FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

sambung degree scr part time selepas abis diploma

Go down

sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by faderox1 on Wed 14 Jan 2009, 1:15 am

sal2

Salam buat semua forumer................



Minta pandanagan abg & kak SN . bgs x klu trus smbg degree scr part time pas abis diploma in nursing

faderox1
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Jururawat Pelatih
Gender : Male
Jumlah Post : 2
Umur : 29
Tarikh Register : 07/08/2007
Reputation : 0
Points : 4130

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by adilla on Thu 22 Jan 2009, 6:32 pm

skrng byk peluang lepasan nursing boleh pergi,x semsti bidang nursing saja,ada juga beralih pada management,kaunseling,dietetik dll. dimana ada kemahuan disitu ada jalan Very Happy
avatar
adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 35
Tarikh Register : 21/04/2007
Reputation : 18
Points : 4287

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by izah84 on Fri 06 Feb 2009, 9:47 pm

salam..federox confirm nak buat degree scr part time?klu nak buat scr part time kena sggp berkorban masa,tenaga,wang ringgit.sy tgh sambung buat degree scr part time..penat mmg penat sgt..cuti tahunan tpaksa digunakan utk hadiri kuliah.cuma dpt cuti utk exam final shj itupun klu dah confirm jwtn.pastu part time ni risikonya kena belajar scr berdikari..klu tak study,tak cari nota sendiri jwbnya di awang-awanganlah nnt..

----Forum Paramedik Malaysia-----




do the best,be the best, bcoz ur the best..
avatar
izah84
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 172
Umur : 34
Tarikh Register : 19/01/2007
Reputation : 3
Points : 4347

Character sheet
Mutiara Kata saya: ikhlas utk segalanya..

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by dhiyamirza on Sat 07 Feb 2009, 1:51 am

erm...kenape izah kene gunakan cuti tahunan nak gi kuliah? bukan ke setahun dapat 30ari cuti tanpa rekod? siannya....wat pjj memang sangat memenatkan..terkejar2 dan kadang2 rasa masa yang 24jam macam tak cukup je..nak2 kalau yang dah bekeluarga...kena pandai2 lah bagi masa supay boleh hantar agmnt on time, boleh datang lecture, boleh pas exam dan lain2 tugasan yang diminta...kalau tak...jawabnya terkuburlah harapan macam tu je.
avatar
dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 36
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 4174

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Peluang mengisi kekosongan di KKM

Post by faderox1 on Sat 21 Feb 2009, 9:00 pm

Salam,

TQ for reply...

Dari segi pengisian jawatan di KKM cam ne plak , dah abis boleh ke isi kekosongan jwtn di KKM dan apakah jwtn yang akn ditawarkan...

faderox1
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Jururawat Pelatih
Gender : Male
Jumlah Post : 2
Umur : 29
Tarikh Register : 07/08/2007
Reputation : 0
Points : 4130

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by hantu_chot on Sat 21 Feb 2009, 10:23 pm

chot pun part time sambung degree kat UTM kuala lumpur..
tapi utk final exam ada cuti tanpa rekod org pihak syarikat pada staf yg masih belajar.seronok sebenarnya.. buat byk keja dlm satu masa.. hidup kita ni lebih bermakna..sbb digunakan sepenuhnya dgn sesuatu yg bermakna..syoik tau..sambung lah belajar
avatar
hantu_chot
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : IT
Gender : Male
Jumlah Post : 524
Umur : 35
Tarikh Register : 28/05/2008
Reputation : 6
Points : 4148

View user profile http://www.friendster.com/akuchotlapun

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by adilla on Wed 25 Feb 2009, 12:47 am

chot sambung bidang apa??
mesti best...
bersusah dahulu..bersenang kemudian..insyaallah
avatar
adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 35
Tarikh Register : 21/04/2007
Reputation : 18
Points : 4287

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by slipar_jpon on Wed 25 Feb 2009, 8:48 am

aku pon rase nk buat degree lg..
maybe dlm sains komputer atau human resource
avatar
slipar_jpon
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : DG 41
Gender : Female
Jumlah Post : 1473
Umur : 32
Tarikh Register : 09/09/2008
Reputation : 0
Points : 4704

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by aieyda on Wed 25 Feb 2009, 1:48 pm

hehehe..
insyaallah kalau dpt kije tu t aku cita2 nak sambung law atau pentadbiran..
semoga kwn2 yang masih belajar,trus berusaha gigih utk dpt kejayaan.. Very Happy
avatar
aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4121
Umur : 34
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5915

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by hantu_chot on Thu 05 Mar 2009, 10:49 pm

@adilla wrote:chot sambung bidang apa??
mesti best...
bersusah dahulu..bersenang kemudian..insyaallah

chot sambung degree dlm bidang IT iaitu software engineering... Very Happy
avatar
hantu_chot
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : IT
Gender : Male
Jumlah Post : 524
Umur : 35
Tarikh Register : 28/05/2008
Reputation : 6
Points : 4148

View user profile http://www.friendster.com/akuchotlapun

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by hantu_chot on Thu 05 Mar 2009, 10:50 pm

@slipar_jpon wrote:aku pon rase nk buat degree lg..
maybe dlm sains komputer atau human resource

bagus sli..slagi ada minat dan niat yg baik..teruskan sehingga berjaya..insyaAllah.. Very Happy
avatar
hantu_chot
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : IT
Gender : Male
Jumlah Post : 524
Umur : 35
Tarikh Register : 28/05/2008
Reputation : 6
Points : 4148

View user profile http://www.friendster.com/akuchotlapun

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by hantu_chot on Thu 05 Mar 2009, 10:55 pm

@aieyda wrote:hehehe..
insyaallah kalau dpt kije tu t aku cita2 nak sambung law atau pentadbiran..
semoga kwn2 yang masih belajar,trus berusaha gigih utk dpt kejayaan.. Very Happy

cantek..marilah beramai2 Very Happy
avatar
hantu_chot
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : IT
Gender : Male
Jumlah Post : 524
Umur : 35
Tarikh Register : 28/05/2008
Reputation : 6
Points : 4148

View user profile http://www.friendster.com/akuchotlapun

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by juegarfield on Fri 06 Mar 2009, 12:36 am

stress wat assigment..tapi adat belajar part time kene survive la. tambah kalau sorang2. kena pandai bahagi masa. yang penting kena enjoy study baru leh bagi komitmen.

juegarfield
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : ape2 jelah
Gender : Female
Jumlah Post : 37
Umur : 42
Tarikh Register : 28/12/2008
Reputation : 0
Points : 3656

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by hantu_chot on Sat 07 Mar 2009, 11:59 pm

@juegarfield wrote:stress wat assigment..tapi adat belajar part time kene survive la. tambah kalau sorang2. kena pandai bahagi masa. yang penting kena enjoy study baru leh bagi komitmen.

yup..semangat kena kuat.kena sentiasa bersabar dgn segala dugaan..apabila dah memegang segulung kertas tu nanti..barulah terasa nikmat kemanisannya..insyaAllah...
avatar
hantu_chot
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : IT
Gender : Male
Jumlah Post : 524
Umur : 35
Tarikh Register : 28/05/2008
Reputation : 6
Points : 4148

View user profile http://www.friendster.com/akuchotlapun

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by izah84 on Sun 08 Mar 2009, 2:27 am

seronok sbnrnya menuntut ilmu ni..bnyk pkr yg bleh kita update dlm khdpn,kerja dan aktiviti seharian..cuma utk nurses,klu sambung degree,bleh minta jd matron-u42..tp mgkn bleh juga apply jd lecturer ke,tutor ke..so,mari kita beramai-ramai update diri kita..

e-pjj utk uitm dan dibuka utk intake bln 7 ni.sape nak aplly buka INED..

----Forum Paramedik Malaysia-----




do the best,be the best, bcoz ur the best..
avatar
izah84
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 172
Umur : 34
Tarikh Register : 19/01/2007
Reputation : 3
Points : 4347

Character sheet
Mutiara Kata saya: ikhlas utk segalanya..

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by avantgarde280 on Thu 19 Mar 2009, 3:32 am

mmg nak apply...tp kerja kat sabah... Crying or Very sad

avantgarde280
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Jururawat terlatih U29
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 32
Tarikh Register : 05/01/2009
Reputation : 0
Points : 3609

View user profile

Back to top Go down

nak tanye gak..

Post by Syudas Rauna Haidas on Sun 29 Mar 2009, 10:30 pm

sal2..
kalo dah abes dip nursing ni brape lame leh tunngu untuk smbung deg?dr segi course,ape jenis course yang leh di ambil..? Question
avatar
Syudas Rauna Haidas
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Nursing Student
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 31
Tarikh Register : 29/03/2009
Reputation : 0
Points : 3525

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by firib5593 on Fri 03 Apr 2009, 12:17 am

sal2 em, elok buat degree part time ni,sbb nye boleh tmbh ilmu..tp tersangat banyak pengorbanan yg kene buat tmbh pulak kalo ade family..dkt uitm ni ramai yg buat part time degree, dari SN smp ke matron..tp sister n matron xpe la kan, weekend diorang cuti..SN yg kije shif ni la penat sikit..tp nak seribu daya x nk seribu dalih kan..em..andai kata korang kije sewasta..kije la dulu 2-3, then sambung full time degree..insyaAllah dengan pengalaman tu melayakkan korang tuk jadi tutor di kkm atau lecturer di IPTA..sekarang ni plak ade jawatan U41 clinical nurse dekat hospital kerajaan so kalo x jd tutor @ lecturer pun, boleh apply utk jawatan tu .. betol x?
avatar
firib5593
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : student lg
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 32
Tarikh Register : 02/04/2009
Reputation : 4
Points : 3698

Character sheet
Mutiara Kata saya: Mencari Erti Ikhlas

View user profile http://tintaluhur.blogspot.com

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by sweetcouple on Sun 02 Aug 2009, 2:11 pm

salam..

bagi pendapat sweet,selagi belum kahwin and dah habis diploma..leh le trus amik degree pun..takyah lah tunggu 2-3 tahun..bukan pe,takut nanti dah leka pegang duit,nak belajar pun malas..
uitm skrg offer degree untuk post dip juga..my batch...almost yang pengalaman kerja hanya 1tahun..ada sorang member SRN HUSM dah 10 tahun keje,amik degree skali ngan kitaorang..yang lagi sorang tu baru 2 tahun keje..
so,when u have the chances..don't look at back,just grabe its.. Wink
avatar
sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1133
Umur : 32
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4795

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by firib5593 on Sun 02 Aug 2009, 4:32 pm

@sweetcouple wrote:salam..

bagi pendapat sweet,selagi belum kahwin and dah habis diploma..leh le trus amik degree pun..takyah lah tunggu 2-3 tahun..bukan pe,takut nanti dah leka pegang duit,nak belajar pun malas..
uitm skrg offer degree untuk post dip juga..my batch...almost yang pengalaman kerja hanya 1tahun..ada sorang member SRN HUSM dah 10 tahun keje,amik degree skali ngan kitaorang..yang lagi sorang tu baru 2 tahun keje..
so,when u have the chances..don't look at back,just grabe its.. Wink


em, skang ni dah wajib berkerja 3 tahun baru boleh sambung degree..arahan nursing board sbb ramai bdk2 yg baru grad degree ni xde pengalaman tup2 jadi lecturer terus..ntah le ape kan jadi dekat anak murid lecturer tu nanti..
avatar
firib5593
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : student lg
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 32
Tarikh Register : 02/04/2009
Reputation : 4
Points : 3698

Character sheet
Mutiara Kata saya: Mencari Erti Ikhlas

View user profile http://tintaluhur.blogspot.com

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by sweetcouple on Tue 04 Aug 2009, 12:28 am

@firib5593 wrote:
@sweetcouple wrote:salam..

bagi pendapat sweet,selagi belum kahwin and dah habis diploma..leh le trus amik degree pun..takyah lah tunggu 2-3 tahun..bukan pe,takut nanti dah leka pegang duit,nak belajar pun malas..
uitm skrg offer degree untuk post dip juga..my batch...almost yang pengalaman kerja hanya 1tahun..ada sorang member SRN HUSM dah 10 tahun keje,amik degree skali ngan kitaorang..yang lagi sorang tu baru 2 tahun keje..
so,when u have the chances..don't look at back,just grabe its.. Wink


em, skang ni dah wajib berkerja 3 tahun baru boleh sambung degree..arahan nursing board sbb ramai bdk2 yg baru grad degree ni xde pengalaman tup2 jadi lecturer terus..ntah le ape kan jadi dekat anak murid lecturer tu nanti..

erm..
kalau macam tu firib..macam batch korang yang fresh graduate pun tak leh direct jadi lecturer kan??
korang pun nanti kira fresh graduate..and baru berdaftar dengan LJM mengikut tahun.. Wink
hehe..pasni habis degree ni,keje jap 2 tahun..hehe..forsure dekat ngan husband ler...and baru apply lecturer.. What a Face
avatar
sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1133
Umur : 32
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4795

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by sweetcouple on Tue 04 Aug 2009, 12:32 am

pada pendapat sweet plak..
nursing board bukan setakat kene kaji bebudak post dip yang dah berdaftar ni sambung degree..
tapi dorang kene kaji juga...kemasukan degree nursing tanpa LJM..
kalau nursing board PK macam tu,,dorang pun kena wat decision yang tiada fresh intake dari matrik atau stpm atau post dip selain nursing untuk join nursing degree ni...
kena fair dan square...degree is for post diploma nursing yang berdaftar dengan LJM and dah ada basic keje 3 tahun with specility any post basic..baru adil... study
avatar
sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1133
Umur : 32
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4795

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by sweetcouple on Tue 04 Aug 2009, 12:34 am

huhu..best ni..sweet akan buat sebagai my research topic.. Cool
avatar
sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1133
Umur : 32
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4795

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by shazira shazlin on Wed 05 Aug 2009, 10:54 am

salam...experience sambung belajar pjj uitm..dari jb ke shah alam, pergi kuliah rasa teruja, tapi yang tak best sampai malam, pastu esoknya nak kena pegi keje..memang nak kena mental,fizikal kuat.sape-sape yang muda-muda ni eloklah sambung belajar awal.sok dah beranak pinak lagi la banyak cabaran...

shazira shazlin
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : pegawai kerajaan
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 41
Tarikh Register : 05/08/2009
Reputation : 0
Points : 3396

Character sheet
Mutiara Kata saya: be stronger whatever happens to you.

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung degree scr part time selepas abis diploma

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum