FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by zaki78 on Tue 16 Jun 2009, 3:52 pm

@duitbah wrote:Baru-baru ini saya dijemput untuk menjalankan Kursus Mikroskopi Malaria di negeri Terangganu...Kebetulan ada kematian disebabkan malaria pada masa itu...

Tiba-tiba pada masa itu, En. Mohd. Soupi, JTMP U32 Vektor Terangganu yang juga penyelaras kursus pada masa itu mendapat panggilan telefon dari Ketua JTMP...yang sedihnya, orang itu Ketua JTMP, tapi cakap "MLT tak pandai buat kerja"...

Common lah, JTMP tak dapat confirm spesies parasit malaria kerana lama tak nampak parasit malaria...buatlah banyak kursus seumpamanya...kita dari Sabah boleh bantu dari segi teknikal...kami juga boleh demonstrasi dan bagi tutorial tentang malaria(jika dijemput melaksanakan kursus)-...kepada yang berkenaan janganlah cakap mlt tak pandai buat kerja, tak baik...apa pun maaf kalau ada yang tersinggung cuma teguran untuk semua...tq
baca slaid malaria perlu latihan berterusan. setakat kursus 3 hari setahun x cukup, saya pernah pegi kursus malaria pastu dlm masa 4 th dpt satu slaid pos. saya x berani nak confirm, kena tanya rakan yg lain kat pkd dan mlt kat hosp. berhampiran.
avatar
zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender : Male
Jumlah Post : 480
Umur : 39
Tarikh Register : 15/03/2007
Reputation : 2
Points : 4273

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by zaki78 on Tue 16 Jun 2009, 3:54 pm

x spt TB, sekali nampak x kan lupa smpai bila2.
avatar
zaki78
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : mlt
Gender : Male
Jumlah Post : 480
Umur : 39
Tarikh Register : 15/03/2007
Reputation : 2
Points : 4273

Character sheet
Mutiara Kata saya: proud be your self!

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by momong on Tue 16 Jun 2009, 4:07 pm

ya, betul kata zaki tu.. bagi lab yang jarang menerima kes malaria positif, why don't mereka dibekalkan dengan slaid2 positif setiap spp malaria sebagai rujukan...boleh juga dibuat sebagai selfstudy di lab bila ada masa. cadangan je le... Surprised
avatar
momong
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : c'ni makmal
Gender : Female
Jumlah Post : 159
Umur : 33
Tarikh Register : 25/03/2009
Reputation : 0
Points : 3688

Character sheet
Mutiara Kata saya: Happiness keeps you sweet,Trails keep you strong,Sorrows keep you human,Failures keep you humble,Success keeps you Glowing,But GOD keeps you going...

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by duitbah on Wed 17 Jun 2009, 9:36 am

Sebenarnya bagi mereka yang ada masalah pendiagnosaan mikroskopi malaria, boleh memohon in-house training di MKA Sabah...

duitbah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juruteknolgi Makmal Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 41
Umur : 42
Tarikh Register : 23/05/2007
Reputation : 0
Points : 4188

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by SatuSen on Fri 06 Nov 2009, 11:36 am

Tunggu Akan Tiba Juga Masanya..........

SatuSen
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : RADIO
Gender : Male
Jumlah Post : 85
Umur : 118
Tarikh Register : 04/03/2008
Reputation : 0
Points : 3864

View user profile

Back to top Go down

Re: PATUTKAH KENAIKAN PANGKAT JTMP BERDASARKAN SENIORITI???

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum