FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Page 4 of 19 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by atira on Mon 05 Jan 2009, 3:22 pm

@epiaya wrote:tau xpe.. ko pun nak juin gak ke tira... hahahahah

ahahaaaa....xkuasa ler .. tongue

mcm suring kate tuh....sokong suring..... Cool

hidup mesti diteruskan... Laughing
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4101

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by lavender on Mon 05 Jan 2009, 5:06 pm

Tapi kalo ley xnk la jd andartu...........biar la ketemu jdoh jnji xkacO hak Owg.....
avatar
lavender
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : "JusT LoOk n CeE"...
Gender : Female
Jumlah Post : 245
Umur : 35
Tarikh Register : 22/01/2008
Reputation : 3
Points : 3558

Character sheet
Mutiara Kata saya: "LuV UrSeLf.....BeForE U LuV Others..."

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by noriatul on Mon 05 Jan 2009, 8:25 pm

@epiaya wrote:kucin knape ko tebeliak biji mato... hahahaha :lol:

aku lost words la yaya hehehehehe!!
avatar
noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 33
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3744

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by aieyda on Mon 05 Jan 2009, 8:28 pm

@epiaya wrote:X la... igt ko nak juin.. kecik tpk tgn stadium bkt jalil aku tadhkan hahahahahaha


hehehe..ko nak tadah stadium bukit jalil ke jalil hamid ke,
aku tak nak..hahahaa
...
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5554

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by atira on Tue 06 Jan 2009, 12:15 pm

hahaaaa
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4101

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by noni on Tue 06 Jan 2009, 12:33 pm

@neskobeng wrote:tapi yang se betulnya menjadi isteri lebih baik dri bujang...... tak ada sebut pon dln al quran jadi isteri kedua takbaik...


sbnrnya tu lah ayat yg betul.............BERKAHWIN lebih baik dari MEMBUJANG sbb kahwin tu sunah nabi,kan...Tp sdiri mau ingat lah.....Jgn 'robohkan masjid' pulak dah ler......hikhikhikhikhik.............. Laughing
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 4050

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by suring on Tue 06 Jan 2009, 1:21 pm

Noni...?????

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1750
Umur : 41
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4532

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by neskobeng on Tue 06 Jan 2009, 9:22 pm

@noni wrote:
@neskobeng wrote:tapi yang se betulnya menjadi isteri lebih baik dri bujang...... tak ada sebut pon dln al quran jadi isteri kedua takbaik...


sbnrnya tu lah ayat yg betul.............BERKAHWIN lebih baik dari MEMBUJANG sbb kahwin tu sunah nabi,kan...Tp sdiri mau ingat lah.....Jgn 'robohkan masjid' pulak dah ler......hikhikhikhikhik.............. Laughing
betol.......betol..... tepuk bagi bunga ......
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by hius2007 on Tue 06 Jan 2009, 10:53 pm

Dahulu tu cuma acah je.
Sebenarnya semua orang ada pegangan masing2
Pilihan ditangan sendiri.
Tetapi jika kita nak jadi negara maju
Segala rintangan perlu dihadapi.
Saya mencadangkan kepada sesiapa yg tak bertemu jodoh tu
Bersabar aje lah.
Jika tak boleh, berpuasa banyak2.

Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu
Ayat ni patut di keluarkan dari mulut wanita yg berumur 41 tahun.
Ini adalah kerana pada usia 40 tahun ada wanita yg masih anggun.
Eg yg paling nyata ialah Saiditina Khadijah
Beliau menamatkan zaman bujangnya pada usia 40 tahun.
Tu menunjukkan sehingga usia tu, ada wanita yg berjaya
Mempertahankan diri dari segala dugaan dan cabaran.
Tetapi kalau dah tak tahan sangat, kawin lah pada umur berapapun
Ada student paramedik yg dah ada anak 4
Apa nak kisah, beliau tetap berjaya dlm kerjaya.

Tetapi jika Malaysia nak jadi negara maju
Semua orang kena kerja kuat2, minimum 12 jam sehari
Sebab bila dah kahwin, waktu kerja dah tinggal 8 jam je.
Pukul 5.01 dah siap tinggalkan tempat kerja
Sebab ada urusan keluarga selepas tu
Lagi satu, bila bersalin, comform 60 hari tak datang kerja.
Tu belum masuk bab muntah2 dan loya.

Bila UPT positif, kena pulak routine check up Ante Natal
Mula2, sebulan sekali, lepas tu sebulan dua kali
Last2 sekali setiap minggu sebab dah dekat due date.
Maka bilakah masa nya seorang suri tu bekerja untuk negara
Lain lah jika di negara Republik Iran.
Semua pekerjanya adalah lelaki.
Sebab itulah Iran maju dan boleh buat nuklear.

Apa pun jika semua wanita di Malaysia ni ustazah
Semua problem akan selesai.
Tentulah tak ada lagi peperangan dlm rumah tangga
Tapi jika semuanya ustazah, problem juga
Sebab tentu mereka nak pilih ustaz sahaja.
Yg tak ustaz tu tentu gigit jari.

Macam Israel dan Palestin juga
Israel betul sebab nak serang
Palestin betul sebab nak pertahankan diri
Apa pun, mereka dah berperang sejak 60 tahun dahulu
Dan hari ni pun mereka terus berperang.

Isi borang sukarelawan dan jom kita gi Palestin ramai2. he he he

hius2007
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Farmasi U29
Gender : Male
Jumlah Post : 137
Umur : 53
Tarikh Register : 07/04/2008
Reputation : 0
Points : 3524

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by Fieza on Thu 08 Jan 2009, 7:01 pm

bg fiza, kisah jd isteri keberapa pun xjd masalah.. jgn kacau gaji fiza dah la. satu lg jgn lupa kebajikan isteri dan ank2. apa2 pun, fiza xmntak prkara ni trjadi pd fiza.. dpt yg single lg baik coz xyah kngsi2.
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 34
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5546

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by neskobeng on Thu 08 Jan 2009, 7:36 pm

Laughing Laughing
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by suring on Thu 08 Jan 2009, 9:10 pm

hahh!!! fieza?????......biar betul...payah nak cari ni....

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1750
Umur : 41
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4532

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by noriatul on Thu 08 Jan 2009, 9:18 pm

kagum ar ngn fieza...kalau den lelaki lamo dh den ngurat budak fieza nih ahaks!!!!
avatar
noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 33
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3744

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by neskobeng on Thu 08 Jan 2009, 9:19 pm

yg nak 2 susah nak cari......
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by noriatul on Thu 08 Jan 2009, 9:20 pm

ngurat la fieza tu beng hehehehehe!!!
avatar
noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 33
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3744

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by suring on Thu 08 Jan 2009, 9:27 pm

ANDARTU = anak dara tahan ujian

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1750
Umur : 41
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4532

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by neskobeng on Thu 08 Jan 2009, 9:31 pm

@noriatul wrote:ngurat la fieza tu beng hehehehehe!!!
aku ni pemalu kit...... Embarassed
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by neskobeng on Thu 08 Jan 2009, 9:31 pm

@suring wrote:ANDARTU = anak dara tahan ujian
betul.......
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by fifie on Sat 10 Jan 2009, 9:45 am

@Fieza wrote:bg fiza, kisah jd isteri keberapa pun xjd masalah.. jgn kacau gaji fiza dah la. satu lg jgn lupa kebajikan isteri dan ank2. apa2 pun, fiza xmntak prkara ni trjadi pd fiza.. dpt yg single lg baik coz xyah kngsi2.


tepuk susah nk cri mcm fieza, kalau fifie la... mmg awl2 lg tak sanggup... biar la nk ckp ape pun. setiap org ada pndirian masing2
avatar
fifie
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat terlatih
Gender : Female
Jumlah Post : 109
Umur : 33
Tarikh Register : 19/10/2006
Reputation : 8
Points : 4156

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by neskobeng on Sat 10 Jan 2009, 7:41 pm

Laughing Laughing
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by noriatul on Sun 11 Jan 2009, 10:55 am

@neskobeng wrote:
@noriatul wrote:ngurat la fieza tu beng hehehehehe!!!
aku ni pemalu kit...... :oops:

ala beng nih...malu tapi mau tu ahaks!!!
avatar
noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 33
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3744

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by neskobeng on Sun 11 Jan 2009, 2:14 pm

takan tak mau pulak......ha..ha...
avatar
neskobeng
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 875
Umur : 37
Tarikh Register : 02/03/2008
Reputation : 3
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya mesti PILIH!!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by ZA_70 on Mon 12 Jan 2009, 10:09 am

MENJADI ISTERI KE2 LEBIH BAIK DARI ANDARTU....

Adakala lebih baik jadi andartu...hidup tak dak sape nak "control" atau meng"control".
Kalau dah kawen pun menyusahkan saja...baik jadi andartu...
HAPPY SOKMO.... Wink Wink

ZA_70
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : STUDENT POS BASIK
Gender : Female
Jumlah Post : 288
Umur : 57
Tarikh Register : 27/10/2008
Reputation : 7
Points : 3588

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUMAN ADALAH PENAWAR SEGALA DUKA....

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by aieyda on Mon 12 Jan 2009, 1:52 pm

hehhee..
betul tu kak...
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5554

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by terompah_biru on Mon 12 Jan 2009, 4:56 pm

aku pun sokong...hehehe
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 25/11/2008
Reputation : 10
Points : 3223

View user profile

Back to top Go down

Re: Menjadi isteri kedua lebih baik drpd andartu???

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 19 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum