FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

sambung belajar

View previous topic View next topic Go down

sambung belajar

Post by wanwaqiuddin1 on Mon 26 Mar 2007, 10:05 pm

Cool ada sesapa sini yang dah sambung belajar....degree or else.....macam mana pendapat anda dengan sambung degree ok atau tak...
sekarang ni kalau tak silap saya ada 2 tempat yang buat degree among local U. Uitm dan UKM
Rasanya yang mana satu lebih baik....
bagi yang dah sambung belajar kat UiTM dan Terbaca boleh jg bagi pandangan
avatar
wanwaqiuddin1
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 8
Umur : 38
Tarikh Register : 26/03/2007
Reputation : 0
Points : 3916

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by purrossa on Sun 24 Jun 2007, 10:17 am

Shocked hee... Askum...
camnie, housemate sy smbg blajar kt UITM.. da 2nd yr.. tp PJJ.. class dier dlm sebln skali or twice.. nt sure, tp tak smpai tiga kali sebulan.. UITM byk assignmnt... tp tak slalu bg dlm kelas, so slalu kena check kt internet...tp dorang tak ckup lecturer... cm biaser subjek mmg susah.. tp namerpn blajar.. tp mmg pressure la.. UKM pn ader tp mahal sket.. tp dorang compress subject n kena amik radioterapi skali.. kira takder major course... tp blaja kat saner bgus la... but bg sy, maner2 pn samer, tenseion nyer pn samer.. hope dapat membantu... tq..

purrossa
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 33
Tarikh Register : 24/06/2007
Reputation : 0
Points : 3826

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by aliem on Wed 08 Aug 2007, 8:54 pm

ada apa-apa nasihat pada yang nak ambik pjj ni

aliem
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : juru x-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 17
Umur : 44
Tarikh Register : 07/06/2007
Reputation : 0
Points : 3846

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by kairuru on Thu 09 Aug 2007, 3:37 pm

bagus la....ramai2 amek degree..persatuan kter leh kuat...better cepat dr lambat,uitm lmbt la,memcm leh jadi dlm mase 4 taun tue,ukm skejap ape..uitm seswai tuk bebudak fresh diploma...ukm tuk yang da eldest..sesape rs da senior,ukm ok pe

kairuru
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : student radiografer
Gender : Male
Jumlah Post : 5
Umur : 32
Tarikh Register : 06/08/2007
Reputation : 0
Points : 3786

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by budak Itam on Wed 19 Sep 2007, 10:40 am

cian jgk kt kte ni sbb kurg tmpt nk smbg blaja Crying or Very sad ..
avatar
budak Itam
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 137
Umur : 34
Tarikh Register : 03/09/2007
Reputation : 0
Points : 3748

Character sheet
Mutiara Kata saya: I dont wanna miss a thing..

View user profile

Back to top Go down

SarjanaMudaPengimejanDiagnostik&Radioterapi

Post by zulisk on Tue 02 Oct 2007, 12:14 am

salam pada semua.Laughing
sy adlh student kat ukm SMPDR baru abih exam sem 01 last week. 4 info
kelas 2 minggu dr pg - mlm. pastu blk keja kt dept jika ada assgnmt/quiz kena pass b4 due datelah. assgnmt byk gak sbb ini yg bantu kita dlm dpt markah.jika hrpkan exam, pecah kepla affraid la dibuatnya. jika ada apa2 soalan blh tanya. kita share info. actually bdak2 junior pun blh ambik gak bkn for senior shj.

zulisk
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : JXRTerapi
Gender : Male
Jumlah Post : 31
Umur : 41
Tarikh Register : 02/10/2007
Reputation : 0
Points : 3727

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by second on Fri 05 Oct 2007, 11:40 am

salam bro! kojak ker?
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 40
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3906

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by voo5733 on Sat 17 Nov 2007, 1:57 pm

slm shjr smua...da sesiapa da maklumat tentang Ijazah Sarjana Muda d UITM???sy mnt nk sambung bljr..tp bukan bumiputera trima x???
avatar
voo5733
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Juru X-ray
Gender : Male
Jumlah Post : 19
Umur : 34
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 0
Points : 3680

Character sheet
Mutiara Kata saya: Terbaik Kali Pertama

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by rUFza on Wed 21 Nov 2007, 9:26 pm

Salam....haa...saya tahu sape "zulisk" ni.....zul iskandar kan....hehe...

anyway saya dapat pjj UKM batch kedua nanti..utk tahun 2008...dah dpt dah....tak dapat masuk tahun ni sbb quota dah penuh...
avatar
rUFza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Therapist Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 36
Tarikh Register : 21/11/2007
Reputation : 0
Points : 3676

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~love urself~

View user profile http://profiles.friendster.com/rucomey

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by rUFza on Wed 21 Nov 2007, 9:31 pm

www.ukm.my/kembangan tunggu open utk pjj nanti awal tahun....
avatar
rUFza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Therapist Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 36
Tarikh Register : 21/11/2007
Reputation : 0
Points : 3676

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~love urself~

View user profile http://profiles.friendster.com/rucomey

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Rays on Fri 23 Nov 2007, 10:20 am

aku dah apply tapi xpanggil..cgpa brapa baru leh ahh...
UITM brapa taun??
dengar kat UKM kena rm25k betul ke???
avatar
Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 36
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3704

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by rUFza on Fri 23 Nov 2007, 9:31 pm

UKM utk pjj memang 25'000....uitm saya tak pasti....tapi yang pjj ni skrg diorg bg keutamaan utk senior yang dah lama keje tu....tahla....saya buat rayuan ari tu baru dapat...
avatar
rUFza
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Therapist Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 36
Tarikh Register : 21/11/2007
Reputation : 0
Points : 3676

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~love urself~

View user profile http://profiles.friendster.com/rucomey

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Nazri on Sat 24 Nov 2007, 10:34 am

maaf mencelah...boleh saya tahu ni khusus untuk pasa smbg study dlm bidang medic je ke??

hmmm...sy mmg dah ada degree lama dah graduated 2003..Bachelor of Tourism Management (Hons) major in marketing dari UUM SINTOK KEDAH..

la ni adik lelaki saya tengah buat ijazah undang2 kat UiTM Shah Alam...

kami takda la pengalaman pjj or medic studie ttp kalau ada sesuatu nak tanya ttg pkara lain yg berkaitan..mgkn blh sy kongsikan ...
avatar
Nazri
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Trainer and Consultant-Mind, Personal Financial and Business
Gender : Male
Jumlah Post : 581
Umur : 39
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 10
Points : 4501

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile http://www.facebook.com/Nazri Kadir http://www.berfikirgayatrump.com

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Zero Cool on Sun 25 Nov 2007, 12:27 pm

ade jgk paramedik spt PPP atau AMO yg mngmbil kos PJJ slain daripada subjek Medik...ade yg amik Dietition, amik Human Resource, ade amik IT Networking dan juga yg paling best amik kos LAW...dn bakal jadi Lawyer...kalo PPP jadik Lawyer, tk dpt la Lawyer yg tiade asas Medik nk lawan ckp die....ni pngalaman satu Bkas PPP yg telah bersare dan skrg telah mmbuke Firma Guaman di Johor Bharu...
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3690

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Rays on Sun 25 Nov 2007, 4:06 pm

Hormat


Last edited by on Thu 29 Nov 2007, 3:23 pm; edited 1 time in total
avatar
Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 36
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3704

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Zero Cool on Mon 26 Nov 2007, 12:19 am

kalo ko amik pntadbiran snang la naik pangkat... silap2 ko boleh jadi Pengarah Hospital...wakakaka...skrg ni pung Pengarah Hospital Paramedik bole pegang tau....contohnye mcm bkas Pengetua Kolej Pembantu Perubatan Ulu Kinta Perak skrg telah jadi Pengarah Hospital di Miri, Sarawak (Kalo tk silap).... bkn Dktor jerk yg layak jd Pengarah....
avatar
Zero Cool
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perubatan U29
Gender : Male
Jumlah Post : 174
Umur : 37
Tarikh Register : 02/11/2007
Reputation : 0
Points : 3690

Character sheet
Mutiara Kata saya: lihat la orang bawahan sekiranya anda telah mnjadi orang atasan...sesungguhnye tkde orang bawahan, tkkan kamu duduk dipihak atasan..

View user profile http://profiles.friendster.com/esaterror

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by zulisk on Thu 29 Nov 2007, 12:11 am

kepada Radiographer, kita xleh nak ambik bidang lain jika x silap. kalu nak gak kena start dipl balik. pasai kita punya dipl kat kolej tu hanya diiktiraf oleh KKM saja utk kita buat kerja kat hospital bukan diiktiraf oleh kementerian pendidikan. setakat exam lulus atau gagal ja tu pun xdak markah. yang dpt tinggi pun lulus yang dpt rendah pun lulus jugak. hang kalu boring sangat kerja JXR ni hang p mintak tukaq kat JPA. depa ada banyak jawatan boleh bagi kat hang. itupun kalau hang mau la. kalu tidak hang jadi JXR sampai ke tua la jawabnya...salam bro.

zulisk
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : JXRTerapi
Gender : Male
Jumlah Post : 31
Umur : 41
Tarikh Register : 02/10/2007
Reputation : 0
Points : 3727

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Deuce on Thu 29 Nov 2007, 12:23 am

Macam ni kawan2 sekalian:
Jom kita upgrade to degree in medical imaging 1st.
Then nobody can stop u to continue Master in whateva field that u want.
Ada yg dah jadi ADO/DO skrg ni.
Ada gak yg jd PTD.
Main point lets grab our degree 1st!
avatar
Deuce
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Medical Imaging Technologist
Gender : Male
Jumlah Post : 276
Umur : 42
Tarikh Register : 13/12/2006
Reputation : 0
Points : 4035

Character sheet
Mutiara Kata saya: Underground M.I.T Movement

View user profile http://www.ilovepalestine.com

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Rays on Thu 29 Nov 2007, 2:58 pm

terima kasih bro...
aku sungguh terharu dengan nasihatmu...
uh uh uh.. Hormat
avatar
Rays
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Gender : Male
Jumlah Post : 191
Umur : 36
Tarikh Register : 23/11/2007
Reputation : 3
Points : 3704

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by second on Sun 02 Dec 2007, 11:54 pm

zulisk,
bro! good luck on your new semester! congrats on your previous result! stay focus dude!

niat + bismillah + doa + tawakkal! insyaAllah.......
avatar
second
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.I.T / M.I.P
Gender : Male
Jumlah Post : 122
Umur : 40
Tarikh Register : 20/04/2007
Reputation : 0
Points : 3906

Character sheet
Mutiara Kata saya: TUAH kah yang benar atau JEBAT kah yang benar???

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by nootfah on Thu 13 Dec 2007, 6:45 pm

@rUFza wrote:Salam....haa...saya tahu sape "zulisk" ni.....zul iskandar kan....hehe...

anyway saya dapat pjj UKM batch kedua nanti..utk tahun 2008...dah dpt dah....tak dapat masuk tahun ni sbb quota dah penuh...

iklan permohonan utk pjj ukm tahun 2008 dah keluar ke?
kalau ade link tolong post kat sini.... tq
avatar
nootfah
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : radiographer
Gender : Male
Jumlah Post : 33
Umur : 30
Tarikh Register : 06/12/2007
Reputation : 0
Points : 3661

Character sheet
Mutiara Kata saya: Dan Allah mengetahui apa yang kamu rahsiakan dan apa yang kamu lahirkan. (En Nahl;19)

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Nei_feng on Wed 12 Mar 2008, 10:31 pm

@Deuce wrote:Macam ni kawan2 sekalian:
Jom kita upgrade to degree in medical imaging 1st.
Then nobody can stop u to continue Master in whateva field that u want.
Ada yg dah jadi ADO/DO skrg ni.
Ada gak yg jd PTD.
Main point lets grab our degree 1st!


lama bercita2 nak ambik degreee. tapi wang punye hal maaaaa. Mad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
avatar
Nei_feng
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Penjawat Awam(KKM)
Gender : Male
Jumlah Post : 317
Umur : 38
Tarikh Register : 06/03/2008
Reputation : 0
Points : 3560

Character sheet
Mutiara Kata saya: Porum mcm SH!t

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by che ti on Wed 19 Mar 2008, 1:27 pm

so u sama class ngan member i dari hosp taiping la eh? btl ke utk mhn loan jpa kena skt 90 & above? i pn minat nak amik degree tp kan expensive 2 yg kena fkr byk2.....
avatar
che ti
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : MIT
Gender : Female
Jumlah Post : 81
Umur : 42
Tarikh Register : 18/03/2008
Reputation : 0
Points : 3553

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by marilyn84 on Sat 05 Sep 2009, 3:14 am

sy staff KKM, klu nak smbung bljr tapi ambik full-time course pe prosedure yg perlu ambik? Apply ngn KKM/SPA...etc?

marilyn84
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 4
Umur : 33
Tarikh Register : 22/07/2009
Reputation : 0
Points : 3073

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by imzal82 on Sun 02 Jan 2011, 6:31 pm

kawan aku juruxray byk yg sambung belajar kat uitm pjj..bgs la juruxray ni ader bidang ijazah pjj yg sama ngan bidang diploma asal...pos utk u41 pn ader..leh tak kau sambung jadi juruxray dr ppk..kalo ikut pengalaman rasa nya aku leh handle mesin angio ni..setakat nak buat LAO cranial ke..RAO ke boleh ajer...kalo setakat chest xray pn senang jer..budak2 kat unit xray ckp tu la keja plg senang..yg kurang paham mamogram jer...mcm seronok belajar mamo ni.. Twisted Evil

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 35
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 4009

View user profile

Back to top Go down

Re: sambung belajar

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum