FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Page 2 of 21 Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by atira on Mon 06 Apr 2009, 10:56 am

hai kamalia..salam kenal...
sayer org baru....hehe

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3745

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by EWAN on Mon 06 Apr 2009, 11:09 am

@atira wrote:hai kamalia..salam kenal...
sayer org baru....hehe

owg baru????... wakakakaka..... gelak sakan gelak sakan gelak sakan ......

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3671

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by atira on Mon 06 Apr 2009, 11:16 am

amboi gelak golek nmpak

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3745

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by EWAN on Mon 06 Apr 2009, 11:27 am

jangen mareh.... Laughing

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3671

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by atira on Mon 06 Apr 2009, 11:33 am

xmarah pun..

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3745

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by EWAN on Mon 06 Apr 2009, 11:38 am

macam ni la....
ni yg buat aq makin sayang ngan kak tira nih... Razz

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3671

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by atira on Mon 06 Apr 2009, 11:44 am

ye ke ye ke....mekasih la...

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3745

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by EWAN on Mon 06 Apr 2009, 11:47 am

nih yg jadik macam tak ikhlas sayang kak tira nih....
huhuhuhuhu.... Razz

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3671

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by atira on Mon 06 Apr 2009, 11:49 am

hehe..pndai la dik wan.....
ni dah mndi blom....hahaha

atira
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : lepak2..tp tingkat
Gender : Female
Jumlah Post : 2416
Umur : 26
Tarikh Register : 15/08/2007
Reputation : 12
Points : 3745

Character sheet
Mutiara Kata saya: Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci ALLAH kerana tiada lagi yang mengasihimu di akhirat kelak

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by EWAN on Mon 06 Apr 2009, 11:55 am

belom kul 6 lagik...
nanti kol 6 baru mandi...
huhuhuhuhu...

EWAN
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : studen..
Gender : Male
Jumlah Post : 778
Umur : 25
Tarikh Register : 13/01/2009
Reputation : 9
Points : 3671

Character sheet
Mutiara Kata saya: malas adalah racun paling berbisa, rajin adalah ubat yang paling mjarab.

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 1:43 pm

@aieyda wrote:bunga utk aku ke..hehehee..

yup...special rose 4 u....ni bagi lg utk kak aida......


kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 1:47 pm

@atira wrote:hai kamalia..salam kenal...
sayer org baru....hehe

hii atira......terbalik la plak...lia yg orang baru...byk yg perlu saya blajar....


kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by aieyda on Mon 06 Apr 2009, 2:25 pm

[quote="kamalia"][quote="aieyda"][b][color=green]bunga utk aku ke..hehehee..[/color][/b][/quote]

[color=red]yup...special rose 4 u....ni bagi lg utk kak aida......[/color]

[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl7.glitter-graphics.net/pub/1005/1005237xhtbxalfbd.gif[/img][/url][/quote]

wahh..bestnye dpt eskrim..
ko berani la hulur eskrim kat aku dlm forum ni,cer kat luar kedekut ko nak belanja aku eskrim kan... :D

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5204

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 2:31 pm

@aieyda wrote:
@kamalia wrote:
@aieyda wrote:bunga utk aku ke..hehehee..

yup...special rose 4 u....ni bagi lg utk kak aida......


wahh..bestnye dpt eskrim..
ko berani la hulur eskrim kat aku dlm forum ni,cer kat luar kedekut ko nak belanja aku eskrim kan... Very Happy

setakat eskrem bole la blanja kak aida....hehehe...

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by aieyda on Mon 06 Apr 2009, 2:38 pm

ye ke..
t aku carik ko t..hehehe

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5204

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 2:59 pm

Sinar bulan pun bercahaya
Semuanya dicipta
Pada manusia di dunia ini
Tanpa rasa curiga
Tanpa kita semua tertanya
Terserlah semuanya
Kebesaran Maha Esa

Tuhan lebih memahami
Apa saja yang kita ingini nya
Pemberian yang tiada batasnya
Tapi tak pernah kita menghargaiNYA

Hanya kau berkuasa
Maha pengampun
InsafNya kita terasa
Dari semua dosa-dosa yang telah diperlakukan

Terserah semuanya
Tuhan lebih mengetahui
Apa saja yang kita ingini
Walaupun berjutaan rintangan diperlu tempuhi

Pada Mu yang Esa
Ku berserah semua dan segalanya
Hanya pada Mu
Ku pohon keampunan selamanya
Berikan ku taufiq dan hidayah Mu

Amin Ya Allah Ya Rob'bal'alamin.

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 3:02 pm

@aieyda wrote:ye ke..
t aku carik ko t..hehehe

meh la cari kt kak aida.....makan eskrem kat giant yer.....huhuhu Laughing

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by aieyda on Mon 06 Apr 2009, 3:11 pm

hehhee..kat giant ek..giant area mana nih..hehehe..
ko ni sentimental jgk ye..hehee

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5204

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 3:14 pm

@aieyda wrote:hehhee..kat giant ek..giant area mana nih..hehehe..
ko ni sentimental jgk ye..hehee

tau kak aida xle cari kt....hehehe Very Happy ....kita kat giant sabah....meh la dtg cni....bukan stakat eskrem dapat tau...nti kt pekena nasi lalap yer...huhuhuhu.....

sentimetal????ye ker,x prasan plakkk....kuat baca novel kot lia ni....heheh study

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by aieyda on Mon 06 Apr 2009, 3:22 pm

ala..kalau setakat giant kat semenanjung ni leh lagik aku carik..
sabah jauh ba..
hehehe..
ptt la sentimental suka baca novel romance ye..

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5204

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 3:40 pm

@aieyda wrote:ala..kalau setakat giant kat semenanjung ni leh lagik aku carik..
sabah jauh ba..
hehehe..
ptt la sentimental suka baca novel romance ye..

tau xpe....hehehe....alah,nti datang sabah,meh la kat tmpat lia....mana tau akak nak g honeymon ke...pulau mabul ke,mata king island ke...
cehhh!!!!!!promote sabah lagi....hehehe...jgn mare...

novel?pantang ada novel....siap baca page tu berulang lagi lau best....huhuhu

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 4:14 pm


kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 4:15 pm

Surga adalah tempat yang penuh dengan kenikmatan, kegembiraan dan sukacita. Ke sanalah tujuan pengembaraan kaum muslimin. Orang yang meyakini adanya pahala dan Surga niscaya akan mudah menghadapi berbagai kesulitan. Mudah pula baginya untuk tetap tsabat dalam keteguhan dan kekuatan imannya. Dalam meneguhkan iman para sahabat, Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam sering mengingatkan mereka dengan kenikmatan Surga. Ketika melewati Yasir, isteri dan anaknya Ammar yang sedang disiksa oleh kaum musyrikin beliau mengatakan: "Bersabarlah wahai keluarga Yasir, tempat kalian nanti adalah Surga." (HR. Al Hakim/III/383, hasan shahih) Mudah-mudahan kita boleh merawat dan terus-menerus meneguhkan keimanan kita sehingga Allah menjadikan kita khusnul khatimah. Amin.

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 4:18 pm

Mengapa Manusia Ditimpa Bencana? Dalam sebuah hadis diriwayatkan oleh At-Tarmizi daripada Ali bin Abu Talib, Rasulullah saw bersabda yang bermaksud: "Apabila umatku melakukan 15 perkara berikut, maka layaklah mereka ditimpa bencana iaitu:
1. Apabila harta yang dirampas (daripada peperangan) diagih-agihkan kepada orang-orang yang tertentu sahaja.
2. Apabila zakat dikeluarkan kerana penebus kesalahan (terpaksa).
3. Apabila sesuatu yang diamanahkan menjadi milik sendiri.
4. Apabila suami terlalu mentaati isteri.
5. Apabila anak-anak menderhakai ibu bapa masing-masing.
6. Apabila seseorang lebih memuliakan teman daripada ibu bapa sendiri.
7. Apabila kedengaran banyak bunyi bising.
8. Apabila lebih ramai berbicara mengenai hak keduniaan di dalam masjid.
9. Apabila sesuatu kaum itu terdiri daripada orang yang dihina oleh mereka.
10. Apabila memuliakan seseorang kerana takutkan tindakan buruknya. 11. Apabila arak menjadi minuman biasa.
12. Apabila lelaki memakai sutera.
13. Apabila perempuan dijemput menghiburkan lelaki.
14. Apabila wanita memainkan alat-alat muzik.
15. Apabila orang yang terkemudian menghina orang terdahulu, maka pada saat itu tunggulah bala yang akan menimpa dalam bentuk angin merah (puting beliung) atau gerak gempa yang maha dahsyat atau tanaman yang tidak menjadi.

Seandainya kita sama-sama merenungi hadis di atas, tidak dapat tidak kita akan menerima hakikat bahawa bencana yang menimpa sesuatu kaum itu adalah berpunca daripada perbuatan mereka sendiri. Oleh itu, kembali kepada yang dituntut oleh Islam, semoga kehidupan kita akan dirahmati keamanan dari dunia hingga ke akhirat.

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by kamalia on Mon 06 Apr 2009, 4:22 pm

KISAH TEMPAT TINGGAL RUH


Abu Bakar r.a telah ditanya tentang ke mana ruh pergi setelah ia keluar dari jasad, maka berkata Abu Bakar r.a : "Ruh itu menuju ke tujuh tempat" :-

  1. Ruh para nabi dan utusan menuju ke syurga Adnin.
  2. Ruh para ulama menuju ke syurga Firdaus.
  3. Ruh para mereka yang berbahagia menuju ke syurga Illiyyina.
  4. Ruh para syuhadaa berterbangan seperti burung disyurga sekehendak mereka.
  5. Ruh para mukmin yang berdosa akan tergantung di udara tidak di bumi dan tidak di langit sampai hari kiamat.
  6. Ruh anak-anak orang yang beriman akan berada di gunung dari minyak misik.
  7. Ruh orang-orang kafir akan berada dalam neraka Sijjin, mereka disiksa beserta jasadnya sampai hari kiamat.


Telah bersabda Rasulullah S.A.W bahawa : "Tiga kelompok manusia yang akan berjabat tangannya oleh para malaikat pada hari mereka keluar dari kuburnya ialah" :-

  1. Orang-orang yang mati syahid.
  2. Orang-orang yang mengerjakan solat malam dalam bulan Ramadhan.
  3. Orang yang puasa hari Arafah.

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3896

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: KENALI DAKU.....terlebih sudahhhh.......

Post by Sponsored content Today at 7:33 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 21 Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum