FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

kejamnya peragut...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

kejamnya peragut...

Post by byduri on Thu 07 May 2009, 10:46 am

Kejamnya peragut



Anggota polis memeriksa
mayat Saripah Mohd. Noor yang dirempuh kereta selepas dia diragut di
Kampung Padang Raja, Jalan Melor, Ketereh, Kota Bharu semalam.


Sehari selepas seorang wanita hamil maut dalam satu kes ragut di
Johor, negara dikejutkan dengan dua lagi kematian tragis akibat jenayah
yang sama di Pulau Pinang dan Kelantan.
Di Kota Bharu, seorang wanita hamil empat bulan yang juga ibu kepada
lima anak, maut dirempuh kereta selepas terjatuh motosikal akibat
diragut dua lelaki bermotosikal di Kampung Padang Raja,Jalan Melor,
Ketereh.
Di Pulau Pinang, seorang nenek berusia 86 tahun mati akibat ditumbuk
ketika cuba menyelamatkan anak perempuannya berusia 58 tahun daripada
menjadi mangsa ragut di rumahnya di Kampung Besar, Tasek Gelugor,
Seberang Perai Utara kelmarin.

petikan dari Utusan Malaysia


apa agaknya yang ada dalam pemikiran si peragut ni agaknya eh
bersifat spt binatang, tiada pedoman hidup dan tiada otak..

byduri
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Misi
Gender : Female
Jumlah Post : 59
Umur : 34
Tarikh Register : 21/02/2009
Reputation : 0
Points : 2927

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Thu 07 May 2009, 11:09 am

x pa.kalu pun pihak kami x dapat tgkp penyangak 2 balasan tuhan ttp ada.bila2 masa ja ALLAH akan turunkan bala sama dorg 2.tp kalu aku yang dapat tangkap penyangak 2 kompom maut aku belasah.

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by slipar_jpon on Thu 07 May 2009, 11:11 am

huh...peragut mmg xde belas kasihan
yg pompuan2 kat lua sane tu
jangan la bawa handbag sangkut kat moto
kalau bole pasangla box kat blakang moto tu
baru la dieorg xbole nk ragut
kalau tgh berjalan2 kalau bole xpayah la bawak hndbag

>>peragut mmg menyusahkan..kuang ajor

slipar_jpon
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : DG 41
Gender : Female
Jumlah Post : 1473
Umur : 30
Tarikh Register : 09/09/2008
Reputation : 0
Points : 3988

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Thu 07 May 2009, 11:21 am

bukan setakat kuang hajor.
bangang,bahlol,"caoyalah" ,tuyuk,
belukuk suma ada.kn bgus dorg ni tuhan kc kena
jangkit virus H1N1 ja.senang cerita.

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by byduri on Thu 07 May 2009, 11:35 am

@miVR4 wrote:bukan setakat kuang hajor.
bangang,bahlol,"caoyalah" ,tuyuk,
belukuk suma ada.kn bgus dorg ni tuhan kc kena
jangkit virus H1N1 ja.senang cerita.

huhu...kepada peragut nah amik selori... Laughing

byduri
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Misi
Gender : Female
Jumlah Post : 59
Umur : 34
Tarikh Register : 21/02/2009
Reputation : 0
Points : 2927

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by byduri on Thu 07 May 2009, 11:44 am

betul kata slipa jpon..
kalau bwk handbag tu hati2 la.
kalu kena ragut tu jgn brani2 nak kejar @ nak fight.
harap2 dan doa tu mintak la di jauhkan..
saye bukan stakat berpesan kat kawan2 tapi kat diri saye jugak.
ye lah..malang x berbau.. Sad
harap2 peragut yang kena tangkap tu dapat balasan yang setimpal
Crying or Very sad

byduri
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Misi
Gender : Female
Jumlah Post : 59
Umur : 34
Tarikh Register : 21/02/2009
Reputation : 0
Points : 2927

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by aieyda on Fri 08 May 2009, 9:49 am

sekarang ni peragut dah jadi seolah2 pembunuh..
aiii..kalau nak duet tak payah la meragut owg,ingat senang je nak dpt duet..
nak duet kije la..
budak2 sekolah pun dah pandai meragut skang nih..

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5205

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by aieyda on Fri 08 May 2009, 9:53 am

sekarang ni peragut dah jadi seolah2 pembunuh..
aiii..kalau nak duet tak payah la meragut owg,ingat senang je nak dpt duet..
nak duet kije la..
budak2 sekolah pun dah pandai meragut skang nih..

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5205

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Sat 09 May 2009, 5:03 pm

dalam hal ni kita x blh salahkan sesiapa.mau slhkan pihak berkuasa semata2,x blh juga.mau slhkan mangsa,bukan dorg tau nasib malang dorg mau kena ragut.jd salahkan penjenayah peragut yg x da otak.jum kt pakat cari ramai2.kt p tgkap,ikat kat pokok.pas tu tabur kerengga kat badan dia.baru da tau...susah2 sgt kita tembak ja.sapa2 nak pinjam pistol nak tembak dorg,pinjam kat aku.kompom aku kc pinjam kat korg.

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by kamalia on Tue 12 May 2009, 9:11 am

peragut sekarang sangup wat ape jer utk kepentingan diri...
kna batang hidung sendri padan muka....kat adik ke,mak ke,kakak ke...baru tau...ada balasan jg tu....

orang skrang....da kes ragut menular ni...elok la kiranya mengelak dr mengadakan....jgn da kena baru nk menyesal......

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3897

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by Cik Pah on Tue 12 May 2009, 11:27 am

benda nih kat sape2 je leh jadi...pg td bertarikh 12 mei 2009 jam 7.40 pg di jalan raja abdul rahman idris aku di ragut Evil or Very Mad ....blur tul tiba2 beg hilang dh...no plat x napak kalu napak pn ntah moto sape dia amik...nak nanes malu pulak kt tepi jalan tuh jd wat dono je jln p opis...hehehe...alhamdullilah xde pape..kalu tersukur mkn jln tar tuh mau habis bersepai gigi luka berdarah2.. Laughing
moga ALLAH bukakan pintu ati yg gelap gulita 2orang wat keje jahat tuh....x selamanya deme akn selamat...

----Forum Paramedik Malaysia-----






KeYakiNaN uBat BaGi PenYaKiT

Cik Pah
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 1966
Umur : 35
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 12
Points : 4161

Character sheet
Mutiara Kata saya: cHaiyoOoOk!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by kamalia on Tue 12 May 2009, 12:01 pm

sabar la kak pah....moga orang tu dpt balasan....x berkat hasil dia ambik dr kak pah....

kamalia
KERABAT TEGAR
KERABAT TEGAR

Jawatan : misi u29
Gender : Female
Jumlah Post : 851
Umur : 31
Tarikh Register : 16/02/2009
Reputation : 7
Points : 3897

Character sheet
Mutiara Kata saya: If u think u are beaten,u are.If u think u dare not,u don't.If u'd like to win but think u can't,its almost certain u won't....

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by fasha_wanna on Tue 12 May 2009, 1:01 pm

@Cik Pah wrote:benda nih kat sape2 je leh jadi...pg td bertarikh 12 mei 2009 jam 7.40 pg di jalan raja abdul rahman idris aku di ragut Evil or Very Mad ....blur tul tiba2 beg hilang dh...no plat x napak kalu napak pn ntah moto sape dia amik...nak nanes malu pulak kt tepi jalan tuh jd wat dono je jln p opis...hehehe...alhamdullilah xde pape..kalu tersukur mkn jln tar tuh mau habis bersepai gigi luka berdarah2.. Laughing
moga ALLAH bukakan pintu ati yg gelap gulita 2orang wat keje jahat tuh....x selamanya deme akn selamat...

seram gak ekk..

especially yg gg bersepai tu..

hmmm berjaga2 la sblom terkne..

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6211

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by suring on Tue 12 May 2009, 4:17 pm

hukum tembak jer....

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Wed 13 May 2009, 11:31 am

kita tunggu ja undang2 baru yang bakal parlimen gubal utk kesalahan mat2 rempit ni.tak terkecuali yang kaki ragut.tgu sdan lihat ja.setiap perbuatan salah ttp ada balasannya dari tuhan.x masa muda masa tua nt.manusia makin hari makin tua.kita doa ja peragut yg kuang hajaq 2 dpt balasan yang setimpal dgn dosa yang dia wat.

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by Mohd Hafiz on Wed 13 May 2009, 2:03 pm

masalah jenayah ni dah jd mcm biasa..kt mana2 je ade..tu yang kluo tv!psl ade libatkn kematian!psl iq,agama,adat,budaya tahap zero!nk ckp pun x guna!kalau kita yersrmpk dgn org kena ragut,nk buat apa?

Mohd Hafiz
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Pen.Pegawai Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 39
Tarikh Register : 18/02/2009
Reputation : 0
Points : 2863

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by slipar_jpon on Wed 13 May 2009, 3:16 pm

@Cik Pah wrote:benda nih kat sape2 je leh jadi...pg td bertarikh 12 mei 2009 jam 7.40 pg di jalan raja abdul rahman idris aku di ragut Evil or Very Mad ....blur tul tiba2 beg hilang dh...no plat x napak kalu napak pn ntah moto sape dia amik...nak nanes malu pulak kt tepi jalan tuh jd wat dono je jln p opis...hehehe...alhamdullilah xde pape..kalu tersukur mkn jln tar tuh mau habis bersepai gigi luka berdarah2.. Laughing
moga ALLAH bukakan pintu ati yg gelap gulita 2orang wat keje jahat tuh....x selamanya deme akn selamat...

ish...teruk btol peragut ni...lepas ni abis la tokei2 yg jual handbag,sebb org da xmo pakai handbag...nnt kene ragut...kuang ajo sungguh!

slipar_jpon
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : DG 41
Gender : Female
Jumlah Post : 1473
Umur : 30
Tarikh Register : 09/09/2008
Reputation : 0
Points : 3988

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Wed 13 May 2009, 4:21 pm

nak bukakan pintu hati dorg mcm mana.dah mmg gelap gulita dah pun.
x blh nak outosole kasi kilat dah.sebagai anggota polis aku cuma blh nasihatkan kalu berjalan 2 jgn sorg2 kalu blh.berdua atau ramai-ramai lagi bgus.sbb penjenayah ni berpikir nak wat sesuatu kalu nmpk kita berdua atau ramai2.sejahat2 mana pun penjenayah 2 ttp berpikir dan ttp rasa cuak tiap kali dorg buat jenyah.ini aku ckp berdasarkan pengalaman aku buat soal siasat ke ats beberapa penjenayah yg pernah kena soal siasat dgn aku.always beware la..dan kalu berlaku ke atas diri anda,sblh2 nya jgn melawan.biarkan ja,tkut nt peragut ni bertindak ganas.duit blh dicari,nyawa satu ja.jd jgn ambil tindakan yg blh membahayakan diri anda.
( NASIHAT DARIPADA POLIS DIRAJA MALAYSIA ) lol!

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by aieyda on Thu 14 May 2009, 3:47 pm

bagi aku kan,media massa pun memainkan peranan penting dlm kes ragut ni..ada pihak yg menyalahkan filem,drama yg memaparkan cerita berdasarkan rempit ni..bila dah ada publisiti mcm ni,mat2 rempit ni rasa besar kepala la sbb seolah2 perbuatan downg ni seolah2 ikon kepada remaja2 yg berminat dgn hobi permotoran..
any comment?

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5205

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Mon 18 May 2009, 1:41 pm

nak wat mcm mana.org wat cerita pasal rempit2 ni nak kasi sedar dorg.tp...ntah la.lain org lain dia punya pemikiran.skrg ni budak sekolah rendah pun dah pandai merempit.buat willy dgn wikang guna basikal lagi tu.dah besar nt tak tau la nak jd apa.mak bapak pun ambil perhatian.jgn terlampau kasi manja anak2.anak mntk beli moto dia beli.anak bawak moto pg merempit pastu xciden dorg salahkan org lain.bukannya nak marahkan anak.org lain yang dia marahkan.apa x anak 2 perangai makin tahap puaka.apa2 pun kita tunggu ja undang2 baru yang bakal digubal oleh parlimen bagi pesalah2 mat rempit ni.mintk2 la hukuman bagi dorg nibtul2 berat supaya dorg serik kalu dah kena tgkp.

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by Cik Pah on Tue 19 May 2009, 5:31 am

@miVR4 wrote:nak bukakan pintu hati dorg mcm mana.dah mmg gelap gulita dah pun.
x blh nak outosole kasi kilat dah.sebagai anggota polis aku cuma blh nasihatkan kalu berjalan 2 jgn sorg2 kalu blh.berdua atau ramai-ramai lagi bgus.sbb penjenayah ni berpikir nak wat sesuatu kalu nmpk kita berdua atau ramai2.sejahat2 mana pun penjenayah 2 ttp berpikir dan ttp rasa cuak tiap kali dorg buat jenyah.ini aku ckp berdasarkan pengalaman aku buat soal siasat ke ats beberapa penjenayah yg pernah kena soal siasat dgn aku.always beware la..dan kalu berlaku ke atas diri anda,sblh2 nya jgn melawan.biarkan ja,tkut nt peragut ni bertindak ganas.duit blh dicari,nyawa satu ja.jd jgn ambil tindakan yg blh membahayakan diri anda.
( NASIHAT DARIPADA POLIS DIRAJA MALAYSIA ) lol!

nk berjalan ramai2 kalu dh kena sorg je p keje nk wat mcm mn tuh nk panggil sape jln ramai2 tuh eh...hehehehe..kawan ari tuh berdua laki plk tuh dtg india letak pisau kt perut ape nk wat...bg je lh sume yg ade...uuUUuuuu

----Forum Paramedik Malaysia-----






KeYakiNaN uBat BaGi PenYaKiT

Cik Pah
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 1966
Umur : 35
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 12
Points : 4161

Character sheet
Mutiara Kata saya: cHaiyoOoOk!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by slipar_jpon on Tue 19 May 2009, 6:07 pm

letak pisau?
takut nye

slipar_jpon
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : DG 41
Gender : Female
Jumlah Post : 1473
Umur : 30
Tarikh Register : 09/09/2008
Reputation : 0
Points : 3988

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Thu 21 May 2009, 8:11 am

hehehe...kalu kes mcm 2 tpaksa lah serah ja suma yg ada.jgn melawan.nt melawan dia pg rodok perut guna pisau, x pasal2 bocor perut.janji nyawa selamat sudah.

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by Cik Pah on Thu 21 May 2009, 9:50 am

manusia sekarang macam dh x dpt nk pk ngan waras nak pape sanggup membunuh...uuUUuuu

----Forum Paramedik Malaysia-----






KeYakiNaN uBat BaGi PenYaKiT

Cik Pah
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 1966
Umur : 35
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 12
Points : 4161

Character sheet
Mutiara Kata saya: cHaiyoOoOk!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by miVR4 on Thu 21 May 2009, 5:29 pm

2 tandanya dunia dah nak kiamat cik pah.kan dah tertulis dlm kitab alquran.umat akhir zaman ni akan kembali sesat mcm umat manusia zaman zahiliah.tanda2 besau 2.jd wahai umat2 islam sekalian.bersiap2 lah anda untuk menghadapi hari kiamat yg bakal tiba.usahlah terus lalai dibuai mimpi dan kesenangan dunia semata2.jgn dah tiba masanya baru nak bertaubat.

miVR4
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : judge law
Gender : Male
Jumlah Post : 360
Umur : 35
Tarikh Register : 12/04/2009
Reputation : 0
Points : 3204

Character sheet
Mutiara Kata saya: FADE TO BLACK

View user profile

Back to top Go down

Re: kejamnya peragut...

Post by Sponsored content Today at 9:10 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum