FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Pernahkah anda mendengar kaedah rawatan menggunakan Maggot@ ulat (MDT)?

70% 70% 
[ 7 ]
30% 30% 
[ 3 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Total Votes : 10

suspek TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Tue 10 Feb 2009, 5:44 pm

sal2 dan salam sejahtera,

Memperkenalkan kaedah terbaru untuk rawatan luka kronik (non healing wound ) menggunakan maggot @ ulat dalam perubatan
kepada mana2 individu @ hospital yang mahu menggunakan kaedah rawatan ini boleh lah call saya no 0127050435 view youtube; http://www.youtube.com/watch?v=DovSLBk19zk
atau tgk website saya www.sterilarvae.com
atau blog saya http://sterilarvae.blogspot.com

Thank you


Last edited by matmedik on Mon 20 Apr 2009, 8:01 am; edited 3 times in total (Reason for editing : Add polling)

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Wed 11 Feb 2009, 10:42 am

ape kebenda tuh?

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 11 Feb 2009, 10:57 am

obat sakit onta la agaknye... ko try la onta...huhuhuu... drunken drunken drunken

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Wed 11 Feb 2009, 11:11 am

Laughing Laughing ......takut aku main dgn ulat2 nih....huhu

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 11 Feb 2009, 11:16 am

pirat pirat relax la onta, bukan senang nak jumpe obat macam ni... kalau belajar kat negeri cina pun belum tentu jupe obat macam ni...hikhikhikhik.....

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Wed 11 Feb 2009, 11:19 am

ulat gonggok ke ulat per?

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 11 Feb 2009, 11:22 am

ulat bulu la rasenye...

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Wed 11 Feb 2009, 11:27 am

affraid ..mamposss...

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 11 Feb 2009, 11:29 am

naper onta?????? bukan ke ulat bulu kegemaran kerabat onta2 sedunia....
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by noriatul on Wed 11 Feb 2009, 11:30 am

abis la uto...hakhakhakhakhak!!! :lol:

noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 32
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3394

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Wed 11 Feb 2009, 11:37 am

bhaya tuh...nnti jadi gatal x tentu pasal..susah makhluk Tuhan kat skeliling nnti..hahaha...

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by noriatul on Wed 11 Feb 2009, 11:39 am

gatal x tentu pasal tu yg bahaya tuh... Mad

noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 32
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3394

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 11 Feb 2009, 11:40 am

ck noriatul gelak2 kat unto ea.... nanti cik unto bagi cash ulat2 2 semue kat ck noriatul baru hang taw... Twisted Evil takpe2, cik unto jangan risaw den sedia membantu ck unto....

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by noriatul on Wed 11 Feb 2009, 11:42 am

fulamak....ada org kaber uto la...
tak takutnye..... hahahahahahaha!!! Razz

noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 32
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3394

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Wed 11 Feb 2009, 11:44 am

hehehe....

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 11 Feb 2009, 11:45 am

fuyooooo!!!!! tak takut seh... macam mane ck unto ape kite nak buat dgn ck noriatul nih??? minta pandangan cik unto.. Cool Cool Cool

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by noriatul on Wed 11 Feb 2009, 11:51 am

senget... gelak sakan gelak sakan gelak sakan

noriatul
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 1792
Umur : 32
Tarikh Register : 09/01/2008
Reputation : 10
Points : 3394

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 11 Feb 2009, 11:53 am

perghh!!!! unto ape citer nie... ck noriatul men2 kan kite la...
Sad Sad Sad

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Wed 11 Feb 2009, 1:07 pm

@unta^selsema wrote:Laughing Laughing ......takut aku main dgn ulat2 nih....huhu

jgn takut unta oii dia tak cari org yag sihat macam ko dia cuma cari org yang dah nak kena potong jari ke kaki ke dan luka tu buruk ape le lu....

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Wed 11 Feb 2009, 1:09 pm

mohd ridzuan bin abd raza wrote:ulat bulu la rasenye...

ulat bulu species lain la ini ulat terpilih cuba masuk dlm website tu baru tau...

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Thu 12 Feb 2009, 4:00 am

ye ker ulat....
bukan kulat keer....hihi..

ni kes mcm myburkan balik ker..

kasi tau lebih details skit

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Thu 12 Feb 2009, 6:10 am

nak tau tak lebih detail pasal ulat???

ulat ni bentuk dia macam ulat, name dia pun macam ulat, care dia begerak pun macam ulat, semua detail dia mesti macam ulat....

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Thu 12 Feb 2009, 8:06 am

jgn nk mgarut ler....
ulat sape xtau..

da masuk web tuh....
bagus lar....
da dgr pasal ni aritu.....

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Thu 12 Feb 2009, 9:09 am

Mad Mad Mad

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Thu 12 Feb 2009, 9:15 am

@matmedik wrote:
@unta^selsema wrote::lol: :lol: ......takut aku main dgn ulat2 nih....huhu

jgn takut unta oii dia tak cari org yag sihat macam ko dia cuma cari org yang dah nak kena potong jari ke kaki ke dan luka tu buruk ape le lu....

oooo....mcm diabetis punya pesakit leh la ek...

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by Sponsored content Today at 12:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum