FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by HH on Mon 22 Dec 2008, 3:09 pm

PTK dah di tambah baik...semoga ianya baik dan sempurna jugak untuk kiter sebagai kakitangan awam keseluruhannya...

masalah atau ketidak puasan hati akan timbul jugak selagi mana kiter bergelar manusia...walau bagaimana pun kita lihat lah hasilnya pada tahun hadapan...2009....

sila klik http://www.jpa.gov.my/docs/spp/2008/19/spp192008.pdf untuk maklumat lanjut...
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 41
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4853

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Tue 09 Jun 2009, 10:12 pm

harap2 lah pengubahsuaian ptk ni memneri banyak kebaikan kepada kita
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Tue 09 Jun 2009, 10:12 pm

jangan lagi menyusahkan dah ler....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by dhiyamirza on Thu 11 Jun 2009, 12:22 pm

soalan kali ni dalam bentukl esei...ade bahagian A dan B. bahagian A 2 soalan pilih 1. bahagian B pulak 4soalan pilih 2..open book test boleh bawak masuk buku2 rujukan yang disenaraikan...
avatar
dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 36
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by kainkapan on Fri 12 Jun 2009, 4:53 am

open book test lagik susah sebenarnya kan....................
avatar
kainkapan
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Negeri :
Jawatan : PenGGaLi KuBuR
Gender : Male
Jumlah Post : 329
Umur : 36
Tarikh Register : 14/05/2007
Reputation : 3
Points : 4666

Character sheet
Mutiara Kata saya: MALU mu ialah mahkota yang tidak perlukan singgahsana tetapi ia berkuasa menjaga diri dan nama, Tiada siapa yang dapat merampasnya melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by dhiyamirza on Fri 12 Jun 2009, 9:34 am

susah kalau kita ando2 jek bawak buku masuk tanpa baca dahulu...senang kalau kita dah baca siap2 tinggal nak carik kat mana jek topik atau jawapan yang dalam buku tuh..
avatar
dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 36
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by rieyna168 on Fri 12 Jun 2009, 10:17 am

Ingatkan terus dimansuhkan, rupa2nya diubah suai jer...format yg lama lagi better, open book test lagilah kelam kabut nak pergi bukak pun bagai.nengok2,jam dah habis..baik lagi wat terus perbincangan ngan kwn sebelah meja..lagi senang nak score.. Razz

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA 
-> https://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4764
Umur : 36
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8895

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile https://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Sat 13 Jun 2009, 11:53 am

@rieyna168 wrote:Ingatkan terus dimansuhkan, rupa2nya diubah suai jer...format yg lama lagi better, open book test lagilah kelam kabut nak pergi bukak pun bagai.nengok2,jam dah habis..baik lagi wat terus perbincangan ngan kwn sebelah meja..lagi senang nak score.. Razz

kalau dimansuhkan kan lebih baik....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by dhiyamirza on Mon 15 Jun 2009, 10:31 am

kalau dimansuhkan lagik tak baik...korang nak ke kalau 100% penilaian bos baru boleh naik pangkat? pas tuh korang nak ke kalau ikut guna ari berkursus? bukan semua dapat peluang yang sama...semuanya bajet2..asek2 bajet..
avatar
dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 36
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Wed 17 Jun 2009, 9:42 pm

@dhiyamirza wrote:kalau dimansuhkan lagik tak baik...korang nak ke kalau 100% penilaian bos baru boleh naik pangkat? pas tuh korang nak ke kalau ikut guna ari berkursus? bukan semua dapat peluang yang sama...semuanya bajet2..asek2 bajet..
tapi kalau guna ptk cpd macam mana....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Wed 17 Jun 2009, 9:43 pm

aku tengok ptk cpd lebih praktikal.....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Wed 17 Jun 2009, 9:44 pm

malahan menggalakan peningkatan pengetahuan dikalangan kita...
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Wed 17 Jun 2009, 9:45 pm

ptk cpd....bukan bos yang nilai kita...tapi kita yang menentukan sama ada mau atau tidak jer...kalau banyak pi kursus banyak lah point..
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by akoizer on Thu 18 Jun 2009, 1:15 pm

@dhiyamirza wrote:kalau dimansuhkan lagik tak baik...korang nak ke kalau 100% penilaian bos baru boleh naik pangkat? pas tuh korang nak ke kalau ikut guna ari berkursus? bukan semua dapat peluang yang sama...semuanya bajet2..asek2 bajet..


klu berdasarkan kursus..mcm kita yg "cakung-cakung" ni payah ler...sbp yg pi kursus tu besa bos2 sj..ahak ahak ahak...
avatar
akoizer
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : PARAMBULATOR.
Gender : Male
Jumlah Post : 1084
Umur : 39
Tarikh Register : 14/05/2009
Reputation : 6
Points : 4637

Character sheet
Mutiara Kata saya: PERKHIDMATAN PENYAYANG, KERJA BERPASUKAN & PROFESIONALISME.

View user profile http://s.liddy@yahoo.com

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by akoizer on Thu 18 Jun 2009, 1:17 pm

@kainkapan wrote:open book test lagik susah sebenarnya kan....................

ya betol...cari fakta dlm buku bkn senang wooo...
avatar
akoizer
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : PARAMBULATOR.
Gender : Male
Jumlah Post : 1084
Umur : 39
Tarikh Register : 14/05/2009
Reputation : 6
Points : 4637

Character sheet
Mutiara Kata saya: PERKHIDMATAN PENYAYANG, KERJA BERPASUKAN & PROFESIONALISME.

View user profile http://s.liddy@yahoo.com

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Thu 18 Jun 2009, 2:02 pm

@akoizer wrote:
@dhiyamirza wrote:kalau dimansuhkan lagik tak baik...korang nak ke kalau 100% penilaian bos baru boleh naik pangkat? pas tuh korang nak ke kalau ikut guna ari berkursus? bukan semua dapat peluang yang sama...semuanya bajet2..asek2 bajet..


klu berdasarkan kursus..mcm kita yg "cakung-cakung" ni payah ler...sbp yg pi kursus tu besa bos2 sj..ahak ahak ahak...
boleh juga bah tu bosss...inhouse kursus mau banyak lah...
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by rieyna168 on Thu 18 Jun 2009, 10:10 pm

@akoizer wrote:
@kainkapan wrote:open book test lagik susah sebenarnya kan....................

ya betol...cari fakta dlm buku bkn senang wooo...

tambah2 lagi kalau soalan esei...lagilah bengang.. Mad

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA 
-> https://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4764
Umur : 36
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8895

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile https://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by dhiyamirza on Fri 19 Jun 2009, 10:30 am

@mohdrashid wrote:aku tengok ptk cpd lebih praktikal.....

tak praktikal langsung...banyak sangat ke kursus? kalau kita tak dapat gi nama tak naik macam ne??ampai bila tak dapat...gigit jari je la...
avatar
dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 36
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Sat 20 Jun 2009, 5:48 pm

@dhiyamirza wrote:
@mohdrashid wrote:aku tengok ptk cpd lebih praktikal.....

tak praktikal langsung...banyak sangat ke kursus? kalau kita tak dapat gi nama tak naik macam ne??ampai bila tak dapat...gigit jari je la...
tak kan tak de cpe.... inhouse training ker.... dan sebagainya....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Sat 20 Jun 2009, 5:50 pm

cuba check balik system pemberian point mycpd online..... rasanya tak susah sangat pun nak collect point... melainkan kita menyepikan diri dan tak aktif dalam ptj masing2.....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Sat 20 Jun 2009, 5:51 pm

aku dah 3 kali kursus system admin untuk mycpd online.... system permarkahan dia bagus aper.... senang nak collect point...
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Sat 20 Jun 2009, 5:53 pm

memang betul... masa KKM nak wujudkan MyCPD online ramai yang berfikiran susah nak collect point... sebenarnya tak.... sekiranya kita menjalankan perbincangan ilmiah sesama kita dan benda tu di dokumenkan tu pun boleh dapat point..... semua jawatankuasa yang kita terlibat pun kita dapat point.... kita buat pjj pun dapat point..... banyak lagi lah....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by mohdrashid on Sat 20 Jun 2009, 5:54 pm

kalau tak caya carilah lah risalah atau maklumat pasal MyCPD online.....
avatar
mohdrashid
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : penolong pengedar dadah berlesen
Gender : Male
Jumlah Post : 799
Umur : 39
Tarikh Register : 25/04/2009
Reputation : 13
Points : 4370

Character sheet
Mutiara Kata saya: boleh bah kalau ko.......

View user profile

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by akoizer on Sat 20 Jun 2009, 10:37 pm

klu seminar anjuran luar ble claim point utk cpd online ka 2 boss..?
avatar
akoizer
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : PARAMBULATOR.
Gender : Male
Jumlah Post : 1084
Umur : 39
Tarikh Register : 14/05/2009
Reputation : 6
Points : 4637

Character sheet
Mutiara Kata saya: PERKHIDMATAN PENYAYANG, KERJA BERPASUKAN & PROFESIONALISME.

View user profile http://s.liddy@yahoo.com

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by akoizer on Sat 20 Jun 2009, 10:38 pm

mcm seminar "global warming"...
avatar
akoizer
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : PARAMBULATOR.
Gender : Male
Jumlah Post : 1084
Umur : 39
Tarikh Register : 14/05/2009
Reputation : 6
Points : 4637

Character sheet
Mutiara Kata saya: PERKHIDMATAN PENYAYANG, KERJA BERPASUKAN & PROFESIONALISME.

View user profile http://s.liddy@yahoo.com

Back to top Go down

Re: PENGUBAHSUAIAN PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum