FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Pernahkah anda mendengar kaedah rawatan menggunakan Maggot@ ulat (MDT)?

70% 70% 
[ 7 ]
30% 30% 
[ 3 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Total Votes : 10

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Thu 12 Feb 2009, 9:26 am

unta boley kene diabetis ke??? kan unta rajin bersenam hari2 ulang alik gurun sahara dengan malaysia....

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Thu 12 Feb 2009, 1:06 pm

@atira wrote:jgn nk mgarut ler....
ulat sape xtau..

da masuk web tuh....
bagus lar....
da dgr pasal ni aritu.....

baguslah atira kalau u pernah dengar so far setakat ni org tak pernah lg buat kat Malaysia ni tp kayt Eropah dah lebih 15 tahun dah diorg guna selalunya kita yg terlambat dlm bab2 ni kan......

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Thu 12 Feb 2009, 8:07 pm

owh.. ubat dari eropah dah 15 tahun nak guna, ubat dari arab da 15 abad taknak guna... Mad Mad Mad ishishish.....

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Fri 13 Feb 2009, 6:04 pm

mohd ridzuan bin abd raza wrote:owh.. ubat dari eropah dah 15 tahun nak guna, ubat dari arab da 15 abad taknak guna... Mad Mad Mad ishishish.....
\

come on bro aku rasa kau ni ada masalah la tolong hormat orang skit boleh tak?? kurang2 pun bg la semangat skit kalau tak tahu kena tanya baru betul......

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Sat 14 Feb 2009, 3:57 am

ok la bro aq just nak tengok sejauh mana semangat ko, jangan hangat2 tahi ayam je k,

good luck smoge impian ko tercapai untok perkenal kan ubat ni kat seluruh malaysia k,

kalo buleh ko prkenal kan lah ubat ni kat seluruh dunia aq pasti ramai lagi orang yang tak tau pasal bende ni....

sebenarnye kami dalam forum ni sentiasa menyokong sesame ahli dalam semua bidang,

soryla kalau kate2 aq menyakitkan hati ko, aq just berguraw je k, jangan simpan dalam hati... sunny sunny sunny

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Mon 16 Feb 2009, 10:48 am

mohd ridzuan bin abd raza wrote:ok la bro aq just nak tengok sejauh mana semangat ko, jangan hangat2 tahi ayam je k,

good luck smoge impian ko tercapai untok perkenal kan ubat ni kat seluruh malaysia k,

kalo buleh ko prkenal kan lah ubat ni kat seluruh dunia aq pasti ramai lagi orang yang tak tau pasal bende ni....

sebenarnye kami dalam forum ni sentiasa menyokong sesame ahli dalam semua bidang,

soryla kalau kate2 aq menyakitkan hati ko, aq just berguraw je k, jangan simpan dalam hati... sunny sunny sunny
pirat beres no hal punye cumer kalu tak cukup model nanti blh la ko jadi duta nye yee

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Mon 16 Feb 2009, 11:16 am

@matmedik wrote:
@atira wrote:jgn nk mgarut ler....
ulat sape xtau..

da masuk web tuh....
bagus lar....
da dgr pasal ni aritu.....

baguslah atira kalau u pernah dengar so far setakat ni org tak pernah lg buat kat Malaysia ni tp kayt Eropah dah lebih 15 tahun dah diorg guna selalunya kita yg terlambat dlm bab2 ni kan......


aha....klu kt cni xpnah lagi la....

tp ramai kt cni takut nk try kot...ulat kan...heee..geli lar..
Cool

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Mon 16 Feb 2009, 11:23 am

Shocked

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Mon 16 Feb 2009, 11:34 am

unta pun mesti takut nk try..
andai kate 1 ari die kena wat...hikhikhik...

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Mon 16 Feb 2009, 11:37 am

eiiii..tira la buat dulu...hehe

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Mon 16 Feb 2009, 11:46 am

ok tira wat dlu...watpe nk takut.....hahhahahaha

matmedik....
betui ker ulat tu makan tisu2 yg reput jer...
yg ok die xlayan erk..

ade xlagi kes....ulat xmau kuar ..klu letak..
mane tau die nk mmbiak lagi ker....

tira berminat ni...
tp bukan utk tira la..
tira chat jek...hehhe

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Mon 16 Feb 2009, 11:51 am

huhuhuuhu...t takut abis semua tisu2 yg elok dia makan

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Mon 16 Feb 2009, 11:55 am

huuuuuuuuuuuuuuuuuuu...takut lar klu mcm tu...

klu ulat tu sign ageement n die jnji xmkan tisu yg elok...
boleh la....hehehhehe

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Mon 16 Feb 2009, 12:03 pm

jdik mcm kat dlm kubur la...badan dimakan ulat...huhu

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Mon 16 Feb 2009, 3:21 pm

@matmedik wrote:
mohd ridzuan bin abd raza wrote:ok la bro aq just nak tengok sejauh mana semangat ko, jangan hangat2 tahi ayam je k,

good luck smoge impian ko tercapai untok perkenal kan ubat ni kat seluruh malaysia k,

kalo buleh ko prkenal kan lah ubat ni kat seluruh dunia aq pasti ramai lagi orang yang tak tau pasal bende ni....

sebenarnye kami dalam forum ni sentiasa menyokong sesame ahli dalam semua bidang,

soryla kalau kate2 aq menyakitkan hati ko, aq just berguraw je k, jangan simpan dalam hati... sunny sunny sunny
pirat beres no hal punye cumer kalu tak cukup model nanti blh la ko jadi duta nye yee


boley!!!!!............ member2 punye pasal aq sangup buat ape saje... cayang mat....huhuhuuu.... cium

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by unta^selsema on Tue 17 Feb 2009, 5:23 am

hehehehe..laju jerk ko zuan ek....

unta^selsema
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : Tukang Sunat Orang
Gender : Male
Jumlah Post : 1360
Umur : 34
Tarikh Register : 19/09/2008
Reputation : 6
Points : 3145

Character sheet
Mutiara Kata saya: jgn telalu cepat menganggap seseorg tu pandai memasak dgn hanya melihat cara dia nyalakan api.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Tue 17 Feb 2009, 5:34 am

ek leh.....ye ker tuh

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Tue 17 Feb 2009, 5:32 pm

mesti la hihihihii...... Razz

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Wed 25 Feb 2009, 6:51 am

Sleep

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Wed 25 Feb 2009, 6:53 am

salam cmner nak upload gmbar youtube dlm forum nie sape2 blh tolong tak......plsss

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by atira on Wed 25 Feb 2009, 7:10 am

tu klik kt image..then paste ye nyer url

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3751

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Tue 03 Mar 2009, 8:15 am

@atira wrote:tu klik kt image..then paste ye nyer url

Ni nak try upload youtube gambor Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=DovSLBk19zk

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by matmedik on Tue 03 Mar 2009, 8:17 am

@matmedik wrote:
@atira wrote:tu klik kt image..then paste ye nyer url

Ni nak try upload youtube gambor Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=DovSLBk19zk

Ok ni yg youtube yang kedua aku link kan
http://www.youtube.com/watch?v=MXfkhSr2DXs

selamat menonton

matmedik
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Medical supplier
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 40
Tarikh Register : 30/01/2009
Reputation : 0
Points : 2871

View user profile http://sterilarvae.blogspot.com

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by ZA_70 on Tue 03 Mar 2009, 8:27 am

@matmedik wrote:sal2 dan salam sejahtera,

Memperkenalkan kaedah terbaru untuk rawatan luka kronik (non healing wound ) menggunakan maggot @ ulat dalam perubatan
kepada mana2 individu @ hospital yang mahu menggunakan kaedah rawatan ini boleh lah call saya no 0127050435
atau tgk website saya www.sterilarvae.com
atau blog saya http://sterilarvae.blogspot.com

Thank you

Hai matmedik...
Meke jual maggot tu ke? Wink

ZA_70
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : STUDENT POS BASIK
Gender : Female
Jumlah Post : 289
Umur : 56
Tarikh Register : 27/10/2008
Reputation : 7
Points : 3241

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUMAN ADALAH PENAWAR SEGALA DUKA....

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by EWAN on Wed 01 Apr 2009, 8:07 am

uiks!!!!... ngeri aq tengok video clip ko nih mat... pale pale pale

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3677

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: TERAPI ULAT UNTUK PULIH LUKA

Post by Sponsored content Today at 6:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum