FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Jururawat rayu naik pangkat

Go down

Jururawat rayu naik pangkat

Post by Fieza on Fri 20 Mar 2009, 6:43 pm

Jururawat rayu naik pangkat


JOHOR BAHRU 15 Mac - Kerajaan diminta supaya menimbang semula proses
kenaikan pangkat bagi tenaga pengajar jururawat yang kini didakwa berat
sebelah.
Malah Presiden Persatuan Pengajar Jururawat Semenanjung Malaysia
(PPJSM), Cathy Suhaila Abdullah mendakwa, proses tersebut juga hanya
mengutamakan mereka yang mempunyai kelayakan akademik.
"Kami juga jururawat dan seharusnya menerima kenaikan pangkat yang
sama seperti pelatih baru kerana kami mempunyai pengalaman lebih luas
dalam bidang kejururawatan ini.
"Apa yang kami mahu hanyalah pertimbangan semula proses kenaikan
pangkat golongan senior seperti kami yang sudah lama berkhidmat dalam
bidang ini," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Menurut Cathy Suhaila, kerajaan perlu mengambil kira pengalaman
mengajar dan sistem merit mengikut skim khidmat pengajar di bawah
klasifikasi perkhidmatan dan kesihatan dalam proses tersebut.
Katanya, kebanyakan tenaga pengajar dalam bidang itu mempunyai
ijazah sarjana muda dan mereka juga wajar menerima kenaikan pangkat
sama seperti golongan siswazah yang baru menceburi bidang kejururawatan.
"Tanpa tenaga pengajar seperti kami, tidak mungkin ada jururawat dan
kami sememangnya berharap agar rayuan ini diberikan pertimbangan
sewajarnya.
"Kami juga ingin berkongsi peluang kenaikan pangkat sama seperti
pelatih kerana kami sudah begitu lama mengabdikan diri dalam bidang
kejururawatan dan banyak pengorbanan telah dilakukan," katanya.
dicetak dari utusan online
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 34
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5844

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile https://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by ajibra9 on Sun 05 Apr 2009, 3:46 am

ass'kum,orang rumah saya seorang pengajar jururawat u41,memandang ditawar pemangkuan jururawat klinikal u42,maka saya galakkan dia memasuki skim jururawat semula kerana peluang untuk naik pangkat memang cerah malahan boleh jadi pengarah hospital seperti di hospital lanau sarawak,jadi Pengajar agak memenatkan dan stress dengan lesson plainnya itu.

ajibra9
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 48
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 3
Points : 3982

View user profile http://www.sabahpearl.sosblog.com

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by firib5593 on Tue 14 Apr 2009, 1:21 pm

em, kerajaan sepatotnye semak balik skim gaji ni..n bukan setakat kepada pengajar juga kepada jururawat yang bertugas di nursing board..x tau la ape gred gaji diorang sekarang ni, tp mase aku tgk dkt web nursing board.. Ketua Jururawat Malaysia Madam bibi tu hanye U40.. http://medicalprac.moh.gov.my/uploads/img446d9dfae21b0.gif

dia ni kire orang paling berkuasa dalam jururawat kat Malaysia ni, tapi gred gaji dia takat tu je..begitu jugak yang laen..sepatotnye mereka2 ni diberi gred yang lebih tinggi sesuai dengan peranan dan tugas mereka..x adil kalo hanya menggunakan kelayakan akademik semata2 sebagai ukuran gred gaji.. diorang yang dah banyak sgt pengalaman patot dan wajar diberikan gred yang lebih tinggi n kelayakan akademi tu sebagai pelengkap sahaja kepada mereka
avatar
firib5593
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : student lg
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 32
Tarikh Register : 02/04/2009
Reputation : 4
Points : 3635

Character sheet
Mutiara Kata saya: Mencari Erti Ikhlas

View user profile http://tintaluhur.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by drifter adrenaline on Tue 14 Apr 2009, 2:35 pm

haha dasyat2 puan cathy suhaila ni ya.....teringat time2 puan cathy suhaila ni menngajar mental health nursing....mmg patut pun fight tok perstuan pengajar jururawat ni n utk utk kebaikan mereka gak...tp skrg ni kkm da upgrade pun gaji2 utk matron dan sister yg ada degree terus ke gred u42...n cns u41...time zaman matron Bibi Florina mmg msh lg u40 n sampai dia pencen pun x naik...but not now,skrg sume da naik..... Hormat
avatar
drifter adrenaline
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : pencari dragonball
Gender : Male
Jumlah Post : 78
Umur : 36
Tarikh Register : 28/03/2009
Reputation : 0
Points : 3585

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by syuhada1005 on Tue 24 Nov 2009, 9:49 pm

mmg semua dah naik tp fikir2 la elaun rumah kita yang hanya RM180 sebulan...wajarka 2
avatar
syuhada1005
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : pelatih p/bsk
Gender : Female
Jumlah Post : 14
Umur : 1943
Tarikh Register : 15/11/2009
Reputation : 0
Points : 3249

Character sheet
Mutiara Kata saya: setiap penyakit ada ubatnya...kecuali mati...

View user profile

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by firib5593 on Wed 25 Nov 2009, 12:28 am

web tu x up2date hehehe skang ni sape bos nursing ye? sape2 tahu carta organisasi n gred gaji nursing board terkini?
avatar
firib5593
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : student lg
Gender : Male
Jumlah Post : 95
Umur : 32
Tarikh Register : 02/04/2009
Reputation : 4
Points : 3635

Character sheet
Mutiara Kata saya: Mencari Erti Ikhlas

View user profile http://tintaluhur.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by izah84 on Wed 25 Nov 2009, 1:02 am

salam...kawan2 semua...emm..lama tak menjenguk forum ni dek kekangan masa dan waktu....rasanya kita masih belum ada official nursing society website...kalau nak tau apa2 cite pun hnya melalui annual nursing magazine je...

----Forum Paramedik Malaysia-----




do the best,be the best, bcoz ur the best..
avatar
izah84
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 172
Umur : 34
Tarikh Register : 19/01/2007
Reputation : 3
Points : 4284

Character sheet
Mutiara Kata saya: ikhlas utk segalanya..

View user profile

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by Jururawat_Nakal on Mon 21 Dec 2009, 3:19 pm

kerajaan patut semak dan naikkan skim jururawat... wajibkan semua nurse sambung study ambik degree dg tawarkan kenaikn pngkat tnpa syarat selepas mndapatkan degree..
avatar
Jururawat_Nakal
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jururawat Terlatih U29
Gender : Female
Jumlah Post : 70
Umur : 30
Tarikh Register : 25/01/2007
Reputation : 0
Points : 4333

View user profile

Back to top Go down

Re: Jururawat rayu naik pangkat

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum