FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by awan_biru85 on Sat 24 Jan 2009, 1:09 am

sal2
apa yang perlu tau sebelum nak pakai kete . insurans, road tax, servis semua
ade sape2 boleh bantu?
tapi jangan dok megarut2 na.......
posting mengikut kehendak soalan..... Mad Bebel
kalu tak ade nak kena Penyek (penyek) ngan awan nanti
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 31
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3555

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by epiaya on Sat 24 Jan 2009, 9:20 am

duit kene cukup... gelak sakan
avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 39
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 3945

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by awan_biru85 on Sat 24 Jan 2009, 3:11 pm

epiya ni sorang lagi nak kena peyek Penyek

sekarang ni bayar insurans dapt rebat balik kan.....dia bagi cash ke?.... study
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 31
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3555

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Mohd.Azlan on Sat 24 Jan 2009, 8:03 pm

sye rasa anda tidak akan d bayar rebet tunai sekiranya hanya insuran saja dihidupkan tanpa rodtax dihidupkan sekali..cash akan d beri,itu pun seandainya kerajaan belum mansuhkan pemberian rebet disebabkan penurunan harga minyak.
avatar
Mohd.Azlan
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 408
Umur : 38
Tarikh Register : 29/12/2007
Reputation : 12
Points : 3983

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by epiaya on Sat 24 Jan 2009, 10:41 pm

diorg bg cash... smiggu slepas dpt roadtax di pej pos.. cuma bwk i/c n isi form... kalau pki wakil leceh sket la... affraid
avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 39
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 3945

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by awan_biru85 on Sat 24 Jan 2009, 11:27 pm

terima kasih kerana sudi berkongsi......terima kasih sesangat....hehe Very Happy
sharing is caring.....
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 31
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3555

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by epiaya on Sat 24 Jan 2009, 11:52 pm

kasih mu diterima... hehehehehe
avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 39
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 3945

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Zero Cool on Sun 25 Jan 2009, 5:11 pm

korang brcetrita tmtamg rebet ni baru aku teringat rebet aku belum klem lagik siut....dh sminggu lebih aku renew roadtax ngn insurance
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3633

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Zero Cool on Sun 25 Jan 2009, 5:20 pm

awan_biru85 wrote:sal2
apa yang perlu tau sebelum nak pakai kete . insurans, road tax, servis semua
ade sape2 boleh bantu?
tapi jangan dok megarut2 na.......
posting mengikut kehendak soalan..... Mad Bebel
kalu tak ade nak kena Penyek (penyek) ngan awan nanti









duit.......ade duit sume bole jadik trmasuk make up kereta cantik2 sprti tmbah aksesori audio kow2 punye, suspension baeekk punye dn bodypart coolpunyer trmasuk sunrooft atau moonroof, Sport RIM teringan dn trlawa....AMARAN DARI PENGUASA UNDANG2 JALANRAYA, JANGAN MENGUBAH KENDERAAN DARI SEGI HOST POWER ATAU KELAJUAN, CC ENJEN KERETA ANDA MELEBIHI DARI YG TRTULIS DALAM GERAN ASAL KERETA ANDA kerana heavy duper modifikasi ini memrlupan byk aspek keselamatan yg dimane kalo si pemilik kete gagal untuk ikut, tu yg keta trbabas kt highway, brake tk makan, body kete mcm trangkat je swaktu speeding kene tiup plak angin lintang....so You All Fikir La sndiri all the best pada kaki2 MOD kete baru nk naik.....hati2 smpan bajek gak untuk kerosakan yg bakal korang jumpe slps buat modifikasi ni....jgn lupe spare duit lebih untuk byr saman Trafik(Speedtrap).....
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3633

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by awan_biru85 on Sun 25 Jan 2009, 6:59 pm

kalau kete baru.......kalau salu bubuh kat petronas then tak pe ke kalau pi buh kat shell pulak....... Embarassed
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 31
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3555

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Zero Cool on Mon 26 Jan 2009, 11:42 am

penggunaan jename minyak tkde masalah, kecuali kene tau jenis minyak yg anda gunekn samade leaded or unleaded tu je....utk kete2 brenjen model baru kbykknnye adelah jenis enjin yg mnggunakan bahan bakar unleaded dn satu jenis minyak hitam yg korang gune samade yg biase, fullsyntetic atau semisyntetic kerane kdue2 mnyak ni mmg berbeza dari segi kelikatan molekul2nye untuk tahap pnyerapan haba dlm pembakaran dlm enjin....

UNLEADED AND LEADED FUEL

The Unites States and most other countries switched from leaded to unleaded
fuel years ago. The lead additive, tetraethyllead, retarded "preignition"
in gasoline engines. Preignition causes engines to run rough, and to not
shut off when the key is turned off. The suppression of preignition is
measured by the gasoline's "octane rating". A good high-octane gasoline
allows a standard engine to run smoothly. Leaded gasoline also protected
some older car engines from wearing down by covering soft engine parts with
lead-containing material.


There are two major problems with using leaded fuel. 1) Lead is extremely
toxic, and causes mental retardation in children. Lead oxide from car
exhaust accumulates in soil near roads, and children can get it on their
hands from playing outside. They then ingest it, and it causes its damage.
2) Leaded gasoline ruins automobile catalytic converters. As a result of
these two problems, lead in gasoline has been banned in the U.S. Other
additives, such as methyl-tert-butyl ether (which is about to be banned),
had to be used to improve gasoline's octane rating.


Leaded fuels were phased out in the United States several
years ago. It was concluded that some of the lead in water and in the soil
was from precipitation runoff of lead off of the roads and
the soil along roads. Since lead can cause problems in our brains,
including mental retardation (usually the result of children eating lead
paint), as well as similar bad effects on animals and plants in the
environment, it is best to eliminate the use of lead wherever possible. In
the Department of Energy, where I work, we have also tried to eliminate as
much solid lead as possible, since the outside of solid lead oxidizes; this
oxidation can penetrate the skin and get into the blood. Obviously, this is
not desirable.

Lead was used in fuels as a lubricant and octane (energy level) booster.
However, we have developed other less dangerous chemicals to use in it's
place in fuels. Gasoline still includes a tiny amount of lead because of
the natural processes under which oil formed in the ground, but we no longer
add lead to fuels in the United States.
David


Lead has not been in gasolines for use for years mainly because lead
pollution affects living cells and health, especially in children. Lead
was added to gasoline as a liner for cylinder walls in a compression
engine to smooth the effects of metal rubbing metal. It is abundant and
cheap. Now other chemicals are used.

dipetik dari http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/gen99/gen99615.htm

http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/australia/corporate_australia/STAGING/local_assets/downloads_pdfs/f/Fuel_news_FN_facts_about_leaded_unleaded.pdf
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3633

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Zero Cool on Mon 26 Jan 2009, 11:58 am

yg jimat ke tk jimat ke sesuatu jename minyak spt yg syarikat minyak tawarkan adelah sbnarnye tkde beza sangat....setiap syarikat minyak ade formula diorang sndiri untuk mmprkenalkn dan melariskn mnyak diorang kpd pngguna.....formula dimane untuk kononye jimatkn penggunaan minyak lebih jauh, mmbrsihkn enjen, mlancarkn pmbakaran...dn byk lagik....tu sume it's up to customer to demand...but yg trbaik adelah, penggunaan mnyk pd satu jename secare brterusan adelah lebih baik....kerana, setiap minyak ade codding formula dn codding formula ini kalo dh brcampur2, nnti prestasi enjen anda ade sedkit trganggu dari segi pembakaran penuh yg baik....tp kete tetap jln dan laju...tp skali bukak trotle body, brjelage truk...tu yg timing pun lari tu......ade byk lagik...nnti aku bgtau lagik....aku ade hal....bye
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3633

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Mohd.Azlan on Mon 26 Jan 2009, 2:17 pm

mana2 ajela awan_biru yg penting isi minyak biasa guna petrol jgn isi minyak guna diesel dahla...hu.hu.hu dan kalau dah first isi unleaded 2 teruskan guna...jgn campurkan dgn leaded..kang enjin kreta akan cepat rosak,terutama bahagian piston & ring sebbnya pembakaran minyak x sempurna.
avatar
Mohd.Azlan
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 408
Umur : 38
Tarikh Register : 29/12/2007
Reputation : 12
Points : 3983

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Zero Cool on Mon 26 Jan 2009, 4:17 pm

ye betul.....
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3633

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by awan_biru85 on Fri 06 Feb 2009, 1:53 am

petrol
untuk kete2 biasa kan?

diesel
bas, lori, teksi, enjin mcdes

unleaded dgn leaded..tu nak beza macam mana? jarang la jugak bubuh minyak....(tau naik jer)...... Very Happy

tapi bila dah terposting jauh dari famili ni terpaksa la berdiri kari..hukhuk
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 31
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3555

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by noni on Sun 15 Feb 2009, 7:08 am

[quote="Mohd.Azlan"]sye rasa anda tidak akan d bayar rebet tunai sekiranya hanya insuran saja dihidupkan tanpa rodtax dihidupkan sekali..cash akan d beri,itu pun seandainya kerajaan belum mansuhkan pemberian rebet disebabkan penurunan harga minyak.[/quote


Betul ke dgr2 crita,pembayaran rebet berkuatkuasa hya setahun ni je bmakna last payment adalah pd bulan April 2009 ni??????
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 4013

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by noni on Sun 15 Feb 2009, 7:20 am

awan_biru85 wrote:sal2
apa yang perlu tau sebelum nak pakai kete . insurans, road tax, servis semua
ade sape2 boleh bantu?
tapi jangan dok megarut2 na.......
posting mengikut kehendak soalan..... Mad Bebel
kalu tak ade nak kena Penyek (penyek) ngan awan nanti

Pengalaman noni lah ms 1st amik kete savvy ni dulu.1st noni tgk kemampuan nak byr installment bulan2 lah.Sbb rasa larat setakat tu je,tu yg noni amik savvy je.Minyak pun save sbb klu pakai kete bukan minyak kerajaan tanggung,kan?????Hahahahah.

1st service sampai 3rd mmg dpt free sbb ada pakej spena harijadi proton ke50(klu tak silap noni) so tak lah terasa sgt.Noni dgr lak crita yg savvy ni mahal klu nak service maintanen dia (mgkin sbb injin renault) tp noni tak bape nak caya lah sbb noni pikir kita jaga lah elok2 kete tak kan rosak punya....

Tup tup nasib baik lah masa major service noni dah tawen dgn hubby,RM700 sekali melayang.......Huhuhuhuhu.Nasib dah ada 'menteri kewangan' dah masa tu.Selamat duit aku....

Mslh roadtax insurans pun kene pikir gak.Nasib noni cuma guna savvy je,tak lah teruk sgt.Dah 3 tahun noni guna,tahun ptama kene byr tak lah sampai RM1500.....Sampai thn ke3 dah kurang ke RM600 lebih je.Balik modal lah rebet yg noni terima.....

Tu lum kene bila kete 'bercium' lak!!!!!!Hahahahahaahah..biasa lah 1st time dpt kete kita tak ingat dunia lah skt............RM200 lah paling koman pun penah melayang sbb magat belah kanan kemek teruk gak kene 'cium' dgn civik sehhhh............Kete dia tak pe2 pun,savvy comel aku yg masuk wad!!!Hampeh!!!!

Pendek crita,mmg bila nak pakai kete ni seolah2 kita dah 'bina keluarga' lah.Semua nak kena spare utk 'dia'.....Mcm baru dpt 'anak'.Pampers,susu,baju,mainan........Himhimhimhimhim..........Tu nasib beli kete cokia-cokia je tu...(iye lah..savvy bukan nya branded sgt kan.....hukhukhukhuk............) Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad So,LU PIKIR LAH SENDIRI........Asamakom.. Laughing
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 4013

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by suring on Sun 15 Feb 2009, 9:26 pm

suring cadangkan awan beli keta grand livina nampak cantik..sparepat murah..suring baru je beli tak sampai sbulan...rasa best je bwak dia banding ngan kete suring yang tiga lagi ( Wira,suzuki Vitara,Tiara ) masa balik klantan ari tu cuma RM 40.00 je guna minyak petrol....cubalah anda pasti terpegun.....

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1750
Umur : 41
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4495

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by hantu_chot on Sun 15 Feb 2009, 10:07 pm

PERSONA LA BEST..HEHEHE
avatar
hantu_chot
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : IT
Gender : Male
Jumlah Post : 524
Umur : 34
Tarikh Register : 28/05/2008
Reputation : 6
Points : 3750

View user profile http://www.friendster.com/akuchotlapun

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by noni on Sun 15 Feb 2009, 10:53 pm

suring wrote:suring cadangkan awan beli keta grand livina nampak cantik..sparepat murah..suring baru je beli tak sampai sbulan...rasa best je bwak dia banding ngan kete suring yang tiga lagi ( Wira,suzuki Vitara,Tiara ) masa balik klantan ari tu cuma RM 40.00 je guna minyak petrol....cubalah anda pasti terpegun.....

Mmg ada terpikir nak beli livina,abg long tp mcm terpesona dgn Rondo lak tp suami tak nak Rondo......Entah lah ek???Ada sorg PPP kanan kt tpt noni baru gak guna LIvina tahun lps,dia lak kata minyak mahal.Ada ke patut,RM50 2 ari je??????Takut lak dengar. Mad Mad Mad
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 4013

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by atira on Mon 16 Feb 2009, 2:18 pm

[quote="noni"]
Mohd.Azlan wrote:sye rasa anda tidak akan d bayar rebet tunai sekiranya hanya insuran saja dihidupkan tanpa rodtax dihidupkan sekali..cash akan d beri,itu pun seandainya kerajaan belum mansuhkan pemberian rebet disebabkan penurunan harga minyak.[/quote


Betul ke dgr2 crita,pembayaran rebet berkuatkuasa hya setahun ni je bmakna last payment adalah pd bulan April 2009 ni??????

noni....bln april last ker...
smpat la tira dapt....gegegge
Very Happy

awan biru nk beli kete ker....
duit kena ade..hiks..
lesen kete kena ade tau....ahaks...

nnti tira gtau lagi yer
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4064

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by awan_biru85 on Sun 22 Feb 2009, 10:24 pm

chek pakai myvi la kawan2......terpaksa rela la drive sensorang sabak bernam,selangor -> alor setar.......
tapi tu la jenoh jugak nak bayar tiap2 bulan nihhh....


Last edited by awan_biru85 on Mon 23 Feb 2009, 10:29 pm; edited 1 time in total
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 31
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3555

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by epiaya on Sun 22 Feb 2009, 10:29 pm

uiks... jauh tu... Laughing
avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 39
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 3945

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by atira on Mon 23 Feb 2009, 10:34 am

oo..ble nk mai ganu awan.,..hehee
avatar
atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 27
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 4064

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by awan_biru85 on Wed 11 Mar 2009, 10:42 am

adoiiii....tira ari tu lupa offkan handbreak .....patut rasa berat jer time jalan.........bagi tau kat sini jer la.......bagi tau kat famili sah2 kena bebel........hihi
avatar
awan_biru85
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Sn u29
Gender : Female
Jumlah Post : 226
Umur : 31
Tarikh Register : 03/03/2008
Reputation : 0
Points : 3555

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://emifadhila.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Khas buat yang baru nak pakai ketee...

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum