FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Uniform Jururawat

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Go down

Re: Uniform Jururawat

Post by superyao2 on Mon 25 Apr 2011, 3:48 pm

saya cadangkan semua jururawat dari U19 ke U41 semua pakai unifrom warna putih dan utk bezakan jawatan guna warna seluar. contoh, JM guna Grey, SN guna Peach, NS guna Biru muda dan Matron guna warna Biru tua. dan guna epaulet yang bertulisan JM/SN/NS. sekurang2 nya warna seluar tu boleh tutup keSEXYian staf.yang nak ketat tu adalah risiko sendiri. pastikan PPK guna warna lain selain putih. contoh purple muda. utk elak kan pesakit, org awang mengelirukan jika ada sebarang masalah berlaku .. yang sekrg masih bezakan pangkat JM dan SN guna line biru dan purple sebenarnya msh mengelirukan org kerana warna yang hampir sama dan sekrang student private ada yang ikot cap staf nurse letak line kat cap. so .. harap cadangan saya boleh diterima dan membawa satu perubahan yang baru.

superyao2
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender: Male
Jumlah Post: 2
Umur: 28
Tarikh Register: 25/04/2011
Reputation: 0
Points: 1315

View user profile

Back to top Go down

Re: Uniform Jururawat

Post by Cik Pah on Wed 27 Apr 2011, 9:03 am

warna putih lh catek tuk nurse lagi pun org ramai dh tau unipom putih tuh tuk nurse...kalu dh lik keje rendam lh baju tuh pastu br sental nanti putih bersih lh unipom nk catek lg rendam nila biru tuh cket je nampak lh bersih catek...
kalu tukar suar berkaler2 nanti mcm student lak..buat baju jgn bg ketat sgt agak2 suai tuk saiz bdn x ler cekci Laughing
pangkat ikut warna yg skrg dh tau beza tuh de line kt pale tuh
flower

----Forum Paramedik Malaysia-----






KeYakiNaN uBat BaGi PenYaKiT

Cik Pah
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri:
Jawatan : MLT
Gender: Female
Jumlah Post: 1992
Umur: 33
Tarikh Register: 07/11/2006
Reputation: 12
Points: 3430

Character sheet
Mutiara Kata saya: cHaiyoOoOk!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: Uniform Jururawat

Post by fadhil hafiz on Sun 01 May 2011, 7:40 am

Saya sokong cadangan yg nk bezakn warna..baru ada variasi..huhhu

fadhil hafiz
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri:
Jawatan : pelajar kejururawatan
Gender: Male
Jumlah Post: 6
Umur: 22
Tarikh Register: 28/04/2011
Reputation: 0
Points: 1314

View user profile

Back to top Go down

Re: Uniform Jururawat

Post by kumargayatri on Fri 06 May 2011, 10:14 am

[font=Comic Sans Ms]nanti tak nampak kebezaan........ skarang ni ok da...... Wink

kumargayatri
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender: Female
Jumlah Post: 1
Umur: 29
Tarikh Register: 06/05/2011
Reputation: 0
Points: 1301

View user profile

Back to top Go down

Re: Uniform Jururawat

Post by fadhil hafiz on Sat 07 May 2011, 3:32 pm

ermmm idea yg bagus..tp pakaian mengikut dg tu rasanya boleh dikecilkan lagi

fadhil hafiz
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri:
Jawatan : pelajar kejururawatan
Gender: Male
Jumlah Post: 6
Umur: 22
Tarikh Register: 28/04/2011
Reputation: 0
Points: 1314

View user profile

Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum