lalu ku coretkan titis tinta ini
sebagai dedikasi ku buat kalian
yang menceriakan hidupku
dalam saat yang seketika
namun aku cukup gembira saat itu

sempena diambang syawal ini
aku menyusun sepuluh jari
memohon kemaafan jua
selama kalian selalu denganku
sekiranya aku pernah menyakiti hati kalian
ketahuilah aku tetap merindui kalian
walaupun kita tidak lagi berhubung
aku amat dambakan agar kita
dapat kembali seperti dulu

sesungguhnya aku sendiri tidak pasti
kenapa kita harus menyendiri begini
sedangkan dulu suara kalian selalu
dihujung talianku
kadang-kadang mengisi malam yang kosong
dan aku amat menghargai kalian
atas perhubungan itu

aku sedar aku tak mampu untuk segalanya
namun aku telah mencubanya
ternyata aku tewas dengan masa
apa yang ku tahu
yang aku telah kehilangan kalian

walau dimana dan dengan siapa kalian sewaktu ini
ku hanya mampu mendoakan kalian bahagia
dengan kehidupan kalian
dan kembalilah ke forum ini
kerana sahabat2 juga merindui
cetusan tinta kalian

maafkan aku kerana tanpa izin kalian
meluahkan apa yang terbuku
dihati ini
namun ku puas
telah tercurah apa yang kusimpan selama ini
ku berdoa tuhan panjangkan umur kita
agar dapat kita bersua kembali
dalam apa situasi yang tuhan beri

akhir kalam ingin daku
mengucapkan salam aidilfitri
semoga kita terus menjadi sahabat
yang di redhai
dan nama kalian tetap
terpahat di hati

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kenangan dan puisi

Post by Sponsored content Today at 9:12 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum