FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by SAPPOK on Thu 10 Jun 2010, 10:46 pm

yup bro....
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by jnromli@yahoo.com on Fri 11 Jun 2010, 10:09 am

-muskil dan semakin ramai yg muskil knp kebanyakan degree yg dipilih sbg related..mcm tak wujud/wujud tp mcm sukar.... HAHA TU CUME MUSLIHAT MA...TAHUN DEPAN ADA 80 LEBIH SISWAZAH MAHSA PROGRAM GRADUATE...MASA TUE ABIS LA GENG2 TUE SAPU POST U41 HAK6

jnromli@yahoo.com
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : dRESSAR
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 72
Tarikh Register : 04/02/2009
Reputation : 0
Points : 3499

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by sazana on Tue 15 Jun 2010, 2:52 am

kelulusan jpa utk full time buat secara PJJ....kenapa yer...persatuan matayer mana? nak kata nothumbria related ..tak kutkalau ikut senarai yang terbaruuuu...tuk nurse yer kut

LAMPIRAN A2


IJAZAH SARJANA MUDA KEPUJIAN YANG DIIKTIRAF OLEH KERAJAAN ATAU KELAYAKAN YANG DIIKTIRAF SETARAF DENGANNYA DALAM BIDANG-BIDANG BERIKUT:-






1. JURURAWAT



(i) Sains Kejururawatan / Kejururawatan



(ii) Sains Kesihatan



(iii) Nursing Practice Development





2. JURU X-RAY



(i) Radioterapi/Radiation Therapy



(ii) Fizik Perubatan/Fizik Sinaran



(iii) Pengimejan Diagnostik dan Radioterapi / Diagnostic Radiography and Imaging



(iv) Pengimejan Perubatan / Medical Imaging (Diagnostic Imaging)



(v) Diagnostic Imaging / Diagnostik Imaging Sciences





3. PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN



(i) Sains Kesihatan / Sains Kesihatan (Pre-Hospital Care)



(ii) Sains Kejururawatan / Kejururawatan



(iii) Sains Penjagaan Kesihatan (Health Care) / Health Care Science



(iv) Sains Perubatan Kecemasan

sazana
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : AMO
Gender : Male
Jumlah Post : 35
Umur : 43
Tarikh Register : 03/11/2006
Reputation : 0
Points : 4267

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by s2678 on Tue 15 Jun 2010, 9:52 pm

budak2 MAHSA Collge mempertahankan Degree Tpup Nothumbra mereka kerana pelaburan mereka. walaupun tak der dinilai dgn Exam ,apa org nak kata janji dapat naik ke U42 . Tetapi Tiada dlm list related hanya pada post Jururawat.

s2678
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 129
Umur : 40
Tarikh Register : 11/02/2007
Reputation : 3
Points : 4288

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by marikuzan on Thu 17 Jun 2010, 6:47 am

degree oh degree oh degree...ni baru degree....kalau master apa pulak yg related...nanti kang bermasaalah lagi

marikuzan
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : jurunilai
Gender : Male
Jumlah Post : 4
Umur : 45
Tarikh Register : 17/06/2010
Reputation : 0
Points : 2929

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by SAPPOK on Thu 17 Jun 2010, 8:16 am

Allah akan meyebelahi org yg benar-benar berusaha dan jujur dlm segala usaha yg dilakukan....

ingat...menghalang kejayaan org......akan ada balasan dariNya....Amin
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by abib on Tue 22 Jun 2010, 8:13 pm

wahai rakan2 PPP yg ada degre yg tak related jgn tunggu lagi cari jawatan yg related dgn degree kta. saya sedang mencari sekarang ni sama ada pekerjaan yg related dgn degree atau jadi usahawan. Hari ini saya sgt teruja sekali kerana bertemu dgn seorang bekas PPP yg menjawat jwtn di luar PPP. Hari ini Saya telah mewakili ketua jbtn mesyuarat bersama JPAM sempena program yg mereka anjur. JPAM adalah Jabatan Pertahan Awam Msia dulu JPA3. Setelah selesai msyrt Pengrh JPAM Sarawak menghampiri saya, dia tanya u kenal Mokhtar kah, saya jwb ya dia adalah PPP yg dapat jwtn Peg JPAM gred 41 2005 lalu. Pengrh tu bagitau sya Mokhtar sekarang adalah Pengarah JPAM Negeri Kedah, wow kata sya begitu kah. Pengarah tu bagitau lagi dia juga adalah bekas PPP, wow ya kah kata sya. Dia adalah PPP batch 15 di SLPP seremban. Nama dia ialah HJ.CHE OTHMAN B.HJ HUSSIN skrng dia Pengarah JPAM Sarawak. Dia bagitau lagi Pengarah JPAM Perak juga bekas PPP berbangsa cina ada dia bagitau nama tdi tpi sya lupa dah. Dia pun bekas student SLPP Seremban. Nah kwn2 ini lah bukti nya. mungkin kita yg berdegree tak related ini tdk ada jodoh untuk terus bersama PPP kta juga mau maju kan. Saya sangat gembira bila jumpa PPP yg berjaya dlm bidang kerjaya mrka walaupun bukan PPP lagi. saya bukan nak menghasut tapi itulah realiti. moga berjaya

abib
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : deresar
Gender : Male
Jumlah Post : 22
Umur : 52
Tarikh Register : 14/11/2009
Reputation : 0
Points : 3167

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by abib on Tue 22 Jun 2010, 9:25 pm

Rakan sekalian, sya telah mengambil ijazah Bacelor Sains (Pembangunan Manusia) mulai Nov 2000 dan tamat Nov 2003 selama 3 tahun (PJJ) dari UPM. Konvo 2004. sya papar juga kursus2 yg ada dlm ijazah ini untuk di nilai oleh rakan2 samada related atau tak. Tapi sya papar sebahagian yg boleh dikata kan related untuk PPP ini.

1. BSB3306 Pengenalan Fisiologi Manusia
2. SKP2501 Penghantar Psikologi
3. PEM3301 Perkembangan Remaja
4. PEM3201 Perkembangan Kanak-kanak
5. PSP3700 Pemakanan & Kesihatan Dlm Pembangunan Manusia
6. SKP3401 Pengenalan Kepada Kerja Sosial
7. PEM3001 Kaedah Penyelidikan Dlm Pembangunan Manusia
8. PEM3401 Perkembangan Dewasa & Keumuran (Warga Tua)
9. PEM3501 Asas Penasihatan & Kaunseling
10. PSP3701 Kesihatan dan Persekitaran
11. MGM3123 Pengurusan Sumber Manusia

Di Anugerahkan Bacelor Sains (Pembangunan Manusia)
- Kepujian Kelas Kedua Tinggi

Related atau Tidak Related?

abib
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : deresar
Gender : Male
Jumlah Post : 22
Umur : 52
Tarikh Register : 14/11/2009
Reputation : 0
Points : 3167

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by SAPPOK on Wed 23 Jun 2010, 12:29 am

kalau saya sokong untuk related....tpi yg akan bawa isu ni bukan saya bos/rakan kat lembaga...tu peranan mereka utk membantu PPP...

p/s
sy doakan agar sudara mendapat pembelaan yg sewajarnya....
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by jnromli@yahoo.com on Wed 23 Jun 2010, 9:41 am

Anjakan paradigma........perubatan sekarang bukan lagi secara konvensional guna ubat dan pembedahan sahaja..tetapi juga melibatkan nanotechnology seperti tisu tiruan senipis satu atom, menggunakan radioatif untuk merawat penyakit kanser dan lain2...ramai rakan saya yg mempunyai degree kimia, biologi, fizik yang apabila sampai peringkat PHD mungkin dapat menyumbang kepada kajian/forum berkaitan perubatan termaju..tentulah nanti akan dihormati oleh para2 pakar perubatan..hehehehe

jnromli@yahoo.com
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : dRESSAR
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 72
Tarikh Register : 04/02/2009
Reputation : 0
Points : 3499

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by jnromli@yahoo.com on Wed 23 Jun 2010, 9:42 am

mereka tu semuanya AMO...

jnromli@yahoo.com
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : dRESSAR
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 72
Tarikh Register : 04/02/2009
Reputation : 0
Points : 3499

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by jnromli@yahoo.com on Wed 23 Jun 2010, 9:45 am

so kita jgan sempitkan skop pekerjaan kita kepada dressing jerk..kita sepatutnya menjadi peneroka dan pencetus idea untuk memajukan bidang perubatan..bukannya menjadi pelaksana tugas yang diberikan oleh MO hak6......

jnromli@yahoo.com
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : dRESSAR
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 72
Tarikh Register : 04/02/2009
Reputation : 0
Points : 3499

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by SAPPOK on Wed 23 Jun 2010, 2:25 pm

jikalau berlaku ya....alhamdulillah....

moga ada d kalangan PPP yg berjaya ke atahap tersebut......dan mampu memprjuangkan hak....sebenar....untuk sekumit penghargaan

support you all...
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by asrol on Thu 24 Jun 2010, 5:48 pm

yea btl2 eden skg sgt2 hehehehehe
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 32
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3785

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by jnromli@yahoo.com on Fri 25 Jun 2010, 8:32 am

Sbb tue yg tk related pun kena la diserap join dalam U41 ke atas jawatan AMO hehehe baru la menjadi...

jnromli@yahoo.com
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : dRESSAR
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 72
Tarikh Register : 04/02/2009
Reputation : 0
Points : 3499

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by SAPPOK on Fri 25 Jun 2010, 9:00 am

sokong..........Related degree pon tak nampak kat PPP....kaedah halus menghalang perkembangan PPP....hahaha, degree yg related pon ada yang dah berkubur, dan yg sedih degree related pon tak leh buat kerja macm doktor....jd apa beza degree yang tak related....apa yg saya lihat lebih banyak kepada persamaan jer antara degree related dan tak related...jd pendek kata lantik juga mereka ke U41/42....baru lah seiring dlm visi dan misi memperjuangkan PPP demi peningkatan perkghidmatan 1PPP,1KKM,1Malaysia...
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by asrol on Sat 26 Jun 2010, 6:16 pm

yea btl2 tp kne bergantung pada kelulusan pihak yg berkuasa jgk kalo kita yg di bawah apapun tiada ibarat pasir di pantai yg sentiasa dibanjiri air laut time tengkujuh lah hehehehehehe
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 32
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3785

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by azm.azman on Tue 12 Oct 2010, 9:10 pm

ermmm. camner ngan ijajah baru kat masterskill?
ijazah sains paramedik tu?
ade pe2 info tak?

azm.azman
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : tiada
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 36
Tarikh Register : 23/01/2010
Reputation : 0
Points : 3083

View user profile http://azm.azman@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by azm.azman on Fri 05 Nov 2010, 1:08 pm

ijazah baru kat oum yang mungkin ditawarkan menkelang 2011? ade info jugak tak?

azm.azman
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : tiada
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 36
Tarikh Register : 23/01/2010
Reputation : 0
Points : 3083

View user profile http://azm.azman@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by phenthara on Fri 12 Nov 2010, 11:26 am

pening nk pkir psal degree ni.
smua yg bg komen kt sini xde link ngn 'org atas' ke?
cbe tlg tanya elok2 kt dorg psal degree ni. tanya status sbnar degree PPP ni. mcm ade konspirasi besar je.
adakah sebab yg dduk kt krusi atas tu xde degree, so dorg takut klu yg ade degree ni ptong line dorg?
bengang
avatar
phenthara
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Unit Trust Consultant (Public Mutual)
Gender : Male
Jumlah Post : 66
Umur : 32
Tarikh Register : 09/04/2009
Reputation : 2
Points : 3453

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by azm.azman on Fri 12 Nov 2010, 10:25 pm

hurmmm... musykil gak ni

azm.azman
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : tiada
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 36
Tarikh Register : 23/01/2010
Reputation : 0
Points : 3083

View user profile http://azm.azman@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by jeyman77 on Sat 13 Nov 2010, 8:35 pm

yang aku tau hari tue hj.siri(chief AMO M'sia) ader join kiter org amik health practice developement kat kuching...menurut beliau,coz ni tggu recog dr MQA..so..kiter org ni kire 'trial run' dulu prog ni..semoga segala penat lelah selama ni diberkati oleh allah yg maha esa...amin...
avatar
jeyman77
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : kasi tidur orang,cucuk belakang orang...hidu volatile agent
Gender : Male
Jumlah Post : 29
Umur : 40
Tarikh Register : 04/11/2008
Reputation : 0
Points : 3549

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jangan Tunggu Hari Esok Untuk Membuat Kebaikan.....

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by maslam on Sun 14 Nov 2010, 11:16 am

baru nak tunggu recogz?????? yg dah di iktraf pulak yg taknak dia terima/bantah.... pelik betul??????
avatar
maslam
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 48
Umur : 44
Tarikh Register : 06/08/2008
Reputation : -1
Points : 3701

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by azm.azman on Sun 14 Nov 2010, 6:43 pm

ermmm... lau tak iktiraf sia2
macam tikus makmal da lah

azm.azman
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : tiada
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 36
Tarikh Register : 23/01/2010
Reputation : 0
Points : 3083

View user profile http://azm.azman@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by SAPPOK on Mon 15 Nov 2010, 12:20 pm

ni cerita dah lapuk.....nak recognaize....kah apakah....p rah......porrahhhh
avatar
SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 275
Umur : 43
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 4340

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: Senarai Ijazah dan Justifikasi Skim Bersepadu MA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum