FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by terompah_biru on Mon 12 Jan 2009, 4:20 pm

aku skg neh gilir2 bawak manual n auto semingu2...sbb dulu aku penah tinggal manual lama terus aku jadi lupa nk tekan clutch bila nk masuk gear..hehehehe...
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 25/11/2008
Reputation : 10
Points : 3189

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by nyamok on Mon 12 Jan 2009, 6:25 pm

Razz seb bek x tcabut gear tue ko buat yer terompah....
kekekekeeee..... Laughing
avatar
nyamok
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : cari pasal
Gender : Female
Jumlah Post : 292
Umur : 34
Tarikh Register : 21/06/2008
Reputation : 0
Points : 3389

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by terompah_biru on Mon 12 Jan 2009, 7:10 pm

nyamok wrote:Razz seb bek x tcabut gear tue ko buat yer terompah....
kekekekeeee..... Laughing

penah sekali nk masuk gear g tekan brek bukan tekan clutch...pastuh dok bebel apsal la gear takleh nk masuk...kekekekekekekeke...
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 25/11/2008
Reputation : 10
Points : 3189

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by nyamok on Mon 12 Jan 2009, 7:13 pm

wakakakaaaa......
senget la ko trompah...... gelak sakan
avatar
nyamok
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : cari pasal
Gender : Female
Jumlah Post : 292
Umur : 34
Tarikh Register : 21/06/2008
Reputation : 0
Points : 3389

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Mon 12 Jan 2009, 7:22 pm

< wrote:ala skali skala pinjam la keta manual sapa2 kita bawak..kira xnk hilang skill katakan...

bagus jugak idea ko ko black..
tradisi pinjam meminjam sesame kita..hehehee
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Mon 12 Jan 2009, 7:24 pm

terompah_biru wrote:
nyamok wrote:Razz seb bek x tcabut gear tue ko buat yer terompah....
kekekekeeee..... Laughing

penah sekali nk masuk gear g tekan brek bukan tekan clutch...pastuh dok bebel apsal la gear takleh nk masuk...kekekekekekekeke...

hakhak..kak..sempat g ko buat lawak spontan di jalan raya..
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Mon 12 Jan 2009, 7:25 pm

kalau kete auto tiba2 kiok di tgh jalan,tak leh nak tolak mcm kete manual kan..
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by terompah_biru on Mon 12 Jan 2009, 8:59 pm

aieyda wrote:kalau kete auto tiba2 kiok di tgh jalan,tak leh nak tolak mcm kete manual kan..

gtulah yg aku slalu dgr org ckp pun tp wallahualam la sbb x pnh terjadi n mintak2 takkan penah terjadi lar..hehehehe
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 25/11/2008
Reputation : 10
Points : 3189

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by Zero Cool on Mon 12 Jan 2009, 9:29 pm

pd aku baik kete manual....lebih performance dn torque....yg lagik penting adelah manelah tau kot2 bateri keta korang kong ke kalo manual bole le tolak ramai2 masuk gear dn engine akn hidup....kalo auto...mapuh..mu tk idup dn trpkse gune jumper dn numpang bateri keta orang.....tp dinasihatkn kpd pengguna keta brgear auto dupaya anda mnyediakan jumper dlm boot anda...
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3636

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Mon 12 Jan 2009, 10:51 pm

Zero Cool wrote:pd aku baik kete manual....lebih performance dn torque....yg lagik penting adelah manelah tau kot2 bateri keta korang kong ke kalo manual bole le tolak ramai2 masuk gear dn engine akn hidup....kalo auto...mapuh..mu tk idup dn trpkse gune jumper dn numpang bateri keta orang.....tp dinasihatkn kpd pengguna keta brgear auto dupaya anda mnyediakan jumper dlm boot anda...

mcm ek..tambah knowledge aku lagik pasal kete auto nih..
so kalau mapuh tgh jalan alamatnye on tow la kete tu ek..hmm..
tapi kalau brek emergency selamat auto kan..
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by Zero Cool on Tue 13 Jan 2009, 1:55 am

tk jgk....brek emergency ni tngok atas brake yg kite gune la....drum brake atau disc brake untuk brake blakang...tk lupe jgk brake lining tebal atau dh nipis, jenis lining yg kite pakai yg baik punye atau cap aym punye...satu lagik hand brake cable setting dn brake host sameade ok atau tk ok dn piston pd brake disc tu krp service or tk prnah srvice sjak beli kete...byk faktor sbnarnye nk memastikan emrgncy brake ni makan atau tk makan....
satu lagik kalo kete yg ade system ABS atau Antilocking Brake System biasenye akn ade sdikit kekurangan dlm brake Emergency sbb die ade satu Antilock pd piston brake untuk memastikan piston brake tidak mncengkam disc trlalu kuat srte ketat dn mngelakkn kete dari hilang imbangan dan kawalan..biase kite lihat kete2 yg tiade system ABS yg mmbuat brake emrgncy, keta mreka akn brpusing dn boleh trbabas mahupun trbalik sbb hilang kawalan..satu lagik kalo brake emrgncy pd wktu jalan basah adelah amat bahaya sbb pston disc akn mncngkam trus brake dn mmbrhntikan roda srta mrta tetapi daya momentum kereta masih bertrusan,keadaan ini selalu mnyebabkn kereta akn mnggelunsur dn hilang kawalan...tetapi tidak bg system ABS yg mane, Antilock nye akn mngawal piston brake melalui satu sensor ABS dan mnggigit dics sikit demi sdkit dn system electronic snsor cntrol ABS akn mngimbangkn daya tekanan piston keempat2 brake dgn sekate dn kereta akn dpt dikawal oleh pmandu untuk mgelak sesuatu bnde...di sini sesape yg mnggunakan kereta yg mmpunyai ABS prlulah cekap untuk mngndalikn brake dn kalo nk brake Emergncy msti la kene ckap untuk mngagak jarak untuk mnkan brake dan mngelak dngn cpt....




avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3636

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by Zero Cool on Tue 13 Jan 2009, 2:07 am

ade fhm ke aku ckp atau tk fhm....kalo tk fhm tanye la ngn Pak Google atau Mekanil anda....
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3636

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by terompah_biru on Tue 13 Jan 2009, 10:28 am

oooo.... paham2..panjang lebar penerangan ko tq bro...hehehe
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 25/11/2008
Reputation : 10
Points : 3189

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Tue 13 Jan 2009, 1:21 pm

Zero Cool wrote:ade fhm ke aku ckp atau tk fhm....kalo tk fhm tanye la ngn Pak Google atau Mekanil anda....

ada paham sikit2..hehehe..
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by <<BLaCk>> on Tue 13 Jan 2009, 1:33 pm

sapa yang tak paham terus jangan susah ati...p start keta isi minyak n drive elok2..tok dok buat pening kalu tak paham wakakakakakakaka

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 37
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 10228

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Tue 13 Jan 2009, 2:00 pm

iyo la tu black..lepas tension ek..
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by terompah_biru on Tue 13 Jan 2009, 4:17 pm

black ketawa dh mcm org masuk hantu la plak...takut den..memang kitorg pompuan neh lmbt la sket nk paham bab2 kete neh..ko jgn la plak ketawa..ehehehehe
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 25/11/2008
Reputation : 10
Points : 3189

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Tue 13 Jan 2009, 8:15 pm

hehhee..mentang2la aku dgn kak terompah pumpuan,lambat pikap la sikit..
aku baca 2x paham la..hehehe..
tak penah2 aku amik taw pasal automotif nih..
ni baru nak amik taw..hihi..
ex aku lu amik automotive engineering aku tak tnya lak..
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by unta^selsema on Tue 13 Jan 2009, 8:20 pm

bab2 asas keta ni kena taw la skit2....

xla senang2 d tipu tokey kedai....
avatar
unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 35
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Tue 13 Jan 2009, 9:57 pm

sbb tu la aku nak tuntut ilmu ni pokcik uto..
nak beli kete sek sok aku bawak ko leh...ehheheee
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by <<BLaCk>> on Wed 14 Jan 2009, 11:20 am

ok mari mendaftar kelas blaja keto dari pasal satu keto sampai isi angin dalam tayar keto..smua ado di ajar...

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 37
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 10228

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by aieyda on Wed 14 Jan 2009, 12:44 pm

bilo ko nak buka kelas ni black..
aku peserta pertama bagi la diskaun 60% ek..kekkeee
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 33
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5520

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by unta^selsema on Wed 14 Jan 2009, 12:47 pm

elok gak tu black..hehe
avatar
unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 35
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by terompah_biru on Wed 14 Jan 2009, 2:31 pm

aku peserta kedua diskuan lebey sket dr panda erks 80% kekekeke..
avatar
terompah_biru
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Missy
Gender : Female
Jumlah Post : 222
Umur : 36
Tarikh Register : 25/11/2008
Reputation : 10
Points : 3189

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by unta^selsema on Wed 14 Jan 2009, 2:47 pm

aieyda wrote:sbb tu la aku nak tuntut ilmu ni pokcik uto..
nak beli kete sek sok aku bawak ko leh...ehheheee

bleh sgt...klo bab2 merasa naik kete baru ni aku laju je.. :lol: .
avatar
unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 35
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3461

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

Re: kete manual or kete auto,mana lagik bagus

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum