FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by duitbah on Thu 23 Apr 2009, 10:48 am

Salam

Ada yang kenal saya??? Saya dah bertugas sebagai JTMP, lebih 10 tahun. Saya terlibat dalam kursus atau assessment-mikroskopi malaria di negeri Sabah dan seluruh Malaysia. Saya mendapat score ( expert- National Malaria Assessment ACTmalaria (WHO)). Difahamkan dari maklumat terbaru baru 4 yang berjaya mendapat expert di seluruh Malaysia (Negara-negara yang lain pun tidak banyak yang dapat expert), yang lain dapat score: reference, advance dan training. Peluang untuk JTMP-JTMP yang lain, cuba dapatkan peluang untuk menduduki assessment tersebut (biasa dibuat dua tahun sekali-disertai oleh 1 atau 2 wakil dari seluruh negeri di Malaysia).

Saya telah membuat kursus atau assessment di Sabah, Sarawak, Kelantan, Makmal Kesihatan Kebangsaan Sungai Buloh (2008). Tahun ini buat kursus intensif dan ulangkaji mikroskopi malaria 2009 (Sabah). Bulan jun ini buat assessment-mikroskopi malaria di Terengganu. Pasti ada yang kenal dengan sayakan. Kalau ada yang kenal boleh hubungi saya.

Ok... kita ke isu utama (subjek).PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???
Saya telah berdebat dengan pegawai di Unit Kenaikan Pangkat, Puterajaya. Alasan mereka, terlalu banyak kertas kerja yang perlu disediakan, jadi tiada proses interview?( Proses interview: membolehkan semua orang tidak kira umur boleh dinaikkan pangkat asalkan kamu ada kelayakan dan dapat menjawab kehendak soalan ). Walau pun saya dah bertugas 10 tahun tapi masih lagi dalam kategori junior. Logikkah?... Fikir-fikirlah, apabila kita meningkat usia, biasanya komitmen kita akan meningkat, semangat juga akan berkurang dan akhirnya siapa yang akan membuat penambahbaikan profesion JTMP? Siapa yang akan memartabatkan profesion kita. Jawatan-jawatan paramedik yang lain seperti MA dah jadi Penolong Pegawai Perubatan, IK dah jadi Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran. Perubahan Jawatan-jawatan mereka ke skim Bersepadu akan membolehkan mereka mengalami kenaikan gaji secara relatifnya (Pelarasan). Di tambah lagi dengan peluang kerjaya yang lebih tinggi. (Gred lebih tinggi).

JTMP-JTMP yang terlalu senior pun kurang semangat untuk memartabatkan profesion. Semua pun nak ingat pencen dah. Itulah kenyataannya. Contoh ada yang JTMP Gred U40 tidak mahu ke ibupejabat. Dia lebih suka bertugas di Jabatan Patologi (Hospital) supaya tidak memeningkan dirinya.

Oleh itu, mintalah kepada semua Union JTMP bersatu hati. Teruskan dengan tuntutan-tuntutan yang boleh memperbaiki kerjaya kita, termasuklah desakan-desakan supaya semua JTMP ada peluang untuk kenaikan pangkat tanpa memerlukan untuk menjadi TUA dulu baru dapat kenaikan Gred U32, U36 dll...

Terima kasih.

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4270

View user profile

Back to top Go down

10 tahun JTMP itu kira seniorlah tu...

Post by atokpencen on Thu 23 Apr 2009, 11:50 am

Kalau anda di bawah kesihatan, memang slow sikit. Kalau penilai SKT pertama dan kedua memberi ulasan dan sokongan memang chance dapat tu tinggi. Apa2pun bersabarlah semoga anda terus berkhidmat dengan cemerlang dan motivasi tinggi, walaupun belum dpt u32.
Minta recomen si M. Linsayan...
avatar
atokpencen
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Ukir pokok getah, potong rumput
Gender : Male
Jumlah Post : 331
Umur : 58
Tarikh Register : 06/04/2009
Reputation : 8
Points : 3901

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by duitbah on Thu 23 Apr 2009, 2:53 pm

Terima kasih atas komen membina anda. Smile Very Happy

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4270

View user profile

Back to top Go down

MENOLAK 'KENAIKKAN PANGKAT U32'

Post by duitbah on Fri 24 Apr 2009, 11:21 am

Terdapat calon yang ditawarkan kenaikkan pangkat U32 tapi menolak...Sedih jugalahkan... Sad

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4270

View user profile

Back to top Go down

Lain padang, lain belalang

Post by pedang on Sun 26 Apr 2009, 2:42 pm

Entah la...kalu kat USM, keje 10 tahun masih dikira junior sbb ramai lagi MLT 15thn++ x dpt naik U32....setahu saya la sepnjg berkhidmat ni, baru 2 org dpt U32 dgn service 11 thn...tidak termasuk special case 1 org dpt U32 slps service 5 thn kalu x silap (sejarah USM la ni...rekod sejak USM kampus kesihatan ditubuhkan tahun 1983)....

pedang
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 171
Umur : 42
Tarikh Register : 05/08/2007
Reputation : 3
Points : 4156

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by tkr on Mon 27 Apr 2009, 1:32 pm

kalau anda belum dinaikan pangkat, belum ada rezeki la tu. Rezeki yg Tuhan beri kpd manusia, bukan semua manusia dpt samarata. Ada yg dapat lebih dan ada yg kurang. Sesiapa dpt rezeki yg kurang, mungkin Tuhan telah berikan sesuatu yg org lain tidak perolehi. So..bersyukur dgn apa yg Tuhan berikan.
avatar
tkr
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : lecturer
Gender : Male
Jumlah Post : 59
Umur : 39
Tarikh Register : 01/09/2008
Reputation : 0
Points : 3808

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by pedang on Mon 27 Apr 2009, 5:12 pm

Betul..betul..betul..anggap la bkn rezeki kita lagi... jgn putus asa..

pedang
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 171
Umur : 42
Tarikh Register : 05/08/2007
Reputation : 3
Points : 4156

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by duitbah on Mon 27 Apr 2009, 6:39 pm

Trima kasih untuk pandangan dan komen padang dan tkr...teruskan apa-apa pandangan, komen membina dan pertukaran pendapatan mahu pun pengalaman dan pengetahuan terbaru dari teman-teman semua. TQ Very Happy

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4270

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by tkr on Mon 27 Apr 2009, 7:44 pm

tapi persoalannya memang tak patutle seniority menjadi asas dan panduan utk kenaikan pangkat seiring dgn globalisasi, sistem pelajaran terbuka dan kuota bumi 30% yg dimansuhkan oleh najib baru2 ni. Seperti k'jaan mahukan persaingan dlm apa segi pun. Jika ini berlarutan, peluang staf junior yg cemerlang utk dinaikkan pangkat semakin disempitkan.
avatar
tkr
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : lecturer
Gender : Male
Jumlah Post : 59
Umur : 39
Tarikh Register : 01/09/2008
Reputation : 0
Points : 3808

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by pedang on Tue 28 Apr 2009, 9:09 am

Betul..betul..betul...performance first kata Najib...so, patut kalu kualiti/mutu kerja bagus, patut peluang utk naik pgkt tinggi la..tp mmg jarang dipraktikkan..huhu..

pedang
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 171
Umur : 42
Tarikh Register : 05/08/2007
Reputation : 3
Points : 4156

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by SYIDA on Tue 28 Apr 2009, 10:15 am

aSSALMUALIKUM.....

KENAIKAN pangkat adalah isu kedua bagi saye....

sorry kalu tak berpuas hati dgn keyataan ini . tapi ini adalah utk kepentingan bersama..

daripada kite brrtalingkah sape yg layak utk dinaikkan pangkat lebih baik kite pikir kan macamnae nak upgrade kite punya jawatan lagi baik.....semua dpt manafaat.......

SYIDA
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : PARAMEDIK
Gender : Female
Jumlah Post : 29
Umur : 39
Tarikh Register : 27/04/2009
Reputation : 0
Points : 3548

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by tkr on Tue 28 Apr 2009, 12:10 pm

@SYIDA wrote:aSSALMUALIKUM.....

KENAIKAN pangkat adalah isu kedua bagi saye....

sorry kalu tak berpuas hati dgn keyataan ini . tapi ini adalah utk kepentingan bersama..

daripada kite brrtalingkah sape yg layak utk dinaikkan pangkat lebih baik kite pikir kan macamnae nak upgrade kite punya jawatan lagi baik.....semua dpt manafaat.......

setuju...

tapi kenaikan pangkat tanpa mengikut seniority boleh menjadi mekanisma motivator bagi mereka dan staf lain. Apa yg dimaksudkan sbg motivator, kerja rajin dan cemerlang termasuk lulus peperiksaan yg ditetapkan= dpt imbuhan. Naluri perlukan sesuatu imbuhan dari hasilkerja yg dilakukan adalah sifat semulajadi manusia termasuklah haiwan. Jika mekanisma motivator ini tidak dilakukan atau dilakukan tapi dgn penuh kepincangan, maka daya bersaing dan ingin maju pada manusia akan menurun seiring dgn hasil kerja.
avatar
tkr
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : lecturer
Gender : Male
Jumlah Post : 59
Umur : 39
Tarikh Register : 01/09/2008
Reputation : 0
Points : 3808

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by SYIDA on Tue 28 Apr 2009, 2:19 pm

ya betul tu tkr. Jom la kengkawan kite bukak buku baru. Berjuang utk maju bukan utk poket sendiri tetapi utk pokek bersama. Tak salah berkongsi kejayaan dapat pahala lagi.

Jom kengkawan kite mulakan langkah demi kepentingan semua.

caho...caho.... minum minum minum

SYIDA
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : PARAMEDIK
Gender : Female
Jumlah Post : 29
Umur : 39
Tarikh Register : 27/04/2009
Reputation : 0
Points : 3548

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by momong on Tue 28 Apr 2009, 4:28 pm

erm...aku setuju dgn pndpt syida & tkr tu... perlu ada motivator (mcm yg tkr taip tu la). Means kenaikan pangkat seseorang tu bukan hanya kerana senioritinya...tetapi dinilai dari prestasi & mutu kerjanya. Jd pd pndgn saya la..Performance kerja memang lebih penting la dari senioriti utk kenaikan pangkt...


*** scratch duitbah...aku rasalah...mcm aku kenal ko bah...hehe...
avatar
momong
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : c'ni makmal
Gender : Female
Jumlah Post : 159
Umur : 34
Tarikh Register : 25/03/2009
Reputation : 0
Points : 3770

Character sheet
Mutiara Kata saya: Happiness keeps you sweet,Trails keep you strong,Sorrows keep you human,Failures keep you humble,Success keeps you Glowing,But GOD keeps you going...

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by Petchiko on Wed 29 Apr 2009, 1:23 am

Tapi kan..kebanyakan senior tapi bukan semua byk mempengaruhi junior dlm aspek cara kerja...bila junior buat salah cepat2 aja ambil tindakan..tapi bila senior buat salah x terjadi pulak mcm tu..Saya sokong pendapat shida, tkr dan momong..prestasi kerja lebih penting berbanding seniority dalam menentukan kenaikan pangkat..
avatar
Petchiko
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 90
Umur : 41
Tarikh Register : 02/07/2008
Reputation : 6
Points : 3886

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by tay_rie on Wed 29 Apr 2009, 2:10 am

bounce bounce Isu kenaikan pangkat nie bergantung kepda prestasi individu sendiri tp kalau disebabkan seniority tu mgkn sebab kesian kot... scratch lol! taknak dengar
avatar
tay_rie
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : kaji darah
Gender : Male
Jumlah Post : 207
Umur : 40
Tarikh Register : 06/09/2007
Reputation : 0
Points : 4139

Character sheet
Mutiara Kata saya: Peace No War !!! :D

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by Petchiko on Wed 29 Apr 2009, 6:28 pm

Bukan kesian tapi kroni...tak percaya cuba tgk betul2..
avatar
Petchiko
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 90
Umur : 41
Tarikh Register : 02/07/2008
Reputation : 6
Points : 3886

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by Nadi on Wed 29 Apr 2009, 11:29 pm

yup petchiko.. kroni first.. bukti ada, kalau dihebohkan, ada yg pencen awal u40 kat atas tu.. tp, kesian pun ada jugak..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 42
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 4000

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by duitbah on Tue 02 Jun 2009, 12:12 am

Syabas dan Tahniah!!!! kepada semua JTMP yang naik pangkat, tak kiralah U32kah? U36kah? U38kah?...kepada mereka yang belum berjaya...jangan susah, peluang kamu semakin dekat kerana selepas mereka yang lebih 'Senior', yang 'Senior' pula yang akan dapat dan seterusnya giliran dibahagi-bahagikan kepada 'Junior'...

Inilah sistem yang terpaksa kita terima, sama ada kamu setujukah tidak, kita terpaksa menerimanya!!!! kepada yang masih muda terpaksalah kamu kena tunggu...kalau kamu dapat naik pangkat selepas genap 10 tahun bertugas....bersyukurlah, kerana sekarang ini, kalau setakat berkhidmat 10 tahun belum menjanjikan kamu akan dapat naik pangkat!!! apa pun yang pastinya selepas 15 tahun kamu akan dapat naik pangkat...yang penting dokumen sokongan kamu lengkap dan pastinya tiada masalah disiplin dll....

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4270

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by atokpencen on Tue 02 Jun 2009, 10:24 pm

11 - 15 tahun biasanya boleh naik pangkat. Kalu dapat naik 13 tahun itu kira ok lah tu. Kalu dah ambik pos basik, lagi laku, kalu tempat u keja ada ISO, akreditasi, lagilah laku. Pastikan Penilaian SKT bagus, ambik sikit hati KJ ....walaupun dia PS, dan itu state MLT misti mau kamcing........................
avatar
atokpencen
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Ukir pokok getah, potong rumput
Gender : Male
Jumlah Post : 331
Umur : 58
Tarikh Register : 06/04/2009
Reputation : 8
Points : 3901

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by ZoRRo on Wed 10 Jun 2009, 12:31 am

sal2
Dah lama tak baca komen rakan rakan terasa senyum sendiri... Very Happy

Isu kenaikan pangkat nii bukan isu baru, bagi saya yang rasanya sebaya dengan "Duitbah" mungkin tak begitu terasa bila tak naik pangkat lagi... mungkin benar bila baru 10tahun pengalaman bekerja dianggap masih mentah lagi dari aspek kemahiran apatah lagi aspek pengurusan.. Bila naik pangkat bukan bermaksud seronok dengan jawatan dengan kenaikan gaji yang tak seberapa tuu.. kadangkala buat oncall lebih lumayan pulangannya. Isunya mampukah kita memikul tanggungjawab dengan jawatan lebih tinggi... Mana mana Senior yang dah naik pangkat harapnya tunjuklah bukti yang memang kita benar2 layak memikul jawatan tersebut. Jangan nanti orang bawah boleh pertikai kewibawaan kita sebagai pemimpin..

bagi saya, saya lebih percaya kepada rezeki itu tentuan Allah, yang penting kita ikhlas dalam melaksanakan tugas. Asalkan pesakit puas dengan khidmat kita. Itu dah cukup buat saya.
avatar
ZoRRo
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 13
Umur : 42
Tarikh Register : 10/09/2008
Reputation : 0
Points : 3752

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by duitbah on Sun 14 Jun 2009, 10:44 am

Baru-baru ini saya dijemput untuk menjalankan Kursus Mikroskopi Malaria di negeri Terangganu...Kebetulan ada kematian disebabkan malaria pada masa itu...

Tiba-tiba pada masa itu, En. Mohd. Soupi, JTMP U32 Vektor Terangganu yang juga penyelaras kursus pada masa itu mendapat panggilan telefon dari Ketua JTMP...yang sedihnya, orang itu Ketua JTMP, tapi cakap "MLT tak pandai buat kerja"...

Common lah, JTMP tak dapat confirm spesies parasit malaria kerana lama tak nampak parasit malaria...buatlah banyak kursus seumpamanya...kita dari Sabah boleh bantu dari segi teknikal...kami juga boleh demonstrasi dan bagi tutorial tentang malaria(jika dijemput melaksanakan kursus)-...kepada yang berkenaan janganlah cakap mlt tak pandai buat kerja, tak baik...apa pun maaf kalau ada yang tersinggung cuma teguran untuk semua...tq

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4270

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by ZoRRo on Sun 14 Jun 2009, 1:06 pm

Salam...

Berkaitan tuduhan "MLT tak pandai buat kerja" tuu dah melampau... Sepatutnya sebagai Ketua MLT dia patut tau dimana kelemahan masalah itu. Dia sepatutnya selidik adakah memang berlaku kesilapan itu disebabkan kurangnya pengalaman berkaitan diagnostik Malaria atau Kurangnya program Kopetensi MLT itu sendiri... Sy kata begitu kerana bukan perkara ini berlaku di Terengganu sahaja, tetapi berlaku dimana mana juga.. Kita minta dengan usaha pegawai atasan dapat melihat perkara ini dengan positif supaya tahap perkhidmatan kita sentiasa diharapkan dan dinanti-nantikan oleh pelanggan kita. Kita harap semua MLT dapat tingkatkan kompetensi mengikut kepakaran masing masing dan diharap dapat bantu junior2 kita. Sama sama kita memartabatkan profesion kita.
avatar
ZoRRo
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 13
Umur : 42
Tarikh Register : 10/09/2008
Reputation : 0
Points : 3752

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by Nadi on Sun 14 Jun 2009, 1:21 pm

yup.. selidik dulu punca, baru buat penilaian, dan penambahbaikan jika perlu.. tapi, sikap u40 tu sendiri yg takkan cover kesilapan mlt, atas alasan jaga nama sendiri.. ntahlah..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 42
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 4000

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by duitbah on Mon 15 Jun 2009, 11:13 am

Saya dengar2 akan ada perubahan pimpinan pada kesatuan JTMP...Saya dengar dari orang2 kuat Kesatuan JTMP...ada siapa2 yang tahu???

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4270

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum