FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by Lord Vlad on Mon 12 Mar 2007, 5:13 am

A'kum dan salam sejahtera kepada rakan2 ahli forum paramedik.... sempena dengan adanya forum tentang kesihatan ibu dan anak nih aku nak ambil peluang buka thread nih.... diharap mak2 budak dan bapak2 budak sekalian alam dapat berkongsi detik kelahiran anak atau anak2 anda di sini...

best gak kan kalau dapat baca pengalaman orang lain, so bagi orang macam aku yang takder pengalaman nih boleh la jadikan pengalaman saudara-saudari sebagai panduan bila saat jadi ibu @ bapa menjelma nanti.....

JANGAN SIMPAN PENGALAMAN ANDA SORANG2..... JOMMMM KITA BERCERITA DI SINI........

ayuh kawan2...... kongsi pengalaman anda......lol! lol! lol!

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5280

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by WANI CM on Tue 10 Apr 2007, 8:53 am

saye pun takde pengalaman lahi,awak canne?

WANI CM
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : pelatih pembantu perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 28
Tarikh Register : 09/04/2007
Reputation : 0
Points : 3789

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by WANI CM on Tue 10 Apr 2007, 8:55 am

Smile

WANI CM
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : pelatih pembantu perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 28
Tarikh Register : 09/04/2007
Reputation : 0
Points : 3789

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by seri on Fri 13 Apr 2007, 3:42 pm

er..errr...

----Forum Paramedik Malaysia-----




ya tuhan ku..aku berserah padamu ya Allah..
avatar
seri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : STATE REGISTRED NURSE
Gender : Female
Jumlah Post : 151
Umur : 33
Tarikh Register : 05/12/2006
Reputation : 0
Points : 3899

Character sheet
Mutiara Kata saya: mencari permata yang hilang...

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by Lord Vlad on Mon 16 Apr 2007, 7:56 am

naper seri...cerita laa......

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5280

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by seri on Tue 17 Apr 2007, 6:57 am

tuh nanti kita berdua eh sayang..

----Forum Paramedik Malaysia-----




ya tuhan ku..aku berserah padamu ya Allah..
avatar
seri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : STATE REGISTRED NURSE
Gender : Female
Jumlah Post : 151
Umur : 33
Tarikh Register : 05/12/2006
Reputation : 0
Points : 3899

Character sheet
Mutiara Kata saya: mencari permata yang hilang...

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by zulk on Thu 19 Apr 2007, 3:17 am

aku takde pglmn sambut kelahiran ank sindiri....tp ank org laen dh byk kali...dlm kereta jer dh 2 kali..tau2 kepala baby dh kluo...conduct la...x kan nk tggu lg...best..n yg paling best nama kita akn tercata sbg org yg menyambut kelahiran baby kt dlm brg utk register birth cert....

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 108
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4152

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

emmm......

Post by matnie_84 on Tue 24 Apr 2007, 6:39 am

kawin pun blm lg...!!!!

matnie_84
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2
Umur : 33
Tarikh Register : 12/04/2007
Reputation : 0
Points : 3786

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by adilla on Sun 05 Aug 2007, 9:04 pm

pengaamatan sy,org kesihatan mampu conduct org lain tp tak sanggup conduct family atau darah daging sendiri...hikss
avatar
adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 34
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 18
Points : 3833

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by rozila on Thu 09 Aug 2007, 9:13 pm

emmm....best topik ni... pandai hotline buka thread ni..

saya ada pengalaman...hehe...
saya dah melahirkan 2 orang anak.. dua-dua anak saya lelaki..dua-dua jugak dalam situasi yang berbeza..tp cerita saya ni taklah best mana pun...cuma yang tak dapat saya lupakan ketika saya mengandung sehinggalah saya terasa sakit melahirkan anak..

emmm... masa mengandung anak pertama saya rasa happy sangat...sebab saya tak sangka dalam usia saya yang masih muda..ketika itu umur saya baru 25 tahun, saya dah mengandung..nak jadikan ceritanya... masa mengandung tu best sangat...apa yang kita mintak semua dapat..nak makan apa...semuanya ditunaikan oleh suami tercinta..hehe..dan alhamdulillah jugak masa mengandungkan kedua-dua anak saya tu...saya takde apa-apa alahan.muntah ke.. loya ke...cuma terasa pening sikit-sikit tu adalah..masa mula-mula dapat tau dah pregnant tu...saya demam,sakit kepala, pening..dan sedikit rasa mual..ada jugak ambik mc..2 hari..tp simptom-simptom tu tak lama lah...tu masa 3 bulan pertama je...lepas tu takde rasa lagi dah.. cuma bila dah kandungan dah agak besar..saya terasa tapak kaki saya terasa teramat sakit ..berdenyut-denyut..setiap kali balik kerja mesti kena urut dulu tapak kaki baru boleh tidur...nasiblah...dan Alhamdulillah.. saya ada seorang suami yang amat memahami...dialah yang tolong urutkan tapak kaki saya..emm..... bestnya!!!!..

kini tibalah saat saya terasa sakit yang "teramat"..tak dapat digambarkan betapa sakitnya nak melahirkan seorang hamba Allah..mula-mula tu...tak tau pun sebenarnya saya sakit tu..dah tanda-tanda nak bersalin...saya masuk labour room jam 3 ptg,15 April2003..doktor periksa jalan, baru 1cm...tp "contract pain" ni sakit sangat...tambah masa buat CTG..rasa lemas,sebab perut kita di ikat macam tu...lepas tu.. bila baby dalam perut tu mengeras,Ya Rabbi... sakitnya!!!Hanya Allah yang tahu...tak reti nak gambarkan macam mana..!bila dilihat jalan baru terbuka 1cm saya dimasukkan ke antenatal wad..masa kat antenatal wad tu camtu ah.. duk contract pain...gitulah... tapi kali ni lebih kerap..kalau sebelum ni contract pain 5 minit sekali, sekarang dah tak sampai 5 minit sakitnya...masa tu...Hanya Allah yang mampu kita mintak tolong...suami tak boleh masuk kat antenatal wad tu...sedih sangat!bukan setakat sedih je... memang saya menagis pun sebab terlalu sakit..!!!

setelah diperiksa semula..jalan dah terbuka 6cm,saya dimasukkan semula ke labour room..sekali lagi doktor buat pemeriksaan CTG...sekali lagi saya rasa nak pitam..lemas lebih-lebih lagi ketika baby dalam perut tu mengeras...Ya Rabbi..sakitnya!!!masa tu SPO2 saya drop..kelamkabut nurse kat labor room cepat-cepat bagi saya pakai oksigen..nasiblah kat labour room tu suami dibenarkan masuk untuk bagi sokongan emosi..setelah jalan dah terbuka 10cm..doktor mintak saya "Teran"..dan Alhamdulillah pada tanggal 16 April jam 0038 saya selamat melahirkan seorang bayi lelaki beratnya 2.81 kg setelah 3 kali teran..dan setelah bayi keluar... serta merta sakit nak bersalin tadi hilang..betapa Allah maha berkuasa...dan saya bersyukur kerana selamat bersalin..dan dikurniakan anak yang comel.. cukup segala sifat-sifatnya...dan rasa macam tak percaya saya dah menjadi seorang ibu...


bila teringatkan saat sakit nak bersalin tu... saya jadi phobia nak pregnant lagi..tapi dengan kuasa Allah dan kehendakNya..sekali lagi saya pregnant anak kedua dan kali ni..saya gunakan pengalaman bersalin pd kali pertama.. Alhamdulillah..pd 12 Jan 2007 jam 2030 saya mendapat seorang lagi cahayamata.. baby lelaki beratnya 3.01kg, penyeri hidup kami sekeluarga...sekarang anak saya sudah berusia 4 thn dan 2 thn..merekalah buah hati saya...

emmm..jadi begitulah cerita dan pengalaman saya ketika menyambut kelahiran anak yang amat bernilai dalam hidup kami sekeluarga...Terima kasih Allah...
avatar
rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 167
Umur : 39
Tarikh Register : 15/06/2007
Reputation : 0
Points : 3721

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by izah84 on Fri 10 Aug 2007, 12:19 pm

takde pnglmn melahirkan anak..tapi ada pnglmn tgk pt bersalin...

waktu tu sy semester4..betapa takjubnya tgk bayi di lahirkan ke dunia ni..bila fikr scr logik,tak mgkn kita rasa seorang manusia boleh di lahirkan dari jln yg sempit..tp,bila dah tgk sendiri barulah kita sedar betapa agungnya kuasa DIA..airmata menitis.terasa betapa sukarnya seorang ibu terpaksa bertarung nyawa utk membawa seorang insan lahir ke dunia ni..sbb tu,ibu tiada galang gantinya utk diri kita.
avatar
izah84
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 172
Umur : 32
Tarikh Register : 19/01/2007
Reputation : 3
Points : 3893

Character sheet
Mutiara Kata saya: ikhlas utk segalanya..

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by rozila on Sat 11 Aug 2007, 12:03 pm

ha...ah... betul tu... wahai adikku...
pengorbanan seorang ibu amat besar dalam kehidupan kita... bila kita sendiri merasai "keperitan" yang dirasai oleh ibu kita sebelum ini...rasa tak mungkin kita akan menjadi anak derhaka..

justeru wahai teman-teman,
jadilah anak yang soleh, dan solehah,hormatilah orang tua selalu,isayangilah ibu kita,walau sesibuk mana pun kita, pulanglah ke kampung menjenguk orang tua kita..ibu bapa kita amat gembira bila kita dilahirkan,jadi hargailah mereka,ingatlah ibu sanggup bergadai nyawa melahirkan kita, tanpa ibu dan bapa, kita tiada dalam dunia ini..ibu adalah "jantung, hati" kita...
avatar
rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 167
Umur : 39
Tarikh Register : 15/06/2007
Reputation : 0
Points : 3721

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by adilla on Mon 13 Aug 2007, 6:43 pm

terharu cerita kak rozila...nanti kasi sy tips k..
avatar
adilla
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Jururawat
Gender : Female
Jumlah Post : 303
Umur : 34
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 18
Points : 3833

Character sheet
Mutiara Kata saya: HiAsI PeRiBaDi

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by rozila on Tue 14 Aug 2007, 2:43 pm

boleh Dekdee takde masalah...insya Allah suatu masa nanti bila Dekdee sendiri dah berumah tangga, Dekdee akan rasa sangat bahagia menjadi seorang ibu...
avatar
rozila
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : SRN
Gender : Female
Jumlah Post : 167
Umur : 39
Tarikh Register : 15/06/2007
Reputation : 0
Points : 3721

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingatlah janji Allah itu pasti dan pasti....

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by fadzil991 on Sun 23 Mar 2008, 1:29 am

pengalaman melahirkan tak mungkin ada... hehehee...

tapi pengalaman sambut baby dalam ambulan tu ada ler sekali dua.... seronotnyerrrrr
avatar
fadzil991
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Pegawai Pengembang Koperasi, Suruhanjaya Koperasi Malaysia
Gender : Male
Jumlah Post : 10
Umur : 46
Tarikh Register : 22/03/2008
Reputation : 0
Points : 3444

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by haikaz_s on Tue 25 Mar 2008, 4:00 pm

melahirkan pernah....4 bulan lepas...tengok tak pernah....kakakakaka.....
avatar
haikaz_s
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 497
Umur : 36
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 3
Points : 3449

Character sheet
Mutiara Kata saya: tora-tora

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by MLT_hidayah on Sat 29 Mar 2008, 6:41 pm

avatar
MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 33
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3391

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by Wan on Tue 01 Apr 2008, 7:33 am

bestnye pengalaman tu, segala emosi bercampur. x tahu bila lagi nak dapat pengalaman demikian.

pengalaman keguguran pernah dilalui, rasa terkilan, hari2 menangis, x sanggup nak hadapi lagi. Sad
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3226

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by MLT on Tue 01 Apr 2008, 2:13 pm

wan cit e la skit dari awal mengandung sampai la peristiwa melahirkan anak... pastu apa reaksi suami?
avatar
MLT
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 38
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 1
Points : 3589

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by Wan on Thu 03 Apr 2008, 3:17 am

@MLT wrote:wan cit e la skit dari awal mengandung sampai la peristiwa melahirkan anak... pastu apa reaksi suami?

ha? nape wan? huhuhuhuhu Embarassed

*pengalaman wan mengandung dan melahirkan baby tgk lam tv je, realiti belum ada pengalaman tu*
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3226

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by noni on Sat 05 Apr 2008, 5:11 am

flower Saya melahirkan bby pd 20/2/2007 lalu.Kena induce sminggu sblm tarikh sbnr sbb HPT.Dpt HPT pun masa 5 bulan kndungan....dpendekkan crita,16/2 dah admit dan DR dah buat VE os baru bkk 1cm.DR masuk prostin sehari tu tak de rasa apa2.Saya dok berjln2 aktif mcm selalu.Saya tak gheti lah nak duk diam ni.

Esok nya masuk lg prostin tp os tak bukak2.Dok 1cm dah lps 24jam apa lg MO tpaksa lah paksa...Phm2 je lah,dia buat VE dah berbelas kali,tuhan je tahu.... nangis nangis nangis Tp saya sakit masa VE tp kesan prostin lgsung tak de kesan apa2.Contraction pun tak.

Esoknya,DR dah nak tolak aku ke Labour Room dan sblm tu di kerjakan nya aku cukup2.Hehehe....dari 1cm bukak jg 3cm tp separuh nyawa lah....hehehehe..paham2 je lah.Kt LR set drip dan 1st pitosin pun os tak bukak dr 3cm,DR buat VE dan dikerjakan saya lg...Adoi...Terbukak lah 6cm.Masuk lg 2nd pitosin dah saya masih tak rasa nak terberanak,tp pinggang ni rasa mcm nak tercabut!Saya dah surinder dah saya request dgn MO yg saya nak OP.Tak psl2 kena bambu dgnMO sbb dah bukak 6cm br nak OP sdgkan sblm ni MO offer OP(sbb saya ada mslh heart disease) saya nak bersalin SVD.Tp dlm kul 6.42 ptg,saya rasa nak meneran bila JM tgk kepala bby dah nak keluar.Dah vertex.Saya apa lg,terus teran dan.....kluar lah MUHAMMAD HARITH HAIKAL ............. bounce cheers tepuk
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3957

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by haikaz_s on Sat 05 Apr 2008, 6:01 am

macam2 pengalaman orang bersalin ni kan....tunggu la kelahiran yang akan datang....pengalaman macam mana pulak nak tempoh...he...he....
avatar
haikaz_s
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 497
Umur : 36
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 3
Points : 3449

Character sheet
Mutiara Kata saya: tora-tora

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by noni on Sat 05 Apr 2008, 6:15 am

bila labour je,tgk muka anak,terus hilang rasa sakit.Yg pelik nya,dlm LR dari pukul 7pg-7ptg punya lah lama tp bila bby nak keluar teran 3x tak sampai 5minit pun dah.
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3957

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by noni on Sat 05 Apr 2008, 6:18 am

saya tak terasa lama dlm LR sbb dlm kepala tak sabar nak tgk muka anak ditambah pula suami ada sblh bg sokongan.
avatar
noni
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : surirumah takde tangga
Gender : Female
Jumlah Post : 1163
Umur : 37
Tarikh Register : 28/12/2007
Reputation : 24
Points : 3957

Character sheet
Mutiara Kata saya: KEJUJURAN itu lambang KEIKHLASAN hati............

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by Wan on Mon 07 Apr 2008, 3:36 am

terharu baca pengalaman noni, moga2 muhammad harith haikal jadi manusia yang berguna dan menghargai ibunya, puan noni ni.. Smile (dikerjakan dengan teruknya..huhuhu) ngeri dengar ayat tu..
avatar
Wan
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Jawatan : -
Gender : Female
Jumlah Post : 1027
Umur : 39
Tarikh Register : 13/11/2007
Reputation : 1
Points : 3226

Character sheet
Mutiara Kata saya: stay alive.. stay hepi.

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman ibu & bapa: Peristiwa menyambut kelahiran ana

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum